Αναπαραγωγή Κανάρα γεννάει αυγά άλλα δεν θέλει να ζευγαρώσει

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
καλησπέρα σας!
είμαι νέο μέλος και γενικά νέα στο χώρο της αναπαραγωγής καναρινιών.
έχω πολλά χρονια που ασχολούμαι με καναρίνια αλλα πρόσφατα αποφάσισα
να δω αν μπορώ κι εγώ να ζευγαρώσω καναρίνια.
λοιπόν έχω το εξής provlhma.exw μια καναρά ενός έτους και την έχω βάλει με έναν "καναρο" ίδιας hlikias.enw έχω κάνει ότι πρέπει, πρώτα στο ίδιο κλουβί με χώρισμα για δυο εβδομάδες και μετά τα ενώνω, εκείνη φτιάχνει τη φωλια της, αυτός προσπαθεί ο καημένος να τη ζευγαρώσει, αλλα αυτή d θέλει με tipota.me αποτέλεσμα να γεννάει τα αβγά της, αλλα να είναι όλα άσπορα. Περιμένω τις μέρες που πρέπει και όταν κάνω την ωοσκόπηση πάντα είναι άσπορα.χαλάω τη φωλια, τα χωρίζω, περιμένω ξανά δυο εβδομάδες,τα "ξαναενωνω" και πάλι τα ίδια.ώσπου προχθές χάλασα ξανά τη φωλια, αφού όλα τα αβγά ήταν για ακόμη μια φορα aspora.ti πιστεύετε ότι φταίει;τι πρόβλημα έχει η καναρά; Και τα δυο είναι πυρωμένα, τα βοηθάω κι εγώ από θέμα διατροφής, αλλα κάτι ginetai.an κάποιος ξέρει κάτι θα το εκτιμούσα να με βοηθούσατε!
ευχαριστώ εκ των προτερων!
 
Πόσες ημερες απο τη γέννα του πρώτου αυγού κανεις ωοσκοπηση;
Πόσες γέννες είχες στο σύνολο;
Πόσα αυγά έκανε στην κάθε γέννα;
Πόσο καιρό έχεις το καθε πουλι στην κατοχή σου;
Ποιά η διατροφή των πουλιων και για πόσο διάστημα;
Το αρσενικό καναρίνι τι ειδους φτέρωμα έχει; Είναι ας πούμε με φουσκωτά, μαλακά πούπουλα;
 
Πιθανον αν οταν χαλούσες τη φωλιά δεν τα ξαναχωριζες και τα άφηνες μαζί να είχε λυθεί το πρόβλημα, αλλά είναι και θέμα των πουλιών... ίσως απλα δεν "ταιριάζουν"

*Μιλάμε για κοινά καναρίνια;
 
Ωοσκοπηση εκανα στις 7 μερες και μετα στις 10. Συνολικα ειχα δυο γενες απο το ιδιο ζευγαρι. Καθε φορα η καναρα μου εκανε 5 αυγα. Το ζευγαρι το εχω 6 μηνες. Πριν την αναπαραγωγη τα ξεκιναω με αυγο καθε μερα, βιταμινες, μηλο, μπροκολο και διαφορα λαχανικα που κανει να τρωνε. Τα καναρινακια μου ειναι μαλινουα. Παντως εγω σκεφτομαι μηπως ειναι θεμα της καναρας.Ισως απλα δεν κανει για ζευγαρωμα. Δεν ξερω τι να πω. Γιατι για παραδειγμα το αλλο μου ζευγαρακι αμεσως ταιριαξε και τωρα περιμενω δυο μωρομαλινουακια!
 
Παιδια γραψτε λαθος. Τιμπραδο ειναι αυτα στα οποια αναφερομαι. Συγνωμη μπερδευτηκα.
 
Θα σου πρότεινα να αφήσεις τα πουλιά μαζί χωρίς χωρίσματα και την ίδια σωστή διατροφή και να περιμένεις αλλη μια γέννα, πράγματι μπορεί να είναι της κανάρας το θεμα... Ο χρόνος θα δείξει
 
Θα έλεγα να την αφήσεις μόνη να φτιάξει φωλιά. Μόλις κάνει το πρώτο αυγό, να κάνεις την έκπληξη. Να βάλεις τον άλλο κάναρο που έχει ήδη ζευγαρώσει και έχει "πιασμένα" αυγά και να παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις.
Υ. Γ Βάλε φωτογραφίες και των δυό ζευγαριών αν μπορείς.
 
