Φροντίδα Ηρεμεί ο παπαγάλος αν του πάρεις παρέα;

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Μια ερωτηση για αυτους που πηραν και δευτερο παπαγαλο
οταν περνεις παρεα ο παπαγαλος ηρεμει η ασχετο;
Ο Τουκη τα πρωινα, που κανει μεταφραστικη δουλεια η Μαρια, συνεχεια της φωναζει κ λογικο να εκνευριζεται! Ετσι της προτεινα να παρουμε ενα θηλυκο στον Τουκη μας να εχει να ασχολειται!
Ο προβληματισμος μου ειναι αν τα 2 μαζι θα φωναζουν παρεα οποτε μετα θα παω για μαλλι κ θα βγω κουρεμένος!
Εχω βρει ενα θηλυκο που τον δινει η κοπελα που θα τον κρατησει για τις διακοπες μας και ειναι 3 μηνων και δικιας της εκτροφης και μπηκα σε σκεψεις καθοτι μου ειπε οτι ειναι καλυτερο για τον δικο μας να εχει παρειτσα στις συνθηκες που ζει!
 
Τάκη θες να τους κάνεις ζευγάρι έτσι;
Ο Τούκη πόσο χρονών είναι;
 
Τάκη οι παπαγάλοι φωνάζουν κυρίως στις ώρες που αναφέρεις κι αυτό όχι επειδή επιζητούν προσοχή εκείνες τις ώρες αλλά επειδή αυτό είναι γραμμένο στο DNA τους. Φωνάζουν το πρωί και το βράδυ πριν τον ύπνο επικοινωνώντας με το σμήνος. Έτσι κάνουν και στην άγρια κατάσταση έτσι κάνουν και στα σπίτια μας.

2 παπαγάλοι σαφώς και σημαίνει διπλάσια φασαρία κι όχι περισσότερη ηρεμία. Όσοι περισσότεροι τόσο περισσότερη και η φωνή. Έλα σπίτι μου να δεις. 😛
 
Το θεμα ειναι οτι φωναζει, οταν η Μαρια προσπαθει να βρει ακρη με τις μεταφρασεις! Μου λεει παρε δευτερο και πηγαινε τα στο υπογειο διαμερισμα! αλλα εκει δεν θα βλεπουν ανθωπο αντε 1 ωρα οταν γυρναω σπιτι! Τωρα τον εχω στο σαλονι γιατι εκει ειμαστε ολη την ημερα και οπως καταλαβαινεις υπαρχει γκρινια για την καθαριοτητα εκτος του κραξιματος! αν ημουνα εγω σπιτι θα ηταν διαφορετικα θα τον εβγαζα εξω 2-3 ωρες, η Μαρια δεν αναλαμβανει τετοιες δραστηριοτητες συν οτι πρεπει νασαι εκει να βλεπεις λογω των γατων που κυκλοφορουν στον κηπο
 
συν οτι πρεπει νασαι εκει να βλεπεις λογω των γατων που κυκλοφορουν στον κηπο

Oι γάτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σε τέτοια πουλιά που βρίσκονται μέσα στα μεγάλα κλουβιά τους. Εμένα που τα έχω μόνιμα έξω κοιμούνται πάνω στα κλουβιά των παπαγάλων χρόνια τώρα. Κι είναι γάτες που κυνηγάνε αλλά σε τόσο μεγάλα πουλιά πρώτον δεν δίνουν σημασία και δεύτερον τα έχουν συνηθίσει εκεί. Αν έχεις κήπο βγάλτα στον κήπο εννοείται αν δεν φοβάσαι τους γείτονες. :D
 
Εχω γειτονες στα 100 μετρα :D, απλα αυτος που μενει σπιτι δεν τον βγαζει, εννοειται το καλοκαιρι, γιατι τον χειμωνα μονο μεσα! Παντως εξω ειναι ησυχος καθεται και κοιταει, δεν ξερω αν του αρεσει παντως, μαλλον ειναι σπιτοπαπαγαλος!
 
.. Παντως εξω ειναι ησυχος καθεται και κοιταει, δεν ξερω αν του αρεσει παντως, μαλλον ειναι σπιτοπαπαγαλος!


Έτσι κάνουν όλα τα πουλιά που ζουν μέσα σε σπίτια και ξαφνικά βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο. Λουφάζουν καθώς είναι ζώα θηράματα και δεν θέλουν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιου θηρευτή. Μόλις πάρει αέρα και συνηθίσει για τα καλά έξω θα βρει τον εαυτό του.
 
Καλησπέρα. Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Ανέστη. Όταν θα αρχίζει το ένα τις φωνές θα ακολουθεί και το άλλο. Είναι στο DNA τους, τρόπος για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οπότε, κατά την γνώμη μου, μάλλον το πρόβλημά σου θα γίνει μεγαλύτερο.
 
