Διατροφή Η σπιτική αυγοτροφή μου

Nontas

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2015
Μηνύματα
324
Πόλη
Αθήνα
Σε άλλο θέμα ανέφερα ότι προτιμώ την παρασκευή σπιτικής αυγοτροφής σε σχέση με τις αντίστοιχες του εμπορίου. Οι λόγοι είναι πολλοί, θα αναφέρω μόνο:
  • Το μεράκι να διαβάζω άρθρα, απόψεις και σχόλια για τα πτηνά συντροφιάς και η χαρά να τους προσφέρω το καλύτερο δυνατό
  • Η γνώση των πρώτων υλών που χρησιμοποιώ
  • Η αποδοχή της σπιτικής αυγοτροφής και φυσικά τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων τόσο στη διατήρηση όσο και στην αναπαραγωγή τους
  • Η ευκολία που μου προσφέρει
  • Η επιφύλαξη μου προς τις αντίστοιχες του εμπορίου, γνωρίζοντας ότι οι σχετικοί έλεγχοι και τα στάνταρ παρασκευής τους είναι μηδαμινά
Αρκετοί εκτροφείς του εξωτερικού (αλλά και στη χώρα μας) πειραματίζονται και προάγουν το επίπεδο των προσφερόμενων τροφών στα πτηνά τους (πόσοι χρησιμοποιούσαν πριν δέκα χρόνια σπιρουλίνα, γύρη, βραζιλιάνικο φιστίκι, super foods κλπ), ώστε να διαβάζουμε, να μαθαίνουμε και να προσφέρουμε και εμείς, αντί να δίνουμε τυφλά το τάδε «πυρωτικό» και συμπλήρωμα διατροφής (δε θα αναφερθώ στα φάρμακα και στη χρήση τους). Έτσι λοιπόν, οδηγήθηκα στην παρακάτω συνταγή που ευελπιστώ με τα υγιή σας σχόλια να βελτιωθεί.

Μαζί με τη συνταγή παραθέτω και τα ποσοστά πρωτεΐνης και λιπαρών, τα οποία βέβαια είναι υπολογισμένα με απλό τρόπο και έχουν γίνει και ορισμένες παραδοχές, πχ τα βάρη από διάφορα βότανα, μέλι, γύρη, σπιρουλίνα, μάγια μπύρας κλπ δεν έχουν υπολογιστεί, ωστόσο παρέχετε έστω ενδεικτικά η ποιοτική της σύσταση.

Πρώτες ύλες
  • 250ml γάλα
  • 4 αυγά (250 gr) χωρίς τα τσόφλια
  • 100 gr ασπράδι αυγού σε σκόνη (αλμπουμίνη)
  • 100 gr καλαμποκάλευρο (πολέντα)
  • 50 gr κινόα
  • 50 gr σουσάμι
  • 50 gr ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε λοιπόν βάζοντας να ζεσταθεί το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κινόα και το σουσάμι.

Όταν πάει να βράσει το γάλα προσθέτουμε τις σκόνες μας σταδιακά και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε την εστία όταν τα υλικά μας δείχνουν να ξεκινούν να πήζουν και προσθέτουμε τα αυγά αφού πρώτα πρόχειρα τα έχουμε πολτοποιήσει

Όταν αρχίζει να ξανά σφίγγει η αυγοτροφή μετά την προσθήκη αυγών και ενώ ανακατεύουμε σιγά σιγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Όταν κρυώσει τη βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, την κόβουμε σε μερίδες και την αποθηκεύουμε σε πλάκες με λαδόχαρτο ενδιάμεσα για να ξεκολλούν, μέσα σε κάποιο μπολ στην κατάψυξη.

Αποψύχουμε σε θερμοκρασία δωματίου σχεδόν μισή με μια ώρα.

