Ασθένειες Θηλυκιά με κλειστό μάτι

Φιλε Δημητρη πηρα τηλ. τωρα στην κτηνιατρικη στον Κοριδαλο Γρ.Λαμπρακη 99 και εχουν το φαρμακο chevi-col σε φακελακια και σε καψουλες. Το τηλ ειναι 210-4949440 Παρε τηλ για σιγουρα
Σωστός ή Θηβών 85 στο Περιστέρι για φάρμακα.
 
Κατάφερες να την πας στη Δουκάκη, Δημήτρη μου;
στην Κτηνιατρική Κορυδαλλού ! την απομόνωσα με το διαχωριστικό μόνο για σήμερα, να ηρεμήσει λίγοκαι αύριο θα το αφαιρέσω με το που ξεκινήσει η θεραπεία για όλη την οικογένειά της. Και το Σάββατο, μόλις μάθω τις υπηρεσίες της νέας εβδομάδας,θα κλείσω οπωσδήποτε ραντεβου και με την κα Δουκάκη.

Απλά.. Κάτι θα πρέπει να γίνει επιτέλους σ'αυτή τη χώρα.. Να μην είναι τόσο απαγορευτικές οι όποιες εξετάσεις (χτυπάω ξύλο για όλους μας) θα πρέπει να κάνουμε στα πτηνά μας. Έλεος πια!
επίσης να ενημερώσω πως υπάρχει έξαρση της ορνίθωσης το τελευταίο δίμηνο(προσοχή) καθώς επίσης ότι το tylosin καταργήθηκε!
αν προλάβω,το βράδυ θα σας ενημερώσω για τα νέα φάρμακα 3ης-4ης γενιάς πλέον που μου προτάθηκαν, καθώς επίσης και για προιόντα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε τόσο για πρόληψη όσο και για καταστολή ιών/μυκήτων/βακτηρίων..
ότι μου είπαν.. Θα σας το μεταδώσω.. Και εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε και να καταλήξουμε!
 
και αύριο θα το αφαιρέσω με το που ξεκινήσει η θεραπεία για όλη την οικογένειά της.
Χωρίς να το λέω με βεβαιότητα, λογικά το θηλυκό που ασθενεί θα παίρνει παραπάνω δοσολογία από ότι τα υπόλοιπα μέλη. Μην ξεχνάς πως τα μικρά είναι πολύ μικρά ακόμα. Για αυτό προτείνω να μπει σε ατομικό κλουβί το θηλυκό μόνο του. Ούτε φωλιές ούτε αυγά τίποτα.. Ο μπαμπάς με τα μικρά θα μείνουν στη ζευγαρώστρα κάνοντας προληπτική θεραπεία. Άλλη δοσολογία στην μαμά άλλη δοσολογία στον μπαμπά με τα μικρά.. Αλλά και η ίδια δοσολογία να είναι πρέπει να είναι μόνη της σε κλουβί σε ζεστό μέρος, μέχρι να γίνει καλά. Φυσικά η αναπαραγωγή τέλος για εκείνη για φέτος..
 
Απλά.. Κάτι θα πρέπει να γίνει επιτέλους σ'αυτή τη χώρα.. Να μην είναι τόσο απαγορευτικές οι όποιες εξετάσεις
Το θέμα δεν είναι ότι είναι απαγορευτικές οι όποιες εξετάσεις. Πτηνίατροι με σωστές γνώσεις απουσιάζουν οπότε και όποιος έχει πουλάκια στην πρώτη στραβή θα ρωτήσει δεξιά αριστερά πουλάδες και αναλόγως θα πράξει. Όλοι βλέπεις ξέρουνε από σκυλιά γατιά. Για να μην αδικούμε όμως και τους πτηνιάτρους φταίνε και πολλοί πουλάδες. Γιατί όταν αρρωσταίνουν τα πουλάκια αρχίζουν τα γιατροσόφια από μόνοι τους ή από συμβουλές άλλων αντί να πάνε τα πουλιά στον πτηνίατρο ωστέ και αυτός με τη σειρά του να εξασκήσει αυτά που έχει μάθει και να δει. Τα ξέρει σωστά ή κάνει λάθη. Θα μου πεις και τί θα κάνουμε την πρακτική στον πτηνίατρο;Όχι αλλά και αυτός για να γίνει καλύτερος πρέπει να δουλεύει αυτά που ξέρει. Όσο μένει άπραγος τόσο χειρότερος θα γίνετε.Βέβαια στη χώρα που ζούμε και που μου το παίζουνε όλοι ψυχοπονιάρηδες όταν μιλάμε για πουλάκια σου λέει ο πουλάς και τί να δώσω εγώ 30 40 ευρώ για τον γιατρό; Πάω να πάρω άλλο πουλάκι άμα ψοφήσει δεν βαριέσαι.Αυτή είναι η λογική που επικρατεί στους περισσοτέρους.
Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν αναφέρομαι για εσένα Δημήτρη. Εσύ έχεις και οικογένεια και καταλαβαίνω τις όποιες δυσκολίες και από πλευράς εύρεσης χρόνου και από οικονομικής άποψης. Γενικά μιλάω.
Εύχομαι τα καλύτερα για το άρρωστο πτηνό και μην ακούω για κλάματα κτλ που είδα το πρωί. Δεν πέθανε θα γίνει καλά απλά είναι άρρωστο.
 
