Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι βαριανασαίνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πουλί που βαριανασαινει για αναπνευστικό πρόβλημα μου υποδηλώνει εμένα. Καλώς του δίνεις aviomicine αλλά καλό θα ήταν να το συζητήσεις με το γιατρό γιατί μπορεί να του βρήκε κοκκιδια αλλά δε νομίζω να του προκαλούν αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις
Πρώτα πρέπει να "φτιάξεις " το αναπνευστικό του. Υπάρχουν πιο εξειδικευμένα σκευάσματα γι αυτό το σκοπό από το aviomicine!
 
Δε νομίζω ότι το aviomycine δόθηκε για κοκκίδια και η ανησυχία του ότι κόλλησε το αρσενικό, δεν αφορά σε αυτά.
Τέλος πάντων, αυτό που θέλω εγώ να προσθέσω είναι πως όταν κάποιος έχει 2 πουλάκια ή και παραπάνω και νοσεί το ένα και ανησυχούμε για το άλλο,τότε αφού μπαίνουμε στην διαδικασία του γιατρού, πάμε το πάσχον σε αυτόν και κουτσουλιές από το άλλο ή δειγματοληπτικά από το σμήνος.
Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χρόνο και χρήμα.
Θεωρώ δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να μαθαίνει τι πληρώνει, δηλαδή τι αγωγή δίνεται στο καναρίνι που κρατείται.
 
Γράφει πως είναι κατά των εντερικών και αναπνευστικών λοιμώξεων. Εχετε απόλυτο δίκιο σε όλα, σύντομα θα πάω και το αρσενικουλι μου,τώρα έδωσα βάση στη μικρή για να τη σώσω.Ας σωθεί εκείνη και θα τα βάλω όλα σε σειρά.Ισως επισκευτω και δεύτερο πτηνιατρο για μια τρίτη γνώμη. Κανω ο,τι περνάει από το χέρι μου ειλικρινά,έχω διαβάσει τα πάντα ώστε να κάνω σωστή πρόληψη την επόμενη φορά.
 
Δε νομίζω ότι το aviomycine δόθηκε για κοκκίδια και η ανησυχία του ότι κόλλησε το αρσενικό, δεν αφορά σε αυτά.


Το τι νομιζουμε εμεις οταν ενας γιατρος εχει δωσει διαγνωση ειναι δευτερευον.
Τα λεγομενα του ειναι αυτα που παιζουν ρολο, αξιολογουνται και ενδεχομενως κριτικαρονται.

Εκανε διαγνωση για κοκκιδια και στη συνεχεια...
Ναι μου είπε πως κατά πάσα πιθανότητα έχει κολλήσει και ο αρσενικός, γι'αυτό μου δώσε θεραπεία για 5 ημέρες και για εκείνον.

Το αν πιστευει οτι (και) κατι αλλο συμβαινει και επικοινωνει στον ενδιαφερομενο μονο τα κοκκιδια ειναι ενα θεμα.
Οταν πληρωνεις βεβαια θα πρεπει να εχεις ολοκληρωμενη πληροφορηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το τι νομιζουμε εμεις οταν ενας γιατρος εχει δωσει διαγνωση ειναι δευτερευον.
Νιώθω ότι λες κάτι σπουδαίο και ότι ταυτόχρονα το χάνω...
Δεν ξέρω,υπάρχει χώρος μέσα σε αυτά τα πλαίσια να εκφράζει κάποιος την άποψή του; Έστω και αν είναι βήτα.
Αν ναι, σε ευχαριστώ γιατί θέλω να έχω άποψη και για την Δουκάκη και για την εκεί ή την εδώ επικοινωνία και να την εκφράζω.
Αν είναι προσθέσεις κάτι, πρόσθεσε το, αν είναι να αναμασάς αυτά που ήδη γράφτηκαν... Ε την κολοκυθιά σε 15 μέρες, κλείσαν και οι παιδότοποι.
 