Με βάση και τον παρακάτω πίνακα, οι πρώτες ύλες μας συνολικά ήταν 850 gr και μετά την παρασκευή και την εξάτμιση μέρους της υγρασίας, έχουμε τελικό προϊόν 800 gr με 18% πρωτεΐνη και 14,5 % λιπαρά

Υλικά
% πρωτεΐνη
%
λιπαρά
Ποσότητα (gr)
πρωτεΐνη (gr)
Λιπαρά (gr)
γάλα
3,4​
3,5​
250
8,5​
9​
αυγά
13​
11​
250
32,5​
27,5​
ελαιόλαδο
0​
100​
50
0​
50​
αλμπουμίνη
80​
0​
100
80​
0​
πολέντα
8​
1,5​
100
8​
1,5​
κινόα
12​
7​
50
6​
3,5​
σουσάμι
18​
50​
50
9​
25​
Σύνολο πρώτων υλών (gr)
850
144
(17%)​
116,5 (13,5%)​
Μετά την παρασκευή
800 gr
18%
14,5 %


Όσοι θέλουν να έχουν αφρατεμένη υφή (συνήθως έχει καλύτερη αποδοχή) και όχι κρεμώδη μπορούν να τρίψουν την αυγοτροφή στο μούλτι με φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης ή συνδυασμός τους και συμπληρώνοντας ότι άλλο θέλουμε (μέλι, ξηροί καρποί, βότανα, μαγιά μπύρας, σπιρουλίνα, λεκιθίνη κλπ). Επειδή με την προσθήκη φρυγανιάς ή βρώμης μειώνεται και το ποσοστό πρωτεΐνης μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον αλμπουμίνη (ή να αντικαταστήσει ποσοστό της πολέντας στη βάση της, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά).

Καλύτερος κριτής των παραπάνω είναι φυσικά τα πουλάκια μου
 

Συνημμένα

  • 8.webp
    8.webp
    6,7 KB · Προβολές: 53
  • 10.webp
    10.webp
    9,7 KB · Προβολές: 50
  • 13.webp
    13.webp
    7,4 KB · Προβολές: 50
  • 14.webp
    14.webp
    12,9 KB · Προβολές: 55
  • 12.webp
    12.webp
    10,8 KB · Προβολές: 60
  • 11.webp
    11.webp
    11,6 KB · Προβολές: 57
Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική σου ανάρτηση! Όντως βλέπω άδειες ταΐστρες και αυτό είναι το καλύτερο τεκμήριο!

Αυτή η ποσότητα (800gr)πόσο μπορεί να διατηρηθεί;
Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;
 
Ευχαριστούμε για την παρουσιαση σου @Nontas αλλά το μείγμα σου περιέχει υλικά μη κατάλληλα για την διατροφή των πτηνών όπως είναι το γάλα.

Είναι γνωστή ανάμεσα σε όλους τους εκτροφεις του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας οτι τα πτηνά έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και η κατανάλωση γαλακτοκομικων προϊόντων δημιουργεί πεπτικές και εντερικές δυσλειτουργιες.
Δύναται δε να οδηγήσει και στο θάνατο.
Αρα μιας και μίλησες πιο πάνω για γνώση των πρώτων υλών,ξεκινάμε ήδη με την παραδοχή οτι χρησιμοποιεις ανάμεσα σε άλλα και κάποιο ακατάλληλο υλικό για την διατροφή των πτηνών.

Κανείς απο τους μεγάλους εκτροφεις ιθαγενών στο εξωτερικό αλλα και την Ελλαδα δεν μπαινει στην διαδικασία να παρασκευάσει ενα τέτοιο μείγμα και να μπαίνει στην διαδικασία να ψύχει και να αποψυχει κομμάτια αυγοτροφης.
Ο λόγος ειναι πολύ απλός, η αναζήτηση μιας εμπράκτως ισσοροπημενης διατροφής.
Μέσα απο το πινάκα που παραθετεις, περα απο το ποσοστό πρωτεΐνης και λιπαρών δεν γίνεται γνωστό κανένα αλλο στοιχείο.
Πράγμα που σημαίνει οτι δεν υπάρχει κανένα γνωστό στοιχείο για τα αμινοξέα, τις βιταμίνες,τα ανόργανα άλατα και την περιεκτικοτητα τους.Αρα σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ενα ισορροπημένο διατροφικά προϊόν.
Επίσης λανθασμένα αναφέρεις οτι παραθετεις ποιοτική σύσταση, παραθετεις ποσοτική σύσταση μιας και μονάδα μέτρησης της ποιότητας δεν υφίσταται.

