Γενικά Καλό ταξίδι Καρλίτο μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόσο χρονών ήταν ο Καρλίτο; Θεωρούνταν μεγάλος για πάροτλετ? Ο Μάριος πως αντέδρασε;

*4 Αυγούστου θα έκλεινε τα τέσσερα χρόνια του Αλίκη
**μικρός θεωρείται αφού μπορεί να φτάσει τα 15 ίσως και παραπάνω
***του λείπει, τον καλεί όλη μέρα, ευτυχώς ξεγελιέται, τρώει...
 
Τι να σου πω βρε Σισσυ, έχω βρεθεί κι ο ίδιος με την Πατρίτσια σε ανάλογη κατάσταση, του να πάρει αναισθητικό ένα καναρινι ώστε να του γίνει ακτινογραφία, για να σει τι μπορεί να εχει πίσω απο το μάτι του. Λόγω του κινδύνου, δεν το δέχθηκα, γιατι σκέφτηκα αναλογα με τους προβληματισμούς σου, και φυσικά εκεί το θέμα δεν ήταν τόσο κρίσιμο.
Αλλά πρέπει να δεχτούμε, χωρίς αυτο να αποτελεί βολή για τη συγκεκριμένη γιατρό, οτι αν οι γιατροί κάνουν μια φορά λάθος, η άσκηση της κτηνιατρικής ενέχει σαφώς μεγαλύτερους κινδύνους.
Αναρωτιέμαι, είχε τελικά βακτηριακή λοίμωξη κι αν ναι, αυτή ήταν που επηρέασε την καρδιά και δημιούργησε το υγρό στον πνεύμονα; Ήταν σαφής η γιατρός πάνω σε αυτο; Κι αν παλι ναι, ήταν τόσο προχωρημένη η κατάσταση, ώστε δε γινόταν τιποτα μή επεμβατικό για να βελτιωθεί - αποκατασταθεί η υγεία του;
Δυστυχώς οποία απάντηση και να δοθεί στα παραπάνω ερωτήματα, δεν προκειται να ορίσει την κατάσταση, ούτε να επαναφέρει το πουλάκι. Εγώ τείνω να σκέφτομαι οτι στην τελική, και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, το μικρό ήταν για να φύγει, και οτι αν επιζούσε, μπορεί έπειτα να μαρτυρούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ό γέγονε, γέγονε... Δυστυχώς.
 
...Αναρωτιέμαι, είχε τελικά βακτηριακή λοίμωξη κι αν ναι, αυτή ήταν που επηρέασε την καρδιά και δημιούργησε το υγρό στον πνεύμονα; Ήταν σαφής η γιατρός πάνω σε αυτο;
Μου είπε (πριν την ακτινογραφία) πως κάποιο όργανο (ίσως έντερο) δεν λειτουργεί καλά γι αυτό υπάρχουν τόσα βακτήρια και ότι θέλει να βγάλει ακτινογραφία για να δει σε τι κατάσταση είναι τα όργανα του πουλιού. Επί λέξη μάλιστα μου είπε πως, αν δει στην en face λήψη καλά τα όργανα του δεν θα του βγάλει και προφίλ για να τον ξυπνήσει γρηγορότερα...
Ο πνεύμονας δεν μου είπε πως είχε υγρό αλλά πολύ αίμα, γι αυτό ανέφερε εκτός του εγκεφαλικού και εμβολή...
Αυτό που σκέφτομαι κι εγώ είναι πως πράγματι ίσως να γλίτωσε μιας μεγαλύτερης ταλαιπωρίας...
 
Το μεγαλυτερο μας λαθος ειναι οταν καθομαστε και κατηγορουμε τον εαυτο μας για πραγματα που δυστυχως δεν μπορουμε να αλλαξουμε.
Εκανες πραγματικα οτι μπορουσες για τον μικρο σου και οπως ειπωθηκε και πιο πανω ισως ηταν για καλο που εγινε ετσι απο το να υποφερει αργοτερα.
Δυστυχως ειναι τοσο δυνατα και τοσο αδυναμα μαζι αυτα τα ζωακια ☹

Οπωσδήποτε και το γρηγορότερο θα πρέπει να του πάρω παρέα

Να του παρεις και να ΣΟΥ παρεις.
Απλα να θυμασαι -αν και το ξερεις- οτι ο Καρλιτο σου ειναι μοναδικος και οποιο πουλακι και να παρεις θα ειναι διαφορετικο, μην κανεις αθελα σου συγκριση απο μεσα σου,
Το ξερω οτι δεν θα το κανεις απλα ειπα να το πω.

