Αναπαραγωγή Η κοτσυφίνα "παράτησε" τα αυγά της... τι να κάνω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπόν, είπα να σας πώ τα νέα μου σχετικά με τα αυγουλάκια... Επειδή όπως είπαμε δεν είμαι "συνηθισεμένη" σε τέτοια πράγματα, έβαλα τα αυγουλάκια κρεμασμένα σε ένα καπέλο και σε μια φωλίτσα (μέσα στο καπέλο) πάνω από ένα αερόθερμο, σε δωμάτιο με αρκετή υγρασία... Τα είχα εκεί επί 3 μέρες και τα γυρνούσα... μετά, έγινε διακοπή ρεύματος για 6 ώρες... Τα πήρα λοιπόν και τα κρέμασα πάνω από τον απορροφητήρα μέσα σε ένα ταψί... και σε αλουμινόχαρτο και άναψα σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία το μάτι του γκαζιού (για να τα κρατώ ζεστά)... Πάντα μέσα στην φωλιά! Το βράδυ τα ξαναπήγα στο αερόθερμο...
Το βράδυ εκείνο λοιπόν, τα κράτησα για μερικές ώρες στην χούφτα μου (φορώντας γάντια μάλλινα) για να τα ζεστάνω καλύτερα και διαπίστωσα οτι -μάλλον- ένοιωσα μικρά κουνηματάκια!
Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα αυτό... ένοιωσα πολύ παράξενα... σχεδόν με πήραν τα ζουμιά! Απίστευτο συναίσθημα, σχεδόν ισάξιο με το κλώτσημα του μωρού μέσα από την κοιλιά της μάνας -κάτι που δεν έχω νοιώσει ακόμα-.
Για να μην τα πολυλογώ... Την επόμενη μέρα, πήγα και πήρα εκκολαπτηκή μηχανή... Τα έχω τώρα πια εδώ και 3 μέρες μέσα εκεί σε ζεστές συνθήκες και με νεράκι από κάτω για την σχετική υγρασία... και βλέπω οτί κουνιούντε (εύχομαι να είναι λογικό αυτό). Διακρίνω στο ένα αυγουλάκι κάτι περίεργο στο τσόφλι... σας να το τσιμπά από μέσα το πουλάκι προσπαθώντας να βγεί...
Δεν ξέρω που θα καταλήξει το όλο θέμα... αλλά πραγματικά θα νοιώσω ευτυχισμένη αν τελικά αυτές οι ζωούλες καταφέρουν να γεννηθούν και να ζήσουν!
 
Καλησπέρα Ριτάκι!Όπως σου είπα και την περασμένη φορά έχεις επιμονή! Μακάρι να σου βγεί σε καλό και εννοείτε το εύχομαι και για σένα και για τα πουλάκια.
 
με το καλο σου ευχομαι να σκασουν τα μικρα κοτσυφακια και να τα μεγαλωσεις με επιτυχια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ritaki
Ριτα, διαβαζα το θεμα σου και ηθελα να σου πω κι εγω συγχαρητηρια για τον κοπο που κανεις και την υπομονη που δειχνεις. ευχομαι να βγουν τα πουλακια σου και να ειναι θετικη η 'ανθρωπινη παρεμβαση στη φυση'
Μαριελενα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ritaki
Καταρχην θα ηθελα να σε ευχαριστησω Ριτακη για οσα εκανες για τα αυγουλακια οπως επεισης και για το πουλακι που μεγαλωσες! Θα πρεπει ομως να σκευτεις σοβαρα το μελλον του... ΔΕν πιστευω να σκευτεσαι να το κρατησεις;
Θα περιμενω με αγωνια να με ενημερωσεις τι σκευτεσαι να κανεις...
 
Όχι καλέ μου, έχω αναφερθεί στο θέμα αυτό σε άλλο πόστ που συγκεκριμένα αφορούσε την "Πρισίλλα" (το κοτσυφάκι που μεγαλώνω). :D Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να του στερήσω την ελευθερία του... αν και πολλοί φίλοι του φόρουμ με συμβούλεψαν για το αντίθετο και ομολογουμένως σε κάποια θέματα έχουν δίκιο!
Παρόλα αυτά... Θα το κρατήσω μέχρι να δυναμώσει λίγο παραπάνω... και θα προσπαθήσω την προσαρμογή του στο φυσικό του περιβάλλον!
Σ΄ευχαριστώ που ρωτάς!
 
