Αναπαραγωγή Τραυματισμένος νεοσσός 15 ημερών στο κεφάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης falkonis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
...
Αν για κάποιους πρέπει να φταίω οπωσδήποτε... Τότε ας θεωρήσουν οτι φταίω.
Πάμε παρακάτω ...
Εχω τον καημό μου..

... Μπήκαμε για να μάθουμε, να συζητάμε τόσο τα καλά όσο και τα στραβά μας! Να με διορθώσεις.. Να σε διορθώσω! Να προχωρήσουμε! , απλά κατέθεσα την άποψή μου, αν αυτή πέρασε ως κριτική..ζητώ συγνώμη!

...

.. Από το στόμα σου και σε όλων μας το αυτί!

Νομίζω πως τα είπαμε όλα επί του θέματος. Παρακαλώ να μην το τραβήξουμε παραπάνω κάνοντας το Γιώργο να αισθανθεί περισσότερο άσχημα απ'ότι ήδη νιώθει. Κι αν ήταν να καταλάβει κάποιο οποιοδήποτε λάθος, ας εννοήσουμε ότι το κατάλαβε αφού το τονίσαμε. Η δημόσια παραδοχή δεν θα ωφελήσει κανέναν παραπάνω.
 
Νομίζω πως τα είπαμε όλα επί του θέματος


Αν και καθήμενος (μπροστά στον υπολογιστή) ορθώς μιλείς
:)
:)

Η δημόσια παραδοχή δεν θα ωφελήσει κανέναν παραπάνω


Ρε παιδιά δεν είναι θέμα δημόσιας παραδοχής ή όχι.

Παραδοχής σε τι. Για ποιο πράγμα;

Ότι έκανα κάποιο λάθος;

Εντάξει έκανα λάθος. Το παραδέχομαι δημοσίως.
Εχει νόημα τώρα αυτό;
Ξέρει κάποιος τωρα να μου πει από τι πήγε το πουλάκι με σιγουριά;
Να το ακούσω

Το σημαντικό για εμένα είναι ότι είμαι σε ένα φόρουμ όπου μαζεύω πληροφορίες-οδηγίες για την καλύτερη κατά το δυνατόν διατροφή και διαχείριση των πουλιών μου και ότι όταν χρειάστηκα βοήθεια, την έλαβα!

Τα σημαντικά πράγματα συνέβησαν από το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή το βράδυ που κάποιοι μοιράστηκαν την αγωνία μου, έδωσαν χέρι βοήθειας και θα μπορούσε με λίγη τύχη το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο.

Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες
 
Γιώργο @falkonis έκανες ότι ήταν στο χέρι σου για να σώσεις το πουλάκι. Αυτό που έπαθες εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν που κάνει κριτική εκ του ασφαλούς. Συνέχισε δυναμικά και μην το βάζεις κάτω. Μπράβο σου.
 
Νομίζω ότι εδώ έχουμε μια σπάνια περίπτωση έντονης επιθετικότητας γονέα προς κάποιο μικρό.. ζωντανοί οργανισμοί είναι και όπως και σε εμάς έτσι και στα πτηνά υπάρχουν ιδιομορφίες χαρακτήρα.. Ο ίδιος γονέας ίσως και να μην ξαναπαρουσιασει την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε κάποιο μικρό.. ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει.. Προσωπικά νομίζω ότι το μικρό δεν είχε τύχη από το συμβάν και μετά. Για κάποιον λόγο του επιτέθηκε και το τραυμάτισε άσχημα, μετά μίλησε το ένστικτο των πουλιών, απλά το θεώρησαν ασθενέστερο και έπαψαν να το ταΐζουν.. ότι και να έκανες απλά δεν θα το τάιζαν άλλο.. στην θέση σου θα επικεντρωνομουνα στον αρσενικό και θα είχα το νου μου να δω αν θα έχει παρόμοια συμπεριφορά σε επόμενη γέννα.. Τα δικά μου φέτος σε δύο γέννες παρατήρησα τον αρσενικό να επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο μικρό από κάθε γέννα και να το κυνηγά συνέχεια, ποτέ όμως δεν έπαψε να το ταΐζει.. Ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια.. Και ειλικρινά πιστεύω ότι και εσένα αν δεν το τραυματιζε τόσο άσχημα τότε θα συνέχιζε να το ταΐζει παρά τις αψιμαχίες..
 
αλλά να βγάζει επιθετικότητα στα μικρά ποτέ!
Έλα να δεις ο δικός μου Αλίκη. Την μια έκανε επίθεση και στο δεκάλεπτο τάιζε. Και το θέμα είναι και ο μικρός έκανε σαν τρελός με τον πατέρα του. Τον έκραζε κτλ. Δεν ξέρω γιατί μάλλον επειδή έμεινε χώρια η κανάρα και δεν βατεύει. Άγνωστο.Αν το δω αύριο θα βγάλω βίντεο.
 
όσο για την σίτηση των 1ων, είτε ο ένας είτε ο άλλος γονιός θα έκανε το καθήκον του.. Ακόμη κι από το χώρισμα!
Αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο Δημήτρη. Όταν η κανάρα βιδώσει στη φωλιά στη 2η γέννα σιγά μην ταίσει τα μικρά της 1ης. Τώρα δεν ξέρω αλλά και εμένα ο αρσενικός επιτέθηκε σε μικρά.Απορώ που λέτε ότι δεν γίνεται ποτέ.
Λυπάμαι @falkonis για την απώλειά σου.
 
Γιώργο μου ( @falkonis ) και τα 2 πουλιά ήταν πρωτάρηδες; Πρώτη φορά στην αναπαραγωγή; Ή σου έχουν ξαναζευγαρώσει;
 
Και τα 2 πρωτη φορά
Ίσως να φταίει αυτό.. ακόμα δεν έχουν την εμπειρία.. Προχώρα σε 2η γέννα και αν δεν έχει την ίδια συμπεριφορά όλα καλά! Αν πάλι είναι επιθετικοί και στα καινούργια μικρά ίσως να είναι ακατάλληλοι γονείς.. και ίσως δεν πρέπει να διαιωνίζεις τέτοιο DNA... Δε ξέρω.. ☹
 
Γιώργο μου ( @falkonis ) και τα 2 πουλιά ήταν πρωτάρηδες; Πρώτη φορά στην αναπαραγωγή; Ή σου έχουν ξαναζευγαρώσει;
Αλλάζει κάτι;
Ή απλά θέλεις να δεις αν το παρουσίασαν για πρώτη φορά;
Πες μας δυο λόγια για τη σκέψη σου...
 
Αλλάζει κάτι;

Νομίζω ότι άλλο πράγμα είναι αν υπάρχει ιστορικό.

Προφανώς εννοεί ότι αν υπάρχει ιστορικό ποιος ο λόγος να βάζεις ένα τέτοιο ζευγάρι να τεκνοποιεί.

Το υπόλοιπο σκεπτικό μου.. https://community.petbirds.gr/threads/Πως-θα-διακόψω-τυχόν-τρίτη-γέννα.26961/
 
Back
Top