Φροντίδα Καινούργιος παπαγάλος κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kassi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα σε όλους. Εχω πρόοδο με το κοκατιλάκι μου...Από χθες είναι όλο παιχνίδια. Την αφήνω λίγο κι όταν ερχεται στα κάγκελα προσπάθεί να ''δοκιμάσει'' το δάχτυλό μου αλλά όχι επιθετικά έτσι δείχνει τουλάχιστον. Όταν καθόταν στο ξυλάκι ερχόταν προς το μέρος μου ἀνοιγε λίγο τα φτερά και με άφηνε λίγο να την ακουμπήσω. Οπότε σήμερα μπήκα στον πειρασμό να την ταϊσω μέσα στο κλουβί. Έβγαλα την τροφή του και την έβαλα στο χέρι μου μέσα στο κλουβί. Δεν την έπιασε πανικός. Στην αρχἠ τσίπμησε ένα σπόρο κι εφυγε. Μετά πλησίασε άρχισε να τρώει κανονικά χωρίς να με τσιμπάει και στο τέλος πάτησε και λίγο στο χέρι μου. Δεν την πιέζω περισσότερο για σήμερα. Ήδη έχει κάνει πολύ πρόοδο.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι την βλέπω κατα διαστήματα να τσιμπιέται. Υπάρχει περίπτωση να χει κάτι στα φτερά της πχ ψείρες; Εχω ένα σπρέυ για παράσιτα που βάζω στα καναρίνια φυσιοκό προἱόν. Μπορώ να το βάλω και στο κοκατίλ. Αν όχι έχετε να μου προτείνετε κάτι; Η απλώς το κάνουν αυτό οι παπαγάλοι; Ευχαριστώ
 
Τελεια τα νεα σας.
Σε εμπιστευεται πολυ γρηγορα και συντομα θα γινετε αχωριστες :D
Μηπως βλεπεις κατω πουπουλα;
Πολυ πιθανο να περναει πτερροιρια, πραγμα απολυτα φυσιολογικό για την εποχη :)
 
... Εχω ένα σπρέυ για παράσιτα που βάζω στα καναρίνια φυσιοκό προἱόν. Μπορώ να το βάλω και στο κοκατίλ. Αν όχι έχετε να μου προτείνετε κάτι; Η απλώς το κάνουν αυτό οι παπαγάλοι; Ευχαριστώ

Ποιο προιόν έχεις; Τι εννοείς τσιμπιέται; Όλα τα πουλιά καθαρίζουν/καλλωπίζουν τα φτερά τους, ίσως σου φαίνεται πιο έντονο σε σχέση με τα καναρίνια. Ξύνεται πολύ συχνά και για πολλή ώρα;
 
Κάτω έχει μερικά πούπουλα όχι πολλά όμως. Τσιμπάει το δέρμα της μπροστά στο λαιμό κ πίσω στα φτερά. Για λίγο κ μετά σταματάει. Το κάνει μερικές φορές την ημέρα. Δεν ξέρω αν είναι περιποίηση καλλωπισμού γι αυτό ρωτάω. Συγκριτικά με τα καναρίνια το κάνει πιο έντονα. Το προϊόν που έχω είναι το εξής repeli neem bird spray . Γράφει ότι είναι φυσικό προϊόν
 
Κοίτα στα σημεία που ξύνεται αν βγάζει νέα φτερά και πούπουλα. Θα δεις κάτι σαν καρφάκια. Την εποχή της πτερόρροιας χρειάζονται πιο συχνά μπάνια για να μαλακώνει το δέρμα και να απαλλάσσονται από την φαγούρα της πτεροφυίας.
Αν και οι παπαγάλοι δύσκολα κολλάνε ψείρες αλλά κάπως συχνότερα ακάρεα φτερών ή δέρματος, μπορείς ωστόσο μια και είναι νεοφερμένο πουλάκι να του κάνεις έναν ψεκασμό με κάποιο ήπιο αντιπαρασιτικό σπρέϋ.
Το προϊόν που έχω είναι το εξής repeli neem bird spray . Γράφει ότι είναι φυσικό προϊόν
Για το προϊόν αυτό έχω καλή γνώμη γενικά, όμως πρέπει να σου αναφέρω, ότι πρόσφατα είχαμε περιστατικό cockatiel μάλιστα, που παρουσίασε αλλεργία στην δραστική του ουσία.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλά να έχεις το νου σου για τυχόν αντιδράσεις μετά την εφαρμογή.
Γενικά, θα σου πρότεινα να έχεις ζεόλιθο και καρβουνάκι πάντα διαθέσιμα στο κλουβί ή στο σπίτι, ώστε σε παρόμοιες περιπτώσεις να δίνεις για αποτοξίνωση.
 