Πτηνίατροι με σωστές γνώσεις απουσιάζουν
Στην επαρχία το δέχομαι. Αλλά στις μεγάλες πόλεις ειδικά Θεσσαλονίκη και Αθήνα και στα προάστια αυτών δεν δέχομαι να μην πάει κάποιος το πουλάκι το σε έναν ειδικό. Έστω και με το αμάξι ενός φίλου στην τελική...

στην πρώτη στραβή θα ρωτήσει δεξιά αριστερά πουλάδες και αναλόγως θα πράξει.
το παίζουνε όλοι ψυχοπονιάρηδες όταν μιλάμε για πουλάκια σου λέει ο πουλάς και τί να δώσω εγώ 30 40 ευρώ για τον γιατρό; Πάω να πάρω άλλο πουλάκι άμα ψοφήσει δεν βαριέσαι.Αυτή είναι η λογική που επικρατεί στους περισσοτέρους.
Αυτό είναι το θέμα Λάμπρο μου... αυτή η ιδεολογία του Έλληνα. Θα ρωτήσω πρώτα αυτόν που έχει 30 πουλιά ή τον πετσοπα της γειτονιάς μου, θα δώσω στο πουλάκι ό,τι μου πει ο καθένας (που μπορεί να πάρει πιο πολά φάρμακα και να χαλάσει πιο πολλά λεφτά απ ότι αν πήγαινε το πουλάκι σε έναν πτηνίατρο και έκανε τη σωστή θεραπεία) και μετά αν πεθάνει θα πάω να πάρω άλλο σιγά! Και με εξοργίζει αυτό που λένε οι πετσοπάδες και αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται "εκτροφείς", "φέρτο μου να σου δώσω άλλο", λες και είναι πράγματα δλδ αν είναι δυνατόν!

Το θετικό όμως είναι πως σιγά σιγά αυτή η ιδεολογία αλλάζει.. Όταν είχα πάει στη Δουκάκη μου είχε πει πως πάρα πολλοί πάνε εκεί τα καναρίνια τους (πιο πολλά καναρίνια απ ότι παπαγάλοι) για εξέταση και θεραπεία. Η ιδεολογία μας σαν Έλληνες είναι όντως χάλι μαύρο, αλλά ότι αρχίζει και αλλάζει προς το καλύτερο έστω και με πολύ αργούς ρυθμούς είναι θετικό και πρέπει να μας το αναγνωρίσουμε. Μακάρι αυτή η αλλαγή να πιάσει και την επαρχία...

Αυτά από οφ τοπικ! 😛
 
..η θηλυκιά μου έχει ορνίθωση!
θεραπεία 7 ημερών με chevi-col σε όλα τα μέλη της οικογένειάς της.. και όλα τα υπόλοιπα καναρίνια θεραπεία 3 ημερών.
Χωρίς να έχω ιατρικές γνώσεις, το chevi-col κανονικά δεν είναι για τριχομοναδα; Ενώ για την ορνίθωση δοξυκυκλινη;
 
Χωρίς να έχω ιατρικές γνώσεις, το chevi-col κανονικά δεν είναι για τριχομοναδα; Ενώ για την ορνίθωση δοξυκυκλινη;
σωστά.. μου έδωσε και τα δύο. Ξεκινώ για 3 μέρες με chevi-col(έχει μεγαλύτερο φάσμα θεραπείας) και αν μέχρι το Σάββατο δεν δω προκοπή, τότε θα δώσω doxycicline..