Το σιγουρο ειναι οτι εζησε ευτυχισμενος με εσενα και τον αδερφουλη του στο μεγαλο του σπιτι.
Εξω εβγαινε, τις βολτες του ειχε, καλη διατροφη, ιατρικη περιθαλψη και γενικα τα παντα.
Μην σκεφτεσαι οτι εστω και λιγο τον αδικησες, ηξερε οτι τον λατρευεις και γι αυτο σε λατρευε κι εκεινος.
Πλεον ειναι ο φυλακας αγγελος σας.
 
Όταν είχα άρρωστο τον Παπί μου,όταν πια είδα πως κανένας από τους γιατρούς που τον πήγα δεν ενδιαφέρθηκε να τον κοιτάξει πραγματικά και όταν φτάσαμε στα χειρότερα του,τον πήγα Πικερμι. Ήταν τουλάχιστον ο μοναδικός γιατρός που τον έψαξε και επιτέλους του έβγαλαν ακτινογραφία. Δεν τον ναρκωσαμε. Από την άλλη, είναι τόσο μικρά τα parrotlet που ακομα και ήσυχος να καθόταν, δε θα έβγαινε η ακτινογραφία με τα χέρια σου να τον κρατάς.
Έκανες ο,τι καλύτερο μπορούσες πιστεύω. Μη ρίχνεις το φταίξιμο σε εσένα επειδή το ενα επειδή το άλλο. Δεν κρίνω κανέναν, ούτε φυσικά την Πατριτσια. Και απ ότι φαινόταν, σίγουρα θα ήταν δύσκολο εάν τα κατάφερνε και θα είχε ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Όταν χάνεται η ζωή ενός αγαπημένου μας πλάσματος, όλοι πάντα μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτόμαστε "τι θα γινόταν... Αν...". Νομίζοντας πως αυτό το "αν" , εξαρτάται από εμάς.
Αυτό είναι κάπως φυσικό αλλά είναι λάθος.
Δυστυχώς δεν είμαστε θεοί και τα όρια μας είναι πολύ περιορισμένα.
Και επίσης δυστυχώς δεν γίνεται να μην βυθιζόμαστε στην θλίψη ☹
Οι υποχρεώσεις μας είναι η δύναμή μας να συνεχίζουμε.
Σίσσυ μου αν εμείς έχουμε σοκαριστεί τόσο, δεν υπάρχει κανείς να μην σε νοιώθει.
 
Έτσι φαίνεται πως έπρεπε να γίνει για κάποιον λόγο...
Όλη αυτή η ιστορία ένα με έκανε ν΄αντιληφθώ, πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει με τη υγεία τους.
πχ Πριν τον πάρει για νάρκωση-ακτινογραφία το πουλάκι έδειχνε καλά και έφτιαχνε τα φτερά του, πιστεύω πως αν είχε τροφή θα έτρωγε...Αν πχ είχα καθυστερήσει να επιστρέψω από τα ψώνια και αμέσως δεν πήγαινα στο κλουβί να τους μιλήσω, δεν θα είχα δει τον Κάρλο να τρέμει... Θα επέστρεφα λοιπόν το πουλάκι θα έδειχνε μια χαρά και κάποια στιγμή μετά από μέρες στα ''ξαφνικά'' θα πέθαινε... Κανείς επίσης δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήδη ξανά είχε πάθει κάποια ανάλογη κρίση...
Τα βρίσκουμε κάποια στιγμή πεθαμένα και δεν καταλαβαίνουμε πως έγινε. Γι αυτό είμαι της άποψης και επιμένω στο να γίνονται νεκροψίες.
Γιατί έτσι μαθαίνουν και οι γιατροί κάποια πράγματα τα οποία ίσως αποτελέσουν μέσο πρόληψης για κάποιο άλλο περιστατικό.
 
