Αναπαραγωγή Κανάρα έκανε αυγό στον πάτο και κάθεται σε μια γωνιά του κλουβιού

Διαβαζα τωρα το αρθρο για τη δυστοκια. Χρειαζεται να παρω σταγονες ασβεστιου να υπαρχουν just in case? Και εαν ναι...βρισκω στα κλασσικα φαρμακεια?
Όχι, μην μπεις στον κόπο. Απλά σου έβαλα το άρθρο, να το διαβάσεις για να είσαι προετοιμασμένη καλού κακού.
 
@Elli Μολις μπηκα σπιτι. Η Ρικα συνεχιζει και ειναι κατω στη σχαρα στην ιδια θεση.
Εβαλα φωλια και νημα (δεν βρηκα με τσοχα). Λιγο εκει αντεδρασε... Απο φοβο ισως ή ταραχη επειδη εκανα θορυβο.
Δεν ειναι καθολου ζωηρη... Και συνεχεια μισοκλεινει τα ματια της.
Επιπλεον μολις ειδα και μια μεγαλη κουτσουλια! Κατι παρομοιο διαβασα και στο αρθρο της δυστοκιας. Βαζω φωτο.
Τι να κανω; Πως να τη βοηθησω?Πρεπει να τη παω σε γιατρο ισως;
Ή να την αφησω στην ησυχια της;Η φωλια θα βοηθησει;Να βαλω εγω το νημα μεσα?Δεν εχει καθολου ζωηραδα!
20200717_181204.webp
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ κατω δεξια απο την μεγαλη κουτσουλια που λες ειναι αλλη κουτσουλια; Γιατι το βλεπω λιγο κοκκινο! Ειναι κουτσουλια και αυτο;
[automerge]1595000400[/automerge]
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ αν μπορεις βγαλτην μια φωτογραφια τωρα παλι να την δουμε οπως ειναι στο κλουβι και μετα μια αλλη φωτογραφια να την πιασεις απαλα να την δουμε και απο κατω!
 
Παιδιά δεν θέλω να σπείρω τον πανικό, και ούτε μου αρέσει να το κάνω, απλά με φόβισε αυτή η συμπεριφορά (το να ανοιγοκλείνει τα μάτια δηλαδή).
Κατάλαβες τι μπορεί να έχει; Δυστοκία, κάτι άλλο!
Μαρία μου δεν γνωρίζω καθόλου. Και εγώ μην νομίζεις, δεν ξέρω πολλά. Απλά να την έχει στο νου της.
 
@ΜΑΡΙΑαα Ξερει δεν ξερει η Αθηνα ειναι μια αγχωτικη κατασταση για εκεινη τωρα αλλα και για την Ρικα! Με ανυσηχει που βγηκε εκτος αποτομα απο το θεμα της! Μακαρι να ειναι ολα καλα! Τωρα δυστοκια ειναι κατι αλλο κανεις δεν ξερει μεχρι να μας περιγραψει ολο το σκηνικο!η κουτσουλια η κοκκινη με ανυσηχησε εμενα (αν ηταν) και οτι ανοιγοκλεινει τα ματια της ειναι συμπεριφορα αποτομη και περιεργη ταυτοχρονα! 😔
 
Λυπαμαι. Δεν τα καταφερε. Πηγα σε γιατρο. Δεν ειμαι σε θεση τωρα να σας μιλησω.. δεν περιμενα οτι θα ποναγε τοσο η απωλεια. Θα τα ξαναπουμε οταν μπορεσω. Σας ευχαριστω ολους.
 
Οταν λες 'υποχρεωτικο μπανιο'? Της εχω μπανιερα και γνωριζει και κανει μονη της. Το υποχρεωτικο σημαινει πως αμα δεν μπει το πρωι, θα πρεπει να την βρεξω εγω?Δεν θα τη ταραξω ετσι;
Εννοώ να είναι πάντα διαθέσιμο τις πρωινές ώρες για να μπορεί να κάνει όταν αυτή θέλει.
Δεν υπάρχει λόγος να την βρέξεις εσύ.
Χρειαζεται να παρω σταγονες ασβεστιου να υπαρχουν just in case?
Καλό είναι να έχεις, στα pet shop θα βρεις, θα ζητήσεις ''υγρό ασβέστιο''.
[automerge]1595008579[/automerge]
Πραγματικά λυπάμαι πολύ, δεν περίμενα με τίποτα αυτή την εξέλιξη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Άσε ήσυχο το πουλάκι. Πέταγε τα αυγά και τέλος. Εάν είχες φώλια θα ήταν ευκολότερο για την κανάρα. Για το ασβέστιο που λες είδες κάτι ανησυχητικό στο αυγό , όπως πολύ λεπτό τσόφλι ή σχεδόν καθόλου που θα σε κάνει να σκεφτείς έλλειψη ασβεστίου ; Δεν νομίζω θα το είχες προσέξει. Εάν θες να την βρέξεις μόνη σου δηλαδή εάν δεν κάνει μόνη μπάνιο, εγώ δεν θα σου το συνιστούσα. Καλή συνέχεια.
 
