Αναπαραγωγή Η πρωτη μας ωοτοκια!

ναι ο Φωτης εχει δικιο το αυγο σκουρενει και εκτος αυτο θα ξεχωριζει και ο αερας μεσα στο αυγο εντονα. και αμα ειναι ασπορο θα φαινεται πολυ εντονα αυτο.
 
Για να έχεις ένα παράδειγμα

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει το αυγό με το έμβρυο περίπου την 6-8 μέρα

δεύτερη φωτογραφία είναι περίπου την 14-16 μέρα

[x]
 
Η πρωτη φωτογραφια ειναι απο εμβρυο 8ης ημερας και του Κωνσταντινου καπου τοσο κλωσσανε.Αρα θα το καταλαβει αν εχει εμβρυα και ειναι ζωντανα.
 
Οχι δεν κοιμουνται ακομα! Μολις εκανα την ωοσκοπηση! Εβαλα τον φακο(με λεντ)απο την μια μερια του αυγου και δεν υπαρχει τπτ μεσα! Σημερα η θηλυκια και ο αρσενικος δεν μπηκαν στην φωλια να τα κλωσσησουν! Τι να πω;Θα τα αφησω στην φωλια και ας γινει οτι ειναι να γινει!
 
δεν επρεπε να την κανεις τωρα γιατι ειναι βραδυ! Μπορει να αναστατοθουν και να βγουν απο την φωλια. επισης αφου δεν εχει κατι σιογυρα βγαλτα γιατι ειναι αδικος κοπος και για το ζευγαρι σου που θα κουραστει και για εσενα που θα περιμενεις αδικα. εγω προτινω να τα βγαλεις και σιγουρα αμα θελεις πουλακια θα ξανακανουν. εσυ να τους δινει ασβεστιο και αυγολακι
 
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες! Μονο μεμβρανες βλεπω μεσα στο αυγο! Ουτε πουλακια ουτε φλεβες, ουτε καρδια ουτε συκωτια... Και ξερω εγω οτιδηποτε αλλο δειχνει οτι στο αυγο υπαρχει πουλακι!

- Αυτόματη συγχώνευση post στις 21:48 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 21:45 -

δεν επρεπε να την κανεις τωρα γιατι ειναι βραδυ! Μπορει να αναστατοθουν και να βγουν απο την φωλια. επισης αφου δεν εχει κατι σιογυρα βγαλτα γιατι ειναι αδικος κοπος και για το ζευγαρι σου που θα κουραστει και για εσενα που θα περιμενεις αδικα. εγω προτινω να τα βγαλεις και σιγουρα αμα θελεις πουλακια θα ξανακανουν. εσυ να τους δινει ασβεστιο και αυγολακι
Μα δεν ειναι στην φωλια! Δεν εχουν μπει σχεδον καθολου σημερα! Ολο εξω ειναι, στο κλουβι!
Ενταξει δεν πειραζει την επομενη φορα! 🙂
 
αφου ειναι ολο εξω τοτε και να ειχε και κατι μεσα δεν υπαρχει ποια... Δεν πειραζει την επομενη φορα... μπορεις να δεις ομως τι πηγε λαθος. μηπως ειχε φασαρια εκει που ηταν και αναστατωνονταν; Η φωλια το κλουβι ηταν ανετο; Ειχαν την απαραιτητη διατροφη για να αντεξουν αυτην διαδικασια;
 
Μαριλενα αν διαβασες προσεκτικα το post#1,το λαθος το αναφαιρω και ειναι ξεκαθαρο! Θυμασαι καθολου που αρχες Ιουλιου(και πιο πριν,ισως) ειχα αναφαιρει σε αλλο θεμα οτι μου ζευγαρωνουν χωρις να τους εχω κανει καποια διατροφικη προετοιμασια;Εκανα οτι μπορουσα να τα σταματησω(σε σκοτεινο δωματιο και μονο νερο και σπορια)αλλα να που τελικα εκαναν αυγα!Η φυση λειτουργησε! Δεν μπορουσα να παρεμβω και να το αποτρεψω σε καμια περιπτωση! Σου το λεω για να μην κατηγορηθω οτι εγω ηθελα να κανουν αυγα τα πουλια και τα πιεσα μεσα απο διατροφικη προετοιμασια κλπ κλπ! Να φανταστεις φωλια δεν ειχα βαλει καθολου στο κλουβι απο τοτε που εσμιξα τον Λουη με την θηλυκια μου! Τι να κνουμε!
Παντως θα τα αφησω ακομα, μιας και δεν ξερω ποσες ακριβως μερες τα εχουν γεννησει τα αυγα(βλ.post#1)και σε καμια εβδομαδα που σιγουρα θα χουν περασει οι εννια μερες, που λεει και ο Αλεξανδρος οτι ξεχωριζει το "εμβρυο" στο αυγο με ωοσκοπησηκαι θα σας ενημερωσω για οτι νεοτερο!
Ευχαριστω!
 
