Γενικά Η εκτροφέας με κορόιδεψε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα σας. Ο σκιπερ μου παρατήρησα εδώ και ημέρες κάνει έναν περίεργο ήχο με τον ράμφος του και σαν να πάει να κάνει εμετό. Το τράβηξα βίντεο και το έστειλα στην εκτροφέα που τον πήρα και σε μια ομάδα στο facebook. Εδώ τώρα ξεκινάει το πανυγήρι. Έμαθα από πολλους εκτροφείς που έγραψαν στα σχόλια πως το πουλάκι προσπαθεί να με ταισει και θέλει να ζευγαρώσει , ενω με βάση το τι είπε η εκτροφεας χθες εκλεισε τους τρεις μήνες. Μίλησα με έναν εκτροφέα lovebird ο οποίος μου είπε πως το γεγονός ότι μας είπε ότι δεν πρόλαβε να βάλει δαχτυλίδι είναι και αυτό ψέμα. Μας έδωσε πουλί εφτά μηνών και πάνω ενώ το πούλησε ως μωρο. Μου είπαν πως έχει αλλάξει και φτερα...Τώρα υπάρχει και περίπτωση να μας είπε ψέματα για το τεστ dna γιατί δεν φαίνεται καν σε ποιο πουλάκι ανοίκει, μόνο ένα τεστ dna φωτογραφία είναι. Απίστευτο.
Όταν τον πηρα σκόπευα να του δίνω λαχανικά και φρούτα με pellets αλλά η εκτροφέας είπε να τον αφήσω να μεγαλώσει με κεχρί και σπόρους και μετά και πως δεν κάνουν κιόλας τα λαχανικά ! Και εγώ η Χ*ζη το άκουσα !
Ρωτάω και εδώ για μια δεύτερη γνώμη πριν την ξεμπροστιασω αλλά πραγματικά έχω νευριάσει πάρα πολύ. Το βίντεο δεν μπορώ να το στείλω γιατί είναι μεγάλο αρχείο αλλά θα στείλω το τεστ dna. Σας παρακαλώ βοηθήστε.
 

Συνημμένα

  • 75.webp
    75.webp
    78,6 KB · Προβολές: 11
@mirtopap επίσης η εκτροφέας είπε πως δήθεν δεν παίζει ρόλο η ηλικία και το κάνει γιατί έχει δεθεί πολύ μαζί μου.
 
Δυστυχώς συνέβη. Σημασία έχει ότι ο Σκίπερ παρά την ηλικία του έχει δεθεί μαζί σου. Επίσης είναι περίπου 6 μηνών αρά πάλι μικρός και όχι ενήλικος. Δεν είναι λόγος να δεις αλλιώς τον Σκιπέρ για 3 μήνες. Η εκτροφέας όμως απαράδεκτη! Γράψε πώς λέγεται για να την αποφύγουν οι ενδιαφερόμενοι.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL πως το ξέρουμε ότι είναι έξι μηνών και όχι χρόνια μεγάλος όμως ; το όνομα της είναι <removed by terms and conditions>.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@KONSTANTINOS MICHAIL ναι αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να είναι ψέμα. Μπορεί να είναι οποιουδήποτε πουλιού
 
@mirtopap Μυρτώ είναι λογικό που εκνευρίζεσαι αλλά δεν είναι κ κάτι τραγικό. Αναφορικά με το τεστ dna, θα μπορούσες κ το συ να κάνεις κ να διαπιστώσεις ότι είναι αρσενικό.
Όσο για την ηλικία του, βρήκα αυτό στο φόρουμ. Μια ένδειξη ότι είναι νεαρό είναι αν είναι μαύρο το ράμφος του. Διάβασε το κ εσύ.
[automerge]1704658218[/automerge]
@KONSTANTINOS MICHAIL Κωνσταντίνε, η ημερομηνία διαβάζεται ως εξής: Έτος/Μήνας/Ημέρα. Άρα γράφει ότι γεννήθηκε στις 6.10.2023
 
Αν πείραζε τα DNA θα σου έδινε μια φωτοτυπία από ένα που αποδεικνύει ότι είναι πολύ μικρότερο απ 'ότι είναι. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι το τεστ είναι γνήσιο. @MARY58 αυτό αφορά την μελανίνη που την έχουν ασταθή νεοσσοί και γενικότερα πολύ νεαρά πουλάκια αν δεν κάνω λάθος.
 
