Η νέα μου κλούβα

Έξω ή μέσα από το νάιλον;
Εξω εννοείται μέσα να σου πω δεν εχω μετρησει ποτε! Κάπου κάπου οταν η θερμοκρασία ειναι πανω απο δεκα βάζω και τις μπανιερες! Δειχνουν να ειναι σε πολυ καλη κατασταση!
 
Γιατί παγίδα;
Γιατί σε προηγούμενες ατέρμονες συζητήσεις η κοινότητα έχει αποφανθεί ότι από την στιγμή που "μέσα" στην κατασκευή δεν υπάρχει θερμαντικό σώμα τότε η διαφορά θερμοκρασίας μέσα-έξω απλά δεν υφίσταται...
Όσους βαθμούς έχεις έξω τόσους θα έχεις και μέσα.
 
Α όχι. Εγώ ρώτησα επειδή βλέποντας στη φωτογραφία να χτυπάει ο ήλιος πάνω στο νάιλον, σκέφτηκα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η θερμοκρασία εντός θα ήταν γύρω στους 15 βαθμούς, παρόλο που έξω ήταν 3,5.
 
Α όχι. Εγώ ρώτησα επειδή βλέποντας στη φωτογραφία να χτυπάει ο ήλιος πάνω στο νάιλον, σκέφτηκα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η θερμοκρασία εντός θα ήταν γύρω στους 15 βαθμούς, παρόλο που έξω ήταν 3,5.

Ισχύει αυτό που λέει ο @Stavros και το διαπίστωσα σημερα προς έκπληξη μου. Σήμερα με την λιακάδα η διαφορά θερμοκρασίας μέσα στην κλούβα (προστατευμένη με νάιλον για το χειμώνα) ήταν αισθητή σε σχέση με την ατμοσφαιρα έξω. Δεν το περίμενα τόσο πολύ.
 
Ισχύει αυτό που λέει ο @Stavros και το διαπίστωσα σημερα προς έκπληξη μου.. Σήμερα με την λιακάδα...
... Δεν το περίμενα τόσο πολύ...
Εγώ έκανα αναφορά για το ότι δεν μπορείς να ζεστάνεις τον εσωτερικό χώρο της κατασκευής χωρίς θέρμανση, μόνο να κόψεις ρεύματα...
Όταν το βαράει ο ήλιος είναι άλλο πράγμα και θέλει προσοχή...
 
Λοιπον επειδη μου βαλατε ιδεες θα παω να παρω θερμομετρο να βαλω με ενδειξη εσωτερικου καο εξωτερικου χωρου!
[automerge]1578563617[/automerge]
Παντως τα βλεπω σε πολυ καλη διαθεση πολυ ζωντανα με πολλη ενεργεια!
 
Βασικά, η θερμοκρασία που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εσωτερική.

Αν θα αγοράσεις καινούργιο θερμόμετρο, υπάρχουν κάποια ηλεκτρονικά με σχετικά μικρό κόστος που δείχνουν τη θερμοκρασία του χώρου που βρίσκονται αλλά και την εξωτερική με έναν αισθητήρια που διαθέτουν, τον οποίο τοποθετείς έξω από την κλούβα.
 
Εγώ έκανα αναφορά για το ότι δεν μπορείς να ζεστάνεις τον εσωτερικό χώρο της κατασκευής χωρίς θέρμανση,
Να ζεστάνεις σε ποιον βαθμό? Ένα θερμοκήπιο είναι ζεστότερο απ'οτι είναι ο ατμοσφαιρικός αέρας έξω απο αυτό. Ακόμη και να μην χτυπάει ο ήλιος απευθείας πάνω του το ηλιακό φως που περνά παγιδεύει τη θερμική ενέργεια μέσα στο πλαστικό ή στο γυαλί. Το βράδυ είναι σαφώς ψυχρότερο απ'οτι την ημέρα αλλά πάλι πιο ζεστό απ'οτι έξω.
 
