Αναπαραγωγή Η πρωτη μας ωοτοκια!

constadinos

PB Member
Εγγραφή
24 Νοε 2008
Μηνύματα
486
Πόλη
Περιστέρι
Γεια σε ολους και καλο χειμωνα! Μολις χθες επεστρεψα απο τις διακοπες μου και θα ηθελα να σας πω λιγο τα νεα μου η μαλλον τα νεα των πουλιων μου!Χθες λοιπον γυρνωντας σπιτι η πρωτη κινηση μου ηταν να αλλαξω τα παπαγαλακια μου! Παω να αδειασω τις ταιστρες και τι να δω; Κατω απο την αριστερη υπηρχαν δυο αυγα! Τρελαθηκα! Αμεσως εβαλα φωλια και τοποθετησα τα αυγα μεσα σ αυτη! Απο το αγχος μου εκανα και μια χαζομαρουλα! Επιασα τα αυγα με το χερι😱! Ευτυχως η θηλυκια τα κλωθει μια χαρα με την βοηθεια του Λουη ο οποιος την σπρωχνει στη φωλια και της φωναζει να μπει μεσα! 😀:D! Τα αυγα γεννηθηκαν την εβδομαδα που μας περασε(ειχα επιστρεψει Αθηνα για κατι εξετασεις την προηγουμενη Τριτη και τα αλλαξα και δεν υπηρχαν αυγα στον πατο του κλουβιου, οποτε σιγουρα τα αυγα τα γεννησε μετα την προηγουμενη Τριτη)! Επισης ειχα αφησει πισω στο σπιτι καποιον να τα προσεχει ο οποιος και μου ειπε οτι της τελευταιες ημερες η θηλυκια την εβγαζε κατω απο την ταιστρα οπου και βρηκα τα αυγα, που σημαινει οτι δεν παραμελησε τα αυγα της! Ελπιζω ρε παιδια να ζουν οι νεοσσοι αν και χθες τα κλωσσησε ελαχιστα!Λετε να ζουν; Κακαρι! Αλλα ειμαι αρκετα ψυχραιμος, δεν αγχωνομαι, πραγμα λιγο περιεργο για το χαρακτηρα μου σε τετοια θεματα,😀!:D
 
Ειναι 21-23 ημερες η διαρκια επωασης των αυγων για τα Lovebird!
Αν τωρα ρωτας ποσο καιρο η δικια μου θηλυκια κλωσσαει τα αυγα πρεπει να ειναι καπου στην μια εβδομαδα, οπως αναφαιρω και πιο πανω!
 
Πολυ ωραια νεα Κωνσταντινε!

Εγινε τελικα αυτο που ηθελες! Μπραβο!

Μπορει να μην τα κλωσσαει πολυ λογω οτι μπορει να ζεσταινεται...
Ενδεχεται να μην εχουν προβλημα...

Καλη επιτυχια κι εννοειται οτι περιμενουμε ολες τις εξελιξεις!
 
Ευχαριστω πολυ ολους σας!Φυσικα και θα σας ενημερωνω για οτιδηποτε νεοτερο!
Καλα Νικη δεν εγινε ακριβος αυτο που ηθελα, η μαλλον σε συνθηκες που επιθυμουσα και θα ηταν και καλυτερα για τα πουλια μου και δεν θα υπηρχε επισης περιπτωση να μην εκολαυθουν τα αυγα! Αλλα δεν πειραζει! Το πολυ πολυ να ξαναπροσπαθησω! Ειμαι αισιοδοξος!
Σημερα το πρωι, οταν τα ξεσκεπασα η θηλυκια ηταν μεσα στην φωλια! Αφου τους εβαλα λιγη αυγοτροφη και σπορους με φυτρα, εφαγε ο αρσενικος και αμεσως φωναξε την θηλυκια να βγει και μπηκε στην φωλια!Η θηλυκια αφου σταθηκε για λιγο εξω απο την φωλια, μπηκε ξανα μεσα οπου και την ταισε ο Λουης! Τι τρυφεροι γονεις... Ειναι τελειο να βλεπεις με τι αγαπη φερονται για να καταφερουν να βγαλουν τα μικρα τους... Ευχομαι παντως ρε παιδια να βγει εστω και ενα πουλακι! Θα ειναι τ ε λ ε ι ο! Ανυπομονω!
 