Νιώθω ότι λες κάτι σπουδαίο και ότι ταυτόχρονα το χάνω...
Δεν ξέρω,υπάρχει χώρος μέσα σε αυτά τα πλαίσια να εκφράζει κάποιος την άποψή του; Έστω και αν είναι βήτα.
Αν ναι, σε ευχαριστώ γιατί θέλω να έχω άποψη και για την Δουκάκη και για την εκεί ή την εδώ επικοινωνία και να την εκφράζω.
Αν είναι προσθέσεις κάτι, πρόσθεσε το, αν είναι να αναμασάς αυτά που ήδη γράφτηκαν... Ε την κολοκυθιά σε 15 μέρες, κλείσαν και οι παιδότοποι.

Δεν θα διαφωνήσω οτι το αναμασημα προσθετει κατι, οποτε η επαναληψη οτι το aviomycine δεν χορηγήθηκε για τα κοκκιδια δεν εκανε σοφοτερο κανέναν... Ειναι προφανες.

Επισης προφάνες ειναι οτι στο αρσενικο χορηγηθηκε το aviomycine χωρις να υπαρχει διαπιστωμένη ασθενεια και μαλιστα δίδεται με χρονικη διαρκεια θεραπειας και οχι προληψης.
Η διαγνωση για το θηλυκο ειναι τα κοκκιδια αλλα το πτηνο κρατηθηκε για νοσηλεια, κατι πρωτότυπο με τα οσα ξερουμε.

Θα ειναι χαρα μου να διαβασω την εμπεριστατωμένη αποψη σου για την κυρια Δουκακη Δημητρη, ειδοποιησε με οταν το πραξεις σε παρακαλω.
 
Γνωρίζω και άλλη περίπτωση στην οποία η ίδια γιατρός συνέστησε aviomycine για κοκκίδια. Συγκεκριμένα ήμουν μπροστά, το άκουσα αυτό, έπαθα ένα μικρό σοκάκι, τη ρώτησα...μήπως το esb3, μου απήντησε...τι είναι αυτό; δεν το έχω υπόψη μου, πήρα τη φίλη μου και το καναρίνι, πήγαμε στον άλλον γιατρό τον κ. Ακρίβο επιτόπου, το εξέτασε, μίλησε για κοκκίδια και όταν τον ρώτησα μήπως το aviomycine κάνει για κοκκίδια... Με κοίταξε παράξενα και μου είπε όχι, στη συνέχεια ο ίδιος του είπα ότι μια συνάδελφός του αυτό μας συνέστησε και ο Ακρίβος άρχισε και τα μπέρδευε με αμηχανία, λέγοντας κάτι για μια δραστική ουσία που έχει και κάποια επίδραση στα κοκκίδια και μετά το πουλάκι πέθανε και η συζήτηση διακόπηκε.
Θα έλεγα λοιπόν @Tiko , όταν πας να πάρεις την κανάρα σου, να φροντίσεις να είναι και η γιατρός εκεί, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να συζητήσετε διεξοδικά τη θεραπευτική προσέγγιση και την πάθηση που έχει (αν έχει) διαγνώσει, για να δείτε από κοινού τι δυνατότητες θεραπείας υπάρχουν.
 
Γεια σας! Λοιπόν να σας ενημερώσω ότι σήμερα το πήρα το πουλάκι μου σπίτι! Ήταν πολύ ζωηρή, μου σφύριζε,έτρωγε, πηδάγε από κλαδί σε κλαδί, μέχρι το απόγευμα. Μετα άρχισε να βαριανασαινει ξανά, κοιμόταν συνέχεια κ πήγαινε κάτω στον πάτο. Πηρα τηλ την κ. Δουκακη μου είπε αν θέλω να την ξαναπάω αύριο το πρωί για νοσηλεια, να της κάνει πάλι ενέσιμα για να εισχωρήσει καλύτερα το φάρμακο, αλλά είπε πως ίσως το βράδυ μπορεί και να φύγει το πουλακι. Μου είπε επίσης αν μπορώ να το ταισω με σύριγγα λίγο τροφή με μήλο. Το έκανα... Την έπιασα την τάισα, το έφαγε (το ευχαριστήθηκε μπορώ να πω) και τώρα ζωηρεψε πάλι, πηγαίνει μόνη της για φαγητό και νερό και σφυρίζει χωρίς να βαριανασαινει. Δεν ξέρω, από τη μια έχω ελπίδες, από την άλλη απογοητεύομαι. Επισης μόλις πήρα τηλ τον κ Ακριβο και είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει και δεν θα είναι αύριο στο ιατρείο.Αυτα...
 
