Φροντίδα Πώς θα κάνω τη Ροζέλα μου να έρθει στο χέρι μου;

Καλό είναι αυτό να τρώει από το χέρι σου. Σε εμπιστεύεται. Και μένα ο Πάρης στην αρχή έτρωγε μόνο από το χέρι μου και δε με πείραζε αρκεί που έτρωγε φρούτα. Μετά έμαθε και έτρωγε στο μπολ του.

Θα το δοκιμάσω κι εγώ με το ποτήρι, αν και όταν βλέπει αντικείμενα που δεν έχει ξαναδεί την φοβίζουν λίγο... Πάντως θα δω και θα σου πω τα νέα μου!
 
Επίσης μη την φοβάσαι... σιγά σιγά πλησίασέ την και προσπάθησε να την αγγίξεις. Και μην φοβηθείς αν στην αρχή πάει να σε δαγκώσει.

την εχω πλησιασει πολλες φορες αλλα κανει σαν να θελει να με δαγκωσει... Μια φορα το αφησα να δω τι θα κανει και την χαιδεψα αλλα μου την ''αναψε'' και απο τοτε δεν το ξαναεπιχειρησα.
 
Ξέρεις πόσες φορές έχω νευριάσει με τη Λόλα και δεν ξαναασχολήθηκα μαζί της; Όμως αν έχεις έστω μία ή μισή ώρα τη μέρα να ασχολείσαι αποκλειστικά με εκείνη (τουλάχιστον να της δείχνεις αρκετό ενδιαφέρον) τότε σιγά σιγά θα την έχεις "αρνάκι". Πάντως ξέρω ότι σαν χαρακτήρες είναι πολύ φοβητσιάριδες παπαγάλοι αυτού του είδους και γενικά ότι αν δεν ασχοληθείς για λίγο καιρό μαζί τους ότι κάνουν πως δεν σε ξέρουν... Εγώ πιστεύω ότι το παίζουν πολύ ντίβες! Την δική μου στην αρχή δεν της έδινα πολύ σημασία κι όμως κάθε τι που έκανα ερχόταν πιό κοντά μου στα κάγκελα και με παρακολουθούσε. Γι' αυτό και την έβγαλα Λόλα... Λόλα η κουτσομπόλα. Α και έχω ακούσει ότι είναι πιο καλό είδος τα θυληκά και πιό συνεργάσιμο με τον άνθρωπο σε σχέση με τα αρσενικά.

Υ. Γ. Κάτι που δεν σου είπα πριν είναι ότι πάντα όπως μου είπαν κι εμένα σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα (ρίξε μια ματία αν θες) να της δίνεις κάτι σαν κέρασμα στο τέλος από κάτι καλό που κάνει (φαγητό συνήθως).
 
ευχαριστω πολυ Θεμιστοκλη. Για να δουμε... Που θα μου παει θα την καταφερω!
 
Συγνώμη παιδιά που μπαίνω στην συζήτηση σας αλλά άκουσα (διάβασα) για κοτόπουλο, για κρέας, στη φύση οι παπαγάλοι τρώνε κρέας; Και εάν τρώνε ζωική πρωτείνη αντέ να τρώνε έντομα, σκουλήκια αλλά κρέας.
 
Συγνώμη παιδιά που μπαίνω στην συζήτηση σας αλλά άκουσα (διάβασα) για κοτόπουλο, για κρέας, στη φύση οι παπαγάλοι τρώνε κρέας; Και εάν τρώνε ζωική πρωτείνη αντέ να τρώνε έντομα, σκουλήκια αλλά κρέας.

Λάζαρε έχεις δίκιο, δεν τρώνε κρέας στην φύση, όπως δεν τρώνε επίσης και πελλετς 😉. Δυστηχώς ή ευτυχώς οι παπαγάλοι είναι αρκετά απαιτητικά πουλιά με αποτέλεσμα η διατροφή που τους κάνουμε να μην είναι αρκετή ως προς τα αυτά που ζητάνε. Έτσι βρίσκουμε εναλακτικές λύσεις όπως τα πελλετς, τα συμπληρώματα, ακόμα και το κοτόπουλο που είναι μια αρκετά καλη πηγή πρωτείνης για αυτά. Θα μου πείς γιατί δεν πέρνεις πχ mealworms να τους δίνεις μιας και περιέχουν 3πλασιες ποσότητες πρωτείνης σε σχέση με το κοτόπουλο. Προσωπικά δεν τους τα δίνω γιατί δεν τα τρώνε. Και μεταξύ μας καλύτερα να τρώει κοτόπουλο απο εμάς παρά σπόρους με φυτοφάρμακα κτλ.

Φιλικά
 
Γρηγόρη αυτό με τα σκουλήκια είχα σκεφτεί και εγώ τα mealworms και αν δεν κάνω λάθος έχω δει και ένα άρθρο και σε αυτό το φόρουμ και στον kiklo στον Αλέξανδρο.
 