Χθες εβαλα θερμομετρο το οποιο μετραει σε δυο σημεια και το πρωι μπορεις να δεις την μεγιστη και την ελαχιστη θερμοκρασια. Σημερα το βραδυ λοιπον ηταν 1,7. Ειναι μια χαρα θερμοκρασία αλλα να σκεφτουμε οτι φετος χειμωνα δεν εκανε. Λιακαδες εχουμε. Επειδη λοιπον ειμαι απο βορεια ξερω πολυ καλα πως καποια στιγμη θα χιονισει και τοτε οι θερμοκρασιες θα πεσουν στους -5 και -7. Γιαωεκεινη λοιπον την ημερα και ας ειναι και μια πρεπει να ειμαι ετοιμος. Εχω ετοιμασει λοιπον μια σειρα απο δυο κεραμικες λαμπες με διακοπτη ενδιαμεσα, ωστα να μπορω να αναψω μονο τη μια, με σκοπο οταν εριει εκεινη η κρυα νυχτα να μπορω να ανεβασω τη θερμοκρασια απο το -5 η -7 στους 3 με 5. Θα ανεβασω φωτο με την πρωτη ευκαιρια.
 
Έχω μια απορία. Σε περίπτωση δυνατών αστραπόβροντων και καταρακτώδους βορχής που θα πέφτει και θα χτυπάει με δύναμη το νάυλον, τι γίνεται; Τα πουλιά δεν τρομάζουν και δεν φτεροκοπάνε; Τα βλέπει κανείς αν είναι τρομαγμένα και πώς το διαπιστώνει;
 
Φιλε Φοίβο αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα της κατακευης σου σε πρωτο βαθμο και στη συνεχεια εχει να κανει και το σημειο που τη βαζεις. Στο μερος που εχω εγω την κλουβα ειναι το σημειο του σπιτιου που φυσαει λιγοτερο. Πιστεψε με εχει κανει τεστ ντραιβ σε καταιγίδα και εξω γινοταν χαμοςβενω μεσα κελαηδουσαν!
 
Πιστεψε με εχει κανει τεστ ντραιβ σε καταιγίδα και εξω γινοταν χαμοςβενω μεσα κελαηδουσαν!

Το βράδυ με το σκοτάδι πιστεύω πως είναι διαφορετικά Στάθη. Αν αστράφτει ο ουρανός και ακούγονται δυνατές βροντές, πιστεύεις ότι δεν θα τρομάζουν;
 
Χαχά, @Φοίβος να σου απαντήσω στην ερώτηση όσον αφορά τα δικά μου πουλάκια. Εχει τύχει να γίνεται χαλασμός από καταιγίδα, να πέφτει και πάνω στο νάιλον λόγω της δύναμης του αέρα, αστραπές, βροντές κτλ, σωστό μπουρίνι. Τα πουλάκια ως επι το πλείστον απλά είχαν ξυπνήσει και στέκονταν μαζεμένα στην κουρνια τους προς την μεριά του τοίχου. Ένα μου καναρίνι όμως, ο ριρικος μου, στεκοταν στην εξωτερική πλευρά, μαζεμένος μπαλίτσα να κοιμαται του καλου καιρού. Μιλάμε, τρελή αφασία. Μου έκανε φοβερή εντύπωση και δε ξέρω αν είναι το μέγεθος της ασφαλείας που ένιωθε ώστε να μην τον νοιάζει καθόλου ή απλά είναι τρελός υπναράς. 😛
Όταν έχει καταιγίδα την ημέρα, δε δείχνει να τα εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Κάποια θα μείνουν σε μια μεριά ώσπου να κοπάσει, και αλλά μπορεί και να κελαηδήσουν. Θέλω να πιστεύω πως από τη στιγμή που είναι προστατευμένα από το νερό και τον αέρα, ίσως νιώθουν πως δεν κινδυνεύουν για να αναστατωθούν.
 
Θα τρομαξουν φίλε μου αλλα θεωτητικά και στη φύση σε μια καταιγίδα παλι θα τρομαζαν! Δεν πιστευω οτι απο μια καταιγίδα θα τρομαξουν τοσο πολύ που θα τους κοπεί η λαλια! Θα συμφωνήσω με την Elenie συμπληρωνοντας πως οταν εχει καταιγίδα δυνατή βροχή τα βλεπω πιο δραστηρια σε σημειο που κελαηδουν δυνατα!
 
Back
Top