Από όλη την διαδικασία είναι προφανές οτι δεν προσφέρεις κάποια φρέσκια τροφή στα πουλιά.
Από την στιγμή που το προϊόν καταψύχεται και για να προσφερθεί θα πρέπει να αποψυχθει (με αποτέλεσμα να έχουμε και μεγαλύτερες αλλοιώσεις του) μιλάμε για ένα μη φρέσκο αλλά κατεψυγμένο προϊόν με οτι αυτό συνεπάγεται ως προς την απώλεια πολύτιμων θρεπτικών στοιχειών.
Και μάλιστα το συγκεκριμένο μείγμα υπόκειται σε διπλή θερμική επεξεργασία και κατά την παρασκευή του άλλα και κατά την ψύξη του.

Θα βάλω σε δεύτερη μοίρα το κόστος και τον χρόνο που απαιτεί ολη η διαδικασία μιας και αυτά είναι υποκειμενικά.

Μέσω της αυγοτροφης ο στόχος του εκτροφεα είναι πολύ συγκεκριμενος και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να έχει στα χερια του ένα προϊόν που θα είναι αποδεδειγμενα επαρκές ως προς τον λόγο που χρησιμοποιειται.
Η δικαιολογία οτι η νομοθεσία είναι πιο χαλαρή δεν αποτελεί λογο στο να δαιμονοποιησουμε ολα τα προϊόντα του εμπορίου.
Ιδιαιτέρως όταν αυτό γίνεται χωρίς να έχουμε γνώση των βασικών κανόνων ασφάλειας των τροφίμων και στην συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να υπολογίζουμε τι είναι ασφαλές και τι οχι για τα πτηνά.

Σε οτι αναφορά τα ιθαγενή υπάρχουν πολύ ποιοτικές και ασφαλείς λύσεις, με πολύ καλύτερα ποσοστά πρωτεϊνών αλλα των λοιπών απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων.
Μια περίπτωση είναι και αυτό εδώ το προιον https://cede.be/en/our-products/product/egg-food-for-wild-birds που μπορεί να χρησιμοποιηθει και ως βάση αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι επιπλέον (αν και ειναι πληρες).

Διαβάζω συχνά απο κάποιους περι των bakery products και νομίζεις οτι αναφέρονται σε δράκους, δεν ξερω τι έχουν στο μυαλό τους άλλα bakery product σημαίνει αυτό
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Eρωτηθηκα πρόσφατα αν θα δοκίμαζα εγώ προσωπικά την έτοιμη αυγοτροφη του εμπορίου.
Φυσικά και δεν θα την δοκίμαζα όπως δεν δοκιμάζω τους σπόρους,όπως δεν δοκιμάζω το σουπιοκοκκαλο και δεν βρίσκω λόγο να κάνω κάτι τόσο ανόητο.
Για τον ίδιο λόγο δεν θα πρέπει να προσφέρουμε στα πουλιά ακατάλληλα για την διατροφή τους τρόφιμα, πέρα από ανόητο είναι και εγκληματικό.
 
Μαζί με τη συνταγή παραθέτω και τα ποσοστά πρωτεΐνης και λιπαρών,
Πως με καταλαβαίνεις;
Τουλάχιστο η συνταγή σου δεν στερείται ετικέτας και ως τέτοιας αξίζει τουλάχιστο το σεβασμό.
 
Γεια σου @Nontas με τα "μαγειρευτά" σου!

Ξέρουμε τον νικητή στο επόμενο birdy Masterchef!

Έχω ακούσει για πολύ μικρές ποσότητες τυριού (ανάλατο φαντάζομαι) αλλά όχι για γάλα...
Φυσικά θέση δεν μπορώ να πάρω -ακόμα- για τα γαλακτοκομικά...
Πάντως ΔΕΝ το έχω τολμήσει.
 
