Γενικά Η φετεινή μου αναπαραγωγή καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dourios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dourios

Banned
Εγγραφή
5 Ιαν 2014
Μηνύματα
243
Η πρώτη μου αναπαραγωγή timbrado βαίνει ξεκίνησε καλά.. με έναν αρσενικό και 2 θηλυκά..

usatysyg.jpg


3uzy5y3u.jpg


zagape5a.jpg
 
Μπράβο, να τα χαίρεσαι, με το καλό και στα υπόλοιπα!
Πως καταλαβαίνετε από τόσο μικρά το φύλο; Εντυπωσιακό! Α κατάλαβα, στους γονείς αναφέρεσαι :)
 

Συνημμένα

  • garlic-wreath-on-the-door.webp
    garlic-wreath-on-the-door.webp
    43,3 KB · Προβολές: 94
αυγα ειναι... Το φυλο το ειπα για τα ενηλικα... καθως εβαλα σε αυτο το ζευγαρι εναν με 2 γιατι ειναι πηδηχτουλης!
 
Να τα χαίρεσαι! Με το καλό και σε περισσότερα και υγιή πουλιά!
Αλλά έχω μιά ένσταση! Από τώρα...facebook; Δεν είναι λίγο νωρίς!;
:D
 
να τα χαιρεσαι νικο καλη συνεχεια να εχεις με τα μικρα σου
 
Εγώ πέρσι έβαλα 2 θηλυκές με έναν αρσενικό σε μεγάλη κλούβα (0,90χ0,60χ1,7 ΜχΠχΥ) και είχα θέμα με τον ανταγωνισμό μεταξύ των θηλυκών... Εξαιτίας του ανταγωνισμού ενα μωρό έπεσε κάτω και εκ θαύματος έζησε.. Οπότε θα ήταν καλύτερα η κάθε κανάρα να ήταν στο δικό της κλουβί. Γιατί δεν παίρνεις μια τριπλή ζευγαρώστρα;
 
Όπως έγραψε και η Αλίκη, αυτό που έχεις κάνει, δηλ και τα τρία πουλιά μαζί δεν είναι σωστό.
 
δεν βλεπω να μαλωνουν για αυτο τα αφηνω ετσι προς το παρον.. αν δω τιποτα αλλο θα βαλω το χωρισμα...
 
Ούτε εμένα μάλωναν αλλά η μια χάλαγε τη φωλιά της άλλης και έτσι έπεσε το μωρό και πολλά άλλα... Στο λέω επειδή το έκανα πέρσι και είδα ότι δε δουλεύει και κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα σε όλη την αναπαραγωγή.. Άσε που η μια μπορεί να κλωσάει και να μην πρέπει να της δίνεις αυγοτροφή και η άλλη να έχει μωρά και να πρέπει να δίνεις καθημερινά.. Ή τα μωρά της μιας να είναι 2 ημερών και να μην κάνει να φάνε κάποιο λαχανικό ή φρούτο και της άλλης να είναι 15 ημερών που πρέπει να τους προσφέρεις μια μεγάλη γκάμα από φρούτα και λαχανικά! Καλύτερα να τις χωρίσεις τώρα πριν στρώσουν φωλιά... Επίσης συνήθως ο αρσενικός ταιριάζει μόνο με την μια θηλυκιά και ζευγαρώνει μόνο με την μια και η άλλη κάνει άσπορα.. Αυτό όμως δεν είναι και απόλυτο γιατί εμένα πέρσι βάτεψε και τις 2.
Έχεις δύο επιλογές: θα έχεις την κάθε θηλυκιά σε μια ζευγαρώστρα και είτε θα έχεις τον αρσενικό με την μία θηλυκιά και αφού ολοκληρωθεί η γέννα θα τον βάλεις με την άλλη είτε θα παίξει τον ρόλο του επιβήτορα και απλά θα τον βάλεις στο ένα κλουβί θα βατέψει και μετά στην άλλη και θα βατέψει και την άλλη και θα μεγαλώσουν τα μικρά μόνες τους.. Εφόσον είναι η πρώτη σου αναπαραγωγική προσπάθεια σου προτείνω την πρώτη επιλογή..
 
και τις δυο τις πηδαει ταυτοχρονως... Δεν πρεπει να δινω αυγοτροφη οσο κλωσσανε...; Γιατι σημερα τους εδωσα... εχω κρυψει τις φωλιες και δεν βλεπει η μια την φωλια της αλλης αλλα ενταξει θα ελενχω καθημερινα και αν δω τιποτα παραξενο βγαζω τον αρσενικο και τον παω με την τριτη θηλυκια γιατι τον περιμενει και αλλη 😛
 
Όχι.. Όσο κλωσάνε μόνο σπόρους και καθαρό νερό.. Και αν η μία κλωσάει και η άλλη έχει μωρά να ταΐσει τι θα κάνεις;
Τις φωλιές δεν τις έχεις κρύψει καθώς οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πάει η άλλη και να βγάλει νήμα ή να σπάσει τα αυγά της άλλης.. Το χαρτόνι που έχεις βάλει δεν προφυλάσσει από τίποτα..
Κατά την γνώμη μου με αυτό που κάνεις θα προκληθούν διάφορα προβλήματα..

