Γενικά Καινουργιο νεαρο budgie, θα ταιριαξουν σαν ζευγαρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frozed
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frozed

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2011
Μηνύματα
74
Καλησπέρα παιδιά!

Ειχα αναφερθει πριν καποιες μερες για μια περιπτωση ασθενιας του αρσενικου μου μπατζι... Επειτα απο θεραπεια και συμβουλες γιατρου ο αρσενικος εγινε καλα...

Ολα πηγαιναν καλα αλλα το Σαββατο που μας περασε καθαριζα τα πουλακια στο μπαλκονι... Το κλουβι δεν ειχε σχαρα.. Ουδεποτε ειχε αντιμετωπισει προβλημα στο να καθαρισω τον αποσπωμενο πατο του κλουβιου με την αμμο, και οπως παντα χτυπουσα το κλουβι ελαφρα, και τα παπαγαλακια ανεβαιναν στις πατηθρες τους. Ετσι, τοποθετουσα το κλουβι ξανα στον πατο και ολα ηταν καλα..

Για κακη μου τυχη,το Σαββατο ο αρσενικος πιαστηκε απο την φωλια που τους εχω βαλει.. Και αφου ανασηκωσα το κλουβι εκεινος γλυστρησε η πηδηξε, και μου εφυγε τοσο γρηγορα που δεν προλαβα να αντιδρασω... Πραγματικα εχω σκασει απο τυψεις... Εκεινη την ωρα δε, επρεπε να φυγω για δουλεια και δε μπορουσα να παω να τον ψαξω.. Τον εχασα απο τα ματια μου και φοβαμαι πως θα ειναι για παντα..

ΕΝ παση περιπτωσει, πηρα προχτες εναν καινουργιο αρσενικο, νεαρος μιας και το χρωμα στην μυτη του δεν εχει παρει το τελικο του χρωμα... Ειναι albino η lutino , θελω να μου πειτε κ εσεις την γνωμη σας... Εχει κοκκινα ματακια αλλα δεν ειναι καταλευκος, αλλα αχνο κιτρινο με ελαφρως ασπρες τουφες στα μαγουλακια..

Τον εβαλα στο παλιο κλουβι μαζι με την θηλυκια, (λαθος), και αυτο το λαθος αποδειχτηκε γρηγορα γιατι η θηλυκια μου δε τον αφηνε σε χλωρο κλαρι, επινε νερο, τον εδιωχνε, ετρωγε, τον εδιωχνε, αλλαζε πατηθρα τον τσιμπουσε και μαλιστα στον αερα!

Σημερα φυσικα πηρα νεο κλουβι, μεγαλο με διαχωριστηκη σχαρα, οποτε στην ουσια ειναι παρεα, αλλα χωρια. Για να γνωριστουν και καλυτερα..

Βεβαια απο την ωρα που τα χωρισα, αυτος θελει σα τρελος να παει στην θηλυκια ξανα! Πηγαινει δεξια αριστερα στο χωρισμα και της κελαηδαει... (Αυτη τον κραζει και τον τσιμπαει οταν τον φτανει).

Προσωπικα εχω ηρεμισει λιγο, αλλα θελω και τις γνωμες σας, και την εμπειρια σας...

Ειναι κοντα στα 5 μηνων ο μικρος και η μεγαλη γυρω στα 5μιση χρονια (απο φλεβαρη 2009 την εχω και ηταν νεαρη)..

Θα συμφιλιωθουν; Θα ταιριαξον σα ζευγαρακι;

Παιδες αυτο που μολις αντικρισα με εκανε να γελασω αλλα και να απορησω ταυτοχρονα!
Τα φωτα σας!

Με το που τελειωσα το ποστ μου, πηγα να δω το κλουβι... Και η θηλυκια ειχε περασει το περασμα! (δε ξερω πως) και ηταν στην πλευρα του αρσενικου και τον κηνηγουσε!
 
Λυπάμαι για την απώλειά σου, δυστυχώς γι αυτό λέμε ποτέ καθάρισμα του κλουβιού σε εξωτερικό χώρο.
Το νέο πουλάκι, το κρατάμε για 40 ημέρες τουλάχιστον σε ξεχωριστό κλουβί και σε μεγάλη απόσταση από αυτό που έχουμε στο σπίτι μας Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης .
Τώρα το θηλυκό σου, προφανώς είχε ταιριάξει με το προηγούμενο αρσενικό και δεν έχει προς το παρόν διάθεση για νέες γνωριμίες. Χρειάζονται και αυτά τον χρόνο τους. Αν έχεις δεύτερο κλουβί, βάλε τα κοντά να βλέπονται για ένα διάστημα να συνηθίσει το ένα την παρoυσία του άλλου και αργότερα τα τοποθετείς μαζί, αν είναι δυνατόν στου αρσενικού το κλουβί αφού το θηλυκό είναι πιο επιθετικό. Αν το νέο πουλάκι είναι τόσο μικρό και ο χαλινός δεν έχει χρωματιστεί ακόμα, δεν μπορεί να γνωρίζουμε με βεβαιότητα το φύλο του. Αν θέλεις βάλε κάποια φωτογραφία. Να σου ζήσουν 🙂
 
Ευχαριστω πολυ!

