Γενικά Θα πάρω 2 κλασικά παπαγαλάκια σε ζευγάρι

Ναι, κάπως... Πρόσεχέ το και βγάλτο κάποια στιγμή μαζί με τα κρικάκια.
καλο ειναι να τα βγαλει αυτα για λογους ασφαλειας!
εγω προσοπικα θα φοβομουν να παρω μικρα παιχνιδακια που μπορει να τραυματιστει το πουλι..😱

Συνονόματε, να σου ζήσουν! Στην πρώτη φωτό και, τα δυο είναι θηλυκά! Το γαλάζιο είναι γύρω 7-8 μηνών! Το πράσινο 9 +. Στην δεύτερη φωτό το γαλάζιο σίγουρα αρσενικό άνω του έτους, το άσπρο παίζεται! Είναι γαλάζιος ο χαλινός του; Όπως και να έχει είναι πανέμορφα, και έχεις ήδη μπει στο κλαμπ των "LOS BUDGIESTAS" ! 👍
το ασπρο budgie δεν ειναι λιγο μεγαλοσομο ή εμενα μου φενεται 😛

Εγώ προσωπικά δεν ρισκάρω αναγνωρίσεις σε τόσο μικρά και από φωτογραφίες. Βασικά δεν μπορώ να τα καταλάβω.
Αν ο εκτροφέας είναι εντάξει αλλά και γνώστης, τα κοιτάζει και ανατομικά και βγάζει μια άποψη. Σ' αυτή την περίπτωση στα είπε σωστά.
Πάντως σε κανένα-δύο μήνες θα δείξουν οπωσδήποτε μπαίνοντας στον οίστρο τους.
Οπότε ασχολήσου τώρα με τα της φροντίδας τους και βλέπουμε αργότερα. :)
Τα κλαδάκι ενοχοποιούνται για προβλήματα στα πέλματα. Αφού όμως έχεις εναλλακτικά, εντάξει. Βάλε στο πρόγραμμα κάποια στιγμή να πάρεις ξύλινα.
Επίσης στην μικρή εσωτερική ταΐστρα, τι πολύχρωμα πραγματάκια έχει;

@Νίκος Υ που είσαι που έχεις χόμπι τις αναγνωρίσεις φύλου; :)
Είναι βιταμίνη τροπικα έτσι μου την είπε. Από ότι είδα την τρώνε

το ασπρο budgie δεν ειναι λιγο μεγαλοσομο ή εμενα μου φενεται 😛

Μπα δεν νομίζω Άγγελε, ίσως λόγω ότι είναι πιο κοντά στον φακό να σου φαίνεται έτσι! Κάθεται και λίγο κορδωμένο οπότε είναι λογικό να φαίνεται έτσι! Νίκο τα φτερά του είναι έτσι κρεμασμένα συνέχεια, ή έχουν "σταυρώσει " στη πλάτη του; Αν θέλεις πες μου και το χρώμα του χαλινού του μήπως βγάλουμε καμμιά άκρη με το φύλλο του 👎😉!

Μπα δεν νομίζω Άγγελε, ίσως λόγω ότι είναι πιο κοντά στον φακό να σου φαίνεται έτσι! Κάθεται και λίγο κορδωμένο οπότε είναι λογικό να φαίνεται έτσι! Νίκο τα φτερά του είναι έτσι κρεμασμένα συνέχεια, ή έχουν "σταυρώσει " στη πλάτη του; Αν θέλεις πες μου και το χρώμα του χαλινού του μήπως βγάλουμε καμμιά άκρη με το φύλλο του 👎😉!
Πρεπει να εχει μεγαλιτερο σωματοτιπο παντος γιατι φενεται πιο ψυλο να το πω απο τα αλλα... ισως να ειναι και ο φακος 🙂

Το άσπρο ο χάλκινος είναι σαν ροζακι με αχνό μπλε πάνω

Τι λέει το Συμβούλιο των γιατρών; Συγκληνει στα ίδια αποτελέσματα; Δηλαδή είναι θυληκα το πράσινο και το μπλε; Να τα παω πίσω; Το άσπρο;

Το δεύτερο πρέπει να είναι ζευγάρι λέω εγώ. Στο πρώτο πως σου είπε τα φύλα ο εκτροφέας;

Πολύ όμορφα πουλάκια και μικρά σε ηλικία. :) Τι μάστορας είναι αυτός που στα πούλησε, απο μαγαζί δεν είναι;

Εγώ το μόνο σίγουρο αρσενικό βλέπω το γαλάζιο με το πιο ασπρο κεφάλι. Τα άλλα χωρίς να είμαι σιγουρος επειδή δεν βοηθουν οι φωτο αλλά και κυριως επειδη ειναι μικρά με ρίσκο τα λέω θηλυκά.

ΤΟ μπλε αρσενικό και το πρασινο θυληκο maria p
Θηλυκά είναι και τα δύο Νίκο! Το πράσινο έχει αρχίσει να αλλάζει ο χαλινός του προς το μπεζ, αρχίζει να πυρώνει σιγά σιγά! Το γαλάζιο έχει γαλάζιο χαλινό με λευκούς κύκλους, σε κανα δυό μήνες θα γίνει όπως της πράσινης!