Μολις γυρισα στο σπιτι, πηρα τηλεφωνο κατευθειαν τον πιο κοντινο κτηνιατρο. Ευτυχως αναλαμβανε πουλακια,οποτε την πηρα και πηγαμε. Με το που ειδε τις κουτσουλιες στο κλουβακι ειπε αμεσως πως εχει γαστρεντεριτιδα και πως ηταν αφυδατωμενη. Ισως να της ελειπε και ασβεστιο ειπε (απο την αρχη ειχα σουπιοκοκκαλο στο κλουβι να ξερετε).
Με το που την επιασε μου ειπε πως ειχε καρινα και πως ηταν πολυ αδυνατη. Δυσκολα να επανελθει μου ειπε. Δεν ειχε αυγο οποτε δεν ηταν δυστοκια.
Μου εξηγησε πως τα πουλακια στο εντερο τους εχουν καλα και κακα βακτηρια. Ισως ειχε προβλημα καιρο με γαστρεντεριτιδα και πιθανοτατα η γεννα του αυγου στρεσαρε αρκετα το πουλακι,και αυτο ειχε ως αποτελεσμα το ηδη υπαρχον προβλημα να επιδεινωθει. Μου την 'ειπε' οτι δεν ημουν αρκετα παρατηρητικη και δεν ειδα οτι εχει θεμα με το εντερακι του. Δεν γνωριζα καν οτι οι κουτσουλιες της εδειχναν καποιο προβλημα υγειας.
Τον ρωτησα αν εκανα κατι λαθος στη διατροφη ή στην φροντιδα της και αν μπορουσα να το σωσω. Απαντησε πως επειδη πρωτη φορα βλεπει το πουλακι, δεν μπορει να ξερει ποσο καιρο το ειχε... Αν σωνοταν ή αν ειχα κανει κατι λαθος.
Μου εδωσε αντιβιωση (την enroxyn oral solution/ 5 σταγονες σε 100 ml νερο) και μου ζητησε να της το δινω στο στομα. Καθε φορα που θα αλλαζα νερο,θα εριχνα σταγονες. Επισης μου ειπε να βαλω και λαμπα καθως πεφτει η θερμοκρασια των πουλιων σε τετοιες περιπτωσεις και κρυωνουν. Και επιπλεον ειπε να της δινω αυγο καθε μερα.
Δεν προλαβαμε. Με το που γυρισα σπιτι και προσπαθησα να της δωσω νερακι, ξεψυχησε στα χερια μου.
Δεν περιμενα τοσο πονο...ουτε τοσο κλαμα. Επισης δεν περιμενα τοσες ενοχες. Φταιω γιατι ανελαβα ενα πουλακι και δεν ημουν ικανη να ξεχωρισω αν οι κουτσουλιες ηταν φυσιολογικες ή οχι. Φταιω επισης που δεν την πηγα σε εναν γιατρο για εναν προληπτικο ελεγχο. Ολο ελεγα να το κανω... Και ολο το ανεβαλα. Φαινοταν υγιεστατη. Δεν ειχαμε κανενα θεμα. Και τα μπανια της εκανε καθημερινα... Και κελαιδουσε... Και ετρωγε. Τεσπα.
Ο γιατρος λεγεται Σπυρος Παπαγεωργιου και βρισκεται στην Ν.Ε.Ο. Πατρων - Αθηνων 172 (ρευμα προς Αθηνα για οσους ξερουν). Δεν με χρεωσε επισκεψη,μονο το φαρμακο 7 ευρω. Ειπε πως δεν χρεωνει επισκεψεις για πουλια. Ειναι το χομπυ του και τα αγαπαει ιδιαιτερα.
Ξερω...σας κουρασα με το μακροσκελες... Αλλα ολοι με εχετε στηριξει και σας ωφειλα μια εξηγηση.
Ισως παραμεινω στη παρεα σας...ισως παλι, να μην αντεξω. Θα με καταλαβετε πιστευω... Ποναει η απωλεια πολυ.
Σας ευχαριστω ολους μα ολους και καθε εναν ξεχωριστα για τη βοηθεια σας σε οσα αντιμετωπισα.
Καλο σας βραδυ!
 
Αθηνά μην ρίχνεις άσκοπες ευθύνες στον εαυτό σου γιατί ούτε διορατικές ικανότητες είχες για να ξέρεις τι θα πάθει το πουλί ούτε τίποτα. Η Ρίκα δεν είχε παρουσιάσει σημάδια ασθένειας, πέραν του σημερινού, ώστε να μπορείς να πράξεις αναλόγως. Προσωπικά δεν περίμενα καθόλου τέτοια έκβαση και έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα την κατάληξη, λυπάμαι πολύ αλήθεια.
Εσύ την πρόσεχες και την αγαπούσες με όλη σου την καρδιά, μην κατηγορείς τώρα τον εαυτό σου, είναι άδικο. Δυστυχώς ΌΛΟΙ ΜΑΣ εδώ μέσα έχουμε χάσει πουλιά και σε καταλαβαίνουμε απολύτως πως νιώθεις. Ίσως να είναι αργά που το λέω αλλά κάποια στιγμή θα πάρεις άλλο καναρινακι και θα την ξεπεράσεις σιγά σιγά την απώλεια. Να ήξερες τι απώλειες έχει βιώσει ο καθένας μας ξεχωριστά...
Αυτά έχει όμως το χόμπι μας, τα καλά και τα κακά του. Μην στεναχωριέσαι λοιπόν και κυρίως μην προσπαθείς να αποδώσεις ευθύνες. Εύχομαι να μην χαθείς από την παρέα μας και να συνεχίσεις έστω και να παρακολουθείς. Θα είναι κρίμα να τα παρατήσεις τελείως. Λυπάμαι πολύ και παλι, δεν το περίμενα...
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ πραγματικα λυπαμαι για την απώλεια σου.δεν το εχω νιωσει μιας και νεος κατοχος καναρινιων αλλα μονο στη σκεψη οτι χανεις ενα πουλακι που φροντιζεις και αγαπας φανταζομαι ποσο ασχημο μπορει να ειναι.θα σου προτεινα να παρεις ενα νεο πουλακι.θα απαλύνει την στεναχωρια σου και θα αποκτησεις εναν καινούριο μικρο φιλο.οσο πιο συντομα το κανεις για μενα τοσο καλυτερα.η γνωμη μου εντελώς φιλικα.
 
Back
Top