Εύχομαι τα καλύτερα για το άρρωστο πτηνό και μην ακούω για κλάματα κτλ που είδα το πρωί
σ'ευχαριστώ βρε Λάμπρο! Ο τρόπος με τον οποίο έχω δεθεί με τα καναρίνια μου(μακάρι να μπορούσες να με καταλάβεις) για μένα πλησιάζει κατά πολύ την αγάπη που μπορεί να δείξει απλόχερα κάποιος στον σκύλο η τη γάτα του! Εύχομαι να είναι το τελευταίο μου.. Αν ξαναπεράσω κάποια στιγμή κάτι παρόμοιο,το ίδιο θα αντιδράσω.. Μη το θεωρείς αστείο, γελείο, παιδικό! Είτε με ένα καναρίνι.. Είτε με 100, αυτό είμαι! Η έκφραση συναισθημάτων του κάθε ανθρώπου.. Διαφέρει, ποικίλει κατά πολύ! αυτό είμαι και όπως λεν και στο χωριό μου ''ο λύκος τρίχωμα αλλάζει. Τομάρι όμως.. Δεν αλλάζει!''
 
Λίγο πολύ οι περισσότεροι κλαίμε και δενόμαστε Δημήτρη.Αλλά δεν είναι και του θανατά το πουλί.Ψυχραιμία.
Πέρυσι φίλος τέτοια εποχή του σκάσανε κοκκίδια και από γεννήτορες μικρά έμεινε με 2 κανάρες ζωντανές. Δεν είχε πολλά ζευγάρια αλλά είδε το κοπάδι του να αποδεκατίζεται.
 
Ευτυχώς που το πήγες στη γιατρό... σίγουρα του έδωσες την ευκαιρία να ζήσει.
Πτηνίατροι με σωστές γνώσεις απουσιάζουν οπότε και όποιος έχει πουλάκια στην πρώτη στραβή θα ρωτήσει δεξιά αριστερά πουλάδες και αναλόγως θα πράξει.
Έχω σοβαρές ενστάσεις σε κάθε τέτοια τοποθέτηση.
Με την καμία δε δέχομαι ως γνώστες τους εμπειρομαθείς "πουλάδες" όπως τους αποκαλείς. Ο κτηνίατρος σπούδασε και αν αποφασίσει να ασχοληθεί ζεστά με κάτι αυτό θα έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει την γιατρειά του.
Τώρα αν πρέπει να πληρωθεί ο κόπος του είναι ένα θέμα που κάνει εμάς να μη βρίσκουμε γιατρούς και οι γιατροί να μη θέλουν να μας "βλέπουν" και συνεπώς να μην αναλαμβάνουν το πτηνό...
Γιατί είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα ξοδέψουν χρήματα στο γιατρό... Που είναι δύο και τρεις φορές πάνω από την αγοραστική αξία του πουλιού.

Γιατί μόνο λίγοι σκέφτονται έτσι...
ο τρόπος με τον οποίο έχω δεθεί με τα καναρίνια μου(μακάρι να μπορούσες να με καταλάβεις)
 
Έχω σοβαρές ενστάσεις σε κάθε τέτοια τοποθέτηση.
Δεν είπα τί είναι το σωστό Γιάννη είπα τί γίνετε.
Μια φορά που συζητούσαμε με πτηνίατρο είπε το εξής:Δηλαδή ο σκύλος ράτσας που κάνει 500 ευρώ εγώ τί πρέπει να ζητήσω 1000; Και είχε δίκιο. Δεν πάει με την αγοραστική αξία του ζώου, πτηνού κτλ. η κάθε εξέταση.
 
Λίγο πολύ οι περισσότεροι κλαίμε και δενόμαστε Δημήτρη.Αλλά δεν είναι και του θανατά το πουλί.Ψυχραιμία.
Πέρυσι φίλος τέτοια εποχή του σκάσανε κοκκίδια και από γεννήτορες μικρά έμεινε με 2 κανάρες ζωντανές. Δεν είχε πολλά ζευγάρια αλλά είδε το κοπάδι του να αποδεκατίζεται.
έψαχνα περίπου 5-6 μήνες να βρω αυτή τη θηλυκιά! cinnamon απόγονος από γονείς cinnamon. Τώρα πιστεύω πως θα καταλάβεις,έστω και λίγο,τι ένιωσα το πρωί μόλις την είδα στο μαύρο της το χάλι..
απόψε το βράδυ θα ξεκινήσω ακριβώς ότι μου είπαν στην κτηνιατρική και.. Εύχομαι..
 
