Φροντίδα Θέλω να κόψω τα νύχια του budgie μου αλλά δεν είναι εξοικειωμένο μαζί μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Alexx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Alexx

PB New Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2021
Μηνύματα
163
Πόλη
Αττική
Έχω ένα budgie που ούτε καλές σχέσεις έχουμε, ούτε κακές. Ίσα ίσα που κάθεται στο χέρι μου μέσα στο κλουβί. Θα έχει συνέπειες στη σχέση μας το να του κόψω τα νύχια;
 
ΔΕΝ κόβουμε νύχια εμείς, γιατί δεν είναι εύκολο, το κάνει ο κτηνίατρος αν κρίνει ότι το παπαγαλάκι το χρειάζεται. Ναι, θα επηρεάσει πολύ την σχέση σας, το τελευταίο που θέλει ένα μικροσκοπικό πλάσμα είναι να το πιάσουν σαν λεμόνι. Πιάνουμε ένα πουλάκι μόνο αν δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. Δεν είναι ανήκουστο παπαγαλάκια μπάτζι να παθαίνουν καρδιακή προσβολή και να πεθαίνουν ακόμα και στα χέρια του γιατρού ενώ έχουν πάει απλά για πεντικιούρ.

Άλλωστε, οι πιθανότητες να χρειάζεται το παπαγαλάκι κόψιμο νυχιών είναι χαμηλές. Εφόσον έχει πατήθρες από ξύλο, τα νύχια τους λιμάρονται αυτόματα. Ναι, τσιμπά λιγάκι καμιά φορά όταν ανεβαίνουν στο δάχτυλο αλά δεν είναι θέμα. Αν θέλεις, ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε αν όντως χρειάζεται, και αν ναι, υπάρχει λίστα με πτηνιάτρους που εξηπθρετούν ανάλογα με την περιοχή.
 
Δεν είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο για να μαι σίγουρος. Δεν ήξερα τι μπορεί να πάθει, αλλιώς ούτε που θα ρώταγα!
[automerge]1642963892[/automerge]
Βέβαια έχω και το θέμα ότι ο κοντινότερος πτηνιάτρος παλιότερα που είχα κοιτάξει, βρίσκεται 40λεπτά-1 ώρα μακριά
 
περισσότερο για να μαι σίγουρος
Για ποιο πράγμα? Ανησυχείς μην τραυματιστεί αν ξυστεί? Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει λίγο τρομακτικό όταν ξύνονται με αυτά τα μυτερά νύχια τοσο κοντά στα μάτια, αλλά σε διαβεβαιώ ότι έχουν τον έλεγχο, δεν θα τραυματιστούν. Ακόμα και το μπα΄τζι μου με το πρησμένο μάτι δεν το τραυματίζει όταν ξύνει την γύρω περιοχή. Υπάρχει ένας κίνδυνος με τα νύχια αν το πουλάκι ζει σε χώρο με υφάσματα, πχ κουρτίνες ή ρούχα, τα νύχια μπλέκονται καμιά φορά, το παπαγαλάκι φρικάρει και αρχίζει να σπαρταρά κι εκεί πρέπει να δράσει κανείς εγκαίρως και με ψυχραιμία ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός, αλλά πέρα από αυτό, δεν είναι θέμα. Αν δεις ότι τα νύχια της όντως μεγαλώνουν εκτός ελέγχου ενώ τα κάνεις όλα σωστά, τότε δυστυχώς χρειάζεται επίσκεψυ στον πτηνίατρο, υπάρχουν κάποιες ασθένειες, αβιταμινώσεις κλπ που προκαλούν υπερβολικά μακριά νύχια ή/και ράμφος, αλλά μιλάμε τώρα για ακραίες καταστάσεις. Αυριο με τον ήλιο μπορώ να βγάλω φωτογραφία το ράμφος του Σκρουτζ που όντως είναι πολύ μακρύ και κάπως στραβό λόγω κακής διατροφής, αλλά και πάλι, είναι χαμηλά στην λίστα προτεραιοτήτων για την υγεία του εφόσον δεν τον ενοχλεί με την στενή έννοια.
 
Back
Top