Ριτα, τι ναπω... Με εχεις φησει αφωνη, πραγματικα! Να σωσεις αυγα και να ειναι ακομη ζωντανα τα πουλακια... Ευχομαι ολα να πανε καλα, για το αν θα κρατησεις τα πουλακια, δε νομιζω πλεον εμεις να ειμαστε ικανοι να σου πουμε τι να κανεις μετα απο τετοιες εξελιξεις, αλλωστε αν καταφερουν και γεννηθουν τα πουλακια και μεγαλωσουν με σενα,ισως ειναι λιγο δυσκολο να προσαρμοστουν... Ποτε δεν ξερεις βεβαια, φυση ειναι αυτη! Ευχομαι τα καλυτερα και περιμενουμε εξελιξεις, να εισαι καλα!
 
Ριτάκι με κατασυγκίνησες με την υπεράνθρωπη προσπάθειά σου!

Ευχομαι να σου πανε όλα καλά! Να μας κρατάς ενημερους για τις εξελίξεις και θα χαρούμε πολύ αν καταφέρεις να ανεβάσεις φωτογραφιες!

Και όταν με το καλό έρθει η ωρα της απελευθέρωσης, ξέρω ένα υπέροχο δάσος από ένα σημείο του οποίου εχει πέρασμα μια οικογένια κοτσυφιών! Θα ήταν πολύ όμορφα να βρεθουν ανάμεσα σε πουλάκια του ιδίου ειδους!
 
Βρε παιδιά συγγνώμη κι'όλας.. Αλλά δεν μπορώ να μη διαφωνήσω και να πω την άποψή μου! Και μεις οι άνθρωποι στη φύση ανοίκουμε! Τι εμείς γεννηθήκαμε στο διάστημα και δεν μπορούμε να επέμβουμε στα υπόλοιπα ζώα; Τι πιο φυσιολογικό από αυτό που έκανε το Ριτάκι; Δύο αβγά έσωσε από έναν ποντικό. Δεν χάλασε ολόκληρη την διατροφική αλυσίδα. Εδώ οι άνθρωποι σκοτώνουν ποντίκια γιατί εισβάλουν στα σπίτια τους και η Ρίτα δεν μπορεί να διώξει έναν επειδή της έχει δημιουργήσει προβλήματα; Και όχι μόνο το πρόσφατο με τα αυγά το οποίο τη συγκίνησε και σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ θέλησε να το αλλάξει. Στη τελική το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Ο ποντικός "τρώει" τα πουλάκια και η Ρίτα "τρώει" τον ποντικό. Στη περίπτωση αυτή Ριτάκι εγώ θα σου έλεγα να ξεφορτωθείς τον ποντικό. Οχι να τον σκοτώσεις απαραίτητα. Αλλά κοντά στο σπίτι σου δεν είναι καλό και για την υγεία σου. Ασέ ότι μπορεί να γεννήσει κι' όλας..
Και γω στην εξοχή μένω και ένα σπίτι στη γειτονιά εγκαταλελλημένο μάζεψε ποντικάκια, δεν τα πειράζαμε γιατί μαζευότουσαν και γατούλες αλλά μετά αρχίζουν τα προβλήματα. Μηπως να τα ταίσουμε κι'όλας όλοι οι υπόλοιποι γείτονες;
Ριτάκι καλά έκανες και τα πουλάκια έσωσες και ο ποντικός θα αναγκαστεί να πάει αλλού να βρει τροφή.
 
