Γενικά Θέλω να πάρω ένα κοκατίλ

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickst
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
μολις παρελαβα το κοκατελακι.
τελικα πηρα το λευκο κλουβι που ηταν πιο μεγαλο.
τροφη πηρα versele laga-prestige δεν ξερω αν ειναι καλη. Κρεμασα και λιχουδια versele laga prestige sticks.
αυγοτροφη ειχε ενα σακουλακι και πηρα.
με το νερο εχω ενα θεμα γιατι ειναι μικρο επειδη τα καγκελα εχουν κενα μεγαλουτσικα και το ακουμπησα στον πατο του κλουβιου. Πηρα και ενα παιχνιδακι το κρεμασα μεσα. Μεχρι στιγμης ειναι ακινητο το πουλακι.
πως σας φαινεται το πουλακι; Ειδα οτι του λειπει λιγο τουφα στο κεφαλακι του;να ανησυχησω ή επειδη ειναι μικρο ακομα το εχει αυτο;

Aπο που το παρέλαβες; Γιατί του λείπει φτέρωμα απο το κεφάλι κι απο τη βάση της ουράς; Φυσιολογικό πάντως δεν είναι. Επίσης πέταξε το στικ, είναι άχρηστο και προσφέρει μόνο πάχος όπως και η κίτρινη βιταμίνη στο μπολάκι αν είναι απο τις γνωστές χύμα είναι άχρηστη έως επιβλαβής. Το παιχνίδι επίσης είναι για μεγαλύτερου μεγέθους πουλιά και μάλλον δεν θα μπορέσει να το παίξει ροκανίζοντάς το.

Γιατί δεν ρωτάς βρε παιδάκι μου πριν κάνεις την κίνησή σου; Είμαστε εδώ και συζητάμε για άψυχα κλουβιά, χάθηκε να ρωτήσεις τη γνώμη μας για το πουλί;

δεν ξερω γιατι του λειπει. Ισως ειναι μικρο τι να πω δεν ξερω.
αφου τα αγορασα τωρα τα δυο στικς να μην τα αφησω να τα φαει μην πανε χαμενα.
χυμα ηταν ναι. Να την παταξω και αυτην;
το πουλι δεν το ειχα δει σημερα το εφερε και μου το εδωσε.

δεν ξερω γιατι του λειπει. Ισως ειναι μικρο τι να πω δεν ξερω.
Αυτός σίγουρα δεν είναι ο λόγος..

αφου τα αγορασα τωρα τα δυο στικς να μην τα αφησω να τα φαει μην πανε χαμενα.
Δεν είναι θρεπτικά βρε. Για τα σκουπίδια είναι... εμείς για το καλό του μικρού στο λέμε...

χυμα ηταν ναι. Να την παταξω και αυτην;
Αφού ήταν χύμα προφανώς και ΝΑΙ! Είτε θα αγοράσεις συσκευασμένη είτε θα βράσεις ένα αυγό και θα του το βάλεις στην αυγοθήκη!

το πουλι δεν το ειχα δει σημερα το εφερε και μου το εδωσε.
Να το χαίρεσαι λοιπόν! Καλώς τα δέχτηκες!

να το παρατηρησω δλδ να δω συμπεριφορα και αν τυχον αρχισει και γεμισει παλι με φτερομα το σωματακι του;
συσκευασμενη ποια προτεινεις;
αυγο να βρασω και να βαλω τον κροκο του μονο; Και μετα ποσο να το αφησω για ποσες μερες;
ευχαριστω πολυ μακαρι να με μαθει να γεμισει και στα κενα του σωματος του. Και να με συντροφευει για πολλα χρονια;-)

να το παρατηρησω δλδ να δω συμπεριφορα και αν τυχον αρχισει και γεμισει παλι με φτερομα το σωματακι του;
συσκευασμενη ποια προτεινεις;
αυγο να βρασω και να βαλω τον κροκο του μονο; Και μετα ποσο να το αφησω για ποσες μερες;
ευχαριστω πολυ μακαρι να με μαθει να γεμισει και στα κενα του σωματος του. Και να με συντροφευει για πολλα χρονια;-)

