Γενικά Η Λολιτα μου (cockatiel)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BanOr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστω Νίκη!
Η αληθεια ειναι οτι με εχει βοηθησει και παρα πολυ η αρραβωνιαστικια μου και την ευχαριστω :)
Τωρα ειναι διπλα μου (στο κρεβατι) και θα την επισκευτω!
Καλο σας βραδυ και απο αυριο τα ξαναλεμε :)
 
:)Να σου ζήσει η Λολίτα σου! Η τελευταία φωτό είναι όλα τα λεφτά! Έχει ένα υφάκι τρέλα. Αν είδα καλά έχεις καθρεφτάκι στο κλουβί της; Έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι δεν είναι καλό για παπαγάλους να υπάρχει καθρεφτάκι. Οι εμπειρότεροι θα ξέρουν καλύτερα, απλά στο αναφέρω. Όσο για την δραστηριότητα που λες, δεν ξέρω βέβαια που έχεις το κλουβί της, αλλά θα σου πω για τον δικό μου (ροζέλα) που είναι 1 έτους και τον έχω 1 εβδομάδα, μέσα στο σπίτι έδειχνε ότι σκυλοβαρίοταν (!), όταν τον βγάζω στο μπαλκόνι δεν βάζει κ.. Ο κάτω!Ίσως βέβαια και να είναι απλά ήσυχος χαρακτήρας. Οι παπαγάλοι είναι ιδιαίτερα πουλιά. Μπορεί 2 πουλιά ίδιας ράτσας να συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά. Απλά απόλαυσέ την...
 
Καλησπερα!
Σε ευχαριστω Μαιρη και το εχω παρατηρησει και εγω οτι εξω ειναι πιο δραστηρια!
Τωρα για τον καθρεφτη σε ενα βιβλιο που διαβασα για τα κοκατιλ λεει οτι ειναι καλο να υπαρχει για να μην νιωθουν μονο! Αν θελετε μπορω να το σκαναρω!
Επισης και εγω εχει διαβασει οτι δεν κανει να εχουν καθρεφτη τα αρσενικα ομως μονο.. Τεσπα...
καποιος εμπειρος; Παντως περναει πολυ ώρα στον καθρεφτη.. Προσπαθει να βγαλει το κουδουνακι του!
Τι να κανω με το σχοινι; Το φοβαται.. Δεν το πλησιαζει..
 
Το καθρεφτακι πρεπει να το βγαλεις οπωσδηποτε.

Βλεποντας το ειδωλο της νομιζει οτι εχει ταιρι.Αυτο μπορει να αποφερει πολλα προβληματα κυριως προς εσενα. Θα ειναι πολυ αγρια και οταν θα βαζεις το χερι σου μεσα θα σου επιτηθεται.Αν θες να χει παρεα παρε της ενα αρσενικο.Αλλιως αστο. Μονο κακο της κανεις.
 
Ο καθρεφτης εφυγε!
Της εβαλα λιγο μαρουλι μιας και ειναι το μονο που τρωει οπως ξαναειπα..
Με το σχοινι τι να κανω τελικα;και επισης το φαι και το νερο της τα εχω σε δυο μικρα "καραφακια"!
Επισης σημερα για πρωτη φορα πηγε και εφαγε και απο την κανονικη ταιστρα του κλουβιου ^_^
 
To σχνοινι εφοσον το φοβαται βγαλε το.Βαλτο εξω απο το κλουβι της σε αποσταση 20 εκατοστων και καθε μερα να το πηγαινεις πιο κοντα μεχρι να φτασεις σ ενα σημειο που θα το κρεμασεις εξω απο το κλουβι.Αφου φτασεις εκει μετα απο 2 μερες βαλτης το μεσα.Αν βρεις κρεμασε απο το σχοινι κι ενα κουδουνακι που τους αρεσουν πολυ..

Αλλα εισαι σιγουρη οτι το φοβαται; Πως το καταλαβες; Μηπως απλα δεν της αρεσει;

Δες κι αυτο να παρεις ιδεες-> https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-που-έχετε-στα-πουλιά-σας.3080/
 
BanOr, σχετικά με το φαγητό κι εμένα ο δικός μου σιγά σιγά άρχισε να πλησιάζει το μηλαράκι, το βερύκοκο, με το μαρούλι έγινε "κολλητός" αμέσως, όπως τα περισσότερα πουλιά! Μην βάζεις όμως ολόκληρο φύλλο, βάλε μισό και, όχι καθημερινά γιατί το μαρούλι και το αγγούρι μπορούν να τους προκαλέσουν διάρροιες κλπ. Πιθανόν να το ξέρεις ήδη, απλά το αναφέρω μην τυχόν.
 
Βλεποντας το ειδωλο της νομιζει οτι εχει ταιρι.Αυτο μπορει να αποφερει πολλα προβληματα κυριως προς εσενα.