Συμφωνώ ότι η φασαρία απλά θα... Διπλασιαστεί όταν πάρεις και δεύτερο πουλί.
😛Που ν΄ακούσεις τον Μάριο με την Λήδα τι φτιάχνουν! (δυσανάλογη η φασαρία με το μέγεθος τους):D
Τον θόρυβο δεν τον γλυτώνεις (εκτός αν τα πουλιά βρίσκονται κάπου και δεν τα ακούς), όσο για τις νέες συνήθειες. Γρήγορα παλιώνουν, παύουν να έχουν ενδιαφέρον οπότε γίνονται ''δεδομένο''. 🙄
 
Όπως αντιλαμβάνεσαι Τάκη, αν πάρεις και άλλον παπαγάλο για παρέα, η Μαρία θα πετάει και μερικά κρωξίματα στις μεταφράσεις. Όμως, ο ίδιος θεωρώ ότι κάθε πουλάκι, στο βαθμό του δυνατού και ανεκτού φυσικά, χρειάζεται μια παρεούλα από άλλο του είδους του. Δεν υπάρχει ευήλιος, ευάερος και απομονωμένος χώρος, έστω μικρός για να έχετε δύο πουλάκια, έστω με ηχομόνωση; Ίσως έξω σε κήπο να φτιάχνατε κάτι έστω μικρό, αν χωράει, και να είστε αμφότεροι ευχαριστημένοι;
 
Χειμωνιατικα πως να τον αφησω εξω; Χωρο εσωτερικο εχω αλλα μετα δεν θα μας βλεπει συνεχεια αλλα μια ωρα το πολυ με τις δραστηριοτητες του πουλιου! Ενα αλλο που ενοχλει την Μαρια ειναι το μεγαλο κλουβι που τοχουμε ενα μετρο απο την τραπεζαρια! Μου λεει βαλτον στο μικροτερο που ειναι ευέλικτο. Στον υπολοιπο χωρο εχει ο μικρος τα παιχνίδια του! Ξερεις μενω σε μονοκατοικια και ο μονος χωρος με θερμανση χειμωνιατικα μερα νυκτα ειναι το σαλονι! Συμφωνω για το δευτερο,θα το ήθελα για παρειτσα! Αλλα αν τα αμολαγα στο σαλονι για πτηση τις κουτσουλιες χ2 σκεφτομαι! Και ειναι κ μεγαλες!
 
Χειμωνιατικα πως να τον αφησω εξω;

Οι ρίνγκνεκς που ζουν εδώ έξω τι παθαίνουν; 😀 Οι παπαγάλοι σε όλα τα ζωολογικά πάρκα; Τα δικά μου πάντως εδώ και 2 χρόνια ζουν όλο το χρόνο έξω κι είμαστε όλοι πιο ευτυχισμένοι. 😉
 
Οι ρίνγκνεκς που ζουν εδώ έξω τι παθαίνουν; 😀 Οι παπαγάλοι σε όλα τα ζωολογικά πάρκα; Τα δικά μου πάντως εδώ και 2 χρόνια ζουν όλο το χρόνο έξω κι είμαστε όλοι πιο ευτυχισμένοι. 😉
Αυτό πράγματι μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν 🙂
... Διότι τα προηγούμενα παραδείγματα σου Ανέστη περιλαμβάνουν την δυνατότητα πτήσεων που (τουλάχιστον κατά την διάρκεια της ημέρας) προκαλούν (και) θέρμανση λόγω των αναγκαστικών-υποχρεωτικών μεγάλων πτήσεων (έστω κι αν αυτές γίνονται σε κλούβες ζωολογικών κήπων, που καμιά σχέση δεν έχουν τα μεγέθη τους με αυτό ενός ''άνετου'' κλουβιού) ;)
 
...
... Διότι τα προηγούμενα παραδείγματα σου Ανέστη...

Ξέχασα να προσθέσω και τα εκτροφεία που ως επι το πλειστον είναι εξωτερκά κλουβιά χωρίς τη δυνατότητα μεγάλων πτήσεων.
 
Ναι, σε σχέση με το κρύο βρίσκονται λύσεις.
Το μόνο ''θέμα'' είναι πως σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα τα πουλιά είναι άγρια.
Εδώ το μόνο ''κακό'' είναι πως πρόκειται για πουλί ταϊσμένο στο χέρι (αν έχω καταλάβει) και εξοικειωμένο στην καθημερινή επαφή με ανθρώπους και τις συνήθειες τους. Εννοώ δηλ πως θ΄αλλάξει ουσιαστικά η ζωή του, οπότε ο Τάκης θα πρέπει να του βρει οπωσδήποτε παρέα (... Οπότε το παν θα είναι να ταιριάξουν μεταξύ τους).
 
Πιο εύκολο δεν είναι να καλοπιάσεις τη Μαρία, Τάκη; Μεγάλη ταλαιπωρία προβλέπω :)
Μαρία δεν γίνεται αυτό, δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό το καλόπιασμα, διότι η κοπέλα προσπαθεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά της στον ίδιο χώρο με το πουλί. Αν δεν μπορεί λοιπόν, δεν μπορεί και δύσκολο μετά να μπορέσει.
 
Μαρία δεν γίνεται αυτό, δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό το καλόπιασμα, διότι η κοπέλα προσπαθεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά της στον ίδιο χώρο με το πουλί. Αν δεν μπορεί λοιπόν, δεν μπορεί και δύσκολο μετά να μπορέσει.
Γι' αυτό είχα αποφύγει να απαντήσω μέχρι στιγμής. Είναι αρκετά προσωπικό το ζήτημα και μη διαχειρίσιμο σε μια δημόσια συζήτηση :)
 
Back
Top