δεν σε κατηγορησα στο ειπα για την επομενη φορα για να εισαι τελειως οργανομενος και προετοιμασμενος για να αποκτησεις μωρακια γιατι ειδα οτι τελεικα θελεις να σκασουν τα αυγουλακια! Εανς η θηλυκια σου ειναι εξω και δεν καθεται στα αυγα τοτε δεν εχει και νοημα να τα αφησεις.
 
Οχι βρε Μαριλενα! Δεν το πηρα σα να με κατηγορεις... Και φυσικα δεν σε παρεξηγησα! Απλα σου επισημαινω τι δεν πηγε σωστα!
Μωρε η θηλυκια σημερα ποτε μπαινει ποτε βγαινει! Με εχει μπερδεψει! Επισης τα αφηνω τα αυγα, γιατι μετα την φωτογραφια του Αλεξανδρου ξανακοιταξα το αυγο και κατι πορτοκαλιζει μεσα σ αυτο! Μπορει να κανω και λαθος, αλλα(μπορει να με πεις ξεροκεφαλο)θα τα αφησω για κανα δυο μερες τα αυγα να δω την πορεια τους!
Ευχαριστω και παλι!
 
Κωνσταντινε αν τα αυγα τα κλωσσαει η θηλυκια πανω απο εβδομαδα τοτε θα εβλεπες ξεκαθαρα φλεβιτσες. Το πορτοκαλι που βλεπεις μαλλον ειναι ο κροκος του αυγου.

Ασε τα κανα 2 μερες ακομα και πριν τα παρεις κανε μια τελευταια ωοσκοπιση.
 
Εχω μπερδευτει! Σημερα ολη την μερα ζευγαρωνουν! Δεν ξερω πια τι να κανω!Η θηλυκια μου φαινεται παντως οτι παρατησε και αυγα και φωλια!
 
Κωνσταντίνε boris να περιγράφεις τι τροφή, φρούτα, αυγά, βιταμίνες κλπ δίνεις αυτό το στιγμή τα πουλια σου;
 
Δινω τα σπορια που τρωνε και καμια φορα τους φτιαχνω σπορια με φυτρα! Αυγο και αυγοτροφη δινω πιο αραια! Και αυτη την περιοδο τα εχω κοψει!Φρουτα και λαχανικα μια φορα εχω δωσει απο τοτε που γυρισα απο τις διακοπες μου! Πριν γεννησουν τα αυγα μονο σπορια και νερο επιναν και ηταν σε σκοτεινο δωματιο για να βγουν απο την αναπαραγωγικη περιοδο και να αποφυγω την γεννηση των αυγων τα οποια θα ταλαιπωρουσαν τα πουλια μου στην ζεστη του καλοκαιριου!Η θηλυκια αυτη την στιγμη παιρνει καποια ξεροχορτα που ειχα βαλει στον πατο του κλουβιου και φτιαχνει την φωλια της! Σκεφτομαι μην εχει παρατησει τα αυγα και ετοιμαζεται να κανει καινουρια!
 
Κωνσταντίνε, ήθελα να ξέρω τι έδινες από την μέρα που κάνανε το πρώτο αυγό.

Ως φαίνεται αυτές παρατήσανε τα αυγά / φωλια και πάνε για καινούργια φωλια. Κανονικά δεν ζευγαρωνουν περίπου 11-12 μέρες μετά το πρώτο αυγό. Αυτό κάνουνε μονο αν είναι πυρωμένο.

