Φροντίδα Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου καναρινιού

alicedros

PB Supporter
Εγγραφή
21 Ιουν 2010
Μηνύματα
12.448
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας!

Το πρώτο μου καναρινάκι, τον Βάγγο με το όνομα, μου τον είχαν χαρίσει πριν 7 ολόκληρα χρόνια -15 Σεπτεμβρίου 2007 μου τον είχαν φέρει, μαζί με το ζευγαράκι του, σαν δώρο γενεθλίων! Δεν έχει δαχτυλίδι, οπότε υπολογίζω πως είναι σίγουρα 7 χρονών plus! Κανείς δε ξέρει πόσα χρόνια είχε μείνει στο pet shop, οπότε μπορεί να είναι και 8 ή 10 χρονών.. Πιστεύω ότι πλέον θεωρείται ηλικιωμένος για καναρινάκι, σωστά; Και μοιραία μου έχουν γεννηθεί κι άλλα ερωτήματα.. Μήπως θέλει πιο ιδιαίτερη φροντίδα (όπως τα σκυλάκια πάνω από 7-8 χρονών); Μήπως πρέπει να τον έχω μόνο του στο κλουβί και όχι με τα χρονιάρικα δισέγγονα του που μπορεί να τον "ζαλίζουν"; Μήπως χρειάζεται διαφορετική διατροφή πιο πλούσια σε βιταμίνες και ασβέστιο;

Ο Βαγγούκος είναι στα τελειώματα της πτερόροιας και ακόμα δεν κελαηδάει. Πέρσι την άνοιξη χάλαγε τον κόσμο! Τα τελευταία χρόνια δεν είναι πολύ κινητικός και ενεργητικός όπως τα μικρά και πολλές φορές τον βλέπω να ξεκουράζεται στο κλαδάκι (όχι να κοιμάται). Σήμερα που τον τσέκαρα πριν λίγο από κάτω είναι άψογος! Ούτε καρίνα, ούτε λίπος, και η κοιλιά του τελείως νορμάλ! Και οι κουτσουλιές όπως πρέπει. Και άνοιξα και στόμα δεν είδα κάτι ύποπτο. Οπότε σίγουρα δεν είναι άρρωστος. Το ότι κάθεται έτσι θεωρώ ότι είναι λόγω ηλικίας και λόγω πτερόροιας.. Ούτως ή άλλως κάθε καλοκαίρι όταν περνάει πτερόροια έτσι κάθεται, οπότε δεν ανησυχώ γιατί τον ξέρω τόσα χρόνια. Γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα πολύ υγιές καναρίνι! Το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν πριν 4-5 χρόνια που έπαθε μάλλον πνευμονία γιατί ανάσαινε και έκανε θόρυβο, ιδιαίτερα το βράδυ. Τον πήγα σε έναν κτηνίατρο και με φάρμακο για τα αναπνευστικά (νομίζω της tafarm) έγινε καλά και μετά από ένα χρόνο άρχισε να κελαηδάει ξανά! :D

Πλέον είναι ο αρχαιότερος της καναρινοπαρέας και η μασκότ μας και θέλω ως ο γηραιότερος να έχει τη φροντίδα που χρειάζεται στην ηλικία του! Νομίζω το δικαιούται και του αξίζει 100%!

Απολαύστε τον σκουφάτο πρασινούλη μου! ❤️️️️

rsz_1rsz_dsc_0755.webp rsz_1rsz_dsc_0756.webp
 
Παρά τις αυχενικές ασκήσεις κατάφερα να θαυμάσω τον όμορφο φίλο σου. Πραγματικά ξεχωριστός.
😀 Γιάννη γέλασα πολύ! Έπεσε σήμα σε @Stavros αν μπορέσει να τις φτιάξει! 😛 Σ ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να τον χαίρομαι για άλλα τόσα χρόνια το αγοράκι μου!
 
Είναι γόης και γιε γιές φτου φτου φτου στο εύχομαι Αλίκη μου να τον καμαρώνεις για πολλά χρόνια ακόμα!
Δεν ξέρω βέβαια αν πρέπει να ακολουθήσεις κάποια ειδική δίαιτα αλλά λογικά θα πρέπει να έχει λιγότερα λιπαρά η διατροφή του. Κατά τα άλλα ξέρεις εσύ είσαι έξπερτ :)
 
Είναι γόης και γιε γιές φτου φτου φτου στο εύχομαι Αλίκη μου να τον καμαρώνεις για πολλά χρόνια ακόμα!
Δεν ξέρω βέβαια αν πρέπει να ακολουθήσεις κάποια ειδική δίαιτα αλλά λογικά θα πρέπει να έχει λιγότερα λιπαρά η διατροφή του. Κατά τα άλλα ξέρεις εσύ είσαι έξπερτ :)
Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου! Μακάρι να είναι καλά και να τον χαίρομαι τον γλύκα μου!

Ναι ίσως χρειάζεται λιγότερα λιπαρά από τα υπόλοιπα αλλά τον έχω στην κλούβα με όλα τα καναρίνια μου.. Από διατροφή ό,τι δίνω και στα υπόλοιπα. Και την σπιτική αυγοτροφή, και βιταμίνες αραιά και που, και μηλόξυδο, και εμπλουτίζω τη διατροφή τους και με σπόρους (κία, καμελίνα, αγκάθι κτλ). Από την άλλη δε θέλω να τον βάλω μόνο του σε ένα κλουβάκι... Μέσα στην κλουβάρα κάνει τις πτήσεις του και γυμνάζει τα φτερά του.
 
να τον χαιρεσαι αλικη τον βαγγο σου και να ζησει αλλα 20 χρονια τουλαχιστον
αν ειναι 8 χρονον ειναι μια χαρα μικρουλης (σχετικα) ακομα
αφου δειχνει να ειναι καλα κοιλια γιατι να τον μεταφερεις μονο του
βεβαια ειναι αρσενικος και το καλυτερο ειναι να ειναι μονος του οταν ειναι εκτος αναπαραγωγης
εγω εναν καναρο που ειχα και μου ειχε ζησει περιπου 15 χρονια τον killer τον ειχα μετα τα 12 τελειως μονο του
 
Εγώ Αλίκη θα τον άφηνα ως έχει, έχει μάθει να ζει έτσι τόσα χρόνια δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό.
Κανονικά ότι διατροφή κάνεις και στα υπόλοιπα με λαχανικά κλπ!
 
Back
Top