Ασθένειες Εξάνθημα σε ράμφος budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πάντως το μόνο που με ανησυχεί πιο πολύ είναι να μη μου φύγει από τα χέρια και πάει και χωθεί πάλι πίσω από καμιά συρταριέρα και άντε να το βγάλω μετά... Ελπίζω μετά από όλο αυτό να εκτιμήσει την φροντίδα μου και να με αγαπήσει :)
 
Εγω εβαλα το ενα χερι μου απο την μια εισοδο για την ταιστρα και το αλλο χερι μου απο την αλλη εισοδο.. Εκανα την δουλεια μου εκει μεσα επειδη γλυστρουσε οταν την κρατουσα με το γαντι του κηπου
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Κι εγώ σκέφτηκα να βάλω και τα δύο χέρια μέσα αλλά έχει μόνο μία είσοδο. Δεν χωράνε. Βέβαια θα το ξαναδώ αύριο που θα πάρω και τα φάρμακα και θα έχω και τα γάντια αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά απότομη κίνηση και ρίξω το κλουβί.
 
κορίτσια ένα πουλάκι δεν μπορείτε να πιάσετε; Πόσο θα σας τσιμπήσει; θα το πιάσετε, θα το τυλίξετε προσεκτικά να μην του "τσαλακώσετε" τα φτερά πτήσης με μία πετσέτα και θα κάνετε την δουλειά σας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
κορίτσια ένα πουλάκι δεν μπορείτε να πιάσετε; Πόσο θα σας τσιμπήσει; θα το πιάσετε, θα το τυλίξετε προσεκτικά να μην του "τσαλακώσετε" τα φτερά πτήσης με μία πετσέτα και θα κάνετε την δουλειά σας.

...
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Μαρια εμενα την πρωτη φορα μου εβαλε τα νυχια του ποδιου της στο δαχτυλο μου.. Ο τροπος που δαγκωνε εκοβε σιγουρα κομματι. Δεν θα ελεγα μπουρδες αν δεν εγιναν ολα αυτα. Οταν ο παπαγαλος δεν σε εμπιστευεται ειναι λογικο να ειναι επιθετικο.. Δεν θα συνεχισω την συζητηση εγω. Η Μαρια ξερει καλυτερα, εγω παω πασο.
Δεν ξέρω απαραίτητα καλύτερα, ο καθένας συνεισφέρει τις εμπειρίες του, τι σημαίνει δεν συνεχίζεις; Γιατί να μην συνεχίσεις; Απλά επειδή από παιδί ασχολούμαι με ζώα διάφορων ειδών πιστεύω ότι το κάθε ζώο αντιλαμβάνεται και την αποφασιστικότητά μας. Αν φοβόμαστε όχι μόνο μην πονέσουμε αλλά και μην κατά λάθος το τραυματίσουμε, μας αισθάνεται ευάλωτους και επιτίθεται πιο δυναμικά. Ίσως δεν μου έχει τύχει κάποιο πουλάκι να δαγκώνει τόσο δυνατά. Εξάλλου δεν κάθομαι να με δαγκώνουν, γι αυτό είπα το κόλπο με την πετσέτα για προφύλαξη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Εγώ όντως νομίζω οτι με αισθάνεται πιο ευάλωτη. Το φοβάμαι πιο πολύ απ'οτι αυτό εμένα... Και όχι τόσο να μη με δαγκώσει ή επειδή είμαι καμιά μυγιάγγιχτη αλλά γιατί νιώθω οτι το ζορίζω και το λυπάμαι. Επειδή όμως πρόκειται για το καλό του και όχι για να το κρατήσω ή να το χαϊδέψω όπως τόσο πολύ επιθυμώ, είμαι αποφασισμένη να το πιάσω ώστε να το κάνω καλά. Συγχωρέστε με αλλά εμένα είναι η πρώτη μου φορά που φροντίζω πουλάκι και θέλω να κάνω ο,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για να νιώσει η παπαγαλίνα μου υγιής, ασφαλής και χαρούμενη! Α! Και Μαρία αυτό με την πετσέτα δεν το κατάλαβα... Τι εννοείς;
 