Τα βρίσκουμε κάποια στιγμή πεθαμένα και δεν καταλαβαίνουμε πως έγινε. Γι αυτό είμαι της άποψης και επιμένω στο να γίνονται νεκροψίες.
Γιατί έτσι μαθαίνουν και οι γιατροί κάποια πράγματα τα οποία ίσως αποτελέσουν μέσο πρόληψης για κάποιο άλλο περιστατικό.
Όχι, ότι αλλάζει τίποτα σε εσένα, αλλά πραγματικά διαβάζοντας το παραπάνω σοκαρίστηκα...
Αυτά που γράφεις Σίσσυ μου και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή, είναι το απόγειο της μεγαλοψυχίας και το μεγαλείο της μεγαλοσύνης.
Βλέπεις, δεν έχω στην κυριολεξία λόγια να σου εκφράσω αυτό που νιώθω από εσένα, παρά όλες τις περιστροφές της λεκτικής ρίζας μέγας.
Για μια ακόμα φορά, χαίρομαι, είναι τιμή μου δλδ, που σε γνωρίζω έστω και διαδικτυακά!
 
Έπρεπε να είχα κάνει κι εγώ στον Παπί αλλά τον είχε ήδη θάψει ο πατέρας μου...
Ακόμα δε μπορώ να το πιστέψω βρε Σισσυ...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Καλό ταξίδι στο μικρό σου αγγελάκι Σίσσυ μου! Ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας αλλά σκέψου πως τώρα δεν πονάει και είναι χαρούμενο που γνώρισε μία τόσο καλή μαμά σαν εσένα που τον λάτρευες και ένα τόσο καλό συντροφάκι τον Μάριο! Δυστυχώς είναι κάποιοι παράγοντες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε και να προλάβουμε☹ Μακάρι να είχαμε αυτήν την δυνατότητα και να κρατούσαμε τις φτερωτές μας αγάπες για μια ζωή κοντά μας! Κουράγιο ☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σίσσυ μου θέλω να ξέρεις πως συμμερίζομαι την θλίψη σου και εύχομαι ο χρόνος να γιατρέψει τον πόνο που νιώθεις για την ξαφνική απώλεια του Κάρλο ο οποίος αγαπήθηκε από όλους μας.
 
Καλο ταξίδι Καρλο. Σισσυ μην κατηγορεις τον εαυτό σου, του προσεφερες μια πολυ καλη ζωη με πολυ αγαπη κ φροντιδα. Σχετικα με κατι π εγραψες παραπάνω, πιστευω οτι αν τον κρατουσες εσυ αντι γ ναρκωση δεν θα εβγαινε καλη η ακτινογραφία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια Γιάννη και όλους σας παιδιά!
Κι εγώ αισθάνομαι τυχερή που χάρη στο φόρουμ μας (σ΄ευχαριστώ Stavros για άλλη μια φορά), μοιράζομαι πράγματα και γνωρίζω ευαίσθητους κι αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι νοιάζονται, συμπονούν και φέρονται υπεύθυνα στα ζώα-πτηνά που έχουν στην κατοχή τους.
Η αλήθεια όμως είναι πως η τελευταία επίσκεψη μου στο κτηνιατρείο με έκανε να σκεφτώ πως:
Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας προτρέπουμε δικαίως τον x ιδιοκτήτη να πάει αμέσως στον γιατρό.
Ποιος μας λέει όμως πως έχει και την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο; Σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να αναλύει τα οικονομικά του και μάλιστα ''σήμερα'' που προσπαθούμε όλοι με τον τρόπο μας ν΄ανταπεξέλθουμε... Η τιμή για τις εξετάσεις ήταν 140 ευρώ χωρίς να χρεωθεί η νεκροψία.
Ακούγεται πραγματικά υπερβολικό ποσό και δικαίως πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση όχι απλά θα παραξενευτούν αλλά και θα μας...''κυνηγήσουν''.
Σίγουρα όταν αναλαμβάνουμε ένα ζωάκι έχουμε και υποχρεώσεις αλλά όταν για ''μια επίσκεψη'' δεν φτάνει σχεδόν μισός μισθός, πως μπορεί κάποιος να καταλογίσει και να χρεώσει την μη διάθεση για επίσκεψη σε γιατρό ως αδιαφορία;☹
 
Έχεις απόλυτο δίκιο στους προβληματισμούς που θέτεις! Επισης κι εμένα μου φαίνεται εξωφρενικό το πόσο που συχνα ζητείται, και ειδικα όταν η έκβαση δεν είναι αίσια ή είναι του τύπου δεν ξέρω, δεν ειμαι σιγουρος κλπ. Το ιδιο ισχύει και για τους γιατρούς και για τους κτηνιάτρους που πολυ συχνα νιώθω οτι εμπορεύονται την ίδια την υγεία μας. Π.χ. Οι ογκολόγοι πολυ συχνά αφαιμάζουν οικονομικά μια οικογένεια που ούτως ή άλλως θα μείνει και χωρίς τον άνθρωπο της κι ενδεχομένως χωρίς κι αυτόν που τη στήριζε οικονομικά. Είναι τραγωδία να προσπαθείς να βγάλεις κέρδος απο τον ανθρώπινο και μή πόνο και οδύνη. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και οπωσδήποτε άθλιο, να κοιτάς την τσέπη σου και οχι την ευζωία και το καλώς εχειν του κάθε ασθενή.
Σς μην πω αλλα γιατι πραγματικα θα ξεσπαθωσω. Αλλα σε αυτόν τον κόσμο ζούμε.
 