Επισης μόλις πήρα τηλ τον κ Ακριβο και είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει και δεν θα είναι αύριο στο ιατρείο.
Εννοείς ότι δεν μπορεί αύριο να βοηθήσει ή γενικά σου είπε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει;
 
Εννοείς ότι δεν μπορεί αύριο να βοηθήσει ή γενικά σου είπε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει;
Αύριο, αλλά είναι επείγον για εμένα. Τελος πάντων, οκ απλά προσπάθησα και για μια τρίτη γνώμη! Το παλεύω και θα το παλεύω..
 
Γνωρίζω και άλλη περίπτωση στην οποία η ίδια γιατρός συνέστησε aviomycine για κοκκίδια.

Γιαννη αυτο ακριβως ηταν και το νοημα του μνμ μου πιο πανω (ασχετα αν παρατεθηκε το μισο για δημιουργια εντυπωσεων).
Στην προκειμενη περιπτωση δεν θα επρεπε να προσπαθουμε να μαντεψουμε ή να ερμηνευσουμε γιατι η γιατρος εδωσε aviomycine στο υγιες αρσενικο καναρινι.
Αυτο ειναι διπλο σφαλμα απο την αποψη οτι χορηγειται θεραπεια σε υγιες πτηνο και μαλιστα με φαρμακο που δεν εχει καμια σχεση με την ασθενεια της διαγνωσης του θηλυκου ενω εχει επικοινωνηθει οτι το χορηγει γιατι μπορει να κολλησε απο το θηλυκο.

Κατα την δικη μου εκτιμηση διαγνωση για το τι ακριβως εχει το πουλακι δεν υπαρχει, αλλα με βαση την πιθανολογηση ο γιατρος χορηγει καποια αγωγη ευρεια για να καλυψει τις οποιες πιθανες ασθενειες.
Αν υποθεσουμε οτι η κατασταση του πτηνου ηταν τοσο σοβαρη και χρειαζοταν ενεσιμη χορηγηση και νοσηλεια, με ποια λογικη αρκει μια μερα νοσηλειας με αποτελεσμα να παρουσιαζει την ιδια κακη εικονα αποψε;
 
