Αναπαραγωγή Μετά την ωοσκόπηση παράτησε τα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
έχω 2 κανάρες που ετοιμάζουν φωλια.
Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, μπορείς όμως να βάλεις άμεσα 2-3 πλαστικά αυγά και στις δυο και αν είσαι τυχερός μπορεί κάποια να κάτσει και να της περάσεις αύριο τα αβγά.
Άλλη περίπτωση και υπο την επίβλεψή σου θα μπορούσε να είναι η μεταφορά του νεοσσού σε μια απο τις άλλες κανάρες.
Τέλος στην απελπισία μεταφέρεις όλα τα αυγά μεθαύριο σε κάποια κανάρα σου και κανεις τον σταυρό σου.
Όλες οι περιπτώσεις έχουν ρίσκο-μπουμερανγκ και μάλιστα μεγάλο.
Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις τον νεοσσό και να ξεχάσεις τα αυγά αλλά αυτό έπρεπε να το έχεις αποφασίσει μέρες πριν, ανάλογα και με τους στόχους σου.
 
Πραγματικά όλα πήγαν στραβά από την αρχή. Θα αφήσω τα αυγά ως έχουν για να μην μπερδέψω και τις άλλες κανάρες. Να σημειώσω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνω πολλαπλή αναπαραγωγή, ο λόγος είναι τα χαρακτηριστικά του αρσενικού που θέλω να περάσω σε νεοσσούς.
 
Επιστρέφω στο θέμα γιατί κ το δεύτερο αυγό που μετέφερα εκκολάφτηκε. Το αναφέρω γιατί συχνά φίλοι έχουν την αγωνία μήπως τα αυγά κρυώσουν κάτα την απουσία κανάρας από ρην φωλιά. Τα συγκεκριμένα αυγά έμειναν πάνω από 2 ώρες μόνα τους, σε εξωτερική εκτροφή και μάλιστα κρύα μέρα. Αρα τα αυγά δεν παγώνουν τόσο ευκολα όσο νομίζουμε.
 
Θα σας ενημερώσω και σε 4,5 μέρες οπότε θα πρέπει να εκκολαφτούν και τα αυγά της κανάρας στην οποία πρόσθεσα τα 2 παρένθετα..ίσως η φύση κάνει και εδώ θαύμα και εκκολαφτούν παρά το μεγάλωμα 2 νεοσσών μέσα στην φωλιά.
 
Τα συγκεκριμένα αυγά έμειναν πάνω από 2 ώρες μόνα τους, σε εξωτερική εκτροφή και μάλιστα κρύα μέρα. Αρα τα αυγά δεν παγώνουν τόσο ευκολα όσο νομίζουμε.
Εάν η παρατήρηση σου είναι σωστή και δεν έχω κανένα λόγο να το διαψεύσω νομίζω ότι αλλάζει την οπτική που είχαμε μέχρι τώρα για την θερμοκρασία που χρειάζεται για την εκκόλαψη των αυγών.
Έχει παρατηρήσει κάποιο μέλος κάτι παρόμοιο;
Γιώργο εάν με το καλό μεγαλώσουν τα μικρά και γίνουν ενήλικα εάν το θυμηθείς να μας πεις το φύλλο τους.
Όσο αφορά τα αυγά μόνο με μετακίνηση όπως σου είπαν θα σωθούν.
 
Ναι θα σας κρατήσω ενήμερους. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση κάτι ακόμα. Είχα αφήσει ένα αυγό στην κανάρα μήπως επιστρεψει στην φωλιά αλλά μάταια, μέτα από 4 ωρες περίπου έβγαλά την φωλιά. Πριν πετάξω το αυγό έκανα πάλι ωοσκόπηση, φαινοντουσαν οι φλέβιτσες.ίσως το εμβρυο ζούσε ακόμα. Για την ιστορία η κανάρα που εγκατέλειψε έκανε σήμερα το πρώτο αυγό. Θέλω να δω και την δική της συμπεριφορά στην δεύτερη γεννα.
 
