Αναπαραγωγή Η αναπαραγωγή των ζέμπρα μου

victoria-dina

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2013
Μηνύματα
51
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και καλή χρονιά. ΄Εχω ένα ζευγάρι παραδείσια ζεμπράκια και πριν από τα Χριστούγεννα τους έβαλα φωλιά για να ζευγαρώσουν. Επειδή είχα διαβάσει στο forum ότι οι καλαθωτές φωλιές συνήθως δημιουργούν διάφορα θέματα τους πήρα μία κλειστού τύπου. Στην αρχή δεν την πλησίαζαν, έχει τώρα 4 ημέρες που ο αρσενικός πιο πολύ, πηγαίνει στην είσοδο και βάζει μέσα το κεφαλάκι του, αλλά μέχρι εκεί. Και ενώ έχουν και νήμα, μάλιστα έβαλα και λίγο στη φωλιά μήπως και τα δελεάσω αλλά τίποτα. Τα πουλάκια είναι 1 έτους άρα μπορούν να ζευγαρώσουν, τί πιστεύετε ότι φταίει; Σας ευχαριστώ.:)
 
Στην αναπαραγωγή των πουλιών το μόνο που δεν χρειάζεται είναι βιασύνη. Όταν τα πουλιά και ειδικά τα ζεμπράκια νιώσουν έτοιμα, θα γεννήσουν ακόμη και μέσα στην ταιστρα είτε υπάρχει νήμα, είτε όχι.

Ένας καλός τρόπος για να τους δώσεις την κατάλληλη φωλιά όταν δεν έχουν ζευγαρώσει ξανά, είναι να τους βάλεις και από τις δύο για να διαλέξουν αυτή που τους αρέσει περισσότερο. Αρκεί να είναι αρκετά μεγάλο το κλουβί για να τους μείνει ελεύθερος χώρος.

Κατά τα άλλα, φροντίζεις για τη διατροφή τους και περιμένεις χωρίς άγχος και ανυπομονησία.
 
Σταύρο τώρα είδα κάποιες φωλιές που προτείνονται από μέλη ως καταλληλότερες για ζεμπράκια, και είδα ότι αυτή που είναι ξύλινη και κλειστού τύπου, μπροστά το άνοιγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από την δική μου που έχει ένα μικρό στρόγγυλο. Ξέρεις χθες σκεφτόμουν ότι αν ήμουν πουλάκι και έβλεπα αυτή την τρύπα με σκοτάδι από πίσω της νομίζω ότι δεν θα έμπαινα ποτέ! Σκέφτομαι να ανοίξω το άνοιγμα της εισόδου στο μέγεθος ακριβώς της πόρτας του κλουβιού και μάλλον θα το κάνω.
Παρεπιμπτόντως να υποθέσω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για άνοιγμα θέματος και παρακολούθησής του από τα μέλη;
Ευχαριστώ πολύ. 😉

Και κάτι άλλο. Τώρα πώς κάνω like σε κάποιον; 😳

Σταύρο άκυρο για το like το είδα!
 
γεια σου, χρόνια πολλά, μπορείς να μας βάλεις μια φωτογραφία της φωλιάς γιατί δεν κατάλαβα τι είδος είναι, σαν αυτή για τα παπαγαλάκια;
 
ωλιές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για παραδείσια :

Αυτήν έχω εγώ

01-DSC09271.webp

Σε αυτήν λένε ότι λερώνει πολύ γρήγορα. Δεν την είχα ποτέ και δεν ξέρω!

[x]

Και φυσικά και οι ξύλινες

images
 

Συνημμένα

  • upload_2014-1-5_20-13-21.webp
    upload_2014-1-5_20-13-21.webp
    2,1 KB · Προβολές: 161
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η φωλιά που έβαλα είναι η τελευταία από αυτές που δείχνει ο Αλέξανδρος, ξύλινη και με ένα μικρό στρόγγυλο άνοιγμα. Αλλά θα την ανοίξω και άλλο και θα την κάνω σαν την πρώτη που δείχνει, διότι υποψιάζομαι ότι αυτό το σκοτάδι τους φοβίζει. Από διατροφή νομίζω πως έχω κάνει όλα όσα έχω διαβάσει στο forum, αυγοτροφή, 1 φορά την εβδομάδα βιταμίνες στο νεράκι, μαρούλι και άμμο. Επίσης τους έχω βάλει νήμα κοκοφοίνικα αλλά όπως έγραψα τίποτε... Ποιος ξέρει μπορεί να είναι ανώριμα ακόμη. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.:)
 