Το άσπρο ο χάλκινος είναι σαν ροζακι με αχνό μπλε πάνω

Έτσι όπως το λες, και όπως βλέπω και στις φωτό, εκτός της δεύτερης που μου μωβίζει λίγο, θα έλεγα θηλυκό αλλά μην το δέσεις κόμπο! 👎

Θηλυκά είναι και τα δύο Νίκο! Το πράσινο έχει αρχίσει να αλλάζει ο χαλινός του προς το μπεζ, αρχίζει να πυρώνει σιγά σιγά! Το γαλάζιο έχει γαλάζιο χαλινό με λευκούς κύκλους, σε κανα δυό μήνες θα γίνει όπως της πράσινης!

Έτσι όπως το λες, και όπως βλέπω και στις φωτό, εκτός της δεύτερης που μου μωβίζει λίγο, θα έλεγα θηλυκό αλλά μην το δέσεις κόμπο! 👎
το δεύτερο είναι ζευγάρι όμως. έτσι δεν είναι;

το δεύτερο είναι ζευγάρι όμως. έτσι δεν είναι;
Δυστυχώς αδερφέ αυτό δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις 2 θηλυκά και ένα αρσενικό! Το λευκό παίζεται! Υπάρχει το ενδεχόμενο όντως να έχεις 2 ζευγάρια αλλά σε λάθος κλουβιά!

Είναι πραγματικά πανέμορφα. Ο μάστορας είπε ότι είναι ζευγάρια.

Τα είχε χωρισμένα ζευγάρια σε χωριστά κλουβιά ή σε κλούβα μαζί με άλλα;
Επειδή απ ότι κατάλαβα θέλεις αναπαραγωγή, μπορείς να βάλεις τον αρσενικό σου με ένα από τα δύο σίγουρα θηλυκά (αν θέλεις άμεσα απότελέσματα με την πράσινη που είναι πιο έτοιμη, αν δεν βιάζεσαι με την μπλε να εξαλείψεις τον κίτρινο παράγοντα, αλλά θα αργήσεις να έχεις αποτελέςματα γιατί είναι μικρή). Έτσι θα έχεις σίγουρα ένα ζευγάρι, και ένα αμφίβολο!
ΥΓ από που τα πήρες αν επιτρέπεις;

Δυστυχώς αδερφέ αυτό δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις 2 θηλυκά και ένα αρσενικό! Το λευκό παίζεται! Υπάρχει το ενδεχόμενο όντως να έχεις 2 ζευγάρια αλλά σε λάθος κλουβιά!

Τα είχε χωρισμένα ζευγάρια σε χωριστά κλουβιά ή σε κλούβα μαζί με άλλα;
Επειδή απ ότι κατάλαβα θέλεις αναπαραγωγή, μπορείς να βάλεις τον αρσενικό σου με ένα από τα δύο σίγουρα θηλυκά (αν θέλεις άμεσα απότελέσματα με την πράσινη που είναι πιο έτοιμη, αν δεν βιάζεσαι με την μπλε να εξαλείψεις τον κίτρινο παράγοντα, αλλά θα αργήσεις να έχεις αποτελέςματα γιατί είναι μικρή). Έτσι θα έχεις σίγουρα ένα ζευγάρι, και ένα αμφίβολο!
ΥΓ από που τα πήρες αν επιτρέπεις;
Τα είχε όλα μαζί σε κλούβα. Τα πήρα από Θεσσαλονίκη από το Μανώλη στη Μπότσαρη που είναι.

Τα είχε όλα μαζί σε κλούβα. Τα πήρα από Θεσσαλονίκη από το Μανώλη στη Μπότσαρη που είναι.
Είναι petshop

Τα είχε όλα μαζί σε κλούβα.

Άρα δεν μπορεί να ξέρει αν ήταν ζευγάρια, μπορεί απλώς να είχαν μια φιλική σχέση μεταξύ τους! Πως θα μπορούσε άλλωστε, από την στιγμή που το μπλε της πρώτης φωτό είναι ακόμη πολύ μικρό! Πάντως όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ζευγάρια, δεν αγοράζουμε από τον ίδιο διότι οι πιθανότητες να έχουν συγγένεια μεταξύ τους είναι μεγάλη!

Τα πήρα από Θεσσαλονίκη από το Μανώλη στη Μπότσαρη που είναι.

Κουτσομπολίστικα το ρώτησα, επειδή όταν έψαχνα για τον αρσενικό μου, γύρισα καμμιά δεκαριά και είπα μήπως έχω πάει και εκεί! Δεν έχω πάει τελικά 😵!

Το γαλάζιο σου ( cobalt ) είναι σαν αυτό:

image.webp
Άρα είναι θηλυκό. Αν ήταν αρσενικό θα ήταν έτσι:
image.webp

Το λευκό σου είναι Recessive pied σαν τα παρακάτω. Επειδή εσύ το βλέπεις πιο καθαρά χωρίς την αλλοίωση της φωτό σύγκρινέ το με τα παρακάτω:
image.webp
Θηλυκό

image.webp
Αριστερά αρσενικό δεξιά θηλυκό

Ελπίζω να σε βοηθήσουν λίγο!

Back