Κάτω έχει μερικά πούπουλα όχι πολλά όμως. Τσιμπάει το δέρμα της μπροστά στο λαιμό κ πίσω στα φτερά. Για λίγο κ μετά σταματάει. Το κάνει μερικές φορές την ημέρα.

Έτσι όπως το περιγράφεις Μάρω μου, εμένα για καλλωπισμός μου ακούγεται! Αν ήταν ψείρες θα ξυνόταν όλη την ώρα και όχι μόνο με το Ράμφος αλλά και με τα πόδια!
 
Ωραία σας ευχαριστώ
Θα δω πως θα πάει τις επόμενες μέρες και θα σας πω. Ο ζεολιθος και το καρβουνακι που λες σε τι βοηθούν; Πρέπει να βρίσκονται συνέχεια στο κλουβί;
 
Ο ζεολιθος και το καρβουνακι που λες σε τι βοηθούν; Πρέπει να βρίσκονται συνέχεια στο κλουβί;
Για αποτοξίνωση και μικροδηλητηριάσεις. Ναι πάντα, εκτός περιόδων χορήγησης αντιβίωσης ή συμπληρωμάτων - βιταμινών.
 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η μικρή τρώει περισσότερες από μία φορά την ημέρα απο το χέρι μου. Πατάει στο χέρι όχι για πολύ όμως προφανώς γιατί είναι νωρίς. Όταν έχω το χέρι μου μέσα δεν φοβάται και με αφήνει να καθαρίσω το κλουβί. Αυτό για τα φτερά παρατήρησα σήμερα οτι δεν μαδιέται αλλα μάλλον τα καθαρίζει με το ράμφος της. Έτσι μου φάνηκε. Όταν την έχω έξω στη βεράντα είναι πολύ κινητική και φωνάζει. Αλλά όταν την βάζω μέσα πάει και κ΄καθεται στην κούνια και δεν κουνιέται. Δεν της αρέσει το περιβάλλον και το κάνει αυτό? Προσπάθώ όταν είμαι στο χώρο να την έχω έξω αλλά είναι και μερικές φορές που επειδή δεν μπορώ να ελέγχω πάντα τι γίνεται πρέπει να την παίρνω μέσα.
 
Η μικρή τρώει περισσότερες από μία φορά την ημέρα απο το χέρι μου.
Αυτό είναι πολύ καλή εξέλιξη.
Τώρα σιγά-σιγά που θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός, το μέσα έξω θα πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή σε ώρες που υπάρχει ίδια θερμοκρασία ατμόσφαιρας και όταν κρυώσει περισσότερο, θα το καταργήσεις εντελώς το έξω.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα περιβάλλοντος πως δεν της αρέσει, απλά είναι θέμα ήχων και ανίας.
Πρέπει να φροντίσεις να έχει παιχνίδια, απλά και αυτοσχέδια, ένα χάρτινο μπαλάκι μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον της για πολλές ώρες.
Μπορείς να ανοίγεις μουσική από ραδιόφωνο όταν είναι μέσα ή κελαϊδισμούς πουλιών από το youtube.
 
Καλημέρα. Εξω την βγάζω περίπου τέτοια ώρα που ο καιρός είναι ακόμα καλός. Παιχνίδια έχω βρει κάτι και παρήγγειλα αν και το μπαλάκι που της έβαλα από χθες δεν της κέντρησε το ενδιαφέρον. Προς το παρόν τρελλένεται όταν βλέπει έξω και ακούει ήχους εξωτερικούς. Βρήκα αυτά τα δύο κλουβιά. Ποιο πιστεύετε οτι είναι το πιο κατάλληλο;
 

Συνημμένα

  • Κλουβί-παπαγάλου-58X44X44CM.webp
    Κλουβί-παπαγάλου-58X44X44CM.webp
    14,2 KB · Προβολές: 38
  • κλουβί-παπαγάλου-χρυσό.webp
    κλουβί-παπαγάλου-χρυσό.webp
    12,6 KB · Προβολές: 44
Βρήκα αυτά τα δύο κλουβιά. Ποιο πιστεύετε οτι είναι το πιο κατάλληλο;
Οι φωτογραφίες δεν μας διχνουν το μέγεθος.
Ξέρεις τις διαστάσεις των κλουβιών;
 