Γεια σου Μαρία. Θα την ανοίξω και μόλις έχω κάτι νεώτερο θα ενημερώσω. Μαρία αν κατάλαβα έχεις παπαγάλο ή κάνω λάθος; Σκέφτομαι να αγοράσω αλλά δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω ζευγάρι love birds ή έναν μόνο του.
 
όλοι οι παπαγάλοι μπορούν να μείνουν και μόνοι τους οπότε αποκτούν μεγαλύτερο δέσιμο αλλά και εξάρτηση από σένα. Επίσης όμως είναι γενικά κοινωνικά πουλιά και θέλουν παρέα του είδους τους. Τα Lovebirds ιδιαίτερα νοιώθουν καλύτερα ως ζευγάρι. Θα έλεγα να πάρεις δύο. Δεν ξεχωρίζεται ωστόσο εύκολα το φύλο, καλύτερα ν' απευθυνθείς σε εκτροφέα που θα γνωρίζει για να έχεις σίγουρο ζευγάρι. Είναι πανέξυπνα πουλάκια και πανέμορφα. Να πάρεις :)
 
Μαρία καλημέρα. Κοίταξα στο διαδίκτυο για εκτροφέα αλλά νομίζω πως στη Θεσ/νίκη δεν υπάρχει. Αλλά ένα πολύ μεγάλο και γνωστό petshop έχει love birdς με δαχτυλίδια στα πόδια και θέλω να πιστεύω πως είναι αξιόπιστο. Μάλλον θα πάρω από εκεί. Την φωλιά για τα ζεμπράκια μου παιδιά την άνοιξα, έγινε πολύ καλή, και πλέον μπαίνουν μέσα αλλά απλώς για να την δούν, τίποτε άλλο... ΄Οπως είπε και ο Σταύρος μάλλον δεν θέλει βιασύνη. Θα δούμε...
 
Καλημέρα, μια και τώρα σιγά σιγά μπαίνουν σε αναπαραγωγική φάση, όταν ξαναπάς να έχεις διαθέσιμο χρόνο να δεις αν κάποια είναι ήδη ζευγαρωμένα να τα πάρεις μαζί. Το πιθανότερο θα είναι ζευγαράκι. Αλλά θέλει παρατήρηση από απόσταση αρκετή ώρα :)
 
Παιδιά καλημέρα. ΄Εχω καιρό να μπω στο forum λόγω δουλειάς. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Επίσης έχω να σας πω ένα νεό. Χθες Σάββατο καθάρισα το κλουβί από τα ζεμπράκια μου και όλα καλά. Σήμερα το πρωί είδα ένα αυγό στο πάτο του κλουβιού μισοφαγωμένο. Η αλήθεια είναι ότι την φωλιά την είχα βγάλει από τον Ιανουάριο γιατί δεν γινόταν τίποτε. Σήμερα όμως την ξαναέβαλα και αναμένω. Ελπίζω τα υπόλοιπα αυγά αν γεννήσει να τα κάνει μέσα στην φωλιά. Αν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. Αν πάλι έχετε καμμία ιδέα γιατί το έφαγαν θα χαρώ να την ακούσω.:)
 
Καλημέρα, καλά είμαστε, εσύ;
Πιθανόν να έσπασε πέφτοντας από το θηλυκό και ή διαχύθηκε ή το δοκίμασαν κιόλας :)
Διατροφική προετοιμασία τους έκανες με χόρτα και αυγό; Σουπιοκόκκαλο επίσης και νήμα γιατί φτιάχνουν φωλιά αυτά.
 