Τα εχω ακομη στο νεο τους κλουβι, γενικα τα πραγματα ειναι σαφως πιο ηρεμα...Αν και απο οσο καταλαβα μου προτεινετε να ξαναλλαξω την θηλυκια στο παλιο της κλουβι...

Αν αυριο δω ξανα την προσπαθεια για να παραβιασει το οριο η θηλυκια μου, θα τα αλλαξω..

Εβγαλα φωτογραφια τα Budgies μου οποτε ακουω να μου πειτε και εσεις! Τον κιτρινο (lutino νομιζω) τον πηρα για αρσενικο..

[x]
[x]
(το φλας τ πειραξε :/)

Εδω ειναι η θηλυκια μου...ζωηρη ζωηρη..

[x]
[x]

Τελος εδω η κατασταση του πρωινου... Ο κιτρινος θελει να μπει στην μερια της θηλυκιας αλλα με καλες προθεσεις ενω η θηλυκια προσπαθουσε να τον τσιμπησει μεχρι που καταφερε να περασει το χωρισμα!

[x]
 
πολύ όμορφα πουλάκια είναι να σου ζήσουν. Είναι λίγο ανοιχτόχρωμη η φωτογραφία αυτού που λες για αρσενικό. Έχει κόκκινα μάτια; Αν είναι lutino ο χαλινός δεν είναι όπως στα υπόλοιπα και δύσκολα θα καταλάβεις το φύλο. Σε γενικές γραμμές τα lutino είναι συνήθως θηλυκά. Μόνο με εξέταση dna ή με τον καιρό από την συμπεριφορά του. Υποψιάζομαι επίσης μήπως είναι θηλυκό λόγω της επιθετικότητας του θηλυκού σου.
Πρόσεχε το διαχωριστικό του κλουβιού, έχει μπόσικα μην σου τραυματιστεί κάποιο πουλάκι. Επίσης άλλαξε αν όχι όλες, κάποιες πατήθρες με στρογγυλές και αν ειναι δυνατόν ξύλινες. Κατά τα άλλα τα έχεις πολύ φροντισμένα. Να πάρεις επίσης σουπιοκόκκαλο για ασβέστιο όχι αυτά τα ασβεστάκια.
 
Κοκκινα ματια εχει ναι.. Διαβασα οτι τα αλμπινο και τα λουτινο ανοικουν στην λεγομενη κατηγορια Ino Budgerigar και τα αλμπινο ειναι η αποροφηση μελανινης απο τα μπλε κοινα παπαγαλακια ενω τα λουτινο απο τα πρασινα αντιστοιχα..

Αρα νομιζω πως υπαρχουν ισες πιθανοτητες να ειναι ειτε αρσενικο ειτε θηλυκο!

Σε μια φωτογραφια που εμοιαζε στο δικο μου το βρηκα ως αρσενικο. Γενικα εχω ψιλομπερδευτει.. Ακομα και η μουριτσα του (οσο μπορεις να καταλαβεις απο αυτη) μου φαινεται αρσενικου...

Αν ειναι θηλυκο βλεπω στην πορεια να εχω 4 παπαγαλακια..😛
 
Ναι κι εγώ έψαξα για φωτογραφίες και ενδέχεται να είναι αρσενικό. Υπομονή τώρα την άνοιξη που θα μεγαλώσει και θα ωριμάσει σεξουαλικά, θα δείξει το φύλο. Μέχρι τότε καλή διατροφή και προσοχή στην ασφάλεια του κλουβιού.
 
  • Like
Αντιδράσεις: frozed
Εβγαλα οσο πιο καθαρες μπορουσα.. Ελπιζω να το βρουμε τωρα!

[x]
[x]

Αν δε βρουμε ακρη αναγκαστικα θα πρεπει να περιμενω... Προς το παρον τους εβαλα βιταμινη αυγου, μηλο, καροτο (το οποιο δε το τιμησαν ενω το ξινομηλο η θηλυκια το τσιμπολογαει), και τους πηρα απο ενα ιδιο παιχνιδι...