Μου κάνει εντύπωση ότι έχει διαφορετικό τρόπο γραφής για τις δύο ημερομηνίες του τεστ dna, αλλά προφανώς έτσι θα το δήλωσε η εκτροφέας.
 
@MARY58 Αλλά θα προσπαθούσε να με ταισει άμα είναι οντως τέτοια ηλικία ; μίλησα με τοσους εκτροφείς στο fb και μου είπαν ότι είναι σίγουρα πάνω από έξι όλοι
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MARY58 αυτό αφορά την μελανίνη που την έχουν ασταθή νεοσσοί και γενικότερα πολύ νεαρά πουλάκια αν δεν κάνω λάθος.
Δεν έχω ιδέα. Αλλά μου φάνηκε χρήσιμη πληροφορία για την εξακρίβωση της ηλικίας του.
[automerge]1704658625[/automerge]
Μυρτώ κ εγώ πιστεύω ότι θέλει να σε ταισει. Η ημερομηνία γέννησης στο τεστ dna είναι πιθανότατα έτοιμη πληροφορία από τον εκτροφέα. Ας το επιβεβαιώσουν κ όσα μέλη έχουν κάνει το τεστ κ στα δικά τους πουλάκια. Αυτό που λέω είναι ότι γιατί είναι τόσο τρομερό που το πουλάκι είναι επτά ή ενός έτους κ όχι τριών μηνών; το καλό είναι ότι έχει δεθεί μαζί σου.
 
@MARY58 δεν έχω θέμα με το πουλάκι. Το αγαπώ και είναι αγγελούδι. Απλά με ενοχλεί απίστευτα όταν με κοροϊδεύουν. Μου είπε να μην του δίνω φρούτα λαχανικά πελετς γιατί δήθεν δεν κάνει γιατί είναι μικρό και να δίνω μόνο κεχρι και σπόρους. Ψέμα. Μου είπε να το χαϊδεύω σε όλο το σώμα του πλάτη ενώ της είπα πως είναι ορμονικό είπε πως δήθεν δεν παίζει ρόλο γιατί είναι μικρό ακόμα. Ψέμα. Ήρθε στο σπίτι μου μέσα το έπαιξε καλή ενώ έλεγε ψέματα. Ούτε καν δαχτυλίδι δεν έβαλε και μας πούλαγε φουμαρα.
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
@mirtopap σε καταλαβαίνω. Είναι απαράδεκτη η εκτροφέας.
 
@MARY58 εγώ τώρα να του κόψω τους σπόρους και να δίνω πελετς ; να δίνω λαχανικά ; τι να κάνω δεν μπορώ να την ρωτήσω κιόλας πάλι ψέματα θα πει
 
Ωραία, τότε αν θες να το περάσεις στα πέλλετ, θα το κάνεις σταδιακά για να δεις αν έχουν αποδοχή, δίνοντας ταυτόχρονα κ σπόρους. Δες αυτό το πολύ χρήσιμο από τον Βάιο @Vada.

[automerge]1704659535[/automerge]
Πιστεύω ότι σημαντικό είναι να του δίνεις λαχανικά. Βρες την μορφή που του αρέσουν, ίσως ψιλοκομμένα, ίσως σε κομματάκια σε ένα μανταλάκι. Οι παπαγάλοι είναι λίγο δύσκολοι στα λαχανικά, αλλά σιγά σιγά θα τα μάθει.
[automerge]1704659803[/automerge]
Οι έμπειροι παπαγαλογονεις όπως ο @Vada θα σου πουν περισσότερα κ tips.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@KONSTANTINOS MICHAIL Αυτό σκόπευα να κάνω, απλά επειδή είμαστε σίγουροι πως είναι αρσενικό το άφησα... Μπορούν να βρουν όντως ημερομηνία;
 
Μπορούν να βρουν όντως ημερομηνία;
δεν θεωρω κατι τετοιο εφικτο και αυτο φαινεται πολυ ευκολα και απο το link που σου εδωσε ο @KONSTANTINOS MICHAIL
1704714827496.webp
[automerge]1704714951[/automerge]
Δεν αναφερει πουθενα σαν προσφερομενη υπηρεσια ανιχνευση ηλικιας που και παλι θα ηταν κατα προσεγγιση.
η ευκολοτερη λυση για να λυθει η απορια σου αν γινεται εντοπισμος ημερομηνιας γεννησης απο dna καταλαβαινεις πoια ειναι υποθετω
 
Back
Top