Μα δεν κατηγόρησε κανείς την Ρίτα και συγκεκριμένα εγώ ο ίδιος απο όσα είπα τα περισσότερα ήταν επιβράβευση, αλλά επίσης και κάποιοι ακόμα που απάντησαν. Το δεδομένο όμως να πάρει τα αυγά ήταν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, δεύτερον όπως είπες το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και τρίτο κατ'εμέ, πιστεύω πως ο κότσυφας ειδικά, είναι πολύ περίφανο πουλί για να κλειστεί στην ζωή του ανθρώπου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: pasx79
Συμφωνώ έχεις απόλυτο δίκιο. Μα το είπε και η ίδια ότι σκοπός είναι μόνο να τα σώσει. Οχι να τα έχει κατοικίδια. Απλά αυτό που με έκανε να διαφωνήσω ήταν "να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλεία της". Η λειτουργεία της φύσης σε αυτή τη περίπτωση είναι να μεγαλώσουν τα κοτσυφάκια απο το ανθρώπινο χέρι.. Φυσιολογικό είναι και αυτό. Αυτό το δέσιμο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στη Πρισίλλα και στη Ρίτα και θα δημιουργηθεί και με τα νέα κοτσυφάκια είναι απόλυτα φυσιλογικό. Αυτό ήθελα να τονίσω. Ολοι πλάσματα είμαστε που μεγαλώνουμε στη ίδια φύση και για καλή μας τύχη είμαστε γέννημένοι οι πιο δυνατοί. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να λειτουργούσαν έτσι Ριτάκι! Μπράβο και από μένα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ritaki
Είναι κάποιος κινηματογραφιστής άγριων ζώων στην Αφρική που αυτήν την στιγμή μου διαφέυγει το ονομά του, μόλις μπορέσω θα βρώ και κάποιο βίντεο να ανεβάσω για να δείς καλύτερα πως λειτουργεί η φύση! Έχει αφιερώσει την ζωή του στα ζώα εδώ και πολλά χρόνια, εχεί δεί πράγματα και καταστάσεις, που πολύ απο εμάς τα είδαμε μόνο μέσο της τηλεόρασης. Θυμάμαι λοιπόν ένα περιστατικό που αναφερόταν σε κάποια είδη πουλιών που έκαναν κατά δεκάδες τις φωλιές τους σε δέντρα ακακίας, κάποια στιγμή λοιπόν εμφανίστηκε ο πιό επιδοξος και πιό φονικός εχθρός των πουλιών, ένα είδος φιδιού το οποίο πρέπει να έφαγε πάνω απο 20 νεοσσούς, καθ'όλη την διάρκεια της σφαγής των μικρών πουλιών ο άνθρωπος αυτός αναφέρθηκε στο ότι το μόνο εύκολο ήταν να πάει και να απομακρύνει το φίδι ή ακόμα και να το σκοτώσει προκειμένου να σώσει ζωές, αλλά ήταν απόλυτος στην εξής άποψη,''αυτή είναι η φύση και δεν μπορεί άλλο ο άνθρωπος να επεμβαίνει'' και αφού λοιπόν το φίδι έφαγε με την σειρά του έγινε γεύμα σε κάποιο είδος γερακιού. Γι'αυτό λοιπόν η φύση γνωρίζει καλύτερα στο τι παίρνει και δίνει ακόμα και απο εμάς του υποτιθέμενους ''δυνατούς'' στην αλυσίδα της ζωής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Δυστυχώς έτσι είναι. Υπάρχει και η συναισθηματική άποψη όμως.. Και όταν υπάρξει ευκαιρία να βοηθήσουμε το οποιοδήποτε ζωντανό είτε ζώο, είτε άνθρωπο καλό είναι να μη λειτουργούμε κατεβάζοντας το κεφάλι και λέγοντας ετσι πρέπει να γινει αλλά να το κάνουμε! Δεν
 
Σωστά Εμμα! Άρα λειτουργεί η ανθρωπιά και η αγάπη και όχι οτί είναι φυσιολογικό να ταίζει ένα χέρι τα πουλάκια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι άξιος επιβράβευσης αυτός που αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη!Όσον αφορά το ότι κάποιοι κατεβάζουν το κεφάλι και αυτό πάλι είναι λάθος! Επομένως χαίρομαι που συμφωνούμε!
 
Back
Top