Παραθέτω και ορισμένες από τις πηγές μου, για το γάλα στην αυγοτροφή, αλλά και για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο

http://www.pastoncinolus.it/desktop/pdf/schedaL20.pdf
unicamangimi.com/1/mangimi_pastoncini_732250.html

και η συνταγή από τον Fumagalli's Semolina:

Here is Mr. recipe: 4 tablespoons of wheat semolina, 1 teaspoon of honey, 1 egg, 1 glass of milk, water. Preparation: Boil a small quantity of water and set aside. Combine the milk, the wheat semolina and the white part only of the egg (albumen) in a little pot for about 5 minutes. You have to mix continuously the semolina using a wooden spoon and when it becomes dry you have to add a small quantity of the water you previously boiled. At the end of cooking, after 5 minutes, you take the pot off the stove, and add 1 teaspoon of honey and the yolk of the egg to it. You can also add powder or liquid vitamins and proteins if you want. Put the semolina in a plastic container and when the semolina becomes cold and solid, transfer it to the refrigerator (not in the freezer). You can maintain it in the refrigerator only for 2 or 3 days maximum. It is truly a treat for birds. The semolina is also a very digestible and secure food. I think that it is one of the possible solutions in order to feed the young birds for the first days of their life without having digestion problems (remember, you have to change it 2 or 3 times a day). It may be also used for other finches, such as Red Siskins, European Siskins, Redpolls, Canaries, etc.

http://www.abbaseed.com/INFO/Interview_Fumagalli/interview_fumagalli.html

Οι καλύτεροι κριτές είναι τα πουλιά μου και εικόνες όπως αυτές από την εκτροφή μου... Κανένα δεν πέθανε από το γάλα και οι νεοσσοί μεγάλωσαν μια χαρά...
[automerge]1556040719[/automerge]
Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική σου ανάρτηση! Όντως βλέπω άδειες ταΐστρες και αυτό είναι το καλύτερο τεκμήριο!

Αυτή η ποσότητα (800gr)πόσο μπορεί να διατηρηθεί;
Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;

Διατηρείται στην κατάψυξη, όπως τα ταπεράκια από το χωριό που καταναλώνουμε και εμείς...

Για τις δικές μου ανάγκες (5-6 ζευγαράκια καρδερίνες και φανέτα) με 30 γρ περίπου που αφρατεύω στη συνέχεια με φρυγανιά είναι λίγο πολύ 25 μερίδες
[automerge]1556040917[/automerge]
Πως με καταλαβαίνεις;
Τουλάχιστο η συνταγή σου δεν στερείται ετικέτας και ως τέτοιας αξίζει τουλάχιστο το σεβασμό.

Γιάννη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
[automerge]1556041164[/automerge]
Γεια σου @Nontas με τα "μαγειρευτά" σου!

Ξέρουμε τον νικητή στο επόμενο birdy Masterchef!

Έχω ακούσει για πολύ μικρές ποσότητες τυριού (ανάλατο φαντάζομαι) αλλά όχι για γάλα...
Φυσικά θέση δεν μπορώ να πάρω -ακόμα- για τα γαλακτοκομικά...
Πάντως ΔΕΝ το έχω τολμήσει.

Σπύρο και που να δοκιμάσεις τις ικανότητές μου στην κουζίνα και περισσότερο στα ψητά στα κάρβουνα...

Γάλα, σκόνη γάλακτος, γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στις σπιτικές αυγοτροφές... Εγώ ανέφερα, μετά τη λανθασμένη τοποθέτησή μου σε άλλο θέμα, αυτό που χρησιμοποιώ και θα έτρωγα και εγώ...
 

