Φροντίδα Η Νεφέλη έχει θέμα με τον καθρέπτη [Budgie]

Περιττο να σας πω οτι ειμαι απιστευτα λυπημενος με ξυπνησε τωρα μολις κ εχει κανει 2 εμετους... Της εδωσα νερο με aviomycine...
δεν μπορει να κοιμηθει και ουτε κ εγω απο το αγχος μου... Τροφη την ιδια συσκευασμενη απο τοτε που με γνωρισε...
 

Συνημμένα

  • .webp
    .webp
    42,3 KB · Προβολές: 30
Έφαγε κάτι καινούριο σήμερα που μπορεί να της το δημιούργησε; Είχε συμπτώματα; Μήπως κανένα ρευμα;
το καινουριο που εφαγε ηταν φρυγανια και αυτο οχι κομματι και εκτος αυτου τωρα εχουμε φτασει 3ς εμετους και διαροια και το πρωι ειχε το κλουβι παρα πολλα φτερα
 
οταν λες καρβουνακι;δεν εχω και το βλεπω και ταλαιπωριεται το κακομοιρο... Τι να κάνω;
 
Καλημέρα, τι έγινε με το παπαγαλάκι; Κι εγώ τοξίκωση υποψιάζομαι όπως ο Χρήστος. Χρειάζεται άμεσα αντίδοτο, καρβουνάκι ή βρώσιμο ζεόλιθο από petshop. Αφού το πρωί έκανε αιφνίδια πτερόρροια, δεν είναι από κάτι που έφαγε χθες αλλά προχθές ίσως, να τσίμπησε κάγκελα με σκουριά, κάποιο σπρέϋ, κάποιο καθαριστικό πατώματος κτλ.
 
ειναι απο τις καταστασεις που πραγματικα με τρομαζουν. εχω την αισθηση της δηλητηριασης. Περαστικα.
 
Τελικά με το κάρβουνο ηρέμησε ευχαριστωωω για την πολύτιμη βοήθεια... εννοείται ότι τώρα μέχρι να ηρεμήσει και από άποψη κουτσουλιων θα έχει 24 ώρες από πάνω της εμένα να την τσεκαρα... ευχαριστωωω και πάλι!
 
Τελικά με το κάρβουνο ηρέμησε ευχαριστωωω για την πολύτιμη βοήθεια... εννοείται ότι τώρα μέχρι να ηρεμήσει και από άποψη κουτσουλιων θα έχει 24 ώρες από πάνω της εμένα να την τσεκαρα... ευχαριστωωω και πάλι!
Αν έπαθε τοξίκωση απο το κλουβί, λογικά θα ξανά πάθει..
Γι'αυτό λέω καλύτερα να κάνετε αλλαγή κλουβιού μόλις μπορέσετε... Και δωσε καρβουνάκι άλλες δύο μέρες τουλάχιστον...
 
Παιδια το κλουβακι ειναι ολοκαινουριο, ειναι κλουβο... Νικη και δεν εχει τπτ που να προδιδει φθορα. Μπορει να εχει γινει πιο ευθυμη αλλα εχασε 3 μεγαλα πτερα απο την ουριτσα της και εγινε πολυ πιο μικρη. Ομως συνεχεια χανει πτερα ακομα... Δεν ξερω τι εχει παθει... Και εχω καρβουνακι παλι στην τροφη... Τα περιτωματα της ειναι υγρα και παραμενει στον πατο του κλουβιου λευκο χαρτι κουζινας για να μπορω να την ελεγχω, αφαιρεσα εν τελη τον καθρεπτη εχοντας την ελπιδα οτι εκει μονο οφειλεται.. Επλυνα ολο το κλουβι εκτος του πλαστικου πατου με καυτο νερο και τον πατο τον πλαστικο με detol γιατι ετσι και αλλιως δεν πλησιαζει τον πατο ουτε κατα διανοια..χανει πτερα και με ανησυχει...
 
