Ούτε και τα μαγαζιά την λένε αυγοτροφή, ούτε είναι, ούτε τους προσφέρει κάτι. Οπότε ναι μην την ξαναγοράσεις.
Υπάρχουν έτοιμες συσκευασμένες αλλά μπορείς εύκολα με φθηνά υλικά να φτιάξεις μια ποιοτικότερη μόνος σου.
1 βρασμένο 15 λεπτά αυγό
250 ml τρίμμα φρυγανιάς
2 κ. σούπας κουάκερ
1 κ. σούπας ρίγανη ξηρή ( μπορείς να προσθέσεις ξηρή τσουκνίδα, θυμάρι κτλ)
1 κ. Γλυκού μέλι αραιωμένο σε 15 ml χλιαρό νερό
Χτυπάς πρώτα τα στερεά υλικά στο multi, (τσόφλι, φρυγανιά, κουάκερ ρίγανη κτλ) να γίνουν σκόνη.
Προσθέτεις το αυγό ψιλοκομμένο με μαχαίρι και το αραιωμένο μέλι και ξαναχτυπάς να γίνουν μείγμα. Η υφή του μείγματος πρέπει να είναι στεγνή. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Αν η ποσότητα σου φαίνεται μεγάλη, την μισή την κλείνεις αεροστεγώς σε ένα δοχείο τύπου taper και την φυλάς στην κατάψυξη.
Όταν δεν θα έχεις χρόνο μπορείς να τους βάζεις και απλά μισό αυγό με το τσόφλι του, μόνο πρέπει να το αφαιρείς εντός της ημέρας.
Πριν βράσεις το αυγό να το πλένεις με σφουγγάρι και κρύο νερό.
Υπάρχουν έτοιμες συσκευασμένες αλλά μπορείς εύκολα με φθηνά υλικά να φτιάξεις μια ποιοτικότερη μόνος σου.
1 βρασμένο 15 λεπτά αυγό
250 ml τρίμμα φρυγανιάς
2 κ. σούπας κουάκερ
1 κ. σούπας ρίγανη ξηρή ( μπορείς να προσθέσεις ξηρή τσουκνίδα, θυμάρι κτλ)
1 κ. Γλυκού μέλι αραιωμένο σε 15 ml χλιαρό νερό
Χτυπάς πρώτα τα στερεά υλικά στο multi, (τσόφλι, φρυγανιά, κουάκερ ρίγανη κτλ) να γίνουν σκόνη.
Προσθέτεις το αυγό ψιλοκομμένο με μαχαίρι και το αραιωμένο μέλι και ξαναχτυπάς να γίνουν μείγμα. Η υφή του μείγματος πρέπει να είναι στεγνή. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Αν η ποσότητα σου φαίνεται μεγάλη, την μισή την κλείνεις αεροστεγώς σε ένα δοχείο τύπου taper και την φυλάς στην κατάψυξη.
Όταν δεν θα έχεις χρόνο μπορείς να τους βάζεις και απλά μισό αυγό με το τσόφλι του, μόνο πρέπει να το αφαιρείς εντός της ημέρας.
Πριν βράσεις το αυγό να το πλένεις με σφουγγάρι και κρύο νερό.