To αυγο το βαζουμε κομμένο στη μέση (απράδι και κρόκος και τσόφλι) για μερικές ώρες ποτέ για ημέρες. Αλλοιώνεται πολύ εύκολα και μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Θα βοηθήσει στο νέο φτέρωμα. Αγόρασε και ένα επώνυμο συμπλήρωμα βιταμινών για το νερό κι ακολούθησε τις οδηγίες του. Καλό θα ήταν να του κάνεις κι εξωπαρασίτωση για τυχόν πρόβλημα απο παράσιτα που μπορεί να έχουν προκαλέσει την τοπική απώλεια φτερώματος.

Το νερό που το βαζεις;
Δεν βλέπω μπολ για νερο

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου Φοιβο.
επειδη τροφη πηρα ενα κιλο μετα αν παρω αυτην θα ειναι καλη την ξερεις καθλου;
https://www.pet4u.gr/beyers-60-papagalous.html
ποιο απο ολα κανει;
https://www.pet4u.gr/simpliromatikes-trofes-simpliromata-poulion-el/
και τι ειναι καλο απο αυτα που εχει το συγκεκριμενο site για αυγοτροφη;

επειδη ειναι μεγαλο το κενο στα καγκελα η ποτιστρα που πηρα 200 ml δεν κουμπωνει φευγει απο τα καγκελα και την εχω ακουμπησει κατω δεξια αναμεσα απο τις ταιστρες αν ειδες. Θελω ομως να την παω πισω και να παρω μια που να κουμπωνει.
μεχρι στιγμης δεν εχει κελαιδησει καθολου ενα ξεπιασμα εκανα με τα φτερα του και με κοιταει απλα οπου πηγαινω περα δωθε στο δωματιο.
εβαλα το χερι μου για λιγα λεπτα στο κλουβι για να με αρχισει να συνηθιζει. Δεν εκανε τπτ αποτομο απλα κοιτουσε

Το πουλακι απο οτι φαινετε απο το μικρο τσουλουφι του, εχει περασει πολυ προσφατα πτεροροια.
Ειδες εαν ηταν στο κλουβι μαζι με αλλα, γιατι συνιθως τα ξεμαλιασμενα πουλια απο το πετ σοπ, ειναι ετσι απο τσακομους

δεν το ειδα γιατι μου το εφερε στο κουτι του για να το παρω.
πηγα πηρα τωρα ενα σπρει για εκτοπαρασιτα να το ριξω στο τελος της εβδομαδας μην τρομαξει τωρα πρωτη μερα λες;
να παρω και σταγονες για πτεροροια να ριχνω;

Καλώς τον δέχτηκες φαίνεται πολύ τσαχπίνης!
Ξέχνα την αυγοτροφή προς το παρόν και πέτα την χύμα κίτρινη σκόνη. Βάλτου καλοβρασμένο αυγό, όπως περιγράφει ο Φοίβος παραπάνω, να έρθει στα ίσια του και να αντικαταστήσει το πτέρωμα του.
Το αυγό είναι από τις καλύτερες τροφές, ανώτερο από κάθε συσκευασμένη αυγοτροφή.
Τα στικς είναι άχρηστα (περιέχουν ζάχαρη), να τα αντικαταστήσεις με τσαμπί κεχριού (millet spray) που είναι θρεπτική και αντιστρεσογόνος τροφή.
Οι ταΐστρες είναι σε λάθος θέση σε σχέση με την πατήθρα από πάνω. Θα λερώσει την τροφή του με περιττώματα, ότι χειρότερο.
Το γυμνό σημείο στην βάση της ουράς δεν μου αρέσει, παρατήρησε τον ουροπυγικό αδένα (βρίσκεται λίγο παραπάνω) αν φαίνεται και αν ξύνει αυτό το σημείο συνέχεια, (παραπάνω από το κανονικό). Δες και εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Λοίμωξη-ουροπυγικού-αδένα-ουροπυγίτιδα-ή-σπυρί.17707/
Τέλος το κλουβί πρέπει να βρίσκεται σε ψηλό σημείο και όχι στο πάτωμα.

