Αναπαραγωγή Θηλυκά μόνα τους σε κλουβα έκαναν αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα! Έχω 7 θηλυκά καναρίνια μαζί σε μια κλουβα. Σήμερα βρήκα 2 αυγά στον πατο. Δεν τους έχω βάλει τίποτα από κλωστή, φωλιά, ασβέστιο φετος, γιατί δεν τα έχω ζευγαρωσει. Έχουνε αρχίσει και ψιλοχαλανε τις ουρές τους. Πως να το διαχειριστω; να τους βάλω ασβέστιο , μην έχουν καμία δυστοκια και χάσω κανένα; κάθε μέρα μπάνιο για να ξεπυρωνουν;
Νημα και φωλια;
Το ένα το χω δει 3 μέρες, ενώ πινει νερό και τρωει κανονικά, κάθεται έτσι χαμηλά και βάζει τα ποδαρακια του στην άμμο. Ανοίγει και λίγο τα φτερά του, ενώ στο κλαδί δεν είναι φουσκωμένο.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220413_142204.webp
    IMG_20220413_142204.webp
    141,3 KB · Προβολές: 108
Αυτη η στάση στον πάτο είναι κλασσική όταν τα θηλυκά είναι σε φάση αναπαραγωγής και δεν έχουν φωλιά. Πιθανότατα αυτά έκαναν και τα αυγά.

Δεν ξέρω γιατί έχεις 7 θηλυκά μαζί αλλά είναι αναπόφευκτα και τα αυγά και οι μαδημενες ουρές και μικροκαυγαδες. Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν είναι υγιή.

Βάλε μερικές φωλιές και νήμα να πάνε τουλάχιστον εκεί να γεννάνε και να κάθονται να κλωσσανε τα ασπορα.
 
@patrickios τα έβαλα μαζί σε μεγάλη κλουβα, και για ευκολία δική μου στο καθαρισμα και τις μεταφορές που έκανα μέσα έξω, αλλά και για να έχουν άπλα να πετανε, θα βάλω νημα και φωλιές λοιπόν. Χρειαζεται και ασβέστιο στο νερό; η αυτο το βάζεις μόνο όταν περιμενεις νεοσσούς;
 
Πέρα από το καθάρισμα, όλα τα άλλα είναι πιο "δύσκολα" όταν έχεις πολλά μαζί στο ίδιο κλουβί.

Ας πούμε για το ασβέστιο που ανέφερες κάποιο μπορεί να έχει ανάγκη έξτρα και κάποια όχι. Εσύ όμως αναγκαστικά πρέπει να δώσεις σε όλα.
Το ίδιο με αυγοτροφες, συμπληρώματα κτλ.

Τεσπα, βάλε όσες φωλιές μπορείς περιμετρικά να δεις αν θα δουλέψει, τουλάχιστον να μη μαλώνουν και να μη μαδιουνται.
Αν η διατροφή τους είναι πλήρης θεωρητικά δε χρειάζονται επιπλέον ασβέστιο. Άλλοι τώρα δίνουν όπως και να'χει κατά τη διάρκεια που κάνουν αυγά. Οπότε η απάντηση δεν είναι στάνταρ.

Προσωπικά θα φρόντιζα να υπάρχει σουπιοκοκκαλο ή γκριτ να τρώνε όσα θέλουν και δε θα έδινα κάτι έξτρα.
 
Χτες που άλλαξα νερό δεν τα προσεξα, αλλά μπορει να ήταν και να μην τα παρατήρησα γιατί είναι ψηλα το κλουβί.
Ρώτησα για να καταλάβω αν πρόκειται για μια καναρα ή περισσότερες που γεννούν τα αυγά. Πράγματι το θηλυκό κάθεται εκεί προσπαθώντας να μιμηθεί τον τρόπο που θα κλωσσούσε στην φωλιά.
Πως να το διαχειριστω;
Το καλύτερο θα ήταν, να βάλεις τα πυρρωμενα θηλυκά σε δικό τους κλουβί με φωλιά και τσόχα για να συνεχίσουν την γέννα εκεί. Αν σου είναι δύσκολο βάλε αρκετές φωλιές στην κλούβα, νήμα και σουπιοκοκαλο όπως σου προτάθηκε, και όποιο έχει ανάγκη, θα φάει.
κάθε μέρα μπάνιο για να ξεπυρωνουν;
Αυτό δεν ισχύει.
 
Σας ευχαριστω και τους δυο. Μια μόνο έχω δει να καθεται έτσι, αν και ενώ καθόταν έτσι, επειδή άλλαξα την αμμο πριν 3 μερες σίγουρα δεν είχε αυγό. Εκτός και αν έσπασε εκεί που το έκανε και το έφαγαν.

Αγχώνομαι λίγο ευκολα η αλήθεια είναι, απλα επειδή έχω διαβάσει για δυστοκιες, φοβήθηκα μην έχει κάτι τέτοιο και χρειαζεται βοηθεια, για να την προλαβω!
 
Καλησπερα! Μπηκα να σας γράψω, ότι τους έχω βάλει φωλιές όπως μου είπατε! Στη μια έχω 6 αυγά και την παλια θηλυκια η οποία δεν φευγει απο εκεί! Στην άλλη έχω 10 αυγά και τρία καναρίνια που κλωσσανε ταυτόχρονα! Σε μια άλλη έκαναν 2 αυγά και άλλη μια τη στρώσανε αλλά δεν έχει αυγό μέσα.
Σήμερα η θηλυκια με τα 6 σηκώθηκε , πηγε ένα, της πεταξε 3 φωλιές το νημα το στρωμένο κάτω, της το έφτιαξα εγώ , αλλά τα παρατησε μετά! Είναι ασπορα βέβαια.
Έχω έναν αρσενικό καινουριο, αλλά καραντίνα, θα τον βάλω στην επόμενη γεννά.
Αυτό που ήθελα να γράψω γιατι έχω εντυπωσιαστεί, είναι ότι εκεί που κάθονται τα 3 μαζί, το ένα ταΐζει το άλλο, όπως γινόταν με το ζευγάρι μου το περσινο! Έχω τρελαθεί που το ένα βοηθάει το άλλο και δεν τσακώνονται για τα αυγά!
 
Είχα και εγώ παρόμοια εμπειρία με το πρώτο μου "ζευγάρι", που φερόταν φυσιολογικά. Το ένα ήταν στην φωλιά, και το άλλο την τάϊζε. Μέχρι που ανακάλυψα ότι πρόκειται για 2 θηλυκά !
 
Back
Top