Γενικα τα εχουν βρει ελαχιστα η εστω δεν προσπαθει συνεχεια η θηλυκια να παει στο καινουργιο... Καθεται και τσιουριζει, ενω ο μικρος (η μικρη θα δειξει) δε πολυκελαηδαει... Βεβαια εχτες τα εφερα σπιτι μου οποτε σιγουρα χρειαζεται λιγο χρονο και αυτο να προσαρμοστει. 🙂
 
Μάλλον αγοράκι είναι αλλά με σιγουριά δεν το λέω. Έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση το μόνο που θα έκανες είναι η καλή διατροφή. Συνέχισε και θα δείξει :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: frozed
Ok! Θα δειξει... Το πολυ πολυ σε κανα διμηνο να εχω 4 πουλακια αν ειναι θηλυκο και αυτο! 😉

Προς το παρον βαζω 2 φωτογραφιες της θηλυκια που δινει ρεστα τελευταια...

(και σκεφτομαι εγω μηπω χαρηκε που εφυγε ο παλιος αρσενικος;)

Σημερα εκανε τουμπες κατω στο κλουβι, ενω εχει ξετρελαθει με το παιχνιδι κρικων... Θα παρω και στο καινουργιο γιατι αυτα που εχω ειναι αρκετα μεγαλα, θα αφησω το ενα και θα παρω για δευτερο κρικακια...

Το θηλικο μαλιστα, εχει καλη σχεση μαζι μου, και αν και οταν βαζω το χερι στο κλοβι δεν αφηνεται 100%, σημερα με αφησε να την χαιδεψω και στο ραμφος και στο κεφαλακι... Μαλιστα πλεον οταν επιστρφω απο καπου και παω στο κλουβι της βαζω το μικρο δαχτυλο ενδιαμεσα στα σιδερα κ εκεινη το δαγκωνει χλιαρα σαν να αναγνωριζει πως γυρισα!

Οσον αφορα την σχεση των 2, πλεον δεν υπαρχει αυτο το μισος απο την παπαγαλινα μου, ειναι λιγο πιο αδιαφορη, ενω στον αντιποδα το καινουργιο ειναι πολυ ηρεμος χαρακτηρας και δε με φοβαται! Αν εξημερωσω λιγο περισσοτερο την παπαγαλινα με τον καιρο θα συνηθισει και αυτο την κατασταση και δε θα δυσκολευτω ελπιζω!

Οι φωτογραφιες που ελεγα.. Στην δευτερη ειχα παθει πλακα και οταν εβαλα το χερι στο κλουβι αργοτερα το ξαναεκανε και της χαιδευα την κοιλιτσα!

[x]
[x]
 
Πανέμορφη φτου φτου. Χαίρομαι για το μανταλάκι στο πορτάκι, καλά έκανες γιατί γι αυτά τα παπαγαλάκια είναι παιχνίδι να το ανοίξουν. Θα έλεγα να αλλάξεις τις πατήθρες με ξύλινες ή έστω με πλαστικές στρογγυλές.
 
Εψαξα αλλα προς το παρον δε βρηκα! :/ Θα ψαξω απο βδομαδα τωρα μαλλον. Σε ευχαριστω!

Πηγα στο πετ σοπ και τελικα βρηκα! Πηρα δοκιμαστικα 1 ζευγαρι και εβαλα απο 1 στην καθε μερια! τους εβαλα και κουνια... Μαλιστα ο καινουργιος την τιμησε κιολας, αλλα ψιλοτρομαξε γτ δεν ηξερε πως να σταματησει και ξαφνιαστηκε! 😛

Μια γνωμη ακομη... Θεωρεις μεγαλα τα παιχνιδια που εχω στις ακρες καθε πλευρας; Ειναι ενα χοντρο σκοινι με ξυλινα χρωματιστα κομματια πανω και στο τελος ενα πιο μακρυ που μπορει να πατησει κιολας... Εχει και κουδουνι... Δε τα εχει πολυενθουσιασει και λεω μηπως το φοβουνται...

[x]
 
ωραίες οι ξύλινες πατήθρες. Και τα δικά μου, από παιχνίδια προτιμούν τα πιο μικρά που μπορούν και τα κουμαντάρουν. Για να φοβούνται δεν νομίζω αλλά αν δεν τα παίζουν, βγάλτα από την έξω μεριά του κλουβιού για να μην πιάνουν τον χώρο και ίσως από μέσα βρουν παιχνίδι να τα κουνάνε.
Στικς μην τους αγοράζεις. Ξέρω τα θεωρείς λιχουδιές αλλά δεν προσφέρουν τίποτα, μόνο παχαίνουν. Την επόμενη φορά ψάξε να βρεις κεχρί

kexri.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: frozed
οκ γιατι ρωτησα στο πετ σοπ και ανεφερα και αυτο, οτι παχαινουν δηλαδη, αλλα μ λεει να παχυνουν θελεις παρτα...:/... Τα εβγαλα τα παιχνιδια σαφως καλυτερα νομιζω απο αποψη χωρου... Πηρα λιγο και την θηλυκια στο δαχτυλο μου.. Δεν με εμπιστευεται ακομα 100% ωρες ωρες πηγαινει και κατω στο κλουβι σα να νιωθει ανασφαλεια, αλλα μετα ανεβαινει και ερχεται..
 