Τελεια εμπειρια ετσι;
Εγω εχω 2 αγορακια και καποια στιγμη θα παρω θυλικο να ζευγαρωσω το ενα.
Καλη επιτυχια Κωνσταντινε!
Περιμενουμε εξελιξεις!
 
Ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα σας λογια! Και εγω ευχομαι να εχω καλα αποτελεσματα! Να βγει κανα μικρουλη να το χαρω!
 
Ευχαριστω ολους σας αλλα δεν νομιζω οτι θα βγει κανα πουλακι!Η θηλυκια μπορει να παιρναει ολη την μερα της στη φωλια αλλα δεν καθεται πανω στα αυγα! Επισης χθες για πρωτη φορα ανοιξα την φωλια για να δω πως ειναι τα αυγα και τα βρηκα στις δυο ακρες παραμερισμενα! Ετσι τα εσπρωξα με ενα καλαμακι μεσα στο βαθουλωμα που εχει η φωλια! Τι να εκανα; Μηπως να εβγαζα την φωλια και να πεταγα τα αυγα; Δεν βλεπω ιδιαιτερο ενδιαφερον στο κλωσσημα τους απο τους γονεις!
 
αμα εχεις ενα μικρο φακο μπορεις να δεις αν τα αυγα εχουν χαλασει μεσα τοτε σςιγουρα δνε προκειται να βγει τιποτα και καλο ειναι να τα παρεις για να μην ταλαιποριουνται
 
με ενα φακο πραγματικα μπορεισ να δεισ τι γινεται. Παντωσ αφου κανανε αρχη τοτε σηγουρα θα σηνεχισουν. Καλη τυχη.
 
μηπος ειναι η προτη γενα;
και εμενα κατι περιεργα μου κανανε
αλλα βγαλανε 1 απο 4 αυγα
 
Ναι η πρωτη τους ειναι! Σε λιγο θα κανω και την ωοσκοπηση και θα σας πω! Πως ομως θα καταλαβω αν ζουν τα πουλακια μεσα στα αυγα;
 
Οχι τωρα. Δεν κοιμουνται τετοια ωρα;

Αν ειναι ζωντανα θα το καταλαβεις. Θα δεις φλεβιτσες και εμβρυα να κουνιουνται.
 
Δεν boris να καταλαβαίνεις τα μικρά ζούνε η όχι. Για να καταλαβαίνεις αυτό, θελίς ένα μηχάνημα που σου μετράει η καρδια χτυπάει η όχι. Με το φακό βλέπεις μονο το αυγό έχει έμβρυο μέζα η είναι άδειος.
 
Δεν boris να καταλαβαίνεις τα μικρά ζούνε η όχι. Για να καταλαβαίνεις αυτό, σελίς ένα μηχάνημα που σου μετράει η καρδια χτυπάει η όχι. Με το φακό βλέπεις μονο το αυγό έχει έμβρυο μέζα η είναι άδειος.

Αλεξανδρε αφου τα εμβρυα κουνιουνται μεσα στο αυγο αν ειναι ζωντανα. Γιατι να μην μπορεις να το καταλαβεις;
 
Φώτη, έγραψε η θηλυκή κλωσάει περίπου 8-9 μέρες. Πολλές φορες με 9 έως 15 μέρες βλέπεις το έμβρυο μέζα, αλλα δεν κουνιέται καθόλου, τότε δεν βλέπεις το έμβρυο είναι ζωντανός η όχι. Βλέπεις μονο τις βλέβες και ξέρεις κάτι είναι μέζα στο αυγό.
 
Φώτη, έγραψε η θηλυκή κλωσάει περίπου 8-9 μέρες. Πολλές φορες με 9 έως 15 μέρες βλέπεις το έμβρυο μέζα, αλλα δεν κουνιέται καθόλου, τότε δεν βλέπεις το έμβρυο είναι ζωντανός η όχι. Βλέπεις μονο τις βλέβες και ξέρεις κάτι είναι μέζα στο αυγό.


Εχεις δικιο αυτο δεν το προσεξα. Ομως και παλι εγω πιστευω οτι θα το καταλαβει.Αν δεν κανω λαθος(το λεω απο προσωπικη εμπειρια) οταν το εμβρυο πεθαινει το αυγο σκουραινει πιο πολυ απο το κανονικο και παιρνει ενα πολυ γκρι χρωμα.
 
Back
Top