Φροντίδα Καινούργιος παπαγάλος κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kassi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σε όλους. Είχα καιρό να μπω στο site. Υποχρεώσεις και γεγονότα δεν βοηθούσαν και πολύ στον χρόνο. Με το κοκατιλακι τα πάμε πολύ καλά. Εδώ και μία εβδομάδα βάζω το χέρι στο κλουβί με κεχρί και της δίνω το άλλο για να ανέβει. Ανεβαίνει αμέσως. Αλλά εφόσον δει ότι έχω κεχρί. Αλλιώς δεν μου κάνει την χάρη. Μεθαύριο θα κλείσω ένα μήνα που την έχω. Είναι καλά για αρχη; θα μάθει αργότερα να ανεβαίνει και χωρίς φαγητό; Τελευταία με αφήνει και η χαϊδεύω απέξω από το κλουβί εφόσον όμως την αφήσω λίγο να παίξει και να δοκιμάσει το χέρι μου.
 
Παιδιά καλησπέρα. Χθές αλλάξαμε κλουβί άνετα και πολύ εύκολα. Αναμένουμε τα καινούργια μας παιχνίδια. Η εκπαίδευση πάει καλά νομίζω. τρώει άνετα από το χέρι και εκείνη την ώρα με αφήνει να την χαιδεύω. Ανεβαίνει στο χέρι μόνο αν δει το κεχρί. Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να την βγάλω από το κλουβί για λίγο ή είναι νωρίς ακόμα. Θα μπορεί τότε να έρχεται σε μένα ή θα την κυνηγάω να την μαζέψω. Ρωτάω γιατί διάβασα κάποια σχετικά θέματα που έλεγαν οτι με το που βγήκε ο παπαγάλος από το κλουβί πλησίαζε πιο εύκολα.
 
Πολύ ωραία νέα, μπράβο σου!
Κοίτα έξω από το κλουβί θα είναι πιο μαγκωμένο, καθότι σε άγνωστα "νερά". Όμως θα πρέπει να διαλέξεις μία μέρα που θα έχεις απεριόριστο χρόνο, ούτως ώστε αν δεν μπαίνει εύκολα στο κλουβί να μην αναγκαστείς να το πιέσεις, γιατί τότε θα φοβηθεί και θα υπάρξει οπισθοδρόμηση στην σχέση σας.
 
Μετά από μεγάλη απουσία για λόγους υγείας κ προσωπικούς επιστρέφω στο αγαπημένο site... Είχα τόσο τρέξιμο που δεν μπορούσα συστηματικά να εκπαιδεύω το κοκατιλακι μου... Το τελευταίο καιρό όμως έχουμε πρόοδο... Καταρχήν κάθε πρωί με ξυπνά με τις απίστευτες τσιριδες της που ξεσηκώνουν το σπίτι... Μόλις πάω να φύγω από το δωμάτιο κάνει σαν τρελλη.. Ανοίγω την πόρτα για να την προσεγγίσω με κεχρί. Έρχεται αμέσως στο χέρι... Με άφησε λοιπόν να την φέρω πιο κοντά σε μένα πάντα μέσα στο κλουβί αλλά με ανοιχτή την πόρτα και να με βλέπει χωρίς κάγκελα ενδιάμεσα... Μαφηνει λοιπόν να τις δίνω φιλάκια στη κοιλίτσα και κείνη ανταποδίδει ακουμπώντας την μύτη μου... Ομως μια φορά μόνο ανέβηκε στο χέρι μου χωρίς κεχρί... Μπορώ να αρχίζω να την βγάζω εξω; Την Λυπάμαι μέσα συνέχεια. Από την άλλη έχω κ τον φόβο πως θα την βάλω ξανά μέσα στο κλουβί κι αν θα με εμπιστευτεί για να έρχεται, σημειώνω ότι την πήρα από πετ αλλά ήταν αρκετά ήμερη. , δεν με έχει δαγκώσει πΟΤΕ πάρα μόνο μικρά χάδια τεσταροντας το χέρι μου, αυτά προς το παρόν... Καλό βράδυ
 
Πολύ ωραία νέα!
Μπορείς σιγά-σιγά να κάνεις δοκιμές, αν είναι δυνατόν στην αρχή πριν ανανεώσεις το φαγητό και το νερό της. Ίσως το σ/κ;
Ώστε όταν βάλεις το φαγητό να μπει οικειοθελώς για να φάει. ΄Η να κρατάς μια λιχουδιά με το χέρι σου στην πόρτα, ώστε να μπει εύκολα.
Πρόσεχε πόρτες παράθυρα κλειστά, μεγάλα δοχεία με νερό, βάζα κτλ, ηλεκτρικά, καλώδια.
Διάβασε και αυτά και ποτέ μόνο του έξω από το κλουβί
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-σκοτώσετε-τα-πουλιά-σας-χωρίς-προσπάθεια.17654/
https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/
https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανοί-κίνδυνοι-του-σπιτιού-για-τα-πουλιά.18158/
 
Μας ηρθες με πολυ ομορφα νεα. Ευχαριστο αυτο :)
Η σχεση σας προχωραει ομαλα και σιγα σιγα αρχιζει να σε εμπιστευεται.
Πιστευω αν την αφησεις εξω, ισως καποια στιγμη ερθει κοντα σου (αν πχ πας να φυγεις απο το οπτικο της πεδιο).
Μιας και εξω της ειναι ολα αγνωστα, μπορει να νιωθει ασφαλεια κοντα σου (μπορει ειπα 😛 )
Την καλυτερη λυση στην εδωσε η @maria p . Να την βγαλεις ωρα που δεν θα εχει φαει, ωστε να εχει λογο να γυρισει στο κλουβι της!
 
Παιδιά έχω νέα.. ΣΉΜΕΡΑ βγήκαμε έξω... Εννοείται με. Κεχρί...άνοιξα την πόρτα μήπως κ σιγά σιγά βγει μόνη της αλλά μάλλον φοβόταν οπότε πήρατε κεχρί... φάνηκε ότι της άρεσε γιατί κοιτούσε γύρω συνέχεια και ήταν χαρούμενη. Πέταξε μια φορά μόνο γιατί προσπάθησα να την βάλω να καθίσει από το δάχτυλο πάνω στο χέρι μου, ακόμα όμως έρχεται μόνο με κεχρί. , δεν δαγκώνει και τα χάδια πάνε σύννεφο... Μόνο που ακόμα δεν με εμπιστεύεται χωρίς φαγητό..
 
Back
Top