Ασθένειες Θηλυκό Καναρίνι με μια Φούσκα Κόκκινη

Vangelis21

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2023
Μηνύματα
12
Καλησπέρα σας,
Έχω μια ερώτηση έχω ενα θηλυκό καναρίνι που απο κάτω απο το λαιμό έχει μια φούσκα κόκκινη τι μπορεί να ειναι αυτό το διαπιστωσα οταν το καναρινι εκανε μπάνιο. Παει συνεχεία και κάθετε σε ενα μέρος μεγάλο που έχει λίγη τροφή μέσα, επίσης εχω και ενα αρσενικό στο κλουβί.

Το κλουβί πλένετε καθημερινά
Το Νερό αλλαζη καθε μερα
Και η τροφές ειναι φρέσκες

Ευχαριστώ Πολύ
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@Vangelis21 μπορείς να βγάλεις φωτογραφία;
Παει συνεχεία και κάθετε σε ενα μέρος μεγάλο που έχει λίγη τροφή μέσα,
Εννοείς στην ταΐστρα; Μήπως την έχει κάνει φωλιά; Μήπως μαδιέται στο σημείο αυτό για να φτιάξει φωλιά;
επίσης εχω και ενα αρσενικό στο κλουβί

Τον αρσενικό τον έχεις στο ίδιο κλουβί με το θηλυκό; Παίζει να μάλωσαν κ να την πλήγωσε;
 
@MARY58 Ναι την μια ταΐστρα την μεγάλη παει εκεί και κάθετε, οταν σηκώνετε για να πιεί νερό, πετάει απο ενέργεια. Απλά κάθετε εκεί καιρό αυγά όμως δεν έχει κάνει?. της ειχα βάλει και την κυκλική φωλιά ούτε που πήγε?. Οταν θα ξανακάνει μπάνιο θα βγάλω μια φωτογραφία τον λαιμό και την κοιλιά της που έχουν γίνει κόκκινα, που το παρατήρησα σήμερα.
 
@Vangelis21 λαιμός κ κοιλιά;
Ποιά είναι η διατροφή της;
Μήπως έχει τίποτα κόκκινα αποξηραμένα το μείγμα των σπόρων της; Κ μήπως λέω μήπως όταν κάθεται πάνω, βρεγμένη, την βάφουν;
Οι κουτσουλιές της είναι εντάξει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@MARY58 Ο λαιμός ειναι, η διατροφή της ειναι τα σπόρια η κίτρινη τροφή βιταμίνη, μαρούλι φρέσκο και αυγό, και μήλο φρέσκο. Τα σπόρια δεν έχουνε πολλά κόκκινα και εκεί που παει και κάθετε έχω βάλει πάρα πολύ λίγα σπόρια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@Vangelis21 την κίτρινη τροφή βιταμίνη είναι αυτή σε διάφανη σακουλίτσα; Αφαίρεσε την. Το αυγό είναι αρκετό (καλοβρασμένο 12 λεπτά υπό βρασμό).
 
@MARY58 Όχι η κίτρινη τροφή δεν ειναι αυτη με την διαφανή σακούλα, ναι το αυγό ειναι καλοβρασμένα. Ότι τροφή τρώει την τρώει και το αρσενικό χρόνια τώρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Vangelis21 ανέβασε φωτογραφία της να την δουν κ τα έμπειρα μέλη. Σε ποια πόλη μένεις; Έχεις πρόσβαση σε πτηνιατρο αν χρειαστεί;
 
@MARY58 Αθήνα, ναι έχω πρόσβαση αν χρειαστεί. Αύριο οταν κάνει μπάνιο θα την φωτογραφίσω στον λαιμό να δουν και τα υπόλοιπα μέλη. Πάντως το καναρίνι ειναι δραστήριο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MARY58
1717953863562.png 1717954125578.png

Τα ποδαράκια της βλέπω πρησμένα με λέπια σε σχέση με τα άλλα καναρίνια που έχω. Της έκανα για μια εβδομάδα την θεραπεία με τη αλοιφή.
 
@Vangelis21 φαίνεται να έχει ακόμα ακάρεα. Βγάλε μία φωτογραφία κ το πέλμα των ποδιών της.
 
Back
Top