Ασθένειες Η κανάρα μου εδώ και δυο μέρες κάνει διάρροια

Χωρίς καμία διάθεση κριτικής θα σου πω ότι έχουν γίνει πολύ βασικά λάθη τα οποία οδήγησαν την κανάρα σε αυτή την συμπεριφορά.
Η προσπάθεια αναπαραγωγής έπρεπε να γίνει σε ένα σταθερό χώρο με την συμετοχή του αρσενικού μέχρι τον απογαλακτισμό του νεοσσού (30 ημέρες).
Την ειχα δωσει για ζευγαρωμα και με το που γεννήθηκε το μικρό μου την έφεραν πίσω
Μετά από αυτή την μετακίνηση να αισθάνεσαι τυχερή που το ζεσταίνει στην φωλιά.
Θα σου πρότεινα να προσθέσεις και βραστό αυγό στην διατροφή της κανάρας.
Στο ''ΑΡΘΡΑ'' - ''αναπαραγωγή πτηνών'' θα βρεις πολύ χρήσιμα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις λάθη και να προετοιμαστείς καλύτερα για τις μελλοντικές αναπαραγωγικές προσπάθειες.

Ποιά κρέμα χρησιμοποιείς και κάθε πόσες ώρες ταΐζεις το μικρό;
 
Ιωαννη δεν ειμαι πρωταρα και ξερω για ποιον λογο η καναρα δεν το ταιζει αυτο το λαθος δεν εγινε απο επιλογη μου αλλα σε αυτον που την δωσαμε για ζευγαρωμα
[automerge]1583434428[/automerge]
Πηγα στο pet shop Που ψωνιζω και μου εδωσε κρεμα για νεοσσους καθε δυο με τρεις ωρες περιπου ταιζω
 
Χριστίνα ζητησες βοήθεια και τα μελη στην δινουν.

Το λαθος δεν ειναι του ατομου που εδωσες την καναρα σου για ζευγαρωμα αλλά δικο σου που δεν φρόντισες αφου ηθελες αναπαραγωγη να εχεις ενα αρσενικό δικο σου.
Στην τελικη ας μην εμπαινες στην αναπαραγωγη.

Πρωταρηδες ή μη καλο ειναι να ειμαστε υπεύθυνοι και να δειχνουμε σεβασμο στις ψυχουλες που διαχειριζομαστε.
Φιλικα παντα.
 
ξερω για ποιον λογο η καναρα δεν το ταιζει
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το ταΐζει... Και δεν το λέω αυτό για εντυπωσιασμό, αλλά διότι δεν καταλαβαίνω ποιοι λόγοι συντελούν σε αυτήν την κίνηση. Με άλλα λόγια, δεν το ταΐζει επειδή:
  • άλλαξε περιβάλλον
  • το ταΐζεις εσύ
  • έχασε τον αρσενικό από το κλουβί
Και θα ήθελα, αν έχεις τη διάθεση φυσικά, να μας πεις τι συνέβη με το άτομο που έχει το αρσενικό καναρίνι, και βρέθηκες με την κανάρα και το μωρό.
Τέλος, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν εσύ είσαι αυτή που το ταΐζεις από την αρχή της γέννησής του ή αν όχι, από ποια ημέρα κι έπειτα ξεκίνησες.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά για για τα δύο πουλιά.
 
Η καναρα αρχισε να γεναει ασπορα αυγα αρκετες φερες και γιαυτο τον λογο μπηκα στην διαδικασια της αναπαραγωγης. Το ταιζω εγω απο την δευτερη ημερα
[automerge]1583438040[/automerge]
Ο αρσενικος ψωφισε και γιαυτο τον λογο που επεστρεψε την καναρα με το μωρο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Η διαχειριση των ασπορων αυγων ειναι σαφως πιο ευκολη στην διαχείριση της απο την κατασταση που βρισκεσαι τωρα και αρα προτιμοτερη κατα την δική μου αποψη.

Σε οτι αναφορα το αρσενικο,ισχυει οτι εγραψα πιο πανω.
 
Τελικά τι έχει η κανάρα μου; Μπορεί δηλαδή να την ξαναβάλω για δεύτερη γέννα; Και το μικρό τι θα απογινει;
Η κανάρα σου δεν ξέρω τι έχει. Προσπάθησε να αναβάλεις για τουλάχιστον 15 ημέρες την δεύτερη αναπαραγωγή για να σώσεις το μικρό. Προσοχή σε αυτό το διάστημα στην συμπεριφορά της θηλυκιας απέναντι στο μικρό.

Σου εύχομαι τα καλύτερα.
 
Βασικά δεν ξέρω να σου πω πως θα το αντιμετώπιζα από εδώ και πέρα.. Μάλλον βλέποντας και κάνοντας. Αλλά το βέβαιο είναι ότι σε πρώτη φάση θα έβαζα αλλού μέσα στο κλουβί νέα φωλιά και νήμα, ώστε η κανάρα, αν της έρθει η όρεξη να κάνει αυγά, να μην ξεπουπουλιάσει το μικρό για να στρώσει τη φωλιά.
Αυτό όμως που ήθελα να ρωτήσω είναι αν η κανάρα σκεπάζει τον νεοσσό στη φωλιά, δλδ, αν κάθεται πάνω του για να το ζεστάνει... Και αν περνάει πολλές ώρες της ημέρας στη φωλιά (και αν κάθεται τη νύχτα).
 
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το ταΐζει

@ianos έχω την πεποίθηση, ότι η συμπεριφορά της οφείλεται αρχικά στην αλλαγή περιβάλλοντος. Με την αλλαγή αυτή, άλλαξε η θέση της φωλιάς της, την οποία αποφάσισε να στρώσει σε συγκεκριμένο σημείο του κλουβιού, λαμβάνοντας υπόψη και τον περιβάλλοντα χώρο κυρίως για λόγους ασφαλείας. Τώρα λοιπόν που το κλουβί άλλαξε σπίτι, χώρο και ως εκ τούτου άλλαξε και η θέση της φωλιάς, είναι απόλυτα φυσιολογική η συμπεριφορά της. Γιατί απλά δεν την αναγνωρίζει. Εφόσον η ιδιοκτήτρια της κανάρας, επέλεξε να την δανείσει για ζευγάρωμα, θα έπρεπε όλη η διαδικασία να ολοκληρωθεί εκεί, μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών. Το ότι χάθηκε ο αρσενικός είναι πλήγμα, αλλά όχι ικανό να επηρεάσει την συμπεριφορά της κανάρας. Κλείνοντας, όσον αφορά το τάϊσμα, θεωρώ πως αν δεν είχε αναλάβει η @christina23bili το μικρό θα είχε χαθεί.
 
Back
Top