Αυτό με το σκούρο δωμάτιο και την μειωμένη τροφή σίγουρα δεν ήτανε άσκημη σκέψη. Αλλα να ξέρεις τα πουλια λόγο τις τροφής και τις ώρες φως που υπάρχει πυρώνουνε και ξεκινήσουνε την αναπαραγωγή. Πολύ φοβάμαι το μονο που κατάφερες είναι να τους μπέρδεψες και τώρα τα πουλια είναι, να πούμε, λίγο εκτος σειράς.
 
ναι πρεπει να ξεκινανε καινουρια οποτε αμα θελεις να τα αφησεις τα αυγα τους για 2-3 μερες καλο ειναι να τα σημαδεψεις γιατι μπορει σε αυτο το διαστημα να σου κανουν καιμνουρια και νατα μπερδεψεις. αν σου κανουν απομακρυνε τα αλλα αυγα.
 
Εγω Αλεξανδρε ακολουθησα οσα μου λεγατε εσεις σε θεμα που ανοιξα οταν ειδα οτι αναπαραγονται το καλοκαιρι! Αν δεν εκανα προσπαθεια να τα βγαλω απο την αναπαραγωγικη περιοδο,θα τους ειχα βαλει φωλια και τωρα τα αυγα δεν θα τα ειχαν παρατησει! Θα ηταν ολα μια χαρα! Μαλιστα επεμενα να τα βοηθησω και να μην παρεμβω στην αποφαση τους να κανουν αυγα! Μηπως τελικα εσεις με εχετε μπερδεψει; Απο τι μια να μου λετε οτι τα εχω βγαλει απο την σειρα τους και απο την αλλη να με παροτρεινετε να τα βγαλω! Και ξερεται και κατι αλλο με ολα αυτα ουτε εσεις ουτε εγω θα παθω τιποτα! Τα πουλια μου θα την πληρωσουν, γιατι δυο γεννες στη σειρα θα τα εξουθενωσουν! Ισως να σταματαγατε τις κατηγοριες και να δινατε μια απλη απαντηση! Δεν μ αρεσει και πολυ αυτο που γινεται!Για να μην τσακωθουμε λοιπον αφηστε τις κατηγοριες του τυπου "το μονο που κατάφερες είναι να τους μπέρδεψες και τώρα τα πουλια είναι, να πούμε, λίγο εκτος σειράς."γιατι με τετοια λογια με προσβαλετε! Προσπαθω να κανω το καλυτερο για τα πουλια μου που λατρευω! Εξαλλου δεν τα "μπερδεψα" μονο εγω! Αν δειτε σε ενα παλαιοτερο θεμα που αναφαιρω οτι ξεκινησαν να ζευγαρωνουν στα μεσα του καλοκαιριου,θα δειτε οτι τσακωνομαι με ενα μελος για το να πεταξω τα αυγα αν γεννηθουν και για να τα βγαλω απο την αναπαραγωγικη περιοδο!Γι αυτο σας παρακαλω, διατυπωστε μονο γνωμες και αφηστε τις κατηγοριες!
 
Δεν πιστεύω να εννοείς με όλα αυτό εμενα, γιατί εγώ δεν σου απάντησα καθόλου στο άλλο θέμα.

Αλλα σου έλεγα την γνώμη μου για την κατάσταση που περιγράφεις τώρα. Και αυτή θέλεις η όχι μου φαίνεται μπερδεμένο.
Να ρωτάω όμως κάτι εσένα που τώρα σου φταίνε όλα γύρο γύρο μονο εσέι δεν φταίς γιατί έκανες αυτό που σου γράψανε εδώ στο forum.

Διάβασες ένα άρθρο για τα πουλια που έχεις; Έχεις ένα βιβλίο που περιγραφει τον χαρακτήρα και το σύστημα αναπαραγωγής, η πήρες τα πουλια και περιμένεις να σου λένε όλα εδώ μέζα τι να κανεις; Και μονο να ξέρεις το πρηγούμενο post δεν ήτανε καθόλου κατηγοριες... αυτό όμως είναι τώρα κατηγοριες. Δεν μπορούσε να σε μπερδεύει κανένας αν εσέι έψαξες λίγο μονο σου πριν έβαλες μια φωλια. Δεν γίνουμε εκτροφής αν παίρνουμε δυο πουλια ένα κλουβί και μια φωλια.

