Φροντίδα Η Ροζέλα μου κάνει κάτι σαν γουργουρητό

Alora_Mal

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
36
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας. Εδώ κ 2 βδομάδες έχω βάλει την ροζελα μ σε ένα μεγάλο κλουβί με παιχνίδια. Έχω παρατηρήσει ότι εκτός του ότι γκαριζει μερικές φορές κάνει κ κάτι σαν γπυργουριτο. Ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει; Ακόμα φωνάζει αρκετά περισσότερο από πριν. Όμως δεν παίζει με τα παιχνίδια του κ δεν είναι δραστήριος. Βασικά ποτέ δεν ήταν. Τι μπορώ να κάνω; Μήπως θέλει παρέα; Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι πολύ μαζί του δυστυχώς.
 
Noμίζω πως αναφέρεσαι σε μια χαρακτηριστική φωνή που κάνουν. Πάνε πολλά χρόνια που είχα τη δικιά μου και δεν μπορώ να θυμηθώ καλά. Αν βάλεις ένα βίντεο ίσως καταλάβουμε καλύτερα. Γενικά οι ροζέλες δεν παίζουν ιδιαίτερα με παιχνίδια, η δικιά μου δεν έπαιξε ποτέ με κανένα. Τα φυσικά κλαδιά όμως συνήθως απασχολούν ακόμη και τα πιο αδιάφορα πουλιά μιας κι είναι φυσική ενασχόληση το μασούλημα της φλούδας και των φύλλων. Αν βρεις κλαδιά πεύκου, ελιάς, εσπεριδοειδών κι είσαι σίγουρος ότι είναι καθαρά απο φυτοφάρμακα και καυσαέριο τότε κόψε και δώστης. Αν αποφασίσεις να του πάρεις παρέα να προτιμήσεις ροζέλα του αντίθετου φύλου καθώς είναι καυγατζίδικα πουλιά και δεν ταιριάζουν εύκολα με άλλα.
 
Δυστυχώς μπαίνω από κινητό κ δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο... Το κάνει τώρα τελευταία πάντως... Θέλω να του πάρω ένα θηλυκό να έχει παρέα γιατί είναι μόνο του πολλές ώρες... αλλά εκτός από μαγαζιά μήπως ξέρετε κανέναν εκτροφέα;
 
Δε γνωριζω πολλα για το συγκεκριμενο ειδος αλλα πιστευω ειτε οτι ειναι καποιος ηχος του ειδους τους ειτε μπορει να ειναι δειγμα χαλαρωσης! Ενα βιντεο οντως θα μας βοηθουσε να καταλαβουμε.
 
Back
Top