Αναπαραγωγή Η καναρα μου γεννησε 3 αυγα και τα 2 τα πεταξε

Δημήτρη μου και 2-3 μηνων να ειναι τώρα, είναι ακόμα πολύ μικρό να ξεχωρίσει κανεις με βεβαιότητα το φύλο του απο το κελάηδημα. Και τα δυο φύλα μεχρι καποια ηλικία "πειραματίζονται" με τις φωνητικές τους δυνατότητες. Η ηλικία που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα έιναι μετα τους 6 μηνες κατά προσέγγιση και αφού εχει τελειώσει και η πτερόρροια κα ανάλογα με τα ακούσματα που έχουν. Μάλιστα δεν είναι λιγες οι φορές που ακόμα και πολλά ενήλικα θηλυκά κελαηδούν με αρκετά περίπλοκο τρόπο που μπορεί να μπερδέψουν ακομα και έμπειρους ιδιοκτήτες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: sainer
:D Οσο ζει και διαβάζει, μαθαινει κανείς! Αν και είναι μακρυά ακόμα ο χειμώνας... Κάνε υπομονη! Ειναι απο τις αρετές που αναπτύσει κανεις ασχολούμενος με αυτο το πολύ όμορφο χόμπυ!
 
περιπου σεπτεμβριο με οκτωβριο θα μπορεις να δεις ποια ειναι τα αρσενικα σου... Και παλι θα δυσκολευτεις λιγο! Εγω αρχιζω να ξεχωριζω αρχες οκτωβριο. Βαζω τα αρσενικα μονα τους σε δικα τους κλουβια και αυτα που βλεπω οτι ειναι θηλυκά τα αφηνω ολα μαζι στην κλουβα. Μετα απο 1 μηνα που τα αρσενικα ειναι μονα τους και εχουν αρχισει να κελαυδανε πιο ώριμα δηλαδη τελη νοεμβριου αρχιζω τη διαδικασια προετοιμασιας ετσι ωστε να ειναι ετοιμα τον ιανουαριο.
 
aαυτο ομως δεν εχει σχεση με το να καταλαβεις αν ειναι αρσενικο.σε αυτη την ηλικια ολα λιγο πολυ αρχιζουν να ''σαλιαριζουν''.
 
σημερα ειχα καινουργιο επισκεπτη ειναι στη δευτερη γεννα αυτο το ζευγαρι και σημερα ειρθε ο μικρουλης.. Εχει παλι 3 αυγα αλλα αυτη τη φορα ολα ειναι στη θεση τους αυριο περιμενω το δευτερο..
 
Back
Top