Διατροφή Κάθε πότε να δίνω αυγό και μήλο;

Μου είπαν ότι είναι φετινάρι αλλά το δαχτυλίδι του είναι κόκκινο που δεν συνάδει με το έτος. Βέβαια δεν γράφει κ τίποτα...
[automerge]1664040867[/automerge]
Από τροφή δίνω Vadigran Canary Original 4 Season κ Versele Laga Prestige Canaries ανακατεμένες

Τελευταία επεξεργασία:
Μου είπαν ότι είναι φετινάρι αλλά το δαχτυλίδι του είναι κόκκινο που δεν συνάδει με το έτος.

Είναι κλειστού τύπου το δαχτυλίδι η αυτά που ανοίγουν?

@MARY58 το ξέρω αυτό αλλά δεν νομίζω να είναι έτσι απλά αυτός που το έβαλε μάλλον το ξεχώρισε ως αρσενικό για αυτό κ δεν γράφει τίποτα
[automerge]1664041790[/automerge]
@Spiros Xalkidiki μάλλον αυτό είναι

@petros3110 δεν πειράζει. Να το χαίρεσαι. Είναι κούκλος. Έχει κ τα αγαπημένα μου χρώματα! 😊 Ονοματάκι ακόμη δεν μας είπες;

Τώρα είδα τις τροφές. Γιατί ανακατεύεις τα μείγματα; Δεν έχω εμπειρία αλλά δεν θα τις ανακάτευα.

@MARY58 τι να πειράξει? Έχω εμπιστοσύνη από κει που το αγόρασα εδώ άλλοι σπρώχνουν θυλικά για αρσενικά...ριρίκο τον λέω γιατί στο άκουσμα αυτό τραγουδά κατευθείαν
[automerge]1664042320[/automerge]
Τις ανακάτεψα γιατί δεν ήξερα ποια απ' τις δύο να δίνω...
[automerge]1664042509[/automerge]
Μου πρότειναν αυτές ως πολύ καλές κ πήρα κ τις δύο

Τελευταία επεξεργασία:
Επειδή κάθε μείγμα έχει τα δικά του ποσοστά σε σπόρους, εάν τα ανακατέψεις αυτή ποσόστοση χαλάει. Το καλύτερο θεωρείται ένα μείγμα με βασικούς σπόρους κ ανάλογα με την εποχή κ τον χώρο που ζούνε (πχ εξωτερική εκτροφή) να προσθέτουμε πιο λιπαρους σπόρους.

@MARY58 κ τι θα γίνει? Μήπως κ αυτό τα τρώει όλα? Διαλέγει κ τρώει περισσότερο ότι του αρέσει περισσότερο....με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να αφήσουμε την τάίστρα να αδειάσει τελείως! Νομίζω βέβαια...μην παρεξηγηθώ

@petros3110 Οκ. Όχι καλέ, δεν παρεξηγείσαι. Ο καθένας κάνει όπως νομίζει καλύτερα. Βέβαια θα έπρεπε να τους τρώει όλους. Όσο για την ταίστρα, θα επρεπε να βάζουμε λίγη ποσότητα σπόρων καθημερινά (νομιζω μια κουταλιά της σούπας) για να τους τρώνε όλους κ όχι μόνο τους νόστιμους λιπαρους. Ούτε εγώ το κάνω. Αλλά μένω σταθερή σε ένα μείγμα.

Γενικά ως προς το δαχτυλίδι θα ήθελα να μας έλεγες από τι υλικό είναι και αν είναι κλειστού τύπου.. Ίσως και μια φωτογραφία να βοηθούσε.
Π.χ. αν πρόκειται για δαχτυλίδι σιλικόνης (μαλακό) δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αν είναι μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου είναι προτιμότερο να μείνει εκεί που είναι, απλά να ελέγχεις από καιρό σε καιρό οπτικά ότι όλα είναι εντάξει και ότι το δαχτυλίδι δεν έχει κολλήσει / σφηνώσει σε κάποιο σημείο του ποδιού (διότι είναι αρκετά επίφοβο να το βγάλεις, χρειάζεται κόφτη ειδικό και εμπειρία ), αν πάλι πρόκειται για μεταλλικό δαχτυλίδι ανοικτού τύπου (αυτό με κάτι αφτάκια) το αφαιρείς άνετα και γρήγορα, ενώ αν είναι πλαστικό (αλλά όχι από εύκαμπτο υλικό) πάλι καλό θα ήταν να αφαιρεθεί.
Με άλλα λόγια η αφαίρεση δαχτυλιδιών από σκληρό υλικό που βγαίνουν εύκολα (όπως στις δύο τελευταίες περιπτώσεις) κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται διότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα δαχτυλίδια κολλάνε στο πόδι και δημιουργούν προβλήματα, όχι συχνά βέβαια, αλλά και πάλι βγάζοντάς τα εξαλείφεται ο κίνδυνος.

1664080419864.webp
1664080565248.webp
Τα σιλικόνης (2η εικόνα) δεν επιφέρουν προβλήματα σχεδόν ποτέ, ενώ αυτά από σκληρό πλαστικό (1η εικόνα) έχουν αυξημένη πιθανότητα να δημιουργήσουν ζητήματα, οπότε αν πρόκειται για τα πρώτα, όταν θα πιάσεις το πουλάκι έχε και κάποιον άλλον μαζί σου και ανοίξτε το δαχτυλίδι και αφαιρέστε το.

@ianos ναι καλύτερα είναι να αφαιρεθεί αλλά δεν χρειάζεται ειδικό ψαλίδι όπως κ του σιδερένιου κ σίγουρα εμπειρία σε κάτι τέτοιο; Είναι ευκολότερο από αν ήταν μεταλλικό κλειστού τύπου; Σε εμένα το ίδιο δύσκολο μου φαίνεται.

Back