Φροντίδα Κάνει να πάρω παπαγάλο σε σπίτι με μικρά παιδιά;

manoszax

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2022
Μηνύματα
2
Πόλη
Αχαρνές
Καλησπερα σας διάβασα το αρθρο με τους παπαγάλους κ εξηγεί παρά πολλά !
Θέλω να σας κάμω μια ερώτηση έχω ένα αγόρι 2 μισή χρόνων κ ένα νεογέννητο κορίτσι 10 ημερών . Ο μικρός θέλει το παπαγαλάκι αλλά δεν ξέρω αν κάνει για το νεογέννητο να το έχω μέσα στο σπίτι τώρα που είναι πολύ μικρό ! Εσείς τι θα μ συνιστούσατε ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@manoszax Καταρχάς να χαίρεστε τα παιδιά σας, και καλωσόρισε η μικρούλα σας!

Από μικρά παιδιά δεν ξέρω, το σίγουρο είναι ότι παιδί κάτω των 10 ετών θα έχει μόνο οπτική και ποτέ φυσική επαφή με παπαγάλο. Εσείς θα είστε οι ιδιοκτήτες, φροντιστές και εκπαιδευτές, ενώ τα παιδιά παρατηρητές. Ίσως ένα καναρίνι ή άλλο πουλάκι που μπορεί να είναι σε κλουβί μόνο χωρίς ανθρώπους, ζεμπρακια ισως, να ειναι πιο κατάλληλο. Υποθέτω με τα μωρά καθαρίζετε όλη μέρα και οι παπαγάλοι απαιτούν πολλή καθαριότητα, κάνουν φασαρία, πετούν από εδώ κι αποκεί, απαιτούν προσοχή και παιχνίδια. Γενικά λέγεται ότι παπαγάλος είναι σαν μικρό παιδί, μόνο που μπορεί να κρυφτεί και στο κλιματιστικό αν θέλει. Είναι μεγάλη δέσμευση και ζουν πολλά χρόνια, από πέντε ένα εγγλέζικο μπάτζι, μέχρι 90 κάποια κοκατού.

Από την άλλη οι παπαγάλοι είναι πανέξυπνα και ιδιόρρυθμα ζώα που μπορούν να διδάξουν πολλά πράγματα σε ένα παιδί. Τον σεβασμό και την αξία του διαφορετικού, τα παιχνίδια, βιολογία και εξέλιξη, έτσι για να πούμε μερικά.

Τι είδος έχετε (ή ο γιος σας) κατά νου? Κάποια είδη είναι δύσκολα, απαιτητικά και σαφώς μη κατάλληλα για μωρά. άλλα παλεύονται με την κατάλληλη προσπαθεια και προϋποθέσεις.

Θα πρότεινα επίσης να επικοινωνήσετε με τον νεογνολόγο σας, γιατί τα βρέφη έχουν παράξενη βιολογία.
 
Back
Top