... Η τιμή για τις εξετάσεις ήταν 140 ευρώ χωρίς να χρεωθεί η νεκροψία.
..

Υπερβολικό το ποσό! Ας όψεται το μονοπώλιο. 🙄

Και το θέμα είναι ότι νιώθω πως έχεις και τις αμφιβολίες σου και δικαίως. Η Ελλάδα δεν ευνοεί την κατοχή πτηνών ως κατοικίδια. Αλλά αυτό ίσως είναι το τελευταίο μπροστά στα άλλα σοβαρότερα θέματα που δεν ευνοεί. Δεν παύει όμως για εμάς που τα θέλουμε και τα έχουμε να είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα.
 
Η Ελλάδα δεν ευνοεί την κατοχή πτηνών ως κατοικίδια.
Σίγουρα είμαστε πίσω από κάποιες χώρες όπως Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς αλλά υπάρχει μια παγκόσμια υστέρηση θα έλεγα, που σ' εμάς όπως όλα πολλαπλασιάζεται.
 
ωχ Σισσυ λυπαμαι παρα πολυ..σε θαυμαζα ποσο φροντιζεις τα πουλακια σου (φρουτοσαλατες, πιτες και διαφορα τετοια)και χαιρομουν που τα εβλεπα στις φωτογραφιες-βιντεακια να παιζουν μεταξυ τους.. Παρολου που ειμαι λιγο καιρο εγγραμενη εδω(σε σχεση με εσας εννοω) εβλεπα το προφιλ σου με τα μπλε πουλακια και χαζευα με τις ωρες...ωχ τι κριμα... Ελπιζω τωρα εκει που ειναι να πεταει ελευθερο και να μην ποναει.. Δεν εχω τιποτα αλλο να πω... Τι κριμα.☹ Ο Μαριος ειναι καλα σωστα στην υγεια του;Να φανταστω τον ψαχνει.. Ποσο μικρη ειναι η ζωη τους!
 
Σ΄ευχαριστώ πολύ Μαρίνα...
... Ο Μαριος ειναι καλα σωστα στην υγεια του;Να φανταστω τον ψαχνει.. Ποσο μικρη ειναι η ζωη τους!
Τον ψάχνει κάποιες ώρες επίμονα, καταφέρνω και τον ξεγελάω όμως. Η αγαπημένες του πλαστικές σακούλες με βοηθάνε πολύ σε αυτό. Μαδάει όμως τρεις μέρες τώρα καθημερινά τις φτερούγες του, αυτό το φοβάμαι και προσπαθώ να περνάω αρκετές ώρες μαζί του, κάτι που σίγουρα δεν θεωρώ ιδανικό και για τους δυο μας. Μέχρι όμως να του βρω νέο παρεάκι δεν έχω άλλη επιλογή...
 
Σ΄ευχαριστώ πολύ Μαρίνα...

Τον ψάχνει κάποιες ώρες επίμονα, καταφέρνω και τον ξεγελάω όμως. Η αγαπημένες του πλαστικές σακούλες με βοηθάνε πολύ σε αυτό. Μαδάει όμως τρεις μέρες τώρα καθημερινά τις φτερούγες του, αυτό το φοβάμαι και προσπαθώ να περνάω αρκετές ώρες μαζί του, κάτι που σίγουρα δεν θεωρώ ιδανικό και για τους δυο μας. Μέχρι όμως να του βρω νέο παρεάκι δεν έχω άλλη επιλογή...
Στεναχωρεθηκα παρα πολυ και η μαμα μου επισης γιατι τα εβλεπε και ηθελε ενα τετοιο. Νομιζω θα αφησεις να περασει χρονικο διαστημα για να του παρεις παρεουλα του Μαριονι για να περασει και αυτο και εσυ τον αποχωρισμο(αυτο δεν κανουν στα ζευγαρια;-νομιζω κατι παρομοιο θα γινει το ιδιο)
 
Back
Top