Γιατί είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα ξοδέψουν χρήματα στο γιατρό... Που είναι δύο και τρεις φορές πάνω από την αγοραστική αξία του πουλιού.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας κύριε Γιάννη. Εσείς είπατε ελάχιστοι εγώ θα πω μετρημένοι στα δάχτυλα. Όμως όταν είσαι δεμένος με κάποιο ζώο που το είδες να μεγαλώνει, που σου φτιάχνει τη διαθεση, που το φροντιζεις, που περνάς μαζί του πολλές ώρες τη μέρα θα προσπαθήσεις να το κάνεις καλά με οποιοδήποτε κόστος. Δεν είναι αυτοκίνητο που θα το πας στο μάστορα και θα σου πει θέλει 3000 ευρώ να το φτιάξω και εμείς θα του πούμε άστο θα πάρω άλλο. Και έρχεται ο άλλος και λέει σιγά μη το πάω στον κτηνίατρο να δώσω 100 ευρω για εξετάσεις. Με αυτά τα λεφτά θα πάρω τρία πουλιά και όχι ένα. Έλα όμως που εμείς έχουμε δεθεί μαζί τους και δε θέλουμε τα άλλα τρία αλλά αυτό το ΕΝΑ. Και λεφτά να μην έχουμε θα βρούμε γιατί όταν χάνεις κάτι που αγαπάς πολύ γυρνάς τον κόσμο ανάποδα και στο τέλος βρίσκεις. Είναι σπουδαία η κοινότητα του petbirds γιατί αν όχι όλα τα μέλη τα περισσότερα έχουν δεθεί με τα πτηνα τους. Είναι η παρέα μας και είμαι περήφανη που ανήκουμε στους ελάχιστους κύριε Γιάννη!
 
Είναι η παρέα μας και είμαι περήφανη που ανήκουμε στους ελάχιστους κύριε Γιάννη!
Κι εμείς που έχουμε παρέα αυτούς τους "ελάχιστους"
 
σιγά μη το πάω στον κτηνίατρο να δώσω 100 ευρω για εξετάσεις. Με αυτά τα λεφτά θα πάρω τρία πουλιά και όχι ένα. Έλα όμως που εμείς έχουμε δεθεί μαζί τους και δε θέλουμε τα άλλα τρία αλλά αυτό το ΕΝΑ. Και λεφτά να μην έχουμε θα βρούμε γιατί όταν χάνεις κάτι που αγαπάς πολύ γυρνάς τον κόσμο ανάποδα και στο τέλος βρίσκεις
πόσο δίκιο έχεις, Παναγιώτα! Επίσκεψη και φάρμακα σήμερα,43€! Και έχουμε δρόμο ακόμη.. Ακολουθεί κι άλλη επισκεψη από Δευτέρα..
 
Ειλικρινά Δημήτρη μου σας εύχομαι περαστικα μέσα από την καρδιά μου, γιατί όπως έχεις καταλάβει όταν έχει πρόβλημα ένας συμπασχουμε όλοι λες και αφορά το δικό μας πουλάκι. Τα λεφτά είναι για να χαλιουνται. Μακάρι να μπορουσαμε να διορθώσουμε τα πάντα μόνο με χρήματα. Καλή δύναμη!
 
Εγώ βρε παιδιά έμεινα με ενα κενό η μάλλον με δυο:

Το πουλι το είδε πτηνίατρος; Απο ο,τι καταλαβαίνω ναι, αλλά επειδή είχα πάει να πάρω σπόρους στην Κτηνιατρική αρκετές φορες, δεν ήξερα οτι εκεί απασχολούνται και κτηνίατροι που ξέρουν απο πουλιά

Απο ο,τι γράφουν τα παραπάνω μηνύματα για ορνιθωση το φαρμακο εκλογής ειναι η δοξικυκλινη, ενώ ο Δημήτρης θα δώσει κάποιο άλλο που ενδείκνυται για τριχομοναδες και αν δεν δει βελτίωση θα δώσει το πρώτο που ανέφερα. Να συμπεράνω οτι μάλλον εχει τριχομοναδες;
 
Back
Top