Διατροφή Θειώδη στο μηλόξυδο

Δεν ξερω τι εμπειριες εχει ο καθενας και τι εχει ακουσει, αλλα ανθρωποι που υποφερουν απο δυσανεξιες σιγουρα δεν το κανουν απο καποια μοδα ή για να τραβηξουν την προσοχη.

Δεν ειναι δυσανεκτικοι απο ιδεολογια οπως οι vegan πχ, προκειται περι κλινικης καταστασης.

Γι αυτούς που είναι διαπιστωμένα από γιατρό ναι. Είναι ελάχιστοι όμως, ενώ γύρω μου βλέπω στρατιές ανθρώπων που το ισχυρίζονται. Και όλο αυτό το πλήθος παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Όταν μεγαλώναμε εμείς δηλαδή τι γινόταν;
Αυτή είναι η άποψη μου και η παρατήρηση μου ασφαλώς. Δεν ζητάω να συμφωνήσει κανείς μαζί μου.
 
Μας βάζεις σε δουλειές @tasioskis. Να φτιάχνουμε και μηλόξυδο...
Πόση όμως μπορεί να είναι η αναλογία ανά λίτρο νερού όταν βάζουμε 5ml μηλόξυδο.
Πόσα "θειώδη" θα περιέχει Τάσο.. έστω κι αν δεχτούμε πως το ξύδι έχει 25mg/litro "μικρογραμμάρια το λίτρο";
Ποιο είναι το όριο συναγερμού;
 
Οπτικα ειναι καπως αλλα σε αυτη την πουλπα κρυβεται και ολη η ουσια...
Απο μαρκα σε μαρκα διαφερει παντως η ποσοτητα της

αν θυμαμαι καλα, μια συγκεκριμενη μαρκα που παιρνω εγω, απο Ισπανια νοιζω, εχει πολυ πραμα μεσα, αναγκαζομαι και φιλτραρω τις σταγονες που βαζω στην μπανιερα τους. Σε ποτιστρα δεν εχω βαλει ποτε, διοτι χρησιμοποιώ τσαι απο φρεσκα ριγανη, δυοσμο και βασιλικο.
 
Μας βάζεις σε δουλειές @tasioskis. Να φτιάχνουμε και μηλόξυδο...
Πόση όμως μπορεί να είναι η αναλογία ανά λίτρο νερού όταν βάζουμε 5ml μηλόξυδο.
Πόσα "θειώδη" θα περιέχει Τάσο.. έστω κι αν δεχτούμε πως το ξύδι έχει 25mg/litro "μικρογραμμάρια το λίτρο";
Ποιο είναι το όριο συναγερμού;

αν ειναι βιολογικο και αφιλτραριστο, θεωρω ειναι ασκοπο να σκεφτομαστε ορια συναγερμου.
Αντωνη μπορω να πω οτι το δικο μου ειναι πιο θαμπο και με καπως μεγαλυτερα κοματακια μεσα. Απο ολα τα βιολογικα στο ραφι του καταστηματος, ειναι η μοναδικη μαρκα που ειναι τοσο "βρωμερη" οπτικα.
 
Μιλάω για το απλό.. μη βιολογικό μηλόξυδο... όπως αυτό του θεματοθέτη!

Παλι δε θα απαντησω ακριβως σε αυτο.
Τι καλο κανει στα πτηνα το απλο το ξυδι;Εχει δεν εχει θειωδη. Το παστεριωμενο ξυδι δεν εχει τους μικροοραγνισμους που θα βοηθησουν το πεπτικο συσημα του πτηνου. Αρα για μενα η χρησιμότητα του φιλτραρισμενου ξυδιου, ειναι ως απολυμανση της πρασιναδας και των σκευων του κλουβιου. Αν και πιστευω οτι για μια εβδομαδα οι 10 μερες του μηνα (παραπανω ετσι κι αλλιως δεν κανει καλο) ενα ξυδι με θειωδης, ουτε κακο θα κανει αλλα ουτε και καλο.
 
Σωστά τα λες βρε Τάσο...
Και συμφωνούμε όλοι πως το βιολογικό είναι καλύτερο από του εμπορίου.
Όμως ο θεματοθέτης γι αυτό το απλό μηλόξυδο (του εμπορίου) ρωτάει και εκεί πιστεύω πρέπει να επικεντρωθούμε αν θέλουμε να βοηθήσουμε. Για τα θειώδη που περιέχει και για τα όρια "συναγερμού" αν υπάρχουν.
Για το βιολογικό κανείς δεν έθεσε θέμα ή αμφισβήτηση.. έτσι τουλάχιστο το καταλαβαίνω εγώ.
 
Αρα η απαντηση μου στο θεματοθετη ειναι, να κρατησει το συγκεκριμενο ξυδι για οικιακη χρηση, και να παρει ενα μη παστεριωμενο για τα πτηνα του. 😛

Ετσι ακριβως... Εχει γινει ολοκληρη ανάλυση για τα κρασια, τα κρασοξυδα, τα θειωδη,τις δυσανεξιες κτλ λες και ο θεματοδετης εδωσε καμια περιουσια για ενα μπουκαλακι ξυδι και πρεπει να βρουμε την χρυση τομη στο τι θα το κανει!

Το βαζει στη σαλατα του και για τα πουλια παιρνει ενα βιολογικο μηλοξυδο.
 
Καλησπέρα! Αγόρασα ενα μηλοξυδο για τα πουλια μου, και λέει ότι περιέχει θειωδη. Μπορώ να το βαλω στην μπανιερα των πουλιων μου;
Στην μπανιέρα των πουλιών μπορούμε να βάλουμε και απλό ξύδι, δεν είναι ανάγκη να είναι μηλόξυδο ή βιολογικό μηλόξυδο. Στην μπανιέρα βάζουμε ξύδι ώστε να τροποποιήσουμε το ph και να δημιουργήσουμε συνθήκες μη αρεστές σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Το πτηνό έμμεσα επωφελείται και καθαρίζει τα φτερά / πόδια /ράμφος του καλύτερα από ότι σε απλό νερό.
Η μπανιέρα μένει στο κλουβί για 2-3 ώρες το πολύ, σε αυτό το διάστημα η ποσότητα που θα πιει το πτηνό είναι πολύ μικρή.

Στην ποτίστρα όμως ο σκοπός μας είναι διαφορετικός. Εκεί θέλουμε βιολογικό ακατέργαστο μηλόξυδο ώστε να κερδίσουμε διπλά δηλαδή ph και ταυτόχρονα τα διατροφικά οφέλη του.

Η ποτίστρα με μηλόξυδο είναι η μοναδική πηγή νερού του πτηνού για όλη την διάρκεια της "θεραπείας" που μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες. Οπότε δεν χωράει συμβιβασμούς αλλά ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε
 
Back
Top