αυριο θα βαλω λιγο αυγο βρασμενο.
τα στικς θα περιμενω να τα φαει και επειτα θα βαζω μετα τσαμπι κεχριου κριμα ειναι τα πληρωσα.
οι ταιστρες εκει κουμπωνουν δεν μπαινουν αλου δυστυχως. Και στο κλουβι εχει μπροστα να ανοιγει σχεδον ολα το μπροστινο μερος σαν πορτα απο καστρο γιανα βγαινει και να καθεται. Που να το βαλω το αλλο το ξυλακι;
διαβασα το αρθρο σου και σημερα που το πηρα το πρωι δεν εχει ξηθει καθολου μονο τανηθηκε δυο φορες τα φτερα του.

παιδια απο εδω περα μπορουμε να αγορασουμε η μονο οι επαγγελματιες που εχουν μαγαζια μπορουνε;
http://www.e-farma.gr/

παιδια απο εδω περα μπορουμε να αγορασουμε η μονο οι επαγγελματιες που εχουν μαγαζια μπορουνε;
http://www.e-farma.gr/
Κοιταξα το site και αναφερουν μονο για χονδρικη και καθοδηγηση για να ανοιξεις πετ σοπ... αρα δεν νομιζω πως απευθυνεται αμεσα σε μας τους καταναλωτες..

γιατι ειδα παρα πολλα που εχει τα οποια ειχε το πετ σοπ που παιρνω. Και το κλουβι που πηρα απο οσο ειδα απο αυτους ειναι οπως και η αυγοτροφη, η χυμα τροφη που εχει και πολλα αλλα.
αλλαξα επισης την ποτιστρα εβαλα κυπελακι που φαινεται λιγο και στην φωτο πανω δεξια.
το παπαγαλακι εδω και 15 λεπτα εχει γυρισει το κεφαλι του πισω και σαν να κουνιεται μπορστα πισω και μια κλεινει τα ματια μια τα ανοιγει;τι σταση ειναι αυτη; Ανησυχητικη η του υπνου;

Οι παπαγαλοι οταν θελουν να κοιμηθουν βαζουν το κεφαλι τους πίσω στη πλάτη και κλείνουν τα ματια τους εποισης είναι στο ένα ποδι. Μην ανησηχεις

Κλείσε τα φώτα στο δωμάτιο γτ το κοκατιλ δεν μπορεί να κοιμηθεί γτ Έτσι το ταραζεις

το παπαγαλακι εδω και 15 λεπτα εχει γυρισει το κεφαλι του πισω και σαν να κουνιεται μπορστα πισω και μια κλεινει τα ματια μια τα ανοιγει;τι σταση ειναι αυτη; Ανησυχητικη η του υπνου;
Προφανως θελει να κοιμηθει το μικρουλη... μολις πεσει ο ηλιος πρεπει να κοιμαται.. και να ξυπναει με την ανατολη... ετσι μονο θα ειναι υγιης κ χαρουμενος! 😉

Αυτό που με παραξενεβεο είναι ότι δεν πάει στο πιο ψηλό ξυλο

σωπατε βρε πςς ετσι κοιμουνται παιδια δεν το ηξερα. Γλυκουλια. Οκ δεν ανησυχω τοτε εσβησα τα φωτα.

ισως φοβαται θα δειξει αυριο. Παντως εφαγε απο την αυγοτροφη που εχω παρει της μαρκας φαρμα που εχω ανεβασει στο παραπανω ποστ.

Εντάξει τότε συδερενιο το παπαγαλάκι πως το λένε;

Είναι πρώτη μέρα μαζί σου είναι φυσιολογικό να φοβάται μεινε ηρεμη

δεν του εχω βγαλει ονομα ακομα. Να μεινω ηρεμη; Αντρας ειμαι Νικο με.λενε

Back