Μαρία καλημέρα και καλή εβδομαδα, καλα είμαι αν και αρκετά πιεσμένη λόγω δουλειάς αλλά όλα καλά. Σχετικα με την διατροφική προετοιμασία, μόνιμα στο κλουβί τους υπάρχει σουπιοκόκκαλο, άμμος και τους δίνω και μαρούλι. Φρούτα δεν έχω δώσει ποτέ, η αλήθεια είναι και από χθες που είδα το αυγό, τους έβαλα αυγοτροφή αλλά εμπορίου έτοιμη γιατί δεν είχα αυγό στο σπίτι!
Αμέσως τους έβαλα νήμα και επειδή την θυληκιά την "κόβω" λίγο περίεργη, έβαλα από μόνη μου νήμα και μέσα στην φωλιά.
Πάντως χθες η θηλυκιά καθόταν πολύ ώρα στην φωλιά για πρώτη φορά, επίσης πρέπει να κοιμήθηκαν και τα δύο στη φωλιά από ότι κατάλαβα το πρωί που τα βρήκα εκεί μέσα. Ελπίζω να κάνει και άλλα αυγά, αν κρίνω από όλες τις πληροφορίες που διάβασα από το διαδίκτυο. Θα σας κρατώ ενήμερους. 😉
 
Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τα ζεμπράκια μου έχουν 4 αυγουλάκια και μάλλον δεν θα κάνουν άλλα. Κάθεται η θηλυκιά μέσα στη φωλιά και όταν βγαίνει την αντικαθιστά ο αρσενικός, δηλαδή κάνουν όπως διάβασα πως πρέπει να κάνουν. Τώρα θα περιμένω την 13η ημέρα, αν δεν έιναι άσπορα τα αυγουλάκια, να δω τον πρώτο νεοσσό. Θα σας κρατώ ενήμερους. 🙂
 
Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα είναι η 13η ημέρα και ελπίζω πως όταν γυρίσω από την δουλειά σπίτι, κάτι να δω... Αλλά βρε παιδιά το είχα διαβάσει στο forum αλλά τώρα το διαπίστωσα και η ίδια. Τι βρωμιάρικα που είναι. Μέσα στη φωλιά έχουν και κουτσουλιές και μαλιστα πολλές. Στο μεταξύ δεν καθαρίζω το κλουβί, όπως διάβασα, και είναι και αυτό λίγο χάλια.΄Εχω και μία απορία. Αν βγει σήμερα ο πρώτος νεοσσός, συνεχίζουν να κλωσσάν τα υπόλοιπα αυγουλάκια; Και αν ναι, πως γίνεται και δεν πλακώνουν το μικρό πουλάκι; Αυτά παιδιά για την ώρα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχω καλά νέα να σας δώσω. 😉
 
Αν βγει σήμερα ο πρώτος νεοσσός, συνεχίζουν να κλωσσάν τα υπόλοιπα αυγουλάκια; Και αν ναι, πως γίνεται και δεν πλακώνουν το μικρό πουλάκι;
Βρίσκουν χώρο, μην ανησυχείς. :)
 
Καλησπέρα παιδιά. Μπορείτε να μου λύσετε μία απορία σας παρακαλω; το πρώτο αυγό βγήκε 26 Μαρτίου, σήμερα έχουμε 9 Απριλίου και δεν έχει βγει κανένα πουλάκι, το ζευγάρι όμως κλωσσάει κανονικά. Μήπως είναι άσπορα και ταλαιπωρούνται άδικα; Να επιχειρήσω να πάρω, αν τα πετύχω και τα 2 εκτός φωλιάς, 1 αυγό και να δω άν είναι άσπορο;. Το έχω δει στο διαδίκτυο πώς μπορείς να το καταλάβεις. Θα περιμένω απαντήσεις, σας ευχαριστώ πολύ.
 
Δεν χρειάζεται σε αυτήν τη φάση να κάνεις ωοσκόπηση. Τα αυγά που θα συμπληρωσουν 14 γεμάτα εικοσιτετράωρα μπορείς να τα αποσύρεις. Την ωοσκόπηση την κάνουμε την πρώτη εβδομάδα, για να αποφύγουμε μια ακόμη εβδομάδα άσκοπης επώασης.
 
Back
Top