Ασθένειες Η δύσπνοια του Μάριου συνεχίζει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
...Η αντιβίωση του δημιούργησε αυτή την κατάσταση από την ώρα που στραβοκατάπιε...
Ευκαιρίας δοθείσης ας αναφέρω και αυτό...
Προ ημερών είχα τηλεφωνική συμβουλευτική συζήτηση με κτηνίατρο συνταξιούχο (από Θεσσαλονίκη) ο οποίος υπήρξε ειδικός στα πουλιά.
Συγκεκριμένα τον ρώτησα για τον συριγμό που ακούω, μου απάντησε (φυσικά) πως θα πρέπει να τον εξετάσει ειδικός και
αν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει ''άποψη'' από την περιγραφή μου...είναι πως ίσως χρειάζεται μια ''ενεσούλα''στα ρουθούνια-κόγχες...
Ενεσούλα με τι μέσα;
Μαλλον με ορό οπως στα μωρα
Ακριβώς αυτό έγινε χθες που τον πήγα στον γιατρό Ακρίβο.
Και πάλι τον ακροάστηκε με το στηθοσκόπιο και όλα ήταν καλά, όταν όμως τον έβαλε στο αυτί του άκουσε τον συριγμό. Τα ρουθουνάκια του φαίνονταν πεντακάθαρα όπως μου είπε, όμως:
Σε μια σύριγγα ινσουλίνης έβαλε φυσιολογικό ορό. Αντικατέστησε την σιδερένια βελόνα με έναν μικρό πλαστικό φλεβοκαθετήρα

tinypic-no-longer-available.jpg

και του έριχνε τον ορό στα μέσα στα ρουθούνια για αρκετή ώρα, αφού από το ένα ρουθούνι ο ορός δεν κατέβαινε-έβγαινε από το στόμα.
Κάποια στιγμή (επιτέλους) έδειξε πως ξεβούλωσε αφού ο ορός άρχισε να βγαίνει από το ράμφος...
Μου έδωσε θεραπεία, αντιβιοτικές οφθαλμολογικές σταγόνες. Για την ακρίβεια μικροσταγόνες, αφού δεν θα τις ρίχνω από το οφθαλμολογικό μπουκαλάκι αλλά από το μικρό-στενό ρύγχος του κομμένου φλεβοκαθετήρα (μια σταγόνα πάνω σε κάθε ρουθούνι για μια εβδομάδα και μετά θέλει να τον ξανα εξετάσει).
Ο συριγμός σταμάτησε σχεδόν εντελώς ν΄ακούγεται...
Καλή μας δύναμη! 🙂



 
Καλή δύναμη Σισσάκι, σου είπε ότι έχει φλεγμονή στο ρουθούνι δηλαδή;
Όχι Μαρία μου, δεν βρήκε φλεγμονή στο ρουθούνι αλλά φοβάται για πνευμονοπάθεια που μπορεί να έχει δημιουργηθεί επειδή στραβοκατάπιε, φλεγμονή κάποιου αεραραγωγού δηλ ... (ακροαστικά δεν του βρήκαν ούτε ο Ακρίβος ούτε η Γκρέυ).
Η δύσπνοια δυστυχώς συνεχίζεται...
Η θέση του γιατρού είναι πως από τη στιγμή που το πουλάκι έχει καλή διάθεση-παίζει-τρώει-δεν αδυνατίζει και ζει φυσιολογικά δεν θέλει να το επιβαρύνει με φάρμακα που ίσως σταματήσουν τα συμπτώματα (κορτιζόνη) αλλά δεν θα λύσουν την αιτία του προβλήματος... Και συμφωνώ μαζί του (η οποία αιτία θα είναι απίθανο να βρεθεί)
 
Δεν κατάλαβα Σίσσυ, σταμάτησε τελικά ή όχι η δύσπνοια; Μου κάνει εντύπωση που δεν θεραπεύτηκε τόσον καιρό. Δηλαδή αν το πάθει άνθρωπος αυτό δεν υπάρχει τρόπος να του περάσει; (ίσως είναι λάθος ο παραλληλισμός)
 
Δεν κατάλαβα Σίσσυ, σταμάτησε τελικά ή όχι η δύσπνοια; Μου κάνει εντύπωση που δεν θεραπεύτηκε τόσον καιρό. *Δηλαδή αν το πάθει άνθρωπος αυτό δεν υπάρχει τρόπος να του περάσει; (ίσως είναι λάθος ο παραλληλισμός)

Ανέστη (Φοίβος) η δύσπνοια δεν σταμάτησε, συνεχίζει...
*Στον άνθρωπο μπορούν να γίνουν χίλιες δυο εξετάσεις ώστε να βρεθεί κάποιο ανάλογο πρόβλημα...Ας μη ξεχνάμε πως για να γίνει σε πχ σκύλο μια ακτινογραφία στους πνεύμονες θα πρέπει να ναρκωθεί και να διασωληνωθεί, ώστε ο κτηνίατρος να φουσκώσει τους πνεύμονες (ενώ εμείς οι άνθρωποι απλά θα εισπνεύσουμε και θα κρατήσουμε την αναπνοή μας)...

