Γενικά Η Φρουφρούκα μου έφυγε αλλά η ζωή συνεχίζεται... νέο budgie για ταίρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frozed
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frozed

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2011
Μηνύματα
74
Καλησπέρα στην ομάδα...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την δυσάρεστη στιγμή να αποχαιρετίσω την παπαγαλίτσα μου, έχοντας κλείσει 8 - 9 έτη ζωής... Είμαι σίγουρος πως της προσέφερα ό,τι μπορούσα και πως πέρασε όμορφα στο κλουβάκι της δεχόμενη καθημερινά αγάπη..

Η Φρουφρού το τελευταίο διάστημα (μισό χρόνο) έπασχε απο λοίμωξη νεφρών ή συκωτιού όπως μου είχε πει ο πτηνίατρος που είχα επισκεφτεί..

Την μια φορά της είχε κάνει παρακέντηση καθώς η κοιλίτσα της παρατήρησα οτι πρηζόταν και το υγρό μου είχε πει της περιόριζε χώρο ωστε να αναπνέει με άνεση και για αυτό επιβαρυνόταν και η αναπνοή της...

Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και μέρα με την μέρα έβλεπα το πουλάκι να χειροτερεύει με το χειρότερο όλων, να μη μπορώ να κάνω τίποτα..

Μου είχε πει ο γιατρός πως αν έκανα κάτι θα ήταν ακόμη πιο μεγάλη ταλαιπωρία για το πουλάκι και πως δεν υπήρχε θεραπεία να σταματήσουμε την εξέλιξη οπου ήταν και ραγδαία..

Μέσα σε λίγους μήνες όπως μου είχε πει ο πτηνίατρος, η φρουφρού κατέληξε, ενώ το προηγούμενο βράδυ την έβλεπα πλέον να μη μπορει να μείνει ξύπνια και να συμμετέχει στο όλο περιβάλλον, και της είπα για ακόμη μια, αλλά τελευταία φορά, πόσο πολύ την αγαπούσα..

Η ασθένεια όπως μου είπε ο γιατρός προήλθε καθώς διάλεγε συγκεκριμένους σπόρους απο την τροφή της για να τρώει, και δεν έτρωγε απο όλο το μείγμα για να υπάρχει ισορροπία στην διατροφή παρά μόνο συλλογή λίπους γύρω απο τα ζωτικά της όργανα.

Η τροφή σημειωτέον πως είναι άνευ ζάχαρης και είναι γνωστής εταιρείας..
Μάλιστα πάντα συνοδεύω στα πουλάκια αυγοτροφή ενώ και τα φρέσκα βότανα και λαχανικά δεν έλειπαν σε γενικό βαθμό απο το μενού.

Το άλλο παπαγαλάκι, ο Πίου, εφόσον μεγάλωσε (3 ετών ήδη) αποδείχτηκε και αυτό θηλυκό, καθώς εφόσον είναι creamino δεν φαινόταν εύκολα εξαρχής και επειδή δεν ήθελα να μείνει μόνο, πήρα νέα συντροφιά... Τον Ρίκο.. Περίπου ενός έτους αρσενικό. Σκέφτομαι μαλιστα επειδή βλέπω πως τα έχουν βρεί για τα καλά γρήγορα μεταξύ τους, να βάλω τον άλλο μήνα την φωλιά μήπως και ζευγαρώσουν!

Αυτές είναι λίγες φωτογραφίες μόλις προ ολίγου.. Το "νέο" ζευγαράκι μου, δείχνει ερωτευμένο και κεφάτο!

111c.webp222c.webp333c.webp
 
Καλό ταξίδι στο γλυκό κορίτσι σου, υπάρχουν αυτές οι πικρές στιγμές δυστυχώς με τα ζωάκια μας ☹
Το ζευγαράκι σου υπέροχο, να είναι καλότυχο και να περνάτε όμορφα!
 
Μπράβο που φρόντισες την μικρή σου σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση της υγείας της(Δημήτρη; ) Καλό της ταξίδι...
Αν θέλεις γράψε μας το όνομα του γιατρού που την παρακολούθησε, θα είχε ενδιαφέρον.
Καλά να περνάει το νέο ζευγαράκι, να τους χαίρεσαι υγιείς και χαρούμενους!👍
 
Λυπάμαι για το πουλακι που έφυγε.
Θα με ενδιέφερε εκτος απο το ονομα του γιατρού και να μας έλεγες:
  • Ποιους σπόρους επέλεγε το πουλι, οι οποίοι ευθύνονται για την αρρώστια του
  • Ποια ειναι η μάρκα της τροφής
 
Σας ευχαριστω παιδια ολους!

Η τροφη ειναι που χορηγω εδω και 3-4 χρονια στα budgies μου ειναι της vitakraft, η premium menu, χωρις ζαχαρη και βλαβερες λιχουδιες... Εχει σπορους, δημητριακα, φυλλα ευκαλιπτου και καροτο. Γνωστη εταιρια και αγνα περιεκτικα..

Επισης αυγοτροφη την golden patti ...

Μου μιλησε αν θυμαμαι καλα για νεφρικη ανεπαρκεια η ανεπαρκεια υπατος..

Ο γιατρος ειναι πολυ καλος γενικα στα μικρα ζωακια... Παλιοτερα μου ειχε σωσει 2 φορες το κουνελακι που ειχα. Λεγεται κ Πλουμης και βρισκεται στην περιοχη του Παγκρατιου...

Ισως η μεγαλη ηλικια να ηταν αλλος ενας παραγοντας που επιβαρυνε το πουλακι..η κοιλιτσα του τις τελευταιες δυο εβδαμαδες ειχε σχεδον αλλαξει σχημα..☹
 
Back
Top