Να σας ρωτήσω κάτι... Κάνετε συχνά μπάνιο στους παπαγάλους σας;
Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα την έβαλα στο ντουζ μες στο κλουβί της με την κατάλληλη θερμοκρασία νερού και της έκανα ένα μικρό μπάνιο.
Είναι καλό γενικά και κάθε πότε;
 
Να σας ρωτήσω κάτι... Κάνετε συχνά μπάνιο στους παπαγάλους σας;
Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα την έβαλα στο ντουζ μες στο κλουβί της με την κατάλληλη θερμοκρασία νερού και της έκανα ένα μικρό μπάνιο.
Είναι καλό γενικά και κάθε πότε;

Το μπάνιο ποτέ δε κάνει κακό κατά τη γνώμη μου. Ο δικός μου κάνει μέρα παραμέρα. Τώρα που καλοκαιριάζει θα κάνει κάθε μέρα. Πολλά πουλιά δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο. Γι αυτό θα πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα για να δεις τι της αρέσει. Διάφορα εννοώ το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις μικρό μεγάλο πολύ ριχό στρόγγυλο κλπ και το μέρος που θα συνηθίσει να κάνει μπάνιο. Με τον Πάρη μετά από πολλούς πειραματισμούς κατέληξα ότι θέλει μεγάλο σκεύος να προχωράει και να κτυπά τις φτερούγες του, πράγμα που αρέσει στα πτηνά.Ακόμα θέλει να βρίσκεται έξω η στο παράθυρο να τον βλέπει ο ήλιος.Αυτά παρατήρησα και έτσι κάνω και δεν υπάρχει πρόβλημα στο μπάνιο του. Ενίοτε κάνει και στο ντους. Πειραματίσου και θα δεις τι βολεύει.
 
Ta dika mou kanoun kathe 2 meres peripou...An den mpenei sti mpaniera mporis na dokimaseis na tin psekareis me nero...
 
Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας... Όταν της έκανα μπάνιο έδειξε να της αρέσει αρκετά! Δεν είχε πρόβλημα με το νερό και της άρεσε γενικά. Απλά ήθελα να δω κάθε πότε είναι καλό ή αν μήπως "απαγορεύεται" για τα πουλιά... Τώρα που μαθαίνω ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα τότε θα το κάνω συχνότερα.
 
Και ο δικος μου το χειμωνα εκανε καθε δευτερη η τριτη μερα. σε λιγο καιρο μολις καλοκαιριασει τελειως κανει καθε μερα ανελλειπως! Θα δεις ποσο ομορφο φτερωμα θα αποκτησει. Η ροζελα μου τρελαινοτανε για νερο! Βουτιοτανε ολη την ωρα στο μπωλ με το νερο! Αλλη δουλεια δεν εκανα απο το να της αλλαζω νερο! :D
 
Ειναι λιγο ακαιρο, απλα μου ηρθε με τη κουβεντα του Ανεστη, οταν κανουν μπανακι τα πουλακια το χειμωνα. Ακουγεται αυτονοητο απλα τον χειμωνα κανει κρυο κ καλο ειναι να προσεχουμε που τα τοποθετουμε μετα το μπανακι τους. Οχι σε ρευματα κτλ. Γιατι μπορει πανευκολα νατην αρπαξουν. Θυμαμαι εγω γυρω στο μαρτιο τους ειχα πρωτοβαλει μπανιερα μια σχετικα ζεστη μερα αλλα φοβηθηκα κ τους εβαλα κ λιγο κλιματισμο για ναμην την αρπαξουν. Γενικα πιστευω το μπανακι ολα τα πουλια το απολαμβανουν. Καθαριζονται κ το χαιρονται. Τα κανουν λιγο χαλια μετα βεβαια, αλλα δε πειραζει, τα καθαριζουμε εμεις! Μια καλη λυση για πουλια μικροτερου μεγεθους-αν κ λιγο ασχετο με το θεμα εδω- ειναι οι κλειστου τυπου μπανιερες. Εγω τετοια εχω κ τους αρεσει πολυ, ειναι προσωπικη τους σαουνα!
🙄
 
