Αναπαραγωγή Η πρωτη μας ωοτοκια!

Ωραίο Κωνσταντίνε, διάβασα και το άλλο θέμα.

Θα σου πω τώρα αυτό που σκεφτούμε.
Η κατάσταση είναι μπερδεμένο γιατί εσέι είσαι μπερδεμένο. Δεν είναι κατηγορια είναι η γνώμη μου.

Αν περνώ πουλια, και θα περνώ ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, το πιο πιθανόν είναι να κάνουνε αυγά. Ένστικτο τους είναι να μένει η ράτσα. Αν δεν θέλω αυτό θα περνώ δυο αρσενικό η δυο θηλυκό.

Αν περνώ ζευγάρι θα έρθει το στιγμή που ζευγαρώνουν θέλω η όχι. Είναι κατάλληλο στιγμή η όχι δεν άφορη τα πουλια. Τώρα υπάρχουνε δυο περιπτώσεις. Θα φίνο να κάνουν μικρά η θα σταματήσω. Αν θέλω να σταματατήσουν την αναπαραγωγή αλλάζω τα αυγά με πλαστική η θα μαγειρεύω τα αυγά και θα βάλω μπισό στην φωλια και φίνο την θηλυκή να κλωσάει και τελειώνει τον κύκλος τις αναπαραγωγής.

Αν θέλω τα μικρά θα φίνο τα αυγά μέχρι γεννάνε τα μικρά.
Πιστεύω πιο πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν.

Πιο είναι τώρα το κατάλληλο το απάοφασις εσέι και όχι εμείς. Γιατί αν ρωτάς εδώ "Θέλω γνώμες..." βέβαιος ο καθένας σκέφτεται αλλιώς και αποτελέσματα δεν θα βρείς.

Σου λέω τώρα την γνώμη μου για την κατάσταση που βρίσκεσαι. Η θηλυκή ήδη παράτησε τα αυγά αν κατάλαβα καλά. Και αν δεν κλωσάει αλλα ζευγαρώνει με τον αρσενικό και για αυτή ξεκινήσει καινούργιο κύκλος αναπαραγωγής. Πετάς τα παλιά αυγά και παίρνεις την απόφαση τι θέλεις. Μικρά η όχι και ανάλογα θα προχωράς.
 
Επειδη εγω απαντησα κ συμμετειχα στο προηγουμενο θεμα του Κωνσταντινου κ πιστευω οτι οι κατηγοριες αφορουν κ εμενα, θα ηθελα να πω αυτο που ξερω.
Τα πουλια στη φυση ζευγαρωνουν οταν η τροφη ειναι αφθονη, οταν ανοιξες το προηγ. Θεμα ανεφερες

Αυτο που λες με την τροφη δεν το τηρω! Δινω διαφορα φρουτα, κεχρι και ανα περιοδους λιγους σπορους με φυτρα! Τον τελευταιο καιρο εδινα και την multi-vit της bogena ως διατροφικο συμπληρωμα! Απο αυγο και αυγοτροφη ομως δεν τους εδινα καθολου και φωλια δεν τους εχω βαλει οσο ειναι ζευγαρι! Επισης εχω δωσει δυο φορες και λιγα πελλετ! Απ οτι καταλαβαινεις ηθελα να εχουν μια ολοκληρωμενη διατροφη!

Η δικη μου διαφωνια ηταν πανω στη διατροφη, επισης ανεφερες κ αυτο

Το ξερω ειμαι αρκετο καιρο στο fοrum, γνωριζω καποια πραγαματα, αλλα θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας στο συγκεκριμενο θεμα μιας και δεν θελω να κινηθω επιπολαια, να ειμαι προσεκτικος και να κανω το καλυτερο για τα πουλακια μου!
Ευχαριστω!

κ εγω σου ειπα τη γνωμη μου, απο κει κ περα να κατηγορουμε τους αλλους ειναι παντοτε πολυ πιο ευκολο...

για το τωρινο σου θεμα ο Alexandros σου ειπε τι επιλογες εχεις
κ λυπαμαι ειλικρινα(για μενα) γιατι πρεπει επιτελους να κανω πραξη την υπογραφη μου
 