Εφόσον έχεις 3 θηλυκιές και έναν μόνο αρσενικό θα παίξει το ρόλο του επιβήτορα και δεν τα τον έχεις μόνιμα με τις θηλυκιές γιατί θα δεθούν μαζί του και αν τον βγάλεις και δεν τον βλέπουν μπορεί να παρατήσουν τα αυγά.. Θα πρέπει να βάλεις τον αρσενικό σε ένα κλουβί ατομικό μόνο του και να τον έχεις προετοιμάσει πολύ καλά και να είναι πολύ πυρωμένος. Βλέπω στις φώτο ότι το κλουβί χωρίζει στα δύο.. Βάλε το χώρισμα η κάθε θηλυκιά στο κάθε διαμέρισμα μόνη της και η τρίτη σε άλλο το κλουβί. Θα βάζεις τον αρσενικό κάθε πρωί για καμιά ώρα σε κάθε θηλυκιά θα τις βατεύει και μετά θα τον βγάζεις. Αυτό κάθε μέρα μέχρι να κάνουν όλα τα αυγά.. Μετά θα απομακρύνεις τον αρσενικό και θα τον βάζεις στο δικό του κλουβάκι. Οι θηλυκές θα μεγαλώσουν τα μωρά μόνες τους γεγονός που θα τις κουράσει περισσότερο και θα πρέπει να κάνουν λιγότερες γέννες..

Είναι μια πολύ πολύπλοκη διαδικασία και χρειάζεται πολύ εμπειρία.. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να τα έχουμε ανά ζευγάρια σε ζευγαρώστρες.. Μόνο έτσι θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για κάθε ζευγάρι αλλά και για κάθε πουλί ξεχωριστά (τι τρώει, κουτσουλιές, τι πρέπει να του δώσεις, πως πρέπει να του συμεπριφερθείς κτλ) και μόνο έτσι θα μεγαλώσουν υγιής νεοσσοί αλλά και οι γονείς θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι και θα τα μεγαλώσουν πιο σωστά. Όλα αυτά στα λέω γιατί πέρσι έκανα ότι και εσύ και μετά το μετάνιωσα.. Και ως αρχάριος που είσαι καλύτερα για αρχή να ακολουθήσεις την standar διαδικασία...
 
Σε αυτά που σου έγραψε η Αλίκη και με τα οποία συμφωνώ, απλά να προσθέσω ότι το να βάλεις τον αρσενικό με 3 κανάρες ταυτόχρονα είναι υπερβολικό και δείχνει... Πλεονεξία!
Όταν θέλεις να ζευγαρώσεις έναν αρσενικό με 2-3 κανάρες θα πρέπει να γίνονται ελεγχόμενα τα ζευγαρώματα όχι άσκοπα και να μεσολαβεί και κάποιος χρόνος, τουλάχιστον μιά βδομάδα από το ζευγάρωμα με την μιά κανάρα στην άλλη.
 
δεν θα τον βαλω ταυτοχρονα και με τις 3... η τριτη ειναι απειρωτη ακομα... και τον ειχα μονο με την μια στην αρχη αλλα αυτος πηγαινε μεταξυ των καγκελων και πηδουσε και την αλλην απο το χωρισμα... μιλαμε για ζιγκολο... και αποφασισα να τους βαλω και τους 3 μαζι τουλαχιστον στην αρχη να τις πηδηξει ολες να ησυχασει...
 
Την τρίτη σε κάνα μήνα.. Τις δύο αυτός τις θέλει τι να τον κάνω..
 
Το δεύτερο δυστυχώς το βρήκα σήμερα το πρωί ψόφιο.. από τα δύο αυγά που έμειναν το ένα είναι άσπορο και το άλλο έχει.. αντε να δούμε..
 
Γεννήθηκε σήμερα και το δεύτερο μικρό :) το δεύτερο το οποίο και άντεξε ακόμα ζει... αν δεν το τάιζε πόσο θα άντεχε νηστικό? Το αυγό του είχε αρχίσει να το σπάει Σάββατο απόγευμα άρα έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες γιατί που το ίδιο ο πρόλογος δεν έμοιαζε γεμάτος... Στη δεύτερη φωλιά έχω 2 μικρά προς το παρόν. Για να δούμε :)
 
Back
Top