Συνημμένα

  • 20180606_192324.webp
    20180606_192324.webp
    41,1 KB · Προβολές: 47
  • 20180608_183739.webp
    20180608_183739.webp
    22,1 KB · Προβολές: 48
  • 20180917_172245.webp
    20180917_172245.webp
    8,6 KB · Προβολές: 51
  • 20181006_093302.webp
    20181006_093302.webp
    18 KB · Προβολές: 51
  • avatar2018.webp
    avatar2018.webp
    20,2 KB · Προβολές: 52
  • g3.webp
    g3.webp
    31,1 KB · Προβολές: 51
Δηλαδη προς επιβεβαίωση σου μας βαζεις συνθεσεις ετοιμων αυγοτροφων του εμποριου που αναθεματιζεις πιο πανω, μαλλον τρολαρεις τον εαυτο σου...




littlepeckersblog.co.uk/pet-bird-grits-bird-needs/

Οσο για τα πουλια που εχεις χασει απο εντερικα φυσικα και δεν ξερεις ποιο ειναι το προβλημα μιας και δεν εκανες νεκροψια σε καποιο απο αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γνωστοι ειμαστε ολοι Γιαννη. Γνωστο και το απο που "έρχεται" ο καθενας μας και τι αποψεις ασπάζεται.
Γι αυτο και αναφερθηκα εχθες λεγοντας οτι το Pb δεν αναθεματιζει σε αντιθεση με αλλα διαδικτυακά φορουμς.
 
Τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα Αντώνη;
Κακώς μεταφέρονται από αλλού καταστάσεις εδώ... και πιστέψτε με θα είναι η τελευταία φορά.

Για να μην ξεφύγουμε περισσότερο.. και μιλώντας μόνο με όσα μπορούν να βοηθήσουν εδώ... ρωτάω λίγο διαφορετικά και συγκεκριμένα..
Οι θάνατοι από εντερικά έχουν:
  1. Διαγνωστεί από κάποιο ειδικό ή εξετάσεις;
  2. Έχει ευθύνη γι αυτούς το γάλα αποκλειστικά;
  3. Κι αν ναι πως εξηγείται κι από ποιόν;
 
Γιαννη μου εσυ ρωτησες και σου απαντησα, δεν ειχα καμια προθεση να μεταφερω εγω κατι.

Θα σου απαντησω μονο στην πρωτη ερωτηση καθως χωρις καταφατικη απαντηση στην πρωτη δεν υπαρχει απαντηση και σε αυτες που ακολουθουν.
Η απαντηση ειναι οχι δεν εχουν διαγνωστει απο τι προηρθαν τα εντερικα, το οτι ηταν εντερικα ηταν προφανες απο την εικονα των πτηνων.

Και για να επιστρεψουμε στο θεμα, το οτι τα πουλια εχουν δυσανεξια στην λακτοζη λογω του οτι δεν παραγουν το ενζυμο λακταση, δεν ειναι θεμα προς διαπραγματευση.

Το οτι τα πουλια δεν πρεπει να εχουν στο διαιτολογιο τους γαλακτοκομικα προιοντα που και στην φυση δεν ειναι στο σειτηρεσιο τους, δεν ειναι θεμα προς διαπραγματευση.

Το οτι οποιον πτηνιατρο και να ρωτησεις θα σου πει οτι τα πουλια ειναι δυσανεκτικα στη λακτοζη, δεν ειναι θεμα προς διαπραγματευση.

Οσες συνταγες και σπιτικες αυγοτροφες με εττικετες ή χωρις να μπουνε, δεν αλλαζει το γεγονος οτι τα πτηνα ειναι δυσανεκτικα στην λακτοζη.

Οσες φωτογραφιες και να μπουνε στο θεμα απο νεοσσους, φωλιες, πουλια (και μαλιστα απο ιθαγενη που δεν φερουν και δακτυλίδια) δεν αλλαζει το γεγονος οτι τα πουλια δεν ειναι φτιαγμενα απο την φυση να καταναλωνουν γαλακτοκομικα προιοντα.

Παρεθεσα και links παραπανω που αναφερονται αναλυτικα στο θεμα, αλλα και μια αναζητηση να κανει καποιος στο Petbirds θα βρει πλειστα θεματα που καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα.