Αντώνη, δεν ξέρω να απαντήσω, όπως καταλαβαίνεις. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τότε ήταν και η τελευταία φορά που επισκέφτηκα τη συγκεκριμένη γιατρό, διότι είχα γίνει εντελώς έξαλλος, το πουλί ήταν δικό μου, μου είχε φανεί "πειραγμένο" και "καθυστερημένο" όταν βγήκε από το αυγό, είχε τεράστια διαφορά μεγέθους από τα αδέρφια του, καθώς δεν είχα αλλάξει τα αυγά, και είχα σκεφτεί ότι δεν θα επιζήσει, είχα πάρει άδεια από τη δουλειά τις πρώτες ημέρες και το τάιζα, έπειτα απλά κατάλαβα ότι ήταν σκουφάτο, μετά έγινε κανονικός κούκλος, δεν υπήρχε η ομορφιά του, μετά με το που με έβλεπε πλάκωνε τις τρίλιες, αργότερα τον χάρισα (κακώς), αρρώστησε μήνες μετά, μάλλον από κοκκίδια και η λεγάμενη αναρωτιόταν αν έφαγε τίποτα από τον τοίχο, κανένα πετραδάκι και τέτοια, μετά είδε ωοκύστες και έδωσε αβιομισίν.
Τίποτα δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε και τίποτα δεν θα έπρεπε να προσπαθούμε. Αλλά η διάγνωση κοκκιδίων έγινε και δεν το χωράει το μυαλό μου ότι είδε ωοκύστες που δεν υπήρχαν στο μικροσκόπιο. Επομένως πιστεύω ότι τις είδε. Και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη αντιβίωση κάνει για θεραπεία της ασθένειας, κι επομένως συστήνει αυτήν και στον αρσενικό. Προφανώς κάτι τέτοιο συμβαίνει. Είτε λοιπόν πρόκειται για ιατρικό σφάλμα στη διάγνωση (σχεδόν το αποκλείω) ή στη θεραπεία (το θεωρώ πιθανό).
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση* ότι το πουλάκι έχει ανεξάρτητα από ο,τιδήποτε άλλο και αναπνευστικό πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι όταν υπάρχει ειδικός γιατρός στην υπόθεση, δεν μπορούμε να μιλάμε με *"αισθήσεις". Αλλά όταν πρόκειται για το δικό μας αγαπημένο ζωάκι, τότε ναι, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, και "αισθήσεις" θα χρησιμοποιήσουμε και ό,τι άλλο προκειμένου να γίνει καλά.
@Tiko , βρήκες άλλον γιατρό από τη λίστα;
 
Τελικά το κοριτσι μου έφυγε. Σηκωθηκα στις 3 τα ξημερώματα και κοιμόταν στο πιο ψηλό κλαδί. Ξυπνησα ξανά στις 6 και είχε ήδη φύγει...
Πω, πω... λυπάμαι πάρα πολύ. Τι κρίμα...
Αν θέλεις, σκέψου να του κάνεις νεκροψία να δεις από τι πέθανε το καημένο, οπότε αν πρόκειται για κάτι πραγματικά μολυσματικό (και δεν είναι δυστοκία) να προλάβεις να θεραπεύσεις τον αρσενικό.
 
Δεν έχω την αντοχή να κάνω κάτι τέτοιο τώρα ειλικρινά. Ξερω ότι αυτό πρέπει, αλλά τη Δευτέρα με το καλό,θα πάω και τον μικρό για γενικές. Σε κάποιον άλλο γιατρό ίσως να πάρω και άλλη γνώμη. Σας ευχαριστώ πάντως όλους.
 
Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα του μικρού. Και αργότερα, όταν κάποια στιγμή αισθανθείς κάπως καλύτερα, μπορείς να γράψεις στα σχόλια στα πεδία των γιατρών που επισκέφτηκες, ώστε να μπορούν μελλοντικά να τα συνυπολογίσουν και άλλα μέλη στην αναζήτησή τους για ειδικευμένο σε πτηνά κτηνίατρο.
 
Ναι εννοείται. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης εάν μήπως γνωρίζετε πως όντως θα φανεί από τις εξετάσεις αν μολυνθηκε από κάτι ο μικρός η αν η μονη λύση για να το ξέρω είναι η νεκροψία. Και επίσης τώρα τι κάνω με τα κλουβακια, πως τα αποπαρασιτωνω; Αργότερα θα πάω στο pet shop μου, να εφοδιαστω με τα απαραίτητα (τροφή, άμμο κτλ), γιατί φοβάμαι μη κλείσουν και αυτά λόγω της πανδημίας, γι'αυτό ρωταω, μήπως χρειάζεται να αγοράσω κάτι για αποπαρασιτωση από εκεί. Συγγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις, απλά τώρα μαθαίνω.
 