Και γενικά βλέπω πολλές φορες που δίνουνε κάποιο μέλους πληροφορίες που προστά και μπισό δεν είναι σωστό. Ida κάποιο θέματα που γράφανε αν έχουνε αυγά τα πουλια πρέπει να δίνουμε φρούτα, σαλάτα, αυγοτροφι, βιταμίνες και λοιπά κάθε μέρα... μούρλιες, αυτό πχ δεν είναι σωστό. Η ακόμα η καλύτερη απάντηση "δεν ξέρω αλλα εγώ έκανα..." αν δεν ξέρω δεν γράφω - τόσο απλό.

Παρακαλο πολύ να απαντάνε μονο όσοι ξέρουνε κάτι σίγουρα αλλιώς έχουμε την κατηγορια CHIT-CHAT εκεί μπορείτε να λέτε ότι θέλετε και δεν κάνετε ζημια. Αλλα αν κάποιος απαντάει και δεν ξέρει τι γραφει... Δυστυχώς. Γίνετε ζημια.
 
Αυτο ακριβως κατηγορω κι εγω Αλεξανδρε! Αυτους που δεν ξερουν και λενε διαφορα!
Εγω στο θεμα που αναφαιρεις για την διατροφη ειπα οτι δεν ειμαι σιγουρος και θα μας βοηθουσε αν υπαρχει καποιος ποιο εμπειρος να μας λυσει την απορια!
Επισης αφου δεν με γνωριζεις Αλεξανδρε μην με κατηγορεις για πραγματα τα οποια νομιζεις οτι δεν εχω κανει! Εχω βιβλια αλλα και εχω διαβασει πολλα πραγματα απο εγκυκλοπαιδιες και ηλεκτρονικες και οχι! Την απορια μου δεν γινοταν να την λυσω μονο απο βιβλια!Γι αυτο αλλωστε υπαρχει και το forum!
Φωλια δεν εβαλα Αλεξανδρε γιατι με συμβουλευσανε να αποτρεψω την αναπαραγωγη τους(στο ξαναλεω)! Ξερω πολυ καλα την διατροφικη προετοιμασια για την αναπαραγωγη!
Αλλα φαινεται οτι δεν πρεπει να ακουμε το καθε μελος εδω μεσα, γιατι εκεινα μας μπερδευουνε! Το ιδιο ακριβως επαθε και η Σοφια(narkissa)!Η οποια βγηκε και κακια και δεν την ζητησαν ουτε ενα συγγνωμη που την μπερδεψανΤι να πω;Εγω δεν περιμενα τετοια αντιμετωπιση!
Επισης δεν ειπα οτι δεν φταιω! Αντιθετως ναι, φταιω γιατι δεν εκανα αυτο που ξερω απο την εμπειρια μου και αυτο που ιδιος πραγματικα επιθημουσα!
Δεν μιλω για τους εμπειρους π.χ εσυ, η Μαριλενα... Που εχετε κανει πολλες αναπαραγωγες και ξερετε αλλα για τα μελη που το παιζουν γνωστες και τελικα λενε ασυναρτησιες! Το μονο προβλημα μου μαζι σου ειναι αυτη η εκφραση:"το μονο που κατάφερες είναι να τους μπέρδεψες και τώρα τα πουλια είναι, να πούμε, λίγο εκτος σειράς." η οποια πραγματικα με προσβαλλε!
Για κοιτα κι εδω για να το πιασεις το θεμα απο την αρχη του: Απροβλεπτο ζευγαρωμα, τι θα ηταν καλυτερο για τα πουλακια μου;
 
Κωνσταντινε εγω ενα αντικειμενο μπορει να το βλεπω μαυρο κι εσυ ασπρο.

Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του εδω.Αν ο Αλεξανδρος σου ελεγε να του βαλεις φωλια και μετα σου ελεγε το αντιθετο να τα ελεγες ολα αυτα. Ολοι εδω βοηθαμε ο ενας τον αλλον και μετα βγαινουν ατομα που μας την λενε κι ολας.

Εσυ δεν γραφτηκες εδω για να παιρνεις πληροφοριες γιατι αγαπας τα πουλια σου; Κι εμεις γι αυτο ειμαστε εδω. Κι εμενα εδω κανα 2 φορες απο τοτε που εχω γραφτει μου εχουν πει λαθος πραγματα αλλα ποτε δεν βγηκα να κατηγορισω κανεναν, γιατι εστω κι αυτος που εγραψε το λαθος μπηκε στον κοπο να μου γραψει.
 
Back
Top