Ελπιζω να σε καλυψα.
 
Από ποιόν;
Από ποια μάτια ή "εργαλεία";

Επιμένεις ομως :)

Απο τα ματια που χορηγησαν φαρμακα χωρις να υπαρχει καμια διαγνωση πριν.
 
Γιατί τόσο μένος σε μια συνταγή αυγοτροφής;

Αντώνη, αν αναφέρεσαι σε δικά μου πουλιά, ποτέ δεν έχασα από εντερικά πουλί. Αν αναφέρεσαι στο τελευταίο θηλυκό φανέτο μου, μπορείς να το καμαρώσεις είναι αυτό που κλωσά στην παραπάνω φωτογραφία. Πού είναι οι αποδείξεις σου για τα δικά μου πουλιά;

Οι έτοιμες αυγοτροφές είναι έγκυρες και πιστοποιημένες ή όχι για σένα; Όταν αναφέρομαι ότι και οι έτοιμες έχουν προϊόντα γάλακτος ξαφνικά τρολάρω τον εαυτό μου; Οι μεγαλύτεροι εκτροφείς του εξωτερικού που φτιάχνουν σπιτικές αυγοτροφές με προσθήκη γάλακτος δεν είναι απόδειξη για σένα;

Δεν προσπαθώ να πείσω και να προσηλυτίσω κανέναν να κάνει ότι κάνω... Απλά δε μπορώ να δεχτώ ότι όλες οι έτοιμες αυγοτροφές είναι κατάλληλες και οτιδήποτε σπιτικό - ακόμα και με αποδείξεις - είναι "σκουπίδια".

Σου εύχομαι το καλύτερο για τα πουλάκια σου, γιατί αυτό έχει σημασία τελικά...
 
Δεν θα μπω σε περαιτέρω λεπτομέριες Νωντα επειδη το ζητησε ο @misalouris πιο πανω και μονο,τα εχουμε πει και κατ ιδιαν εξ'αλλου.

Να τα χαιρεσαι τα πουλακια σου και μπορεις να τα ταιζεις οτι θελεις.
Κανενα μένος δεν υπαρχει,υπαρχει η κοινη λογικη και κτηνιατρικη υπαρχει που λεει οτι γαλακτοκομικα και πτηνα ειναι 2 εννοιες αντικρουόμενες.

Εγω πιο πανω παρεθεσα μια αυγοτροφη η οποια δεν περιεχει γαλακτοκομικα.
Στις αυγοτροφες που παρεθεσες εσυ και εχουν γαλακτοκομικα δεν μπορουμε να ξερουμε αν αναφερονται σε προιοντα lactose free καθως επισης ουτε την ποσοτητα τους στο μειγμα.
Η δικη σου συνταγη σχεδον κατα το 1/3 ειναι γαλακτοκομικο προιον.

Αναφερεσαι στους εκτροφεις του εξωτερικου, επειδη βρεθηκα σε σεμιναριο με 2 απο τους μεγαλύτερους εκτροφεις Major και μιας και δεν εδωσες το παρον σε διαβεβαιω οτι ταιζουν ετοιμη αυγοτροφη.

Ποτε δεν τσουβαλιασα εγω τις σπιτικες αυγοτροφες στο συνολο τους, εδω αναφερομαστε στην συνταγη που παρουσιασες εσυ.
Το ιδιο ισχυει και για τις ετοιμες, αλλες ειναι καλες και ενδεχομενως αλλες ειναι καλυτερες.

Και οπως ειπα πιο πανω οσο και να σπεκουλαρουμε στο συγκεκριμένο θεμα, το οτι τα πτηνα ειναι δυσανεκτικα στην λακτοζη ειναι κατι που δεν θα αλλαξει.

Και επειδη αναφερεσαι σε εκτροφείς σου υπενθυμιζω οτι ειναι εκτροφεις και οχι πτηνιατροι, δεν εχουν το αλάθητο.
Το οτι υπαρχουν εδω στην Ελλαδα "εκτροφεις" που εχουν τα πουλια τους σε αθλιες συνθηκες και κανουν τους γιατρους του διαδικτύου ευαγγελιζομενοι καποια ορνιθοκουλτουρα ανυπαρκτη ειναι αλλο κεφαλαιο.
 