Εκτός απ' τα προβλήματα συμπεριφοράς, που τυχόν μπορεί να δημιουργηθούν, κάνει κακό το καθρεφτάκι στο πουλί διότι νομίζει πως απέναντί του έχει άλλο πουλάκι και ανεβοκατεβάζει τροφή για να το ταΐσει. Αυτό το συνεχές ανεβοκατέβασμα τροφής μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.

Μην βάζεις όμως ολόκληρο φύλλο, βάλε μισό και, όχι καθημερινά γιατί το μαρούλι και το αγγούρι μπορούν να τους προκαλέσουν διάρροιες κλπ.

Καλό είναι να μην δίνουμε μόνο π.χ. μαρούλι και αγγούρι, αλλά να παρέχουμε στα πουλιά μας κάτι το διαφορετικό, να υπάρχει ποικιλία κι όχι μονοτονία στην διατροφή τους, ώστε να προσλαμβάνουν και τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται, τα οποία μπορεί να μην εμπεριέχονται σε κάποιο άλλο φρούτο ή λαχανικό.

Δεν είναι ότι μπορούν να προκαλέσουν διάρροια. Όλα τα πουλάκια που δεν έχει συνηθίσει ο οργανισμός τους τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία μπορεί να μην τα έχουμε στεγνώσει πρώτα, θα κάνουν υδαρές κουτσουλιές (και δεν θα έχουν διάρροια, όπως λανθασμένα λένε κάποιοι) έως ότου συνηθίσει ο οργανισμός τους. Γι' αυτό τον πρώτο καιρό δεν πρέπει να το παρακάνουμε...
 
Αναστασία, η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια σε όλα μου τα πουλιά (καναρίνια, καρδερίνες, παραδείσια) έδινα μαρούλι μαζί με μήλο (δεν θέλανε κάτι άλλο) καθημερινά, και δεν παρουσιάστηκε ποτέ πρόβλημα. Για τον παπαγάλο μου (ως αρχάρια ρωτάω και μαζεύω πληροφορίες) είπαν στο pet να μην βάλω καθόλου μαρούλια και αγγούρια γιατί θα του δημιουργηθεί πρόβλημα. Έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι δεν κάνει να δίνουμε συχνά, και το ίδιο μου είπαν και στο pet. Εγώ του έχω βάλει στις 7 μέρες, 3 φορές και το έτρωγε. Δεν είδα πρόβλημα. Τελικά τι ισχύει; :)
 
Μαίρη και το μαρούλι και το αγγούρι κάνει να το δίνουμε στα πουλιά μας, απλά όπως είπα στο προηγούμενο post μου πουλιά που δεν έχουν ξαναφάει φρούτα και λαχανικά θα έχουν στην αρχή υδαρές κουτσουλιές, αφού δεν έχει συνηθίσει ο οργανισμός τους.

Ίσως σου είπε να μην δίνεις μαρούλι κι αγγούρι διότι περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να έχει υδαρές κουτσουλιές.

Φυσικά τα λαχανικά και τα φρούτα θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά πριν δοθούν στα πουλιά.

Μπορείς να δίνεις φρούτα κι εναλλάξ λαχανικά.

Δες κι αυτά: https://community.petbirds.gr/threads/Μαρούλι-το-παρεξηγημένο.4833/ & https://community.petbirds.gr/threads/Προκαλούν-διάρροια-στα-πουλιά-τα-βρεγμένα-χορταρικά.684/
 
Αναστασία και πάλι ευχαριστώ για την ενημέρωση. Σχετικά με τα βρεγμένα μαρούλια και τις επιπτώσεις, θέλω να παραθέσω το εξής περίεργο: Για προληπτικούς λόγους πλένω τόσο καλά τα μαρούλια(όπως και όλα τα της μαναβικής) σαν να προορίζονται για την δική μας την σαλάτα, και τα στεγνώνω καλά για συντήρηση. Όταν λοιπόν τα δίνω στα πουλιά είναι στεγνά. Ένα καναρίνι μου λοιπόν (αυτό που τώρα είναι 14-15 ετών "παπούλης" και χωρίς να μου έχει αρρωστήσει ποτέ) χρόνια έκοβε κομματάκια από μαρούλι και τα άφηνε στο ποτηράκι του να μουλιάσουν! Πως μπορεί να ερμηνευτεί αυτό; 😛
 
Αν τα έκοβε κομματάκια και τα άφηνε στην ποτίστρα και μετά δεν έκανε καμία κίνηση για να το καταναλώσει, τότε μάλλον μπορεί και να έπαιζε (ίσως έτρωγε όσο ήθελε πρώτα και μετά το έκανε αυτό). :)
 
:)Να την χαίρεστε την ζουζούνα σας (ότι κι αν κάνει 😉
 
Back
Top