Αχ frozed μου!
(βάλε το όνομά σου να ξέρουμε πως να σε αποκαλούμε :) )
Μα εγώ δεν τα βάζω με τους μαγαζάτορες πρώτον γιατί δεν γίνεται να τα γνωρίζουν όλα και δεύτερον η δουλειά τους αυτή είναι. Τι να σου πει; καλύτερα μην το πάρεις;
Κατ αρχήν δεν θέλουμε να παχύνουν. Θέλουμε να είναι στιβαρά και κανονικά σε βάρος. Αν ήταν λιποβαρές θα κάναμε άλλη θεραπεία πάχυνσης δεν θα του δίναμε στικάκια.
Τέλος πάντων, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι παχαίνουν μέσω ακατάλληλων σακχάρων από άλευρα κτλ συνήθως επειδή δεν πουλιόνται συχνά έχουν πολυκαιρισμένους έως τιγκιασμένους σπόρους.
Στα μαγαζιά μπαίνουμε και αγοράζουμε αυτό που θέλουμε εμείς. Δεν είναι σύμβουλος ο καταστηματάρχης γιατί δεν μπορεί να είναι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που και πάλι γιατί να τον επιβαρύνουμε ενώ εργάζεται;
Τα Budgies αν και θεωρούνται πολύ κοινά παπαγαλάκια είναι διαμάντια από κάθε άποψη. Και θα δεις ότι σύντομα θα είναι και τα δύο πολύ συνεργάσιμα και φιλικά.
 
Δημητρης ειναι το ονομα μου..
Στα περισσοτερα συμφωνω αν και πιστευω η πιστευα τουλαχιστον οτι καποιες απαντησεις θα ηταν ειλικρινεις...

οπως και να χει πλεον τους δινω λαχανικα φρουτα και φρεσκο δενρολιβανο που τους αρεσει πολυ..

Σημερα τους εφτιαξα απο ενα παιχνιδι.. Με καλαμακι και ξυλακια κανελας, δεν ειναι επιβλαβης η κανελα ετσι;
 
Πολύ χαίρομαι που διαβάζω Δημήτρη για τον εμπλουτισμό της διατροφής τους και ιδίως για το δενδρολίβανο. Πάρε και ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο και βασιλικό που χρειάζονται και για την δική μας διατροφή έτσι κι αλλιώς. Και δώσε και σπανάκι και άλλα χόρτα.
Η κανέλα κάνει καλό διάβασε το σχετικό άρθρο Κανέλα - cinnamon .
Χαίρομαι και για το παιχνίδι. Μπράβο, μπράβο, όλο και καλύτερα!
 
:)

Ηθελα να βρω και κεχρι να τους βαλω αλλα βρηκα μονο χυμα και οχι σε μπαρα..

ωραιες πληροφοριες για την κανελα...

Απο οσο ειδα φρουτα καθε 2 μερες ε; να το ξερω γιατι τους ειχα βαλει 3 μερες σερι ξινομηλο!

Να και το παιχνιδακι που φυσικα το εφτιαξα εις διπλουν και για τον κιτρινουλη της παρεας 😛... (ακομα χωριστα τα εχω με την σχαρα στη μεση) :

[x]
 
Σε βλέπω στις πρώτες θέσεις για υποδειγματικό κλουβί :)
Ωραίο το παιχνιδάκι, γεια στα χέρια σου!
Τα φρούτα λόγω της ζάχαρης που περιέχουν δεν τα βάζουμε καθημερινά. Μπορείς να εναλλάσσεις αρωματικά βότανα, φρούτο, χόρτα, λαχανικά. Τα αρωματικά βότανα και τα περισσότερα χόρτα δεν έχουν πολλή υγρασία, που επίσης δεν την θέλουμε σε μεγάλες ποσότητες.
Αν εννοείς κεχρί χύμα τα σποράκια όχι δεν τα θέλουμε συμπληρωματικά, περιέχει μικρή ποσότητα η τροφή τους.
Δεξιά χαμηλά στο δοχείο τι έχεις; Την έτοιμη κίτρινη "βιταμίνη";
 
  • Like
Αντιδράσεις: frozed
Απο οσο καταλαβα απο κατι αρθρα μαλλον αυτο το πραμα πηρα...😛 για αυγοτροφη το πηρα..

Δε το ακουμπανε κιολας...

Θα παω να παρω μια συσκευασμενη ετοιμη απο δευτερα..
 
Back
Top