Όχι Μαρία μου, δεν βρήκε φλεγμονή στο ρουθούνι αλλά φοβάται για πνευμονοπάθεια που μπορεί να έχει δημιουργηθεί επειδή στραβοκατάπιε, φλεγμονή κάποιου αεραραγωγού δηλ ... (ακροαστικά δεν του βρήκαν ούτε ο Ακρίβος ούτε η Γκρέυ).
Η δύσπνοια δυστυχώς συνεχίζεται...
Η θέση του γιατρού είναι πως από τη στιγμή που το πουλάκι έχει καλή διάθεση-παίζει-τρώει-δεν αδυνατίζει και ζει φυσιολογικά δεν θέλει να το επιβαρύνει με φάρμακα που ίσως σταματήσουν τα συμπτώματα (κορτιζόνη) αλλά δεν θα λύσουν την αιτία του προβλήματος... Και συμφωνώ μαζί του (η οποία αιτία θα είναι απίθανο να βρεθεί)

...
**Αυτό που ακούω πολλές φορές, όχι πάντα, είναι ένας συριγμός όταν ανασαίνει (ξεκίνησε όταν στραβοκατάπιε και έβηχε)
Κανείς από τους δυο γιατρούς δεν άκουσε συριγμό εξετάζοντας τον με το στηθοσκόπιο...

Αυτός ο συριγμός (στο ανώτερο αναπνευστικό) έχει σχεδόν σταματήσει μετά την επίσκεψη στον γιατρό.
Για την δύσπνοια ο γιατρός τοποθετήθηκε (και συμφωνώ μαζί του) ότι:
Αφού το πουλάκι συμπεριφέρεται κανονικά (τόσους μήνες που την έχω ανακαλύψει) και δεν αδυνατίζει, δεν θέλει να το επιβαρύνει με κορτιζόνη, η οποία θα μπορούσε (ίσως) να σταματήσει την δύσπνοια ως σύμπτωμα (για κάποιο διάστημα) αλλά όχι να λύσει το πραγματικό πρόβλημα που την προκαλεί (το οποίο στην ουσία δεν μπορεί να βρεθεί και να λυθεί).
 
Ανατριχιάζω στην ιδέα και μόνο της ψυχικής πίεσης που νοιώθεις...
Θαρρώ πως δύσκολα θα άντεχαν άλλοι...
Μετά τον θάνατο της σκυλίτσας μου και όλες τις δοκιμασίες που περνάμε με τον Μάριο έχω καταλήξει πως δεν αντέχω πια να πάρω-έχω στην κατοχή μου άλλο ζώο-πουλί... Εύχομαι το Μαριόνι μου να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα (είναι ήδη 8,5) και να συνεχίσει να είναι ακμαίος και νευρικός όπως τώρα (έστω κι αν ταλαιπωρείται):)
 
Εύχομαι το Μαριόνι μου να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα (είναι ήδη 8,5) και να συνεχίσει να είναι ακμαίος και νευρικός όπως τώρα (έστω κι αν ταλαιπωρείται)
Το πιστεύω ... έτσι θα γίνει.. έχει εσένα.
 
Τρώει, πίνει, παίζει, έχει νεύρα, χτενίζει (την Λήδα) και χτενίζεται, ''όλα κυλούν ομαλά'' αλλά η δύσπνοια... Δύσπνοια!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Σίσσυ, ούτε τα φάρμακα που έπαιρνε για την ψυχολογική του κατάσταση; Απολύτως τίποτε;
Τίποτα δεν του δίνω, από τη στιγμή που δεν είδα ιδιαίτερη διάφορα στην πτεροφαγία του, σταμάτησα (σταδιακά) την αγωγή την οποία έπαιρνε για πολλούς μήνες, σε συνεννόηση με τον γιατρό φυσικά.
 
αχ μωρέ Μαριούλι... Τόσο γλυκό και αξιολάτρευτο γαλάζιο(νευρόσπαστο) συννεφάκι και ταλαιπωρείς τόσο την μανούλα;
θα σου στείλω τον Γιάννη μια μέρα να του κάνεις τα γνωστά σου σκερτσάκια και να σου δώσει πολλά πολλά φιλάκια!
τι να πω μωρέ Σίσσυ... Περαστικά του και υπομονή...
 
Δεν γνώριζα το θεματάκι αυτό στο Μαριάκο μας...υποκλίνομαι στην υπομονή σου και στο τρόπο που αντιμετωπίζεις Σίσσυ μου τη κάθε δυσκολία που σας επισκέπτεται.
Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα για το γαλάζιο αγγελούδι σου που γνώρισα από κοντά και λάτρεψα!
 
Back
Top