Διατροφή Κάθε πότε να δίνω αυγό και μήλο;

@MARY58 , τα συγκεκριμένα από σκληρό πλαστικό δεν είναι κλειστού τύπου. Απλώς πρόκειται για έναν δακτύλιο του οποίου οι άκρες εφάπτονται μεταξύ τους. Προκειμένου να αφαιρεθεί χρειάζεται κάποιος να κρατά το πουλάκι και το ποδαράκι του σταθερά (με δείκτη και αντίχειρα) και κάποιος άλλος να ανοίξει (τραβώντας) με τα δάχτυλά του το δαχτυλίδι.
Σε κάποια φάση που μου είχαν ξεφύγει οι γέννες και δεν ήθελα να πετάξω τα ένσπορα αυγά από την τελευταία, βρέθηκα ξαφνικά (ε, όχι και τόσο ξαφνικά η αλήθεια) με 18 μικρά (από τρεις διαδοχικές γέννες) και για να τα ξεχωρίζω τους έβαλα αυτά τα δαχτυλίδια. Έπειτα παρατήρησα ότι τα δαχτυλίδια ενοχλούσαν κάποια από τα μικρά και ότι για τα πόδια τους τα άκρα του δαχτυλιδιού ήταν κάπως αιχμηρά και με τη βοήθεια μιας φίλης μου τα αφαίρεσα όλα ώστε να μην έχω παρατράγουδα (και έβαλα σιλικόνης που είναι μαλακά και δεν ενοχλούν καθόλου)

@ianos σ'ευχαριστώ Γιάννη. Κατάλαβα. Είχα την εντύπωση ότι κ αυτά είναι κλειστού τύπου.
[automerge]1664082814[/automerge]
και κάποιος άλλος να ανοίξει (τραβώντας) με τα δάχτυλά του το δαχτυλίδι.
Εννοείς ανοίγοντας τις δύο άκρες του δακτυλιδιού.

Εννοείς ανοίγοντας τις δύο άκρες του δακτυλιδιού.
ναι, αυτό εννοούσα
@MARY58 Ξέρω πως το κάνουν και με μια απλή κάρτα. Την βάζεις στο κενό ανάμεσα και την γυρνάς μέχρι να ανοίξει. Μου φαίνεται πιο εύκολο από το να το πιάσεις με τα δάχτυλα.
Μαρία το είχα σκεφτεί κι ο ίδιος, αλλά θεώρησα ότι η κάρτα θα μπορούσε να χτυπήσει το πόδι του πουλιού ενώ τραβώντας σε αντίθετες κατευθύνσεις τα άκρα του δαχτυλιδιού, ανοίγοντάς το δλδ, δεν κινδυνεύει να ασκηθεί πίεση προς το πόδι του.

Οταν
Καλό θα ήταν όχι καθε μέρα το ίδιο λαχανικό, διαφορετικό. Επίσης και η πιπεριά είναι ένα λαχανικό που αρέσει στα περισσότερα πουλιά, όμως κατά την γνώμη μου το top είναι το μπρόκολο, καθώς τείνουν να νομίζουν ότι εκείνα τα μπιλάκια είναι σποράκια.
Καλησπέρα και από μένα....Οταν λέμε πιπεριά, ποια εννοούμε ακριβώς? Την στρογγυλή την σκουροπράσινη, η το κέρατο την ανοιχτόχρωμη? Και πως την ''σερβίρουμε'' ακριβώς? Μερσί πολύ! 😉

@XGEORGE Όλα τα είδη πιπεριάς, ακόμη και οι καυτερές, εντάσσονται στα ασφαλή λαχανικά. Εγώ προσωπικά κόβω ένα κομμάτι και της το σερβίρω. Η δικιά μου (budgie) της αρέσει να τρώει μόνο το εσωτερικό μέρος της πιπεριάς, παρόλα αυτά της βάζω συχνά και δείχνει να της αρέσει.

@petros3110 Τα καναρίνια είναι κυρίως σποροφαγα οπότε το βασικό είναι οι σπόροι . Κατά την περίοδο της πτερόρροιας και αναπαραγωγής θέλει μείγμα υψηλής πρωτεΐνης (79% κεχρί, 8% Νιζερ, 4% περίλλα, 3% λιναροσπορους, 3 % ρουπσεν γλυκό (όχι στα μωσαϊκά), 3 % καναβούρι. Ένα μείγμα συντήρησης για το καλοκαίρι είναι (κεχρί 63%, Ρουπσεν γλυκό 19% , ρούπσεν πικρό 6% , Λιναροσποροι 5% , βρώμη 3% , καναβούρι 2,5% κα Νιζερ 1,5% ). Επίσης αν τα καναρίνια όπως αναφέρθηκε είναι έξω τον χειμώνα πρέπει να έχουν στην διατροφή λιπαρούς σπόρους δλδ Νιζερ, ρουπσεν, καναβούρι (περιορισμένη ποσότητα και όχι συνέχεια, είναι επίσης κατάλληλο και στην αναπαραγωγή). Στην περίοδο που μεγαλώνουν τους νεοσσούς χρειάζονται πολύ ενέργεια και υψηλής ποιότητας διατροφή με ποικιλία σπόρων και αρκετούς λιπαρούς, αυγοτροφές κλπ. Το αυγό εγώ το βάζω μια με δύο φορές την εβδομάδα συνέχεια (αισθάνομαι καλύτερα). Λαχανικά μπορείς κάθε μέρα που δεν έχεις δώσει αυγό εναλλάξ με φρούτα. Η ποσότητα είναι αυτή που τρώνε μέσα σε 1 ώρα. Μετά πέταμα. Μια Καλή λύση είναι να πάρεις κάποιους λιπαρούς σπόρους και πρωτεινούχους και ανά συμπληρώνεις την έτοιμη τροφή που παίρνεις ανάλογα με τους στόχους σου.

Back