Αναπαραγωγή Κανάρα γεννάει αυγά άλλα δεν θέλει να ζευγαρώσει

Σταυρο μου δεν εχει κανει. Και την προηγουμενη φορα που ξαναπροσπαθησα δεν ηθελε να ζευγαρωσει, οπως και τωρα.Αυτη δε ζευγαρωνει ποτε, παρα μονο γενναει αυγα μονη της που βεβαια ειναι ασπορα.
 
Προφανώς έχει τα θέματα της. Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τις συνθήκες ή τους λόγους, εγώ πάντως με τέτοιο ιστορικό δεν θα ταλαιπωρούσα άλλο το πουλάκι με τη διαδικασία της αναπαραγωγής.
 
exw μια καναρά ενός έτους και την έχω βάλει με έναν "καναρο" ίδιας hlikias.enw έχω κάνει ότι πρέπει, πρώτα στο ίδιο κλουβί με χώρισμα για δυο εβδομάδες και μετά τα ενώνω, εκείνη φτιάχνει τη φωλια της, αυτός προσπαθεί ο καημένος να τη ζευγαρώσει, αλλα αυτή d θέλει με tipota.me αποτέλεσμα να γεννάει τα αβγά της, αλλα να είναι όλα άσπορα.
Παλιά και εμένα μια timbrado μου το είχε κάνει αυτό σε ένα αρσενικό που μας είχε φέρει ένας φίλος για να ζευγαρώσει μαζί της γιατί ο δικός μου ο Ed ήταν ακόμα μικρός. Από όταν τα είχα να βλέπονται ο αρσενικός τη φλέρταρε και της κελαιδούσε συνέχια αυτή τίποτα. Τα έβαλα μαζί τα πήγαιναν καλά αλλά μετα από μερικές μέρες αυτός άρχισε να θέλει να βατέψει αλλά αυτή τον έδιοχνε και τον τσιμπούσε. Τελικά 2 άσπορα και τέλος. Με τα άλλα πουλιά μία χαρά αλλά ποτέ δεν είχα την τύχη να δω ένα μικράκη στη φολιά. Αυτή που έχω τώρα, εκείνο τον καιρό ήταν μορό, μία χαρά με όλους αλλά η καιμένη δεν κάνει πάνω από δύο αυγά τη φορά και όλα κλουβοα. Τώρα πάλι με την καρδερίνα όλα τέλια, ούτε μαλώνουν, αυτός κατευάζει φτερα και σπάνια βατέματα. Δεν παραξενεύομαι που αιτή δεν κάνει φολιά αλλά***.
 
Διάβασα όλη τη συζήτηση και αυτό που κατάλαβα είναι πως ίσως η κανάρα να μην έχει γνωριστεί καλά ή δεν ταιριάζει με τα αρσενικά τα οποία της ετοίμαζες για "συζύγους"... Διαφορετικά δεν είναι έτοιμη.
Πάντως για την καλή ψυχολογική υγεία των καναρινιων σου θα συνιστούσα μια αρκετά πιο ήπια αλλαγή σε ζευγάρια, κλουβια και γενικότερα το περιβάλλον του κάθε καναρινιού και αυτό γιατί το ανχως που τους προκαλεί η όλη διαδικασία μπορεί να προκαλέσει αλλά διαφορά προβλήματα.
 
Εχεις πολυ μεγαλο δικιο σ'αυτο που μου λες! Σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σου! 🙂
 
Σημερα εχω ευχαριστα νεα! Ειπα να κανω ακομη μια ωοσκοπηση πριν χαλασω τη φωλια της εν λογω καναρας που δεν ζευγαρωνει και... Ελατε που ζευγαρωσε! Και περιμενω ενα νινακι και απο αυτην! 😀 Ειδα σε ενα αυγουλακι της κατι ωραιες κοκκινες φλεβιτσες! Να λοιπον το κοριτσι μου ηθελε το χρονο της και αλλο συντροφο!👍
 
Back
Top