Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι βαριανασαίνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tiko

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
52
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που συμβαίνει στο καναρινάκι μου! Είμαι νέο μέλος κ απεγνωσμένη.Λοιπον, η καλή μου εδώ κ λίγες μέρες, φαίνεται αδιαθετη, μισόκλείνει τα μάτακια της, δεν είναι δραστήρια, κοιμαται τις περισσότερες ώρες και βαριανασαινει. Την πήγα σε γιατρό σήμερα και μου είπε πως έχει αναπνευστικό πρόβλημα και μου έδωσε ένα φάρμακο να της δίνω για 10 μέρες. Να σημειώσω πως όταν ξυπνάει τρώει καλά, δεν έχει μειωθεί η όρεξη της καθόλου. Επισης το πρωί κοιμόταν στον πάτο του κλουβιου, αλλά μόλις άνοιξα τα φώτα σηκώθηκε. Θελω να τη σώσω.
 
Τα συμπτώματα αυτά τα παρουσίασε σε λιγότερο από 5 ημέρες, πάντα ήταν δραστήρια. Της δινω oxytetracycline HCL 6%,Esb3 και gana-supervit. Ολα αυτά μαζί στη μύτη ενός κουταλιού μικρού με δύο δάχτυλα νερό.
 
Εκεί ήθελα να καταληξω! Έψαξα πτηνιατρο και κανείς δεν είχε ελεύθερο χρόνο για ραντεβού σημερα και ένας μάλιστα δεν μου απαντησε ποτέ. Οποτε επειδή φοβήθηκα κ ήθελα να προλάβω το κακο πήγα σε έναν απλό κτηνίατρο για μια διάγνωση και αύριο με το καλό θα την πάω σε πτηνιατρο. Γι'αυτο ήθελα γνώμες.
 
Το φανταστηκα οτι κατι τετοιο θα ειχε γινει.

Απο την αγωγη προκυπτει οτι προφανώς δεν γνωριζει τι εχει το πουλακι και βαδιζει στην τυχη προσπαθώντας να καλυψει ενα φασμα ασθενειων.
Γι'αυτό χορηγει μια ευρεια αντιβιωση τετρακυκλινων και δινει και το ESB3 για γαστρεντερολογικες παθησεις.
Ως εδω υπαρχει μια "λογικη".

Το προβλημα ξεκινα στο γεγονος οτι αυτα τα συνδυάζει με το πολυβιταμινουχο σκευασμα και εδω προκυπτουν 2 θέματα.

Το πρωτο ειναι οτι τετρακυκλινες και ασβεστιο δεν πανε μαζι γιατι μειωνουν την δραση/απορρόφηση της δραστικης ουσιας.
Το δευτερο ζητημα ειναι οτι για την χορηγηση του ESB3 πιθανολογησε την ύπαρξη κοκκιδιων στο εντερο.
Σε αυτη την περιπτωση δεν γινεται να δινει βιταμινες παραλληλα, μιας και αποτελουν τροφη για τα κοκκιδια.

Σε ποια περιοχη βρισκεσαι,υπαρχει πτηνιατρος κοντα σου;


***Εγείρει ερωτήματα ηθελα να γραψω πιο πανω και οχι διεγείρει αλλα το autocorrect του κινητού ειχε αλλη αποψη 😛
 
Δες τον κατάλογο
 
@Tiko ,
πες μας τους πιθανούς γιατρούς στους οποίους θα καταλήξεις μετά το ψάξιμο, ώστε να σου πούμε (αν έχουμε) τη γνώμη μας.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε με το πουλάκι.
Ποια η ηλικία του; Μέσα το έχεις (σε σπίτι) ή σε εξωτερικό χώρο;
Υπάρχει αρσενικό κοντά του;
Γενικά σου φαίνεται φουσκωμένο στην κοιλίτσα του;
Και τέλος, παρατήρησες κάτι πιο ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του τις τελευταίες 10 ημέρες; Π.χ. έπινε μήπως πολύ νερό, οι κουτσουλιές του ήταν ως συνήθως, έσκιζε χαρτιά, προσπαθούσε μήπως να φωλιάσει κάπου π.χ. σε μια ταΐστρα, αυγοθήκη... Και κόκκαλο σουπιάς είχε από πριν κι αν ναι, σε τι κατάσταση είναι αυτό;
[automerge]1583955381[/automerge]
Μόλις είδα και το άλλο σου θέμα, δεν αφήνουμε την μπανιέρα πολλή ώρα μέσα στο κλουβί, ούτε και κοντά (κάτω) από πατήθρες διότι τα πουλάκια πίνουν και από εκεί νερό, και το νερό συχνά είναι λερωμένο και μπορεί να αποτελέσει πηγή μόλυνσης.
Είδα ότι υπάρχει και αρσενικό... Πες μας υγρό ασβέστιο έχεις;
 
Καλημέρα! Είναι περίπου 10 μηνών. Το έχω μέσα στο σπίτι, είναι δίπλα με το αρσενικό. Εχω κλείσει ραντεβού τώρα το πρωί με τη κ. Δουκακη.Φυσιολογικα όλα! Κανονικά πίνει νερό, κανονικά τρώει (θα έλεγα ότι τρώει πολύ, αλλά έτσι έκανε και πριν). Είχε κόκκαλο σουπιάς και ήταν σε καλή κατάσταση, κατέφευγε συχνά εκει. Επισης να αναφέρω ότι δεν κάνει ποτέ μπάνιο στην μπανιέρα, ούτε πίνει νερό από εκεί, δεν την πλησιάζει καν. Μπανιο κάνει στην ποτίστρα της, βουτάει δηλαδή το κεφάλι της και μετά το αλλάζω το νερο απευθείας.
 
Καλησπέρα σας! Το πουλάκι έχει κοκκιδιωση,θα νοσηλευτεί μέχρι αύριο για να του χορηγήσουν ενέσιμη θεραπεία. Μου είπαν ότι έχει προχωρήσει η κατάσταση, αλλά η αλήθεια είναι πως έχω δει καναρίνι σε χάλια κατάσταση και η δική μου δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση. Τρωει κανονικά, πίνει κανονικά, απλά είναι αδιαθετη κ έχει υπνηλία.
 
@Tiko (γράψε και το όνομά σου κάτω από το avatar, να ξέρουμε πως σε λένε), ρώτησες (κι αν όχι, κάνε το) αν υπάρχει περίπτωση το αρσενικό να έχει κολλήσει, μια που τα κλουβιά είναι κοντά, και τι θα πρέπει να κάνεις από πλευράς καθαριότητας, ώστε να απολυμάνεις (απολυμαίνεις στην ουσία) τα κλουβιά
 
Ναι μου είπε πως κατά πάσα πιθανότητα έχει κολλήσει και ο αρσενικός, γι'αυτό μου δώσε θεραπεία για 5 ημέρες και για εκείνον. Να βάζω σταγονιτσες στο νεράκι τόυ. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, πιστεύω θα με ενημερώσει μόλις πάω να την πάρω. Υπαρχει περίπτωση να μη τα καταφέρει λέτε;
 
aviomycine λεγεται.. Με ενημέρωσε η γιατρός πως η κατάσταση είναι σταθερή αλλά είναι στρεσαρισμενο και κάθεται κάτω. Στο σπίτι δεν κάθεται ποτε κάτω, εκτός από μια φορά και μετά ξύπνησε και κάθησε στο κλαδάκι. Ξυπναω το βράδυ και ελέγχω, κοιμάται πάντα στο πιο ψηλό κλαδί.
 
Back
Top