Γειά σας μετά από αρκετό καιρό! Επειδή έχω πολλές μέρες να σας πω τα νέα μου κι επειδή στο διάστημα αυτό έγιναν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με τη Λόλα θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Καταρχάς έχει ξετρελαθεί με τον χυμό! Πίνει απ' την ποτίστρα την ξεχωριστή που της έχω συνέχεια! Της έβαλα χυμό πορτοκάλι την πρώτη φορά και την δεύτερη motion και έχει ξετρελαθεί...
Επίσης το σημαντικότερο για μένα είναι ότι ήρθε και κάθησε στον όμω μου!
Ένα βράδυ εκεί που είχε βγει έξω απ' το κλουβί για την βόλτα της την έβαλα και κάθησε πάνω σ' ένα απ' τα κλαδάκια που πήρα απ' το κλουβί της και αφού κάθησε εκεί πάνω την έβαλα δίπλα στο χέρι μου. Αυτή δειλά δειλά στην αρχή πάτησε πάνω στο χέρι μου και αφού ακούμπησε εκεί σιγά σιγά σκαρφάλωσε προς τον όμω μου!
Ήταν υπέροχα!
Θα σας βάλω φωτογραφίες να δείτε...
Εκεί κάθησε για αρκετή ώρα και την κράτησα με λίγο μπισκοτάκι... Όμως αργότερα ήθελε να πετάξει και έτσι πλησίασα τον όμω μου στο κλουβί της κι εκείνη πήγε εκεί.
Βέβαια την επόμενη μέρα που προσπάθησα να τηην ξαναφέρω στο χέρι μου και την πλησίασα εκεί άρχισε να μου δαγκώνει το χέρι και έτσι την άφησα.
Όμως έστω και γι' αυτό το λίγο ήταν υπέροχα! Ελπίζω να ξαναγίνει...
Το θέμα είναι ότι όταν βγαίνει έξω και έχει καθήσει κάπου που δεν την βολεύει και πολύ της βάζω δίπλα το κλαδάκι και κάθεται εκεί... Όμως στα καλά καθούμενα δεν έρχεται μόνη της όταν της βάλω το κλαδάκι δίπλα της... Αυτό θέλω να κάνω και να την μάθω να έρχεται μόνη της όχι μόνο στο κλαδάκι αλλά και στο χέρι μου.
 
μπραβο! συγχαρητηρια! Εκανες μεγαλη προοδο!
 
Συγχαρητηρια! Ειναι οντως μεγαλη προοδος! Μην τη ζοριζεις περισσοτερο απο οσο θελει να προχωρησει αυτη! Τα πηγαινει παρα πολυ καλα και δεν πρεπει ουτε να την τρομαξεις ουτε να τη νευριασεις τωρα!
 
Παιδιά μετά από αρκετό καιρό χαιρετώ και πάλι την γνωστή παρέα! Εξεταστική και διάβασμα και όπως καταλαβαίνετε δεν είχα πολύ χρόνο για ίντερνετ... Απ' την τελευταία φορά που σας μίλησα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά εκτός του ότι πλέον έρχεται αρκετά πιο εύκολα σε σχέση με πριν στο χέρι μου και χωρίς να την βάζω πρώτα στο κλαδάκι. Δεν δαγκώνει και τόσο πολύ και άρχισα να την μαθαίνω να υπακούει όταν της λέω να μην δαγκώνει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν της ανοίγω το κλουβί της και την αφήνω ελεύθερη νιώθω ότι θεωρεί πως όλος ο χώρος (το δωμάτιο) είναι δικό της και γίνεται κάπως πιο ανυπάκουη όταν είναι έξω ελεύθερη. Γι' αυτό και είμαι αναγκασμένος να την κλείνω στο κλουβί της και απλά να της ανοίγω κάποιες ώρες όταν θέλω παρέα ή όταν την έχω κλείσει για καιρό στο κλουβί της για παράδειγμα. Εγώ θα ήθελα να είναι περισσότερες ώρες έξω μαζί μου (αν γίνεται και συνέχεια τόσο το καλύτερο) αλλά όταν είναι για πολλές ώρες εκτός κλουβιού τότε γίνεται κάπως πιό ανυπάκουη όπως είπα και πριν και πιο ανήσυχη. Αν έχετε κάτι να με συμβουλεύσετε γι' αυτό θα το εκτιμούσα. Και το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι τις τελευταίες μέρες αρχίζει και χάνει μερικά πούπουλα και της έπεσε και ένα φτερό απ' την ουρά της. Θυμάμαι παλιότερα που την είχα ότι κάποια εποχή είχε πτερόροια αλλά νομίζω πως ήταν τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι. Είναι όντως αυτό ή μπορεί να της πέφτουν τα πούπουλα για κάποιον άλλο λόγο; Και αν όντως είναι πτερόροια χρειάζεται κάποιες βιταμίνες ή κάτι;
 
Οσον αφορα την εξοδο του πουλιου απο το κλουβι και αφου δεν εχεις τον ελεγχο οταν βγαινει εξω τοτε η επισκεψη σε ενα πτηνιατρο και το ψαλιδισμα των φτερων πτησης ειναι η λυση. Η πτεροροια γινεται 2 φορες το χρονο, Αυγουστο-Σεπτεμβριο και Φεβρουαριο-Μαρτιο. Τωρα καποια φτερα ειναι λογικο να χαθουνε σε οποιαδηποτε εποχη του χρονου και δεν ειναι προβλημα. 😉
 
Δεν είναι ότι δεν έχω τον έλεγχό της όταν βγαίνει έξω. Απλώς είναι λίγο πιο ανήσυχη και δεν κάθεται να την χαϊδέψω για παράδειγμα όπως όταν είναι μες στο κλουβί. Δεν θα ήθελα να της κόψω τα φτερά γιατί της αρέσει να γυρνάει στο κλουβί της μόνη της πετώντας μες στο δωμάτιο. Και μου 'χουν πει ότι πρέπει να ξέρει καλά ο πτηνίατρος ποιά φτερά θα κόψει γιατί σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει λάθη και το πουλί πετούσε ακόμα και μετά το κόψιμο των φτερών.
 
Back
Top