Διατροφή Καθε ποτε να τους δινω αυγοτροφη;

Nαι το ξερω. Αλλα εγω το πηρα σε συσκευασια. Θα προσπαθησω να τους τα κοψω.
 
Την αυγοτροφη που πήρα εγώ από πετ σοπ στο Διδυμότειχο μου είπε ότι δεν πηράζει να είναι στην ταΐστρα και ένα μήνα. Τη γίνεται μ'αυτό;:bad
 
Διευκρινίζετε αν θέλετε για ποιά αυγοτροφή μιλάτε ο καθένας. Δυστυχώς υπάρχει μια σύγχηση με τον όρο "αυγοτροφή" και "βιταμίνες". Υπάρχουν οι χύμα λεγόμενες "βιταμίνες" που δίνουν στα περισσότερα pet shops οι οποίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης ούτε ετικέτα για να ξέρουμε συστατικά και προέλευση. Όλες οι υπόλοιπες αυγοτροφές ή οτιδήποτε σκόνες που έχουν ετικέτα είναι κατάλληλες και αναγράφουν συστατικά και ημερομηνία λήξης. Για να καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο καθένας ίσως να ήταν καλύτερα να μιλάμε με όνομα προϊόντος και εταιρεία. Kimi όταν λες το πήρες σε συσκευασία τί εννοείς; Τα είχε απλά συσκευασμένα σε σκέτο νάυλον ή ήταν κάποιας εταιρείας; Λάρυ αν θες ανέφερε τί ακριβώς πήρες. Αν ήταν αυτή η χύμα που προανέφερα, κατά τη γνώμη μου καλύτερα πέτα την και δίνε φρούτα, αν ήταν κάποια επώνυμη πες μας τί πήρες για να σου πούμε αναλόγως. Κάποιες αυγοτροφές τα δικά μου πουλιά τις τρώνε στεγνές κι έτσι δεν έχω πρόβλημα να τις αφήνω και λίγο παραπάνω (όχι ενα μήνα βέβαια, στο τέλος θα τρώνε τις κουτσουλιές τους αντί για αυγοτροφή, αλλά 2-3 μέρες το αφήνω)
 
Εχω παει κ σε συσκευασια την κοκκινη. Σε κουτακι δε θυμαμαι μαρκα. Αλλα κ σε σακουλακι την κιτρινη. Το ξερω οτι δεν ειναι καλο να βαζω απο την 2η.
 
Η κόκκινη και η κίτρινη που αναφέρεις είναι υποθέτω χύμα που απλά τις έβαλε σε σακουλάκι ο πετσοπάς οπότε απλά ακατάλληλη. Η άλλη που λες σε κουτάκι λογικά είναι κάποια αυγοτροφή επώνυμη και καλό θα είναι να δίνεις αυτήν. Και κάτι ακόμη όταν έμαθα για τις χύμα αυγοτροφές δεν προσπάθησα να τους τις κόψω, απλά δεν ξαναέβαλα. Δώσε φρούτα, λαχανικά επώνυμες αυγοτροφές αλλά όχι αυτές τις κίτρινες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει η ζημιά. Είχαμε πρόσφατα ένα κρούσμα σαλμονέλας από χύμα τροφή, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να συμβεί και στην κίτρινη βιταμίνη κάτι ανάλογο. Κατά τη γνώμη μου είναι ρώσσικη ρουλέτα η χορήγησή της.
 
Οχι, η κοκκινη δεν ειναι αυγοτροφη. Για βιταμινη μου την συστησαν. Παντως αυγοτροφη δε μπορω να βρω σε συσκευασια.
 
Τότε μπορείς να δίνεις χειροποίητη! αυγουλάκια βρασμένα και είσαι μια χαρά. Το πιο υγιεινό και σίγουρο. Και παχυντικό επίσης οπότε μην το παρακάνεις:D
 
Tωρα που λες αυγο η καναρα μου τρωει το τσοφλι. Θελει να παρι ασβεστιο. Αμα βρω σε συσκευασια αυγοτροφη να τους παρω σε κοκκινη ή την κλασικη; Σε κουτακι με ημερομηνια φυσικα. :)
 
Κάποιες αυγοτροφές τα δικά μου πουλιά τις τρώνε στεγνές κι έτσι δεν έχω πρόβλημα να τις αφήνω και λίγο παραπάνω

πριν γραψω κι εγω εδω για την αυγοτροφη, τους την εδινα κι εγω ετσι στεγνη... Και την ετρωγαν... Να τους την δινω παλι ετσι ή να την μουσκευω με χυμο;
υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι;
 
Kimi αναλόγως τί πουλιά έχεις. Η κόκκινη είναι μόνο για πουλιά που έχουν κόκκινο χρωματισμό και θες να τον διατηρήσεις. Επίσης υπάρχει και για λιποχρωμικά εξειδικευμένη. Αν έχεις κοινά καναρίνια μια επώνυμη απλή για καναρίνια είναι το καλύτερο. Αναστασία εγώ εκτός από όταν ταΐζουν νεοσσούς την δίνω στεγνή. Έχω την εντύπωση ότι την βρέχουμε μόνο για να την τρώνε πιο εύκολα τα πουλιά. Αν εξηπηρετεί και κάτι άλλο το μούσκεμά της δεν ξέρω.
 
Η Καναρα ειναι κοκκινη. Ο αρσενικος πρασινος κ τα μικρα εμοιασαν στο πατερα τους καποια στα χρωματα του κ καποια μπεζ. Αλλα θα ηθελα να επερναν λογο κοκκινο. Θα ψαξω να βρω αυγοτροφη. Καθε ποτε να βαζω στα μικρα πουλακια; Στον αρσενικο να βαζω;
 
Τα μικρά στην αρχή (λόγω ότι αναπτύσσονται ακόμη) θέλουν συχνά αυγοτροφή. Τώρα και να τους βάλεις κόκκινη αν δεν έχουν κληρονομήσει τον κόκκινο παράγοντα από τη θηλυκιά δεν πρόκειται να βαφτούν, αλλά ακόμη κι αν το έχουν κληρονομήσει θα είναι ημιτελές το βάψιμο αφού τα πουλιά δεν έχουν το γονίδιο και από τους δύο γονείς. Για τη θηλυκιά αν θες να κρατήσει τη ζωηράδα το χρώμα της μπορείς να της βάζεις και αυγοτροφή για κόκκινα καναρίνια αλλά κυρίως κατά την πτερρόροια σκευάσματα καροφύλης ή καθαξανθίνης (με πολύ προσοχή στη δοσολογία των σκευασμάτων γιατί υπερδοσολογία προκαλεί πρόβλημα στο συκώτι του πουλιού).
 
Εγω χρησιμοποιω της quiko για κοκκινα καναρινια. Στις οδηγιες γραφει οτι μπορει να προσφερθει στεγνη, η βρεγμενη σε χυμο η νερο, η αναμεμειγμενη με ψιλοκομενα φρουτα η βλαστωμενους σπορους. Επισης μπορει να προσφερθει με ειδικα καροτα της quiko μαζι με ρασκ. Περιεχει μεσα ολες τις απαραιτητες βιταμινες και ιχνοστοιχεια και δεν ειναι η μονη.Αυτη της cede ειναι επισης πολυ καλη και αλλες επωνυμες. Οχι στις χυμα!
 
Παιδια εχω και εγω μια ερωτηση. Οταν υπαρχουν νεοσσοι, ειναι καλο να υπαρχει ενα απο τα δυο(αυγο η αυγοτροφη)η και τα δυο;Εγω εδω και 3-4 μερες εχω και τα 2.Λαθος;
 
Η αυγοτροφη πρεπει να παρεχετε καθημερινα κατα την διαρκεια αναπτυξεις των νεοσον αυτο το διαστημα ειναι εως την ηληκια των 4-5 μηνων το φρεσκο αυγο μπορει να χορηγητε μαζι με την αυγοτροφη αλλα θα μενει στο κλουβι μεχρι 3 ωρες το πολυ
 
Αυγοτροφή patee

Δεν ξέρω αν μπορώ να προσθέσω κάτι γιατί μάλλον έχει εξαντληθεί το θέμα. Ωστόσο έχω ένα σχόλιο: οι επώνυμες αυτοτροφές απευθύνονται σε κάθε ράτσα ή είδος πουλιού χωριστά γιατί περιέχουν άλλα συστατικά και αφορούν σε άλλες διατροφικές συνήθειες. Οπότε χρησιμοποίησε χωριστή αυγοτροφή για καναρίνια και άλλη για παπαγάλους.

Επίσης έχε υπόψη ότι υπάρχει υγρή αυτοτροφή με μέλι (patee) που διατηρείται μαλακή για μεγαλύτερο διάστημα και ακόμη πιό σημαντικά δεν χρειάζεται προσθήκη υγρών που δημιουργούν τη βάση δημιουργίας βακτηριδιακού φορτίου. Το μέλι εξ ορισμού έχει αντισηπτικές ιδιότητες, σου συνιστώ να το προτιμάς.
gv
 
Επίσης έχε υπόψη ότι υπάρχει υγρή αυτοτροφή με μέλι (patee) που διατηρείται μαλακή για μεγαλύτερο διάστημα και ακόμη πιό σημαντικά δεν χρειάζεται προσθήκη υγρών που δημιουργούν τη βάση δημιουργίας βακτηριδιακού φορτίου. Το μέλι εξ ορισμού έχει αντισηπτικές ιδιότητες, σου συνιστώ να το προτιμάς.
gv

Δεν είναι βέβαια υγρή, αλλά πράγματι πολύ μαλακιά και όπως λές πολύ
καλήτερη απο απόψεως υγειηνής αλλά και διάρκειας. Ξέρεις όμως ποιό
είναι το μειονέκτημά της; Δεν αρέσει στα πουλιά.Ακόμα και αν αναμηχθεί
με άλλες αυγοτροφές παραμένει, επιεικώς, AΔΙΑΦΟΡΗ.😕
(έχω στο μυαλό μου την patee της Orlux, οχι και μικρής εταιρείας,Versele-Laga)
 
Back
Top