Φροντίδα Θα ήθελα να μου προτείνετε κλουβί για καναρίνι Yorkshire

Καλησπερα στη παρεα.
Τον ερχομενο μηνα, θα κατεβω Πελοποννησοκαι θα παρω απο τον φιλο το γιορκσαιρ που σας ελεγα, μιας που με ειδοποιησε αρχες του μηνα, πως μπορει να μου δωσει.
Βρισκω ενα κλουβι και ειναι οικονομικο,θεωρω πως ειναι καταλληλο, αλλα και η εμπειρια σας ειναι σημαντικη.
Εχει διαστασεις 58Χ32Χ40και ειναι αυτο.
Επισης θα ηθελα να με συμβουλεψετε, για την καταλληλη τοποθετηση με τις πατηθρες.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

 
Εχω 8 τετοια. Μια χαρα, αν δεν εχεις θεμα με κλουβι χωρις συρταρια. Θα το χρησιμοποιησεις ολο ή θα το χεις μισο μισο; Αν το χεις ολο, εγω εχω βαλει αριστερα και δεξια ψηλα 2 πατηθρες και στο κεντρο μια χαμηλα. Αν το εχεις με χωρισμα, μια πανω κ μια κατω ειναι καλα, απλα ειναι μικρος ο χωρος να το ξερεις.
 
Σε ευχαριστω Μιραντα.
Ενα πουλακι θα εχωκαι λεω να το χρησιμοποιησω ολοκληρο το κλουβι.
Πιστευω πως θα ειναι ανετο, επισης ταιστρα και ποτιστρα, θα εχω ανοιχτου τυπου, οπως με συμβουλεψαν και παλιοτερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Σε ευχαριστω Μιραντα.
Ενα πουλακι θα εχωκαι λεω να το χρησιμοποιησω ολοκληρο το κλουβι.
Πιστευω πως θα ειναι ανετο, επισης ταιστρα και ποτιστρα, θα εχω ανοιχτου τυπου, οπως με συμβουλεψαν και παλιοτερα.
Για ένα Γιορκ είναι μια χαρά ο χώρος ( το θηλυκό μου σε ένα τέτοιο κλουβακι το έχω μόνο του), να πω μια γνώμη μου; Εγώ του έχω μια πατιθρα 12mm και μια 10 στα χαμηλά και για ποιο ψιλά του έχω την βάση με το σουπιοκοκαλο που κάθεται το πουλάκι.
 
Παλιοτερα τα ειχα σε ζευγαρωστρες κλασσικες, τις 60αρες οπως θα δεις στο βιντεακι μου εδω

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

και δεν ειχα μεν προβλημα αλλα δεν ηταν και το ιδανικο. Χρησιμοποιω τα τελευταια τρια χρονια ζευγαρωστρες ωδικων πτηνων διαστασεων 76Χ46Χ45 . Το μονο τους μειονεκτημα ειναι οτι εχουν μεγαλες πορτες και μπορει να δραπετευσει το πουλι. Μην σε ξεγελαει ο ογκος τους, ειναι αδυνατα πουλια και η ποσοτητα που τρωνε ειναι η ιδια με ενα μικροσωμο καναρινι, πχ τιμπραντο. Η διασταση που σου ανεφερα ειναι αρκετα καλη αλλα και εδω ισχυει ο κανονας "το μεγαλυτερο κλουβι που μπορουμε να αγορασουμε, να διατηρησουμε"..Ακουγεται οτι δεν ειναι καλοι γοννεις τα γιορκ αλλα εγω εχω αντιθετη αποψη. Αυτο που μου εχουν πει κορυφαιοι εκτροφεις γιορκ παγκοσμιως ειναι οτι ειναι πιο ευαισθητα πουλια σχετικα με τις μικροσωμες ρατσες γιατι το "αιμα" τους εχει " αλλοιωθει" στην εξελιξη τους απο απλο καναρινι να γινει αυτος ο γιγαντας.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη,το έχω διαβάσει αυτό το λινκ.
Έτσι και αλλιώς ενα θα έχω για αρχήκαι του χρόνου βλέπω.
Μπορώ να του βάζω και κελαηδίσματα από Γιορκκαι πότε;
 
Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο. τα yiorkshire ζευγαρώνουν σε κλουβί 60 εκ, γεννούν σε φωλιά εξωτερική, ταΐζουν.
 
αυτη η ζευγαρωστρα δεν ειναι η ιδανικη αλλα στην δικη μου περιπτωση τα πουλια ηταν σε κλοβα πτησης περισσοτερο απο 6 μηνες, ηταν αρκετα γυμνασμενα. Η εξωτερικη φωλια δεν ειναι παλι ιδανικη. Να προτιμησετε εσωτερικη φωλια την μεγαλη.

φωνες μπορεις να βαζεις οποτε θες αλλα να ξερεις αυτα τα πουλια δεν τα εκτρεφουμε για το τραγουδι τους αλλα για τη σταση τους
 
Όταν λέμε εσωτερική φωλιά μεγάλη τι εννοείτε; Η εξωτερική έχει διάμετρο 10 cm. Έχω εσωτερικές μεταλλικές με διάμετρο 12cm είναι καλές;
 
θα σου ελεγα να προτιμησεις τις 12αρες τις πλαστικες. Στις μεταλλικες υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα να κολλησει το νυχι των γοννιων οπως πιανονται στη στεφανη για να ταισουν. Καποιοι βαζουν μια στρωση μονωτικη ταινια στη στεφανη για να αποφυγουν αυτο το ενδεχομενο. Σε καθε περιπτωση "you choose,you loose" που λεγανε στο χωριο μου στα Γιαννενα! 😀
 
Back
Top