Αντώνη, δε με ενδιαφέρει το παιχνίδι εντυπώσεων ώστε να σου απαντήσω γιατί δεν έκανα νεκροψίες σε πουλάκια που δεν πέθαναν, για τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις και δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τα σεμινάρια (ήταν χρήσιμο που παρέθεσες εδώ τις εντυπώσεις σου) και για τους γιατρούς του διαδικτύου που τους αναφέρεις συχνά πυκνά σε άσχετα θέματα, όπως αυτό.

Στο θέμα της χρήσης ή μη γαλακτοκομικών προϊόντων προφανώς διαφωνούμε και προτείνω να συνεχίσουμε όλοι το διάβασμα και να παραθέτουμε τις πηγές μας. Εγώ το έκανα ήδη με επώνυμες τροφές του εμπορίου και με μεγάλους εκτροφείς του εξωτερικού που το πράττουν, εσύ ανέφερες παραδείγματα εκτροφέων που δίνουν έτοιμες αυγοτροφές (ποιες; Μήπως αυτές έχουν γαλακτοκομικά στη σύσταση τους 😉 και την κοινή και κτηνιατρική λογική…

Στο αρχικό μου ποστ ζήτησα τα υγιή σχόλια σας για να βελτιωθεί η παραπάνω συνταγή. Ήδη έχω κατά νου να αλλάξω τα ποσοστά αλμπουμίνης και να σταθεροποιήσω τα έξτρα υλικά που προσθέτω στο τέλος, ώστε να προχωρήσω και σε ποιοτική ανάλυση αργότερα σε εργαστήριο.
 
Και ετσι να συνεχισεις Νωντα και να προσπαθεις να βελτιωσεις το μειγμα σου χρησιμοποιωντας καταλληλα υλικα για τα πτηνα.

Απο κει κει περα τα υπολοιπα κομματια με τα πουλακια, τις νεκροψιες τους γιατρους και αν οι αρχικοι γεννητορες σου ηταν αγρια ή εκτροφης ισως μας δωθει η ευκαιρια να τα αναπτυξουμε σε ενα αλλο θεμα.

Συνεχισε την καλη προσπαθεια λοιπον!
 
Και ετσι να συνεχισεις Νωντα και να προσπαθεις να βελτιωσεις το μειγμα σου χρησιμοποιωντας καταλληλα υλικα για τα πτηνα.

Απο κει κει περα τα υπολοιπα κομματια με τα πουλακια, τις νεκροψιες τους γιατρους και αν οι αρχικοι γεννητορες σου ηταν αγρια ή εκτροφης ισως μας δωθει η ευκαιρια να τα αναπτυξουμε σε ενα αλλο θεμα.

Συνεχισε την καλη προσπαθεια λοιπον!
Και ποια είναι τα κατάλληλα υλικά ; Προϊόντα αρτοποιίας δεν περιέχουν γαλακτοκομικα; Γνωρίζετε κύριε να μας υποδείξετε μια αυγοτροφη εμπορίου που να μην περιέχει γαλακτοκομικα; η μάλλον γνωρίζετε έστω μια που να γράφει ακριβώς τι περιέχει και όχι περιληπτικά; Γνωρίζετε κάποια που να έχει πλήρη χημική ανάλυση; Για την λακτάση κάτι μάθατε, για την υπερβολή στην γλυκόζη γνωρίζετε; Για το γλουταμινικο μονονατριο; Για την απαγορευμένη χρωστική ταρταζινη ; Την πονσω ; Για τα τρανς λιπαρά; Ξεκινήστε από την καζεΐνη, πρωτεΐνη βραδέως μεταβολισμού με υψηλής βιολογικής άξιας αμινοξέων που περιέχει μόνον το γάλα και τα γαλακτοκομικα.
Καλό Πάσχα σε όλους.
 
Back
Top