Αναπαραγωγή Θάνατος νεοσσου 15 ημερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης djpietro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

djpietro

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2013
Μηνύματα
136
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα παιδια και απολογουμαι που αναγκαζομαι να ανοιξω νεο θέμα και πάλι. Η ατυχία φαινεται δε λεει να μ αφησει. Σημερα εχασα ενα νεοσσο 15 ημερων ηταν ο μονος στη φωλια και με σιγουρια σας λεω οτι ταιζοταν καλα και απο τους 2 γονεις. Πριν δυο μερες πρόσεξα το λαιμο του πουλιού και ηταν πολυ στραβος σαν να εκανε καμαρα, δε μπορώ να σας το εξηγησω αλλιως. Παραξενευτηκα αλλα είπα ισως ειναι η ιδεα μου και ο λαιμος απλα ηταν λιγο πιο κυρτωμενος απο το κανονικο. Σημερα λοιπόν τον βρηκα νεκρο κοιταξα για μαύρη τελεια η για κατι παραξενο στα εντερα και στη κοιλια αλλα δεν προσεξα κατι. Εχετε εσεις καποια εξηγηση; Σας ευχαριστώ και απολογουμαι εκ των προτερων για την ταλαιπωρια που σας βαζω.
Φιλικά
Πετρος
 
Παιζει ψείρα;
Αιμομιξία;
Καποιο μη καλα πλυμμενο λαχανικο;
15 ημερων ειναι αρκετα μεγαλος για να πεθανει ετσι...
 
Παιδια διαβασα τα πιο πανω ποστ πριν βαλω το δικο μου.Ψειρα δε παιζει γιατι εψαξα την φωλια την οποία και αλλαξα με καθαρη πριν 5 μερες και ειχα βαλει ψειροσκονη και σπρει στις κλωστες και ειχα ψεκασει και τους γονεις. Μετα απο αυτο που επαθα αλλαζω τις φωλιες με καθαρες καθε λιγες μερες για να δω αν επανηλθαν. Δεν ειχε ιχνος ψειρας η φωλια την εψαξα καλα.Αιμομιξια επισης δε παιζει γιατι τα πηρα απο 2 διαφορετικους εκτροφεις. Επισης δεν εδωσα λαχανικα και δε δινω αν δεν γίνουν τα πουλια 3 εβδομαδων γιατι φοβαμαι απο τυχον διαρροιες απο μη καλα πλυμμενα λαχανικα. Τωρα που εχω νεοσσους δινω αυγο βραστο το πρωι σκετο και το μεσημερι το αλλαζω με αυγοτροφη που κανω εγω με ρασκ,breedmax κτλ. Ο λαιμος του πουλιου ηταν σαν καμαρα 2 μερες πριν, σε σημειο να γερνει προς τα πισω. Διαβασα διαφορα στο φορουμ δεν ειδα κατι παρομοιο γι αυτο κ εβαλα το ποστ. Πρωτη φορα συναντω τετοιο φαινομενο και γω σε νεοσσο.
 
Οι κουτσουλιες του νεοσσού πως ήταν, τις είδες; υπήρχε τίποτα το περίεργο;
 
ηταν φυσιολογικες προχτες που τον επιασα για να τον δω τα εκανε στο χερι μου. Η φωλια επισης επειδη την απεσυρα σημερα δεν ειχε κουτσουλιές η διαρροιες για να ειναι λερωμενη. Η καναρα την ειχε καθαρη... Δε ξερω αν σας εδωσα να καταλαβετε πως ηταν ο λαιμος του πουλιου. Σαν ενα φιδι που στεκεται ετοιμο να επιτεθει που κανει το σωμα του σαν καμαρα. Ξεχασα να αναφερω οτι ρωτωντας καποιον στη Κυπρο μου ειπε οτι μπορεί να ειναι κολυβακιλος ετσι το λεμε εδω στη Κυπρο και μου ειπε να δωσω αντιβιωση σε ολες τις φωλιες που εχουν νεοσσους.Φοβαμαι ομως μη παθουν κατι απο την αντιβιωση. Δε μου ετυχε ξανα αυτη η αρρωστια και δε ξερω πως ειναι και αν δημιουργει δυσμορφιες στα πουλια.
 
Δεν φαίνεται να ήταν άρρωστο. Για τον λαιμό δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Μήπως το χτύπαγε ο πατέρας για να βγει από την φωλιά; (υποθέσεις πάντα) Τώρα από όσο ξέρω αντιβίωση σε πουλάκια που ειναι στην φωλιά δεν πρέπει να δίνουμε και ειδικά προληπτικά! Περίμενε να σου απαντήσουν πιο έμπειροι που θα σου που και κάτι παραπάνω!
 
Back
Top