Η κούνια που φτιάξαμε για έναν από τους παπαγάλους μας

Καλημέρα! Η κούνια που φτιάξαμε από θσλασσόξυλα με τα μικρά μου για έναν από τους παπαγάλους μας. 🙂
Εννοείς τα πήρες από την θάλασσα;
 
Μυρτώ, τι κατεργασία κάνατε για να φύγει το αλάτι που είχε προσροφηθεί στα ξύλα; Διότι δυστυχώς, το ξύλο που έχει μουλιάσει στη θάλασσα, όσο και να παραμείνει έξω σε ξηρές συνθήκες, δεν αποβάλλει το αλάτι που έχει μπει στο εσωτερικό του. Και σε ρωτώ διότι όπως καταλαβαίνεις, κάποια είδη παπαγάλων θα δαγκώσουν έως θα θρυμματίσουν το ξύλο (δεν ξέρω αν θα το κάνουν οι δικοί σου συγκεκριμένα) και ανησυχώ μήπως και συσσωρευτεί απαγορευτική ποσότητα αλατιού στον οργανισμό τους.
Ωραία η κατασκευή σου. Έχουν ήδη αρχίσει να τη χρησιμοποιούν και να τη χαίρονται;
 
Δεν έχω κάνει κάποια επεξεργασία.Ο παπαγάλος μου δεν το δαγκώνει προς το παρόν τουλάχιστον.Οι άλλοι παπαγάλοι που έχω δεν βγαίνουν εκτός κλουβιού.Ο συγκεκριμένος το ευχαριστιέται πολύ...όποτε θέλει μπαίνει στο κλουβί του και όποτε θέλει βγαίνει και πηγαίνει στα ξύλα 🙂
 
Οτιδήποτε δίνουμε στους παπαγάλους μας και πολύ περισσότερο υλικά τα οποία έμειναν σε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών κτλ θα πρέπει να πλένονται-βράζονται ή ν' αποστειρώνονται (στο φούρνο).
Δεν υπάρχουν μόνο τα πράγματα που έχουν την ικανότητα τα μάτια μας να δουν, αλλά πολύ περισσότερα...Κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα για τους μικρούς φίλους μας και όχι μόνο (είτε τα μασουλούν είτε όχι).
 
Ωραία κατασκευή αν και τεχνικά το κομμάτι που θα έπρεπε λογικά να κουνιέται δεν μπορεί λόγω του ότι ακουμπάει στον μεταλλικο σκελετό! Αποτι καταλαβαίνω μόνο το κρεμαστο κομμάτι κινείται
Αν κάνω λάθος διόρθωσε με
 
Back
Top