Επανέρχομαι στο θέμα λόγω της συμπεριφοράς της ίδιας κανάρας στην δεύτερη γέννα της πλέον. Δεν την ένοχλω καθόλου, δεν έχω κάνει ωοσκόπηση,έχει 4 αυγά που θα εκκολαφθούν το Πάσχα. Οι έξοδοι της από την φωλιά είναι συχνές και πολλές φορές πολύωρες.ίσως στην προηγούμενη περίπτωση να το θεώρησα εσφαλμένα εγκατάλειψη της φωλιάς. Θέλω να δώ αν βγάλει νεοσσούς. Τέτοιες καταστάσεις νομίζω εμπλουτίζουν την εμπειρια μας.
 
Ο κανάρος βρίσκεται μαζί σε διπλή ζευγαρώστρα. Όμως επειδή κάνω διπλή αναπαραγωγή και στο άλλο μισό η άλλη κανάρα έχει νεοσσούς έχω βγάλει το χώρισμα για να βοηθάει την άλλη κανάρα στο τάισμα των μικρών όπως και κάνει. Την συγκεκριμένη κανάρα δεν την ταίζει αλλά της παραστέκεται στην φωλιά. Γενικά αν και πολλαπλή αναπαραγωγή κυλάνε αρμονικά οι σχέσεις των πουλιών

.
 
Η κατάσταση έχει ως εξής, στην μία άκρη είναι η κανάρα στην οποιά αναφέρομαι σε εξωτερική φωλιά με 4 αυγά.στην άλλη άκρη είναι η άλλη κανάρα σε εσωτερική φωλιά.έχει 3 νεοσσούς 7 ημερών περίπου. Η διατροφή είναι πλούσια σε σπόρους κ αυγοτροφή. Τσακωμοί δεν υπάρχουν. Το πλάνο μου ήταν μόλις βγάλει νεοσσούς η δεύτερη κανάρα να βάλω χώρισμα κ να μεταφέρω τον αρσενικό στην πλευρά της. Η άλλη κανάρα θα έχει νεοσσούς 15 μερών.όπως κ να έχει τα πουλιά μετά θα βγουν εκτός αναπαραγωγής. Προτείνετε κάτι άλλο;
 
Δύσκολη γενικά η κατάσταση έτσι όπως την παρουσιάζεις.
Να υποθέσω πως δεν είχες άλλα κλουβιά για να τα βάλεις μεμονωμένα τα ζευγάρια σου;
Τώρα... Να γράψω 2-3 κακά σενάρια που μπορεί να συμβούν κι εσύ θα προσπαθήσεις για να μην τα επιτρέψεις να γίνουν...
Η κανάρα με τα μικρά θα θελήσει σύντομα άλλη φωλιά... και θα το κάνει πετώντας τα πουλάκια έξω.ίσως αφήσει τα μικρά να τα ταΐσει ο πατέρας τους.. κάτι που είναι ανέφικτο και πιθανότατα θανατηφόρο.
Η κανάρες να παραμελήσουν τα καθήκοντά τους από φόβο η μία στην άλλη... Δηλαδή μένουν στη φωλιά κανονικά αλλά δε βγαίνουν από φόβο... Και είτε δεν τρώνε καλά.. είτε δεν θα ταΐσουν καλά. Το οτι εσύ δε βλέπεις σε αυτή τη φάση τσακωμούς.. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ένταση στο κοινόβιο..
Τα μικρά να αναγνωριστούν ως ανταγωνιστές από τον πατέρα και να δεχτούν επίθεση...όσο η άλλη μητέρα βρίσκεται σε αναπαραγωγικό οίστρο...
Να παρακαλάμε να μην εμφανιστούν τα δεκάδες άλλα που δεν μπορώ να προβλέψω.
 
Back
Top