Φροντίδα Κάνω κάτι λάθος στη φροντίδα του καναρινιού μου;

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Χαίρετε παιδια..σαν νεος κατοχος καναρινιου εχω την απορια αν κανω κατι λαθος και αν βρισκομαι στον σωστο δρομο για την εκτροφη του μικρού φτερωτού μου φιλου. Για αρχη χρησομοποιω:
Manitoba canary best premium(βασικη τροφη)-Manitoba gold pate (συμπληρωμα βιταμινων κ μια μικρη ποσοτητα αυγου που περιεχει)-εχω την καρδουλα ασβεστιου-τριμενα οστρακα, καρβουνακια, πηλο κ. Α απο ενα μιξ ετοιμο. Δινω 2 φορες την βδομαδα λαχανικο ή φρουτο και βραστο αυγο 1 στις 10-15 μερες.Αυτα οσο αναφορα την σιτιση.1-2 φορες την εβδομαδα καθαρισμος κλουβιου-πατηθρων-σκευων με ζεστο νερο κ μηλοξυδο. Μπανακι εχω ενα εξωτερικο κ του το βαζω για κανα 10λεπτο τις καλες μερες (μπαινει μεσα κ γίνεται παπι). Το κλουβι ειναι μ:38 χ υ:30χ φ:24.
 
Καλημερα, το Manitoba gold pate μπορεις να το παραλήψεις αφου δινεις αυγο ή να το αντικαταστήσεις οταν σου τελειωσει με μια κανονικη αυγοτροφη.
Κατα τα αλλα σε βρισκω μια χαρα!

Αν καποια στιγμη κανεις ζευγαρι θα χρειαστεις αλλο κλουβι!
 
Καλησπερα.. Εχω μια απορια ακομη. Το κλουβι με τον μικρο το εχω στο μπροστινο μπαλκονι του σπιτιου(νοτιο). Τωρα το καλοκαιρι ο ηλιος πεφτει φατσα.η τεντα κατεβασμενη και ο ηλιος επισκεπτεται για λίγο το κλουβι γυρω στις 19:30 κ μεχρι να δυσει για λιγη ωρα. Το μεσημερι οπως καταλαβαίνετε υπαρχει ζεστή παρα την σκια.υπαρχει ομως κ το πισω μπαλκονι(βορεινο) παλι με τεντα πιο δροσερο μεν αλλα οχι τοσο ηλιολουστο. Να τον μεταφερω στο πισω για καλοκαιρι κ να τον φερνω μπροστα για ξεχειμωνιασμα; Επισης το πισω εχει λιγοτερο φωτισμο την νυχτα και λιγοτερη φασαρια.
 
το πισω μπαλκονι(βορεινο) παλι με τεντα πιο δροσερο
επισης το πισω εχει λιγοτερο φωτισμο την νυχτα και λιγοτερη φασαρια.
Μάλλον το πίσω μπαλκόνι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, ειδικά όσον αφορά τον ύπνο του πουλιού.
Μπορείς βέβαια να κάνεις και αυτό
να τον μεταφερω στο πισω για καλοκαιρι κ να τον φερνω μπροστα για ξεχειμωνιασμα
Όπου και να το έχεις φρόντισε να είναι προφυλαγμένο από ρεύματα αέρα και να έχει προστασία από αρπακτικά.
 
Σκεφτομαι να παρω μια ραφιερα ντεξιον. Να την ντυσω με πλεγμα και κουνουπιερα για τωρα το καλοκαιρι κ ναυλον για το χειμωνα κ να μπουν εκει τα κλουβακια. Οποτε και θα μεταφερεται μπροστα και πισω αναλογα χειμωνα-καλοκαιρι μιας κ δεν ειναι τοσο βαρια κατασκευη. Εννοείται θα στηριζεται στον τοιχο με ουπα.
 
Να πάρεις φυσικά, απλά πρόσεξε τις διαστάσεις να ειναι κατάλληλες ώστε να ανταποκρινονται και σε μελλοντικά σου σχέδια, αν αποφασίσεις να το ζευγαρωσεις ή να πάρεις και άλλα πουλάκια.
 
Νομιζω οτι ειμαι ευχαριστημενος με το αποτελεσμα. Μενει η σιτα κ να καλυφτει η δεξια πλευρα (αν κ δεν εχω προβλημα με αερα) για περισσοτερη ασφαλεια απο ανεμους.στην πλατη μπηκε διχτυ σκιασης για να μην λερωνει κ πολυ τον τοιχο 😉.
 

Συνημμένα

  • P00517-075248(1).webp
    P00517-075248(1).webp
    32,9 KB · Προβολές: 59
  • P00517-082250(1).webp
    P00517-082250(1).webp
    87,1 KB · Προβολές: 61
  • P00517-095838(1).webp
    P00517-095838(1).webp
    81,7 KB · Προβολές: 63
  • P00517-095828(1).webp
    P00517-095828(1).webp
    46,9 KB · Προβολές: 64
Απο ότι φαίνεται δεν του αρεσε κ πολύ το καινούριο του σπιτικό.☹. Εντωμεταξυ απο την στιγμη που μπηκε στο ντεξιον σταματησε να κελαηδα κ βρισκω κ αρκετα πουπουλακια-φτερακια. Παιζει απο τους καυσωνες που εκανε αυτες τις μερες; Και γενικά μου φαίνεται λίγο αγχωμενος. Τρωει πινει κανονικα.
 
Είμαστε ήδη στις 14 ώρες + 24 λεπτά, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να ξεκινήσει η φάση της πτερόρροιας στα καναρίνια. Εφόσον βλέπεις αρκετά φτερά - πούπουλα και με δεδομένο ότι το πουλάκι δεν υπέστη κάποιο πρόσφατο σοκ από φόβο (π.χ. επίθεση αρπακτικού) μάλλον οι πιθανότητες για πτερόρροια γίνονται μεγαλύτερες. Αν πράγματι έχει, καλό θα ήταν να αυξήσεις τη συχνότητα αυγού έως και 3 φορές την εβδομάδα ή αυγοτροφής, τους πρωτεϊνούχους και λιπαρούς σπόρους επίσης καθώς και τα χορταρικά και φυσικά τη συχνότητα μπάνιου.
 
Oποτε θα φροντισω να κανω τα πραγματα που απαιτούνται κατα την πτεροροια. Ειχα σκοπο να του κοψω νυχια, να του βαλω λιγη επιθολ στα ποδαρακια κ να τον μεταφερω σε ζευγαρωστρα 60ρα. Να χει απλα. Να τον αφησω στην ησυχια του τωρα που υπαρχει περιπτωση να περνάει πτεροροια;
 
Back
Top