το πιάνεις, έχεις ένα πετσετάκι στο χέρι σου, το βάζεις μέσα, αφήνεις λίγο έξω το κεφάλι και τα πόδια του. Στα πόδια δουλεύεις χωρίς πρόβλημα, δεν σε φτάνει να σε δαγκώσει. Όταν θέλεις να αλείψεις το ράμφος, του δίνεις μία μπατονέτα (αυτές που καθαρίζουμε τ' αυτιά) να δαγκώνει και ν' απασχολείται και κάνεις την δουλειά σου. Φυσικά αν έχεις δεύτερο άτομο όλα είναι πιο εύκολα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Το πετσετάκι είναι βρεγμένο; Κάπου το διάβασα γι' αυτό ρωτάω. Επίσης, με το πετσετάκι δεν είναι λίγο δύσκολο να του βάλω τις σταγόνες κάτω από τα φτερά;
 
Όχι βρεγμένο με τίποτα. Ένα στεγνό πετσετάκι. Όταν θα θέλεις να βάλεις τις σταγόνες θα αφήσεις το κεφαλάκι του απ' έξω και θα το έχεις γυρισμένο μπρούμυτα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Κάτι τελευταίο: ηλεκτρολύτες με το σταγονόμετρο στο στόμα πως βάζω; δεν νομίζω να ανοίξει το στόμα της.
 
Θα βάλεις την μύτη του σταγονόμετρου στο δεξί πλευρό του ράμφους και θα το ανοίξει. Αν παρ ελπίδα σου χυθούν απ' έξω και δεν μπορείς με τίποτα, ρίξε τους στα ρουθούνια, το ίδιο είναι. Απλά επειδή είναι ενοχλητικό είναι προτιμότερο στο στόμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Καλημερα. Μολις την παρατηρησα και ειναι χαλθα. Τα ποδια τγς ξεφλουδισμενα και γυρω απο τα ματια εχει κοκκινισει.
 
Και καθεται μαζεμενο και στεναχωρημενο. Μηπως ξεφλουδιζουν τα ποδια απο την βαζελινη;
 
Δεν υπηρχε epithol στο pet shop. Μου εδωσαν αντιβιωση sivotine peaphar και το Pulmosan. Επισης ενα απολθμαντικο κλουβιου το Ecocid
 
Και καθεται μαζεμενο και στεναχωρημενο. Μηπως ξεφλουδιζουν τα ποδια απο την βαζελινη;
Καλησπέρα, μήπως της έβαλες πολύ μεγάλη ποσότητα βαζελίνης;
Το Sivotine - Bogena - Beaphar είναι αντιβιωτικό γιατί να το δώσεις;
Το Pulmosan, προχώρα στην εφαρμογή.
Κουτσουλιές και φωτογραφία του πουλιού μπορείς να βάλεις σημερινή;
 
Δεν ειχε epithol και μου ειπε να παρω αυτο αντι για το αλλο. Μου ειπε κιολας να προσεχω να μην κολλησω. Το Pulmosan της εβαλα δυι σταγονες στον σβερκο αλλα δεν ξερω αν το εβαλα σωστα. Της εδωσα και με σταγονομετρο την αντιβιωση και νομιζα οτι το επνιξα γτ μετα εκανε εναν ηχο σαν φτερνισμα, σαν να μην μπορουσε να καυαπιει, δεν ξερω. Στην αρχη καθοταν και εκλειναν τα ματοα της νομιζα θα πεθαινε αλλα τωρα κελαηδαει παλι που ακουει τα πουλια απο εξω, εφαγε κιολας. Παω να δεω αν μπορω να βγαλω φωτο και σας στελνω.
 
Σε νερο. Την εχω αφησει και στην ποτιστρα της. Δεν εχει αλλες κουτσουλιε μονο αυτες τις δυο. Το κιτρινο ειναι η αντιβιωση που η εγω κατα λαθος εκεινη την ωρα εσπρωξα το κλουβι και επεσε απο την ποτισυρα η δεν ξερω αν μπορει να την εβγαλε.
 

Συνημμένα

  • 2014-05-08 19.00.21-1.webp
    2014-05-08 19.00.21-1.webp
    6,6 KB · Προβολές: 88
  • 2014-05-08 18.59.47-1.webp
    2014-05-08 18.59.47-1.webp
    7,1 KB · Προβολές: 76
Back
Top