Οκ με αυτα, αλλα σας αναφαιρω οτι ναι φταω και εγω("Επισης δεν ειπα οτι δεν φταιω! Αντιθετως ναι, φταιω γιατι δεν εκανα αυτο που ξερω απο την εμπειρια μου και αυτο που ιδιος πραγματικα επιθημουσα!")! Επρεπε να ακολουθησω αυτο που πιστευα οτι θα ηταν καλυτερο για τα πουλια μου!
Αλεξανδρε γνωριζω οτι μου λες για την αναπαραγωγη!Φυσικα και δεν θα μπορουσα να τα σταματησω απο το να κανουν αυγα!
Ανατολη γιατι δειχνεις ενοχλημενη;Η διαφωνια μας ελειξε στο προηγουμενο θεμα και οκ απ οτι φανηκε ειχες δικιο με την διατροφη! Το αν κατηγορησα καποιους ειναι αυτοι που το παιζουν "εξυπνοι"! Δεν νομιζω εσυ Ανατολη να θεωρεις οτι το παιζεις "εξυπνη"! Παρατηρισε την διαφορα, ειναι λιγο γενικευμενη αυτη η προταση μου! Ισως να ημουν και υπερβολικος και να εριξα πιο πολλες κατηγοριες απ οσο χρειαζοταν! Αλλα ρε παιδια θελω να μου απαντησετε ειληκρινα:κι εσεις δεν θα εισασταν τσαντισμενοι αν ο καθενας ελεγε το δικο και το αποτελεσμα θα ηταν να ταλαιπωρηθουν τα πουλια σας; Απο δω και περα λοιπον θα παρω κι εγω τα μετρα μου! Το κακο ειναι οτι αν θα κανω αυτο που θελω εγω, μετα θα γυρισετε και θα μου πειτε οτι αφου δεν μας ακους δεν αξιζει να ασχολουμαστε και μαζι σου! Και θα χετε και δικιο!
Ουτε ενα χρονο δεν εχω το τωρινο ζευγαρι και ειναι και η πρωτη φορα που μπαινουν στην διαδικασια της αναπαραγωγης! Και εσεις δεν ησασταν μπερδεμενοι σαν πρωταριδες Αλεξανδρε;
Επισης σημερα ειχα μια υπεροχη βραδια και δεν εχω ορεξη να τσακωθω αλλο και να δεχτω ομαδικες επιπληξεις!
 
ναι κοσταντινε ομως και εσυ αν ελεγες τη γνωμη σου και σου λεγανε πως λες ασυναρτησιες δεν θα σε πειραζε; αλωστε ολοι εδω λεμε τη γνωμη μας και σε καταλαβαινω δεν σε κατοιγορω γιατι κι εγω εχω βρεθει στη θεση σου αλλα και πολλοι αλλοι πιστευω αλλα κανενας δεν εχει επιβαλει τη γνωμη του... καθενας μιλαει παντα απο προσωπικη του εμπειρια.. Το να λες του καθενα τη γνωμη που θελει να σε βοηθησει ασυναρτησια σημαινει οτι τον προσβαλεις... και προσβαλεις ετσι και εμενα γιατι και εγω εχω κανει λαθος αλλα μετα με διορθωνει καποις και καταλαβαινω το λαθος μου και ετσι μαθαινω και εγω... αν δεν εκανα λαος δεν θα μαθαινα γι αυτο δεν μπορω να ζησω χωρις τα λαθη...



εγω δεν σου μιλαω σαν αντιπαλος... ισα ισα πολλες φορες εχω βρεθει στη θεση σου... και δεν θελω να σε επιπληξω... καθε αλλο... απλα προσπαθω να σε ηρεμισω αν σε πειραξε αυτο ενταξει δεν ξαναμιλαω
 
Κι εγώ συμμετείχα στη συζήτηση που είχες ανοίξει τότε και δεν ξέρω αν με παίρνει και μενα η μπάλα, αλλά δεν θα πω τίποτα... Θα σταθώ μόνο σ' αυτή σου την κουβέντα:

Αλλα ρε παιδια θελω να μου απαντησετε ειληκρινα:κι εσεις δεν θα εισασταν τσαντισμενοι αν ο καθενας ελεγε το δικο και το αποτελεσμα θα ηταν να ταλαιπωρηθουν τα πουλια σας;

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό! Συγνώμη, αλλά ό,τι και να σου πει κάποιος δεν σημαίνει ότι είναι σωστό και δεν θα πρέπει να το ενστερνίζεσαι. Θα πρέπει να κρίνεις ο ίδιος αν είναι σωστή και καλή η συμβουλή του τάδε για τα πουλιά σου κι έπειτα, αν κρίνεις ότι είναι σωστή, θα την κάνεις πράξη.
 
Για να τελειωνει αυτο, εγω δεν κατηγορησα οσους με ειχατε βοηθησει στο προηγουμενο θεμα! Απλα λεω οτι πολλες φορες συμβαινει να μιλανε καποιοι που πραγαματικα δεν γνωριζουν με αποτελεσμα να γινονται ζημιες! Εδωσα κι ενα παραδειγμα! Διατυπωνω κατι το οποιο παρ τε το ως παραπονο! Το εχω ξαναδει πολλες φορες να συμβαινει και με εχει δυσσαρεστησει! Και εγω θεμη εχω κανει λαθη και με εχουν διορθωσει, αλλα εκει που δεν ξερω δεν μιλαω και αν μιλησω θα ζητηησω και ο ιδιος βοηθεια απο καποιον που γνωριζει! Δηλαδη αν το παρω οπως μου το λες κι εσυ και οι υπολοιποι σημαινει οτι προσβαλλω και τον Ανεστη και την Αναστασια! Δεν ειναι λιγο παραλογο... Δεν γινεται να καταρριψω τα λεγομενα και των πιο εμπειρων εδω μεσα! Τελος και με αυτο!
Τιποτα αλλο που θα θελατε να μου καταλογισετε, για να σας απαντησω και σ αυτο;



Σορρυ Αναστασια με προλαβες!
 