Ναι εννοείται. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης εάν μήπως γνωρίζετε πως όντως θα φανεί από τις εξετάσεις αν μολυνθηκε από κάτι ο μικρός η αν η μονη λύση για να το ξέρω είναι η νεκροψία. Και επίσης τώρα τι κάνω με τα κλουβακια, πως τα αποπαρασιτωνω; Αργότερα θα πάω στο pet shop μου, να εφοδιαστω με τα απαραίτητα (τροφή, άμμο κτλ), γιατί φοβάμαι μη κλείσουν και αυτά λόγω της πανδημίας, γι'αυτό ρωταω, μήπως χρειάζεται να αγοράσω κάτι για αποπαρασιτωση από εκεί. Συγγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις, απλά τώρα μαθαίνω.
Το κλουβί της θηλυκιάς (μαζί με όλα τα συναφή... Ποτίστρες, ταΐστρες, κλαράκια κλπ) είτε το απολυμαίνεις καλά είτε το πετάς. Στην πρώτη περίπτωση, τα βάζεις όλα μαζί σε καυτό νερό σε μια μπανιέρα, τα σαπουνίζεις καλά με απορρυπαντικό πιάτων, ξεβγάζεις πολύ καλά με το ντουζ σε πίεση, ακολουθείς το ίδιο (τα αφήνεις δλδ σε λεκάνη ή στην μπανιέρα ή αλλιώς - στις μέρες που ζούμε και να μην χαλάσεις πολύ χλωρίνη - τα περνάς καλά με ένα πανί βουτηγμένο σε διάλυμα χλωρίνης 1/10*) αφήνεις για περίπου 10 λεπτά, έπειτα ξανά στο ντουζ ξέβγαλμα πολύ καλό, αφήνεις στον ήλιο να ξεμυρίσει η χλωρίνη, και αν θέλεις (έχεις) βάζεις και λίγο οινόπνευμα αργότερα που εξατμίζεται μόνο του.
*αναφέρομαι στην υγρή χλωρίνη την κλασσική και όχι στις παχύρευστες, και η αναλογία είναι 1 μέρος χλωρίνη + 9 μέρη νερού.
Αν και καταλαβαίνω τη θέση σου, θεωρώ ότι η νεκροψία χρειάζεται, εγώ τουλάχιστον θα την έκανα για να απορρίψω την περίπτωση της δυστοκίας, αλλά επειδή δεν έχω όλες τις γνώσεις, θα σου έλεγα ότι αυτό προϋποθέτει το να κρατήσεις το σωματάκι του στο ψυγείο, και να μιλήσεις με έναν γιατρό ώστε να σου πει αν τα κοκκίδια φαίνονται από τη νεκροψία ή έστω από τις αλλοιώσεις που θα παρατηρηθούν στην περίπτωση λοίμωξης από κοκκίδια και πόσες ημέρες μπορεί να κρατηθεί το σώμα σε ψύξη, ώστε η νεκροψία να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Όπως σου είπα στη θέση σου θα έκανα νεκροψία, και μάλιστα, θα έπαιρνα τηλέφωνο σε δύο γιατρούς για να ρωτήσω αν την εκτελούν... Ο ένας θα ήταν στο Μικροβιολογικό της Κομοτηνής
Οι πολλές ερωτήσεις δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Τουναντίον, καλά είναι να γίνονται ώστε αν ξέρουμε να απαντούμε και τα πράγματα να γίνονται καλύτερα.
Στο πετσοπ, αγόρασε συσκευασμένη τροφή της οποίας τη συσκευασία θα ανοίξεις μόνη / μόνος σου και την οποία έπειτα θα κλείσεις και θα διατηρείς στο ψυγείο βάζοντας τη συσκευασία σε μια σακούλα. Κατά τη γνώμη μου άμμος δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση. Χύμα τροφές, ό,τι κι αν σου πουν, μην πάρεις.
Αν επίσης βρεις κλουβί σε καλή τιμή, ζευγαρώστρα π.χ. 60 cm με αποσπώμενο ταψάκι και αποσπώμενη σχάρα (οι κινέζικες που είναι και πολύ πρακτικές κοστίζουν γύρω στα 20 ευρώ), θα έλεγα (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα) να την αγοράσεις... Κοίταξε στα διαδικτυακά καταστήματα των παρουσιάσεων και μπες στα site τους https://petbirds.gr/shop/
 
Back
Top