Αναπαραγωγή Η αναπαραγωγική προσπάθεια για το 2019

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TZANNSPY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TZANNSPY

PB Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2016
Μηνύματα
1.707
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Συνολικά τέσσερα ζευγάρια επιλέχθηκαν -όχι ότι έχω και άλλα- και μπήκαν στην διαδικασία για αναπαραγωγή σήμερα τη δεύτερη ημέρα του Μαρτίου του 2019.

Αναλυτικά:

1) Αρσενικό Αχάτης Κίτρινου Μωσαϊκού Φορέας Τοπάζιο '16 με Θηλυκό Αχάτη Τοπάζιο Κίτρινου Μωσαϊκού '18

2) Αρσενικό Αχάτης Τοπάζιο Κίτρινου Μωσαϊκού '18 με Θηλυκό Αχάτη Τοπάζιο Κίτρινου Μωσαϊκού '18

3) Αρσενικό Αχάτης Τοπάζιο Κίτρινου Έντονου '18 με Θηλυκό Αχάτη Τοπάζιο Κίτρινου Μωσαϊκού '17

4) Αρσενικό Αχάτης Κίτρινου Έντονου Φορέας Τοπάζιο '18 με Θηλυκό Αχάτη Κίτρινου Έντονου Φορέας Τοπάζιο '16

Η επιλογή των ζευγαριών έγινε από το φθινόπωρο όπου τέθηκε ο εκτροφικός στόχος για φέτος, σήμερα απλά τοποθετήθηκαν τα πουλιά σε ζευγαρώστρες με πλέγμα με σκοπό την γνωριμία τους.
Εννοείται πως προηγήθηκε γενική καθαριότητα και απολύμανση σε πουλιά, κλουβιά, σκεύη και περιβάλλοντα χώρο.

Μέσα Μαρτίου και μετά από παρατήρηση θα γίνει η ένωση τους.

Θέλω να πιστεύω πως έγινε μια πολύ σωστή προετοιμασία σε πολύ καλές συνθήκες διαμονής/διαβίωσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αναμένουμε αντίστοιχα καλά αποτελέσματα και υγιείς νεοσσούς και γεννήτορες.

Καλή Αναπαραγωγική Χρόνια σε όλους και ιδιαίτερα στους "εξωτερικούς" & "μπαλκονάτους" που παραδοσιακά ξεκινάει αρχές Μαρτίου!

61146
.
 
Μπράβο σου Σπύρο! Ωραία πουλιά, ωραία κλουβιά και ωραίος χώρος! Όλα τα βρίσκω στην εντέλεια πράγμα που πιστεύω πως θα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα! Με το καλό να τα δεις όπως θες!

Υ. Γ. Θέλουμε και άλλες φωτογραφίες 😜!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα Σπύρο! Θαυμάζω την οργανωτικότητα, την λεπτομέρεια και την άριστη φροντίδα και προετοιμασία των ζευγαριών σου! Η επιτυχία και και η επίτευξη των εκτροφικών σου στόχων είναι εξασφαλισμένη! Πολλά μπράβο για όλα! Σου εύχομαι καλή, ομαλή και επιτυχημένη αναπαραγωγή! 👍
 
Άριστος σε όλα ο Σπύρος. Σωστές βάσεις, καλές γνώσεις, προσεγμένες εκτροφές και πολύ αγάπη για τα καναρίνια και τα γλυκά.
Φέτος Σπύρο το πρωτάθλημα θα το πάρουν οι "μπαλκονάτοι". Ετοιμάσου.
 
Σπύρο με το καλό, καλή αναπαραγωγή. Στο τελευταίο (κατω-κάτω) υπάρχουνε φορείς τοπάζιο;

Α ! Τώρα πρόσεξα το πρώτο σου μήνυμα.
Θα έλεγα οτι είναι προτιμότερο αντι για δυο φορείς στο τέταρτο, να κάνεις αμοιβαία αντιμετάθεση στα αρσενικά με το δεύτερο. Να έχεις και στα δυό ΦΟΡΕΑ Χ ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ώστε να παίρνεις 50% Καθαρά σε όλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κύριε Μάκη μια διευκρίνιση...

Αν κάνω ότι λέτε θα έχω 50% καθαρή μετάλλαξη στην κάθε μία από τις δύο φωλιές, 50% + 50% σωστά;

Αν συνεχίσω έτσι όπως τα έχω δεν θα πάρω 100% + 0% καθαρή μετάλλαξη;
Ποσοστιαία δεν είναι το ίδιο αλλά και πιο σίγουρο;
Ούτως ή άλλως του χρόνου θα μπουν και καινούργια αίματα. Αν το κέρδος που υπονοείτε είναι τα διαφορετικά πουλιά.
 
Για να το κάνουμε πιο λιανά.
Οπως είναι τώρα, θα έχεις πιθανότα για καθαρά Τοπάζιο, 100% απο το νο 2 και 25% απο το νο 4. , διότι το τελευταίο δίνει πιθανότητα μόνο 25% για καθαρά ( +50% φορείς +25% καθαρούς Αχάτες ).
Το θέμα είναι όμως, οτι αυτό το 75% (Αχάτες και φορείς) είναι πολύ δύσκολο, να διαχωριστεί οπτικά σε καθαρούς αχάτες και σε φορείς. Θα έχεις λοιπόν πουλιά που δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρος για την γενετική τους βάση. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για την συνέχεια. Με το ζευγάρωμα που σου προτείνω θα χάσεις 25% πιθανότα για καθαρά Τοπάζιο (μιας και θα βγάζεις απο 50% σε κάθε ζευγάρι), αλλά, όλα τα πουλιά που θα βγάλεις θα είναι είτε ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΑΖΙΟ είτε ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΑΖΙΟ χωρίς καμία εξαίρεση.Ετσι, οτι οπτικά θα δείχνει ΑΧΑΤΗΣ θα ξέρεις οτι ταυτόχρονα είναι και φορέας Τοπάζιο. Ο,τι οπτικά σου δείχνει ΤΟΠΑΖΙΟ θα είναι 100% Τοπάζιο.
 
Να διορθώσω εμένα στο προηγούμενο μήνυμα...
... Και να για να γίνει ακόμα πιο σαφές γιατί συχνά γίνεται αυτή Η σύγχυση, τα ποσοστά αναφέρονται σε πιθανότητα που αφορά σε κάθε ένα αυγό ξεχωριστά. Μπορεί ακόμα και 4 νεοσσούς να δείς Τοπάζιο ακόμα και στην περίπτωση ( ΦΟΡΕΑΧΦΟΡΕΑ)
 
Back
Top