Ασθένειες Κάτι σαν ασθένεια στο ράμφος budgie

Stelios21

PB New Member
Εγγραφή
1 Νοε 2020
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Ένα παπαγαλάκι που προφανώς το είχε σκάσει ή είχε αφεθεί ελεύθερο, προσγειώθηκε πάνω σε έναν φίλο μου στο πάρκο και εκείνος αποφάσισε να το κρατήσει. Όντας πιο σχετικός με τα πτηνά απευθύνθηκε σε εμένα, ωστόσο δεν έχω καμία ιδέα από παπαγάλους καθώς ασχολούμαι με τα καναρίνια. *Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί στο πρώτο κλουβί που το έβαλε καθώς δεν είχε κάτι άλλο, το πουλάκι ζει κανονικά σε μη σκουριασμένο καινούριο κλουβί*. Παρατηρήσαμε κάτι σαν ασθένεια στο ράμφος του, γνωρίζει κάποιος περί τίνος πρόκειται;
 

Συνημμένα

  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Stelios21 Το πουλάκι έχει ακάρεα. Ξεκίνα θεραπεία με epithol για 5-6 μέρες με εφαρμογή στην μύτη (χωρίς να μπει στα ρουθούνια) με μια μπατονετα καλύτερα. Αρκετές φορές μεταδίδονται μέσω της διατροφής στα πουλιά, από σπόρους που έχουν μολυνθεί.
Άλλος ένας λόγος που πρέπει ή τροφή να είναι συσκευασμένη και όχι χύμα. Τι τροφή τρώει? Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία των ποδιών του?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ακάρεα προσωπικά δεν βλέπω.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ράμφος του.
Επειδή το πουλάκι έζησε για κάποιο διάστημα έξω στην φύση στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλα πουλιά για τουλάχιστον 5-6 εβδομάδες.
Επίσης αν θέλεις μπορείς να δώσεις Teniazine για τα ενδοπαράσιτα, και να το ψεκάσεις με ένα σπρέι για τα εξωπαρασιτα.
Να το χαίρεσαι, μάλλον πρόκειται για ένα ενήλικο θηλυκό green budgie.
 
Καλημέρα, τυχερό πουλάκι, καλωσόρισε στο κλαμπ των κατά τύχη φροντιστών παπαγάλων! Καταρχάς θα πρότεινα να γραφτεί ο ίδιος ο φίλος σας στο φόρουμ ή κάποιον αντίστοιχο διαδικτυακό χώρο, ώστε να εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Θα συμφωνήσω ότι δεν φαίνονται ακάρεα στον χαλινό της, είναι σύνηθες να δείχνει τρομακτικός όσο είναι σε φάση αναπαραγωγής, αλλά εφόσον δεν εμποδιζει την αναπνοή είναι οκ. Το ίδιο το ράμφος εχει κάποιες χαρακιές, αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής και γενικώς επιβίωσης εξω στην πολη.
 
Back
Top