Κλουβοτεχνικη! Πες το δεν υπάρχει πρόβλημα!
Μην το καθαριζεις με ντετολ δε χρειαζεται...
Με σκέτο φάρμακο πιατων...
Το καρβουνακι θα το δινεις σε σκετο μπολ και οχι μεσα στην τροφη.
 
πραγματικα καταλαβενω την ανυσηχια σου και μπραβο που εισαι κοντα της. Να ξερεις οτι οσο και αν σου ακουγετε χαζο το νοιωθη και το καταλαβενει. Δεν ξερω αν τυχον περναει πτερορια, δεν ξερω δυστηχως πολα για μπατζιτ. με ανησυχη που χανει φτερακια. εαν θελεις πες μας εαν εχεις παρατηρηση εαν τα βγαζη μονη η απλα πευτουν. κατι που δεν καταλαβα το πουλακι καθετε στο πατωμα. εχεις προσεξη εαν τρωη κανονικα και εαν πηνη νερο.
 
Ευτυχώς δεν έχει καθήσει στο πάτωμα καθόλου. Γενικά δεν πλησιάζει πότε εκεί... Πίνει κανονικά.. Τρωει λίγο και σιγά σιγά το αυξανει... (παρατήρηση η από τα υπολυματα από τους σπόρους ή που η τρώει), αλλά πτερα τα βγάζει μόνη της αλλά πέφτουν και μόνα τους..
όμως πες οκ τα μικρά τα μεγάλα;
 
Αν είναι σε πτερόρροια, μπορεί όπως περιποιείται το πτέρωμα, κάποια πούπουλα κυρίως να φεύγουν εκείνη τη στιγμή. Το θέμα είναι, είναι σε πτερόρροια; Αυτό θα το καταλάβεις και σε σχέση με την λοιπή συμπεριφορά του πουλιού.
 
Πως είναι γενικά από συμπεριφορά και γενική κατάσταση; Φαίνεται να είναι καλύτερα;

Αυτό με τα πούπουλα και τα φτερά το είχε και πριν το πρόβλημα ή εμφανίστηκε μαζί με το πρόβλημα; Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις και εσύ και το πουλί είναι να πάτε σε ένα κτηνίατρο. Είναι κρίμα να έχεις άγχος ενώ υπάρχει τρόπος να σου λυθούν όλες οι απορίες. Εμείς ούτε το ξέρουμε το πουλί για να εκτιμήσουμε ούτε γιατροί είμαστε. Όσα και να γράψουμε θα είναι ανώφελα αν έχει κάτι σοβαρό ή απλά περνάει πτερόρροια.
 
χρηστο εχεις δικιο οτι εαν συνεχηστη το προβλημα πρεπει να παει σε πτηνιατρο. Βεβαια ο φιλος μας ενημερωνη για το παπαγαλο του, διοτι του ζητησαμε να εχουμε νεα. εγω προσωπικα χαρηκα που μας ειπε οτι τρωη και οτι πινει νερο. Για τα πουπουλα πιστευω για πτερορια. Βεβαια δεν ειμαι ειδικος, ευχομε ολα να πανε καλα.
 
Εννοείται ότι καλά κάνει και μας ενημερώνει. Ίσως φαίνεται λίγο επιθετικό το ύφος αλλά είναι από τον γραπτό λόγο.

Πολλές φορές το άγχος μας ακινητοποιεί και δεν σκεφτόμαστε καθαρά. Αυτό ήθελα να τονίσω. Καταλαβαίνω επίσης ότι υπάρχουν και άλλες δυσκολίες για μια επίσκεψη στον γιατρό(οικονομικές και μεταφοράς) αλλά το πόσο κακό κάνει σε εμας το άγχος και στο πουλί αυτή η κατάσταση νομίζω ότι αξίζει να το προσπαθήσουμε.
 
Back
Top