Αν παρω τον αλλο καναρο μηπως θα κουραστει παραπανω η καναρα του;Γιατι σημερα μολις βγηκαν τα μικρα τους και απ'οτι βλεπω τη βοηθαει.
Ομως αν ειναι να της κανω την εκπληξη εχω κι αλλον καναρο να της βαλω.Λετε να της το κανω ετσι; Οποτε τη βαζω μονη στη ζευγαρωστρα με τη φωλια και την αφηνω. Μολις κανει το πρωτο αυγο, βαζω και τον καναρο. Να τα βγαλω φωτο, αλλα δ ξερω που να τις ανεβασω. Εδω που μιλαμε ή καπου αλλου;Ειμαι καινουρια εδω και δεν τα πολυξερω αυτα.
 
Μολις κανει το πρωτο αυγο, βαζω και τον καναρο.
Έτσι θα είναι αργά για τα πρώτα 2-3 αυγά...
Να βάλεις τον αρσενικό μόλις αρχίσει το χτίσιμο της φωλιάς.
 
Έτσι θα είναι αργά για τα πρώτα 2-3 αυγά...
Να βάλεις τον αρσενικό μόλις αρχίσει το χτίσιμο της φωλιάς.
Αυτό ακριβώς! Μάλλον εκεί κρύβεται το πρόβλημα... εγώ θα έλεγα (εφόσον ο αρσενικός είναι πυρωμενος) να τα βάλεις μαζί ακόμα και πριν το χτίσιμο της φωλιάς και όλα θα πάνε καλά
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αν δεν προκετιαι για 2 θηλυκά, εγώ θα έβγαζα τη φωλια θα τα ειχα ενωμενα και μολις εβλεπα βατεματα κτλ θα εβαζα και τη φωλια. Ισως ετσι να καταφερεις να τη βατεψει και τα αυγα να ειναι ενσπορα..
 
Αν δεν προκετιαι για 2 θηλυκά, εγώ θα έβγαζα τη φωλια θα τα ειχα ενωμενα και μολις εβλεπα βατεματα κτλ θα εβαζα και τη φωλια. Ισως ετσι να καταφερεις να τη βατεψει και τα αυγα να ειναι ενσπορα..
-Kάποια στιγμή πρέπει να εξηγηθεί αναλυτικά για να γίνει κατανοητό το γιατί είναι πολύ καλύτερα η επαφή των πουλιών να γίνεται μόνον όταν το θηλυκό είναι απολύτως έτοιμο για ωοτοκία. Γενικότερα πάντως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας οτι η διατροφή των συντρόφων είναι διαφορετική και πρέπει να είναι, και τέλος η αργοπορία της επαφής δημιουργεί πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για γόνιμα αυγά.
 
Γινεται το καναρινι της δευτερης φωτο να ειναι θηλυκο, απο τη στιγμη που κελαηδαει;Επισης οι προσπαθειες που εκανε να τη βατεψει; Αν ηταν θηλυκο θα μπορουσε να ειχε αυτη τη συμπεριφορα;

11120170419_123219.webp 22220170419_123746.webp
 
Γινεται το καναρινι της δευτερης φωτο να ειναι θηλυκο, απο τη στιγμη που κελαηδαει;
Πολλά θηλυκά που είναι πυρωμένα και αναζητούν το αρσενικό τους κελαηδούν σαν αρσενικά!

Επισης οι προσπαθειες που εκανε να τη βατεψει; Αν ηταν θηλυκο θα μπορουσε να ειχε αυτη τη συμπεριφορα;
Θα μπορούσε να ειναι συμπεριφορά επιβολής του ενός θηλυκού προς το άλλο.

Θες να μας στείλεις φωτογραφία των καναρινιών σου απο κάτω; Στην ευαίσθητη περιοχή τους; Για να δούμε αν όντως είναι θηλυκά ή κάποιο αρσενικό.. Είναι ο πιο ασφαλής δρόμος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τωρα που το λες, εχω παρατηρησει οτι αυτος ο καναρος που τελικα παιζει να ειναι και καναρα, εχει κατι σαν μικρο εξογκωματακι απο κατω του.
 
Τωρα που το λες, εχω παρατηρησει οτι αυτος ο καναρος που τελικα παιζει να ειναι και καναρα, εχει κατι σαν μικρο εξογκωματακι απο κατω του.
Αρσενικά και θηλυκά έχουν εξόγκωμα στη γενετήσια περιοχή, όταν ειναι στην εποχή τους. Αλλά υπάρχουν διάφορες βάσει των οποίων καταλαβαίνει κανεις για ποιο φύλο προκειται.
 
Back
Top