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό! Συγνώμη, αλλά ό,τι και να σου πει κάποιος δεν σημαίνει ότι είναι σωστό και δεν θα πρέπει να το ενστερνίζεσαι. Θα πρέπει να κρίνεις ο ίδιος αν είναι σωστή και καλή η συμβουλή του τάδε για τα πουλιά σου κι έπειτα, αν κρίνεις ότι είναι σωστή, θα την κάνεις πράξη.
Σε αυτο λεω οτι εκανα λαθος και αυτο ειναι το μεγαλο μου φταιξιμο!
Συγγνωμη βρε Αναστασια(το εχουν κανει κι αλλοι δυο)δεν διαβαζετε ολα τα post μου; Κοιτα εδω:Οκ με αυτα, αλλα σας αναφαιρω οτι ναι φταω και εγω("Επισης δεν ειπα οτι δεν φταιω! Αντιθετως ναι, φταιω γιατι δεν εκανα αυτο που ξερω απο την εμπειρια μου και αυτο που ιδιος πραγματικα επιθημουσα!")! Επρεπε να ακολουθησω αυτο που πιστευα οτι θα ηταν καλυτερο για τα πουλια μου! 🙂
 
Τα διαβάζουμε... :) μια φιλική συμβουλή έδωσα για να την ακούσουν κι άλλοι που τυγχάνει να έχουν το ίδιο σκεπτικό. 😉 Δεν ήθελα να σε προσβάλλω...
 
συγνωμη κωσταντινε αλλα τι εννοεις πως εγω μιλαω εκει που δεν ξερω; Με συνχωρεις πολυ αλλα πολλες φορες βλεπω ενα θεμα και το διαβαζω μονο δεν απανταω γιατι ξερω πως μερικοι θα μου πουν πως δεν ξερω πυ παν τα τεσσερα... αν ειναι να κανουν ετσι οσοι δεν ειμαστε εμποιροι... και εγω διαβασα αυτο το θεμα γιατι θελω να ενοιμερωθω αλλα ειλικρινα οταν βλεπω να εχετε διαφωνιες ετσι και το εμα μετατρεπεται σε μαζη... Τοτε μου ερχτε να κοπανησω μια τον υπολογιστη στον τοιχο... (δεν λεω πως φταις εσυ το ξεκαθαριζουμε αυτο)... απλα ειπα τη γνωμη μου τωρα αν ειναι να με λετε κακο και παραλογο...
 
Τελος γιατι δεν το αντεχω αλλο! Αλλο ειναι το θεμα μας και αλλου το πηγα!


Σημερα κοιταξα την φωλια και βλεπω οτι η θηλυκια ειχε στρωσει ολη την φωλια με ξεροχορτα και χαρτι και την ειχε κανει τελεια... Το παραξενο ειναι οτι τα ξεροχορτα τα εχει τοποθετησει ολα απο την μερια που ειναι η εξοδος της φωλιας(ακριβως πισω απο την τρυπα που μπαινουν τα πουλια!)Πανω στο σημειο αυτο εχει βαλει το ενα αυγο, ενω το αλλο το εχει παρατησει στην λακουβιτσα που εχει η φωλια! Υποθετω οτι το ενα πρεπει να ειναι ασπορο η να εχει χαλασει και η θηλυκια το χει παρατησει!
 
πραγματικα περιεργο αυτο που συμβαινει... ας μας λυσει την απορια καποιος εμποιρος..
 
Θεμη φαινεσαι παρεξηγημενος! Δεν καλυφθηκες απο την απολογια μου;
Ξαναδιαβασα το ποστ#46 και δεν το εχω διατυπωσει σωστα! Προσπαθω λοιπον να σου πω οτι(οπως και ο ιδιος μου λες) εχω κανει λαθη σαν κι εσενα(συμφωνα με τα λεγομενα σου). (Τελος). Οτι δεν γνωριζω δεν το απαντω η ζηταω την συμβουλη καποιου αλλου μελους που ξερει, χωρις να αναφαιρομαι σε εσενα προσωπικα!Λεω απλα πώς εγω δρω στο forum! Συγγνωμη αν σε εκανα να αισθανθεις ασχημα!Λεγε την γνωμη σου, δεν εχω προβλημα! Το ολο θεμα δημιουργηθηκε επειδη με συγχησε το γεγονος οτι απο την μια επρεπε να τα βγαλω απο την αναπαραγωγικη περιοδο τα παπαγαλακια μου και απο την αλλη δεν επρεπε γιατι ετσι τα μπερδεψα και τα εβγαλα απο την σειρα τους! Και λεω τωρα οτι για σταθειτε! Τι μου λετε τωρα; Αυτο λοιπον λυθηκε και προχωραμε!Γινεται να το κανουμε πραξη χωρις αλλες παρεξηγησεις που δεν εχουν και λογο να γινονται;(Χωρις να θελω να σε αποφυγω. Μην το εκλαβεις ετσι!)!
 
Back
Top