Κρίνοντας από τις ταΐστρες και συμπεραίνοντας στο περίπου το μέγεθος των κλουβιών αυτών, κανένα δεν μου φαίνεται πολύ καλό σαν μέγεθος για κοκατίλ. Έχουν και μακρια ουρά που σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν έτσι οι πατήθρες μέσα στο κλουβί ώστε να μπορεί να στρίβει χωρίς να την χτυπάει στα κάγκελα διότι διαφορετικά θα την έχει μόνιμα σπασμένη.
 
Κι εγώ καθ' υπολογισμό το κρίνω @Φοίβος Ανέστη, έχω παρόμοιο στο ένα μου κοκατίλ, για ένα μόνο του είναι καλό. Ας μας πει τις διαστάσεις, γιατί το δικό μου έχει τις ίδιες ταΐστρες αλλά δεξιά και αριστερά, μήπως είναι διαφορετικά. Για το πρώτο μιλάω.
 
Κι εγώ καθ' υπολογισμό το κρίνω @Φοίβος Ανέστη, έχω παρόμοιο στο ένα μου κοκατίλ, για ένα μόνο του είναι καλό. Ας μας πει τις διαστάσεις, γιατί το δικό μου έχει τις ίδιες ταΐστρες αλλά δεξιά και αριστερά, μήπως είναι διαφορετικά. Για το πρώτο μιλάω.

Eπίσης έχω παρατηρήσει ότι τα περισσότερα νέα μέλη δεν μένουν σχεδόν ποτέ με ένα πουλί. Αφού κάνουν το ξεκίνημα σύντομα συνεχίζουν στο επόμενο. Εγώ θα είχα κι αυτό το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του μυαλού μου στην αναζήτησή μου για το κατάλληλο κλουβί.
 
Εγώ θα είχα κι αυτό το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του μυαλού μου στην αναζήτησή μου για το κατάλληλο κλουβί.
Τότε ναι, δεν κάνει με τίποτα, δεν το συζητώ :) Για δύο χρειάζεται το κλασσικό με τις ρόδες και την σχάρα από κάτω.
 
Παιδιά ευχαριστώ για την ενημερωση. Συγγνώμη που αργώ να απαντήσω. Λοιπον το πρώτο έχει διαστάσεις 58χ44χ44 και το δεύτερο 47χ36χ55 .. Και γω πιο πολύ για το πρώτο σκέφτομαι...όσο για το αν θα πάρω και δεύτερο παπαγάλο... Προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου...άλλα ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Όσο για τις πατήθρες μπορώ να τις αλλάξω... Επίσης σήμερα πήρα ένα παιχνίδι και το έβαλα στο κλουβί αλλά το έπιασε πανικός... Ούτε που το πλησίασε και αναγκάστηκα να το κρεμάσω για λίγο από έξω για να το συνηθήσει. με το τάισμα στο χέρι έχει εξοικιωθεί αρκετά αλλά δεν μένει και πολύ, προφανώς δεν με εμπιστεύεται ακόμα, αλλά το χέρι μου το βάζω άνετα μέσα χωρίς να φοβάται και η ίδια και χωρίς να με τσιμπάει, στην φωτογραφία είναι το παιχνίδι. Μήπως δεν είναι πολύ καλό και φοβάται;
 

Συνημμένα

  • 102792_22292.webp
    102792_22292.webp
    9,3 KB · Προβολές: 24
Καλό είναι το παιχνιδάκι αλλά δεν το βάζουμε μπαμ και κάτω στο κλουβί, το έχουμε όπως έκανες εκ των υστέρων απ' έξω και όταν το συνηθίσει και του κινήσει την περιέργεια το βάζουμε μέσα.
Εντάξει, δεν πειράζει, τώρα το είδες και στην πράξη :)
Το κλουβί είναι οριακά εντάξει για ένα μόνο πουλί, που θα περνάει και κάποιες ώρες εκτός.
 
Ζητώ την κατανόησή σας και συγγνώμη αν σας κουράζω με τις ερωτήσεις... στην πράξη μαθαίνω πολλά...άλλωστε είανι η πρώτη φορά που έχω παπαγάλο και προσπαθώ κι εγώ να κάνω τα πάντα για να το βοηθήσω να νιώθει άνετα.
 
Back
Top