Ασθένειες Καινουργιο καναρινάκι και άρρωστο

Magdalena1

PB Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2008
Μηνύματα
295
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλα τα παιδιά!
Μετά απο αναζήτηση εύρεσης αδερφού και φίλου του Κίτσου μου για να χει παρέα, αγόρασα ένα μικρο καναρινάκι αρκετά χαριτωμένο και ζωηρό.Αυτό ακριβώς πριν μία εβδομάδα. Και πριν προλάβω να το κάνω να προσαρμοστεί στην καινούργια του κατοικία και να το βγάλω φωτογραφίες να σας το δείξω, αυτο προχτές παρουσίασε κοκκινίλα και πρήξιμο στο αριστερο του ματάκι. Είναι 3-4 μηνών, κατά τ άλλα ζωηρό, τραγουδάει, τρώει και παιζει.
Το έτρεξα στο γιατρό και μου είπε τα εξης. Τα πουλια στα μαγαζιά που ζούν σε μεγάλα κλουβια μαζί με άλλα ποτίζονται με δόσεις αντιβιοτικών για να μην παρουσιάσουν ασθένειες η και να τις καλύψουν για να είναι σε θέση πώλησης.Αγοράζοντας λοιπόν ένα απο αυτά μόλις έρθει στο περιβάλλον του αφεντικού του και μείνει, χωρίς αντιβίωση, αμέσως παρουσιάζει την αρρώστια που μπορει να έχει. Εχει σίγουρα ασθένεια αλλα επειδή το πρησμένο μάτι είναι ένδειξη και σύμπτωμα πολλών ασθενειών δεν μπορει να την προσδιορίσει παρά μόνο μετα την νεκροψία.
Μου έδωσε λοιπόν ένα αντιβιοτικό με την ελπίδα ότι θα το πιάσει και δεν είναι εθισμένο σε αυτό το οποίο λέγεται tafarmycine και ένα κολλύριο ανθρώπων για το ματάκι του που λέγεται Dispersadron C.
Ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες του και ελπίζω νατα καταφέρουμε γιατι μου είπε υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα
1]Να ιαθεί και να παραμείνει φορέας χωρίς να ξαναπαρουσιάσει συπτώματα.
2]Να ιαθεί προσωρινά και μετά να παρουσιάσει συπτώματα πάλι και να πρέπει να γίνεται θεραπεία κατα τακτά διαστήματα η τέλος
3]Να μην τα καταφέρει καθόλου, η ασθένεια να προχωρήσει στα εσωτερικά του όργανα και να πεθάνει στο τέλος.
Τον έχω λιγο μακρυά απ τον Κίτσο, έτσι ο καημένος δεν έχει την παρέα που ήθελε, παρ όλα αυτα όταν μιλάειο ένας απαντάει ο άλλος.
Το πουλάκι είναι ευδιάθετο και δε δείχνει καθόλου άρρωστο.
Αν υποψιάζεται κάποιος κάτι άλλο η τι μπορει να είναι αυτο ας μου γράψει κάτι γιατι ειλικρινα είμαι αρκετα πεσμένη. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο και το λυπάμαι ειλικρινα το καημένο. Δεν θέλω να το χάσω.☹Ααα ξέχασα να σας πω το ονοματακι αυτου Μίκυ:)☹
 
Κάποιο είδος μόλυνσης είναι και απο αυτά που βλέπω απο άλλα μέλη το καλοκαίρι είναι πιο επίφοβο να παρουσιαστεί λόγω ζέστης και ελλειπή καθαρισμό κλουβιών (βλέπε πετ σοπ), αν μπορείς βάλε μια φώτο να δούμε και εμείς τι κοκκινίλα είναι, εγώ σε παρόμοιο πρόβλημα χρησιμοποίησα κολλύριο TOBREX ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ και ταυτόχρονα αντιβίωση Aviomicyne και είχα αποτέλεσμα αλλα εσύ θα κάνεις ότι σου είπε ο γιατρός που το εξέτασε, παρα πολύ καλό καθαρισμό κλουβιού - πατηθρες - σκεύη και λογικά σύμφωνα με την αγωγή που σου έδωσε θα δεις βελτίωση.
Περαστικά στον Μίκυ!

Υ. Γ
1]Να ιαθεί και να παραμείνει φορέας χωρίς να ξαναπαρουσιάσει συπτώματα.
2]Να ιαθεί προσωρινά και μετά να παρουσιάσει συπτώματα πάλι και να πρέπει να γίνεται θεραπεία κατα τακτά διαστήματα η τέλος
3]Να μην τα καταφέρει καθόλου, η ασθένεια να προχωρήσει στα εσωτερικά του όργανα και να πεθάνει στο τέλος.

1 Να γίνει φορέας σε τί. Αφου δεν σου είπε τι έχει.

2 Εάν είναι πάλι σε βρόμικο περιβάλλον θα το ξαναπάθει ίσως και στα πόδια.

3 Ηρέμησε δεν ειναι τοσο τραγικά τα πράγματα, μιλάς για ασθένεια αλλα δεν ξέρεις τι μπορεί να είναι, όλα θα πάνε καλά.
 
Αφού Γωγούλα το έτρεξες στο γιατρό, το είδε, σύστησε αγωγή και την ακολουθείς κατά γράμμα, θα έχεις καλά αποτελέσματα! Μπράβο που προσαρμόσθηκαν, μιλάνε μεταξύ τους και έχει παρεούλα ο Κιτσούλης! Εύχομαι όλα να πάνε καλά, έπεσε σε καλά χέρια ο Μίκυ και θα τα καταφέρει!
 
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας αλλα ανησυχώ μετά το τέλος της θεραπειας τι θα γίνει γιατι εκεί θα φανει το μέγεθος του προβλήματος. Το ματάκι του αν και δεν είναι πρησμένο τωρα και κόκκινο, παρ όλα αυτά διαφέρει στο χρώμα απ τ αλλο. Θα έλεγα ότι ειναι ελαφρώς κυανούν. Παρ όλα αυτά είναι χαρούμενο και φαγανό. Θα σας ενημερώσω με τα νεώτερα μου μετά τη θεραπεία. Παρ όλα αυτά αν είχε κάποιος ένα παρόμοιο πρόβλημα θα ήθελα